הכניעה לחרדים

טשאפק

New member
הכניעה לחרדים

יש דבר אחד מעודד, והוא שלפי מה שהבנתי הקיצבאות יישארו אחידות לילדים שנולדו אחרי 2003. העברת כספים מנוער בסיכון לחרדים מקוממת.

בני ברק

New member
זה לא כניעה לחרדים

לא שמעתי על תקציב ביטוח לאומי לילדים רק של חרדים בלבד.. משפחה שיש לה 10 ילדים תקבל אותו סכום מהביטוח לאומי בין אם היא חרדית ערבית חילונית רוסית...

אנדרי ז

New member
תגיד אתה רציני?

כמה משפחות חילוניות או רוסיות אתה מכיר עם 10 ילדים? מה שכן, אתה בהחלט צודק בקשר לערבים, ואני מקווה שאתה גם גאה בכך.

בני ברק

New member
העיקרון חשוב כאן

העיקרון של שיוויון בפני החוק זה מה שחשוב. אני לא מכיר משפחות ממוצא רוסית שיש להם הרבה ילדים, לעומת זאת אני מכיר משפחות חילוניות (מסורתיות הם ניקראים בפי העם, דהיינו מחללי שבת אבל שומרים את צום כיפור...) עם מעל ל6 ילדים. העיקרון שהכסף הזה לא מיועד לחרדים בגלל שהם חרדים, תיאורתי הכסף הזה מגיע גם לך אם תהיה אב למס' ילדים דומה. זה כמו שמישהו שלא התגייס לצבא ידרוש את מענק השיחרור של חיילים משוחררים...מי שהתגייס ושירת בצבא מגיע לו את מענק השיחרור גם אם הוא חרדי דרוזי או חילוני או רוסי וכו' וכו'

אנדרי ז

New member
שיוויון בפני החוק?

בשם איזה שיוויון בדיוק מקבלים דווקא החרדים פטור גורף משירות צבאי?

vantan

New member
אולמרט שיקר לציבור כשאמר שרק

מפלגות התומכות בהתכנסות יהיו בממשלה. ואז הוא שילם מיליארדים מכספנו תמורת שום דבר, אפילו לא תמיכה ב'התכנסות'. הוא פשוט קנה שלטון בכסף ללא כחל וסרק וללא בושה.

mean girl 16

New member
אם כך..

הוא היה צריך להקים ממשלה עם מרץ, העבודה, הגימלאים וטיבי. לא?

vantan

New member
לא. עם העבודה, החלק המתון בליכוד

ישראל ביתנו והגמלאים. אבל אולמנרט רצה בכל מחיר את ש"ס והוא רוצה גם את החרדים האשכנזים. הוא חושב שאותם הוא יקנה בכסף ויעשה מה שהוא רוצה.

mean girl 16

New member
חשבתי שאתה רוצה קואליציית התכנסות..

ישראל ביתנו והליכוד לא נכנסות למשוואה הזאת. בטח הכרה בינ"ל בגבולות לא מהווה שיקול בעניין.

vantan

New member
האגף של סילבן יתמוך בהתכנסות כמו

שהוא תמך בהתנתקות. ישראל ביתנו תומכת בשתי מדינות לשני עמים ודורשת חילופי שטחים על בסיס אתני.

mean girl 16

New member
אין זה משנה

סילבן היה תומך בהתנתקות תמורת תיק, אבל אין לו שליש סיעה שיתפרק מהמפלגה בשביל לשבת בממשלה, כך שזה לא רלוונטי. מהאופוזיציה הוא לא תומך. לגבי ישראל ביתנו אתה מגבה את דבריי, משום שהרעיון שאתה מציין אינו נתמך ע"י קדימה. כמו שליברמן אמר בתקופה בה היה מעורב במו"מ עם קדימה: "בהתנתקות שתוליד גבולות המוכרים ע"י הקהילה הבינ"ל נתמוך, אך אם תהיה זאת נסיגה ללא תכלית ודאי שנתנגד בתוקף". ואכן, גם הליכוד נקרא למו"מ, שאל האם הנסיגה מותנית בהכרה בינ"ל של הגבולות, ונענה בשלילה. הנסיגה "מותנית" בהכרה בנסיגה, וואלה יופי. והרי מי לא יכיר בנסיגה?

mean girl 16

New member
ובקיצור -

לאולמרט אין אפשרות להקים ממשלה יהודית התומכת כולה בנסיגה.

vantan

New member
תיק ביטחון הפנים לליברמן היה מחולל

נפלאות. חוץ מזה 'הכרה בי"ל' יש כרגע בגבולות שלא מקובלים עלינו.

mean girl 16

New member
את זה ליברמן אמר

אתה רשאי לפנות אליו. לגבי הנ"ל ותיק ביטחון הפנים יש בינינו הסכמה מלאה.

yosi g

New member
עבד עלינו הנוכל הזה

אבל אם ראית את התוכנית בטלויזיה כל המשפחה שלו הינה שמאל שבשמאל אפילו יותר מביילין , ואנחנו האידיוטים הלכנו שולל אחרי התובנה שבעצם אנו מצביעים לשרון, והרי שרון ניתק את החרדים מפטמות השלטון ואולמרט המנובל החזיר אותם לפרזיטיות, אבל אני נשבע שאעשה הכל כדי למחוק את קדימה כמו שינוי

למעלה