לא מובן למה יש צבעים. רשמתי כאן
לפני כשלוש שנים את אופן ההכנה של ריבת החלב מקופסאות. אני מכינה כבר כמה שנים, לא הופכת ולא נוגעת בהן בזמן הבישול ואף פעם לא היתה בעיה של צבעים. ככה אנחנו מכינים : מלית ריבת חלב מקופסאות חלב מרוכז: מכינה תמיד 3-4 קופסאות, כדי להוריד את העלות של כל קופסא. מניחים אותן בסיר גדול של מרק, מכסים במים רגילים. מביאים לרתיחה ומיד מורידים את החום וממשיכים לבשל על אש קטנה. הקופסאות מתבשלות כשהן סגורות. המים צריכים לכסות אותן בהרבה. אחרי הרתיחה, יש לסגור את הסיר ולבשל כך כ-5 שעות. חשוב לעשות את זה כשנמצאים בבית. חשוב מאוד לבדוק מדי פעם את פני המים ולהוסיף כדי שלא תקרה תקלה, אם המים מתאדים וחושפים את הקופסאות (הקופסאות עלולות להתפוצץ וזה לא נעים ואפילו מסוכן למי שנמצא במטבח ולמטבח עצמו). מתוך נסיון, מומלץ: 1. לשים טיימר, לפחות כל שעה, ולבדוק את מפלס המים שבסיר. אם צריך - להוסיף מים רותחים מקומקום. 2. לבשל מראש כמה קופסאות חלב יחד ולשמור אותן מוכנות לפעמים הבאות. זה נשמר מבושל, סתם כך בארון כמה חודשים, וחוסך את כל הטרחה שוב. אחרי 5 שעות, לכבות את האש ולהניח לסיר להתקרר. רק אז להוציא את הקופסאות. מאוד מומלץ לעשות את התהליך הזה יום קודם. כשפותחים את הקופסאות, מתקבל קרם טופי חום-זהוב שהוא יותר טעים מכל ריבת-חלב שטעמנו בארץ. למרות כל האזהרות הנ"ל, מאוד ממליצה להכין את זה כי זה לא מסוכן, לא בעייתי ואפשר לעשות במקביל לבישול אחר במטבח. הטעם שווה את זה.
לפני כשלוש שנים את אופן ההכנה של ריבת החלב מקופסאות. אני מכינה כבר כמה שנים, לא הופכת ולא נוגעת בהן בזמן הבישול ואף פעם לא היתה בעיה של צבעים. ככה אנחנו מכינים : מלית ריבת חלב מקופסאות חלב מרוכז: מכינה תמיד 3-4 קופסאות, כדי להוריד את העלות של כל קופסא. מניחים אותן בסיר גדול של מרק, מכסים במים רגילים. מביאים לרתיחה ומיד מורידים את החום וממשיכים לבשל על אש קטנה. הקופסאות מתבשלות כשהן סגורות. המים צריכים לכסות אותן בהרבה. אחרי הרתיחה, יש לסגור את הסיר ולבשל כך כ-5 שעות. חשוב לעשות את זה כשנמצאים בבית. חשוב מאוד לבדוק מדי פעם את פני המים ולהוסיף כדי שלא תקרה תקלה, אם המים מתאדים וחושפים את הקופסאות (הקופסאות עלולות להתפוצץ וזה לא נעים ואפילו מסוכן למי שנמצא במטבח ולמטבח עצמו). מתוך נסיון, מומלץ: 1. לשים טיימר, לפחות כל שעה, ולבדוק את מפלס המים שבסיר. אם צריך - להוסיף מים רותחים מקומקום. 2. לבשל מראש כמה קופסאות חלב יחד ולשמור אותן מוכנות לפעמים הבאות. זה נשמר מבושל, סתם כך בארון כמה חודשים, וחוסך את כל הטרחה שוב. אחרי 5 שעות, לכבות את האש ולהניח לסיר להתקרר. רק אז להוציא את הקופסאות. מאוד מומלץ לעשות את התהליך הזה יום קודם. כשפותחים את הקופסאות, מתקבל קרם טופי חום-זהוב שהוא יותר טעים מכל ריבת-חלב שטעמנו בארץ. למרות כל האזהרות הנ"ל, מאוד ממליצה להכין את זה כי זה לא מסוכן, לא בעייתי ואפשר לעשות במקביל לבישול אחר במטבח. הטעם שווה את זה.