הכן ביתך.. לכל מצב

עטרה ב ט

New member
לא מדויק. בכלל לא.

אם קיבלת מכה, והמכה היא יאנג הברך שלך התנפחה, כלומר הסימפטום הוא יין את תטפלי ביאנג. כלומר, מקור הסיבה וצורת הטיפול הם יאנג: דומה בדומה. ושיטת המחט היחידה די מקבילה לשיטת המנה היחידה וכולי...... אני לא מטפלת ברפואה אלטרנטיבית אני יכולה רק להגיד שבתור מטופלת אני לא מאמינה בשילוב רפואות. אלא אם כן יש בעיות קשות וכמובן שכל שינוי מצריך המון זהירות. (קשות: למשל פצע פתוח, דברים אקוטיים, טראומתיים, פתוחים).

אכן לא מדוייק

עטרה אל תעלבי , הדוגמא לא כ"כ טובה
. ברפואה הסינית לא איכפת לנו מהמכה ( YANG ) אלא כיצד הגיב הגוף האם בשטפי דם ( סטגנציה) או בשבר ( חסר) או בנפיחות ודלקת ( עודף) ובהתאם לסימפטומים נטפל... כמו שכבר כתבתי גם אני בעד התערבות מינימאלית של הרפואה הקונוונציונלית אבל פיתרונות של הרפואה המשלימה אני פתוחה לקבל תמיד, לדעתי זה רק יכול להועיל. הרבה בריאות , ושוב, שלא נזדקק יעל

עטרה ב ט

New member
לא לדאוג ../images/Emo13.gif אין עלבון כמובן ../images/Emo13.gif

מה שכן יש זה רצון ללמוד. פעם אמרו לי שמה שנקרא אצלי (בהומאופתיה) סיבה ותוצאה, נקרא ברפואה סינית חסר ועודף. שאם מפזרים עודף זה טיפול סימפטומטי ואם ממלאים חוסר זה טיפול עמוק. את מקבלת את ההגדרה הזאת ?

לא ולא

על רגל אחת ובקצרה... בפילוסופיה הסינית ישנם דרכים רבות לאבחן את ה"מחלה" תאורית 5 האלמנטים, 4 הרבדים , 6 השכבות , 8 העקרונות ועוד. 8 העקרונות בעצם הנם צרופי זוגות האפשרים לנו לסווג את המחלה YIN וYANG חיצוני או פנימי - על פיהם מגדירים את המיקום וחומרת המחלה חום או קור - סימנים אלו מרמזים על אופי המחלה עודף או חסר - המרמזים על חומרת המחלה ומידת התפשטותה. אם כי על פניו זה נראה פשוט זה הולך ומסתבך כיוון שיש חום עודף וחום חסר , ועודף פנימי וחיצוני וכו´ וכו´ . נכון שלרב בעודף קל יותר לטפל כיוון שהפעולה הנדרשת הינה פיזור אך זה כמובן לא תמיד ותלוי בסימפטומים. בכל אופן אין זה קשור לעומק הטיפול . חד משמעית לא. הרבה פעמים קשה יותר לפזר ליחה תקועה ( עודף) מאשר לבנות QI חסר ( שוב תלוי ברמות ) זהו מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי בקצרה..

עטרה ב ט

New member
../images/Emo51.gif החכמתי ../images/Emo13.gif עכשיו רק נשאר לי

לסלק ליחה (קרה). ססססססאמק, אני עושה כל כך הרבה דברים בשביל זה וזה לא ממש עוזר........

סוגי רסקיו

רסקיו של פרחי באך - השימוש בבליעה. רסקיו של אורה סומא למריחה על פצעים (קיימים לחוד למבוגרים או לילדים). קמומיל - לשטיפת עיניים מודלקות. בקבוק מים חמים, לשים מתחת לרגלים כשקר ואין בחורף חימום (במיוחד לשמור על חום הילדים.

../images/Emo101.gif ביתי

דברים שאני ממליץ שיהיו בבית מאוד קשורים לעונה. בחורף המלצות הם : ווטמין c - חובה שמן כוכב אניס- לנזלת וכאבי בתן אצל ילדים שמן cinnamomum champhora - נגד שפעת הצטננות. הוא מעולה נגד כל ווירוסים מוצרimupekt של חברהNSP לחיזוק כללי של מע´ חיסון אסידופילוס במיוחד לילדים עם מע´ חיסון חלשה שמן lavender נגד פצעים FLUTONE SIROUP נגד שפעת הצטננות חום כל מצב של חולי( ממליץ במיוחד) כל חברה SOLGAR. מעבר לזה יכול להמליץ רק לפי מקרה ספצעיפי תודה

שניניני

New member
אצלי..

תמיד יש תה מרווה הידוע בשמו SALVIA OFFICINALIS וכשמו כן הוא פשוט טוב לכל: כאבי בטן, כאבי מחזור, מצויין לשיער לקשקשת וכו´ ויטמין C וטינקטורה של אכינצאה - לימות החורף הקשים. משחת CALENDULA לכוויות ובעיות עור למינהן. וכמובן את אבן הרוז קוורץ לשברונות לב , פרידות ואכזבות רגשיות. ישנה איתי במיטה כמו דובי!

למעלה