הכנה לקראת לנל"ק- זקוקה לעצות טובות

debby12

New member
מנהל
מעניין - בעיני דווקא להיפך

כלומר לא שהיא לא נפלאה ותומכת אלא דבר אחר. הילד כבר התגבר על המכות/קושי/עלבון אבל כשהוא רואה את אמא אז הוא בעצם נשבר/נסוג שוב לבכי כי בנוכחות אמא הוא יותר חלש (כאילו נשען עליה במקום על הכוח שלו עצמו). ואז באופן כללי התחושה שלי מהשיר היא שבמקום שאמא תהיה מעצימה היא בעצם מחלישה (לא באשמתה בכלל - אבל עצם נוכחותה הוא מחליש). טוב נו - אולי יהודה אטלס לא התכוון שננתח את זה בכזה עומק ו/או בהקשר של לידות בית

אם פי 3

New member
אני עם צימעס

וגם מכירה מעצמי (כילדה) את ההרגשה והצורך (כלומר, השיר מאד מציאותי בעיני). בסביבה זרה "מחזיקים" - מתמודדים, שורדים. בבית (עם אמא), אפשר גם להתפרק. בהקשר לידות הבית, אני לא רואה את זה דווקא כ"אמא" במובן המילולי, אלא כעצם היכולת שלי לוותר על השליטה, בבית. כלומר - אם אמא הייתה איתי כל הזמן, הייתי בוכה כשהאירוע קרה, ומסיימת לבכות. אבל היא לא היתה שם, אז הייתי צריכה לעצור את הבכי.

סאאאם

New member
השיר הזה מאד משמעותי לי מילדותי

כלומר התחושה שלי לגביו היא "בזמן אמת" שלי, על הדפיקויות שלי, אצלנו היתה תחרות על תשומת הלב ההורית, והטקטיקה שלי מגיל צעיר היתה "להתחלות". לפעמים - לשחק כאילו אני חולה, ולפעמים - ממש להפוך לחולה. זה הוציא מאמא המון תשומת לב, חום, רוך וכו'. השיר הזה תאר מבחינתי שהילד מנצל הזדמנות של נפילה, שבעצם התגבר עליה בעצמו, אבל ביחסים עם אמא כדאי להגביר את הכאב ולקבל את תשומת הלב בהתאם... בהתבגרות, תוך תהליך ההפרדות מבית ההורים, הבנתי מה אני עושה, וכמה זה לא טוב לי. שנים אח"כ, ביחסים חדשים משופרים עם ההורים ובפרט אמא, ברור היה לי לקראת הלידה שעדיף שהיא לא תהיה שם. למרות שבאופן כללי אני לא בכיוונים האלה כבר, עדיין חששתי שבנוכחותה - ולאור סוג החום והאמפטיה שתרעיף בזמן של כאבים גדולים וחולשה פוטנצייאלית, לא אצליח לנתב את התהליכים הנפשיים למקומות טובים לי. שאגלוש בחזרה להתמכרות למיסכנות תמורת חום אהבה והערכה, שהיא תהווה מין טריגר לכיוון שאני לא רוצה. היא היתה איתי עד סמוך לפני - עד בוא המיילדת, וחזרה סמוך אחרי. הבינה לבד, מכך שלא הוזמנה במפורש להיות נוכחת - שהיא לא. וזה היה מצויין...

צימעס

New member
בכל פעם שאני נכנסת לתיבת המסרים

(וגם כשאני סתם שולחת מסר דרך דף הפורום) אני עפה מהיוזר, וצריכה להכנס אליו מחדש, כתנאי להכנס לתיבה. הקשר הזה בין תיבת המסרים לתקלה (שקורית גם סתם ככה בלי שום טריגר) ישן, וידוע להנהלתה (אני משערת שגם למתכנתים), ולא סביר בעיני שתקלה כזו ממשיכה כ"כ הרבה זמן. אמרו לי שבשוא"ש אין בעיה כזו, וגם לא באקספלורר 7. לא בדקתי. (אבל את מוזמנת להעביר את זה הלאה)

צימעס

New member
סליחה לא גמרתי את המניפסט

לא סביר בעיני וגו', מה גם שבאותו זמן מעלים אפליקציות חדשות (חיפוש, דף כתיבת הודעה), דהיינו מוקדשות שעות תכנות רבות לנושאים אחרים, שבעיני הרבה פחות בוערים בשביל חווית משתמש סבירה. מודה. אני מכורה: הפורומים - נושאיהם והגולשים בהם משמעותיים בחיי, ולכן אני בוחרת לא להפסיק לגלוש בתפוז למרות שהיחס שלהם לנוחות הגלישה שלי מחפיר.

אם פי 3

New member
לא נתקלתי בבעיה הזו

קרה לי כמה פעמים שפתחתי מחשב ולא הייתי ביוזר, אבל יותר סביר שזה בגלל מחיקות קוקיס אצלנו, וכאלו. לא קרה לי שעפתי מהיוזר תוך כדי עבודה (לכן שאלתי). (מה זה שוא"ש?) לפחות כאן, אני עובדת על אקספלורר 6.

May first

New member
קורה אצלי

אבל באופן בלתי עקבי לחלוטין, עם קשר סטטיסטי גבוה יותר לתיבת המסרים. קורה גם בשרת 157. מעצבן לאללה.

סטיוויה

New member
לגבי תנוחות הלידה

אם את מתרגלת יוגה להריון את בטח מכירה אותן כבר מהתרגול.

PikiMiki

New member
בלת"ק, גם אני אצל אותה רופאה

ועומדת ללדת איתה בלידה פרטית ובתקווה גם טבעית במעייני הישועה בקרוב מאוד מאוד (היום שבוע 40+6). קצת רכילות - היא יילדה מישהי בבית לא מזמן, כך שאולי זו בכ"ז אופציה. לי למשל לא מתאים ללדת בבית אז בחרתי בבי"ח בליווי שלה. אני אביא ללידה את המטפלת האלטרנטיבית שלי שתתפקד על תקן דולה. מה שאני עשיתי בשביל להתכונן ללידה טבעית מעבר לקריאה בפורומים ובספרים זה הרבה התעמלות, פילאטיס ושחייה (יש לי בעייה עם יוגה, אבל זה מאוד ממולץ). חוצמזה טיפולים שוטפים אצל רפלקסולוגית / שיאצואיסטית וכו'שמיועדים לתחזוקה של הגוף ולהכנה ללידה ולאו דווקא לטיפול בבעיות שצצות בהריון. תרגול תנוחות - לא יודעת מה איתך אבל כנעט לא יוצא לי בחיי היומיום להיות בכריעה, אז מתחילת ההירון אני מתרגלת כריעה, ונענועי אגן על הכדור. והכנה נפשית בעזרת ידע ידע ידע וסוגים שונים של מדיטציה והתחברות פנימית - אני עושה צ'י קונג, אבל מי שמתחברת ליוגה זה בד"כ משרת את שתי המטרות.

רוניב29

New member
פיקימיקי

שתהיה לך לידה נהדרת וקלה. אני די מופתעת לגלות שהיא יילדה בבית, למרות שבמובנים רבים אני בטוחה שהיא מתחברת לרעיון. אותי אין סיכוי שהיא תסכים ליילד בבית בגלל הקיסרי הקודם. אולי בפעם הבאה
אני הולכת ומשתכענת שרצוי שאצרף דולה, למרות שזה נראה כבר יותר מדי טבחים...הרופאה, בעלי, דולה- לא קצת עמוס? מצד שני, היתרונות של ליווי דולה ברורים. יש לי עוד זמן לחשוב על זה (שבוע 25). בהצלחה!

PikiMiki

New member
אם הם מספקים תמיכה אז זה לא יותר מד

בלידה הקודמת שלי היו חוצממני בחדר 4 אנשים באופן קבוע: בעלי, אמא שלי, גיסתי שהיא השיאצואיסטית שלי, והמיילדת, וכולם סיפקו תמיכה מדהימה. הסביבה הייתה כ"כ תומכת שלא היתה בעייה בכלל להגיד להם לצאת כשרציתי, ולהחזיר אותם כשרציתי. אני סומכת על הד"ר שלנו, שאם היא תראה שהסביבה לא תומכת ב 100% היא כבר תגרש אותם. אם לא הייתה לי את גיסתי הייתי לוקחת דולה. ובמחשבה נוספת את יכולה להתייעץ עם הד"ר לגבי דולות. תודה על האיחולים ובהצלחה גם לך.

למעלה