הכנתי היום את ריבת החלב מקופסאת

ספאגו

New member
לא מובן למה יש צבעים. רשמתי כאן

לפני כשלוש שנים את אופן ההכנה של ריבת החלב מקופסאות. אני מכינה כבר כמה שנים, לא הופכת ולא נוגעת בהן בזמן הבישול ואף פעם לא היתה בעיה של צבעים. ככה אנחנו מכינים : מלית ריבת חלב מקופסאות חלב מרוכז: מכינה תמיד 3-4 קופסאות, כדי להוריד את העלות של כל קופסא. מניחים אותן בסיר גדול של מרק, מכסים במים רגילים. מביאים לרתיחה ומיד מורידים את החום וממשיכים לבשל על אש קטנה. הקופסאות מתבשלות כשהן סגורות. המים צריכים לכסות אותן בהרבה. אחרי הרתיחה, יש לסגור את הסיר ולבשל כך כ-5 שעות. חשוב לעשות את זה כשנמצאים בבית. חשוב מאוד לבדוק מדי פעם את פני המים ולהוסיף כדי שלא תקרה תקלה, אם המים מתאדים וחושפים את הקופסאות (הקופסאות עלולות להתפוצץ וזה לא נעים ואפילו מסוכן למי שנמצא במטבח ולמטבח עצמו). מתוך נסיון, מומלץ: 1. לשים טיימר, לפחות כל שעה, ולבדוק את מפלס המים שבסיר. אם צריך - להוסיף מים רותחים מקומקום. 2. לבשל מראש כמה קופסאות חלב יחד ולשמור אותן מוכנות לפעמים הבאות. זה נשמר מבושל, סתם כך בארון כמה חודשים, וחוסך את כל הטרחה שוב. אחרי 5 שעות, לכבות את האש ולהניח לסיר להתקרר. רק אז להוציא את הקופסאות. מאוד מומלץ לעשות את התהליך הזה יום קודם. כשפותחים את הקופסאות, מתקבל קרם טופי חום-זהוב שהוא יותר טעים מכל ריבת-חלב שטעמנו בארץ. למרות כל האזהרות הנ"ל, מאוד ממליצה להכין את זה כי זה לא מסוכן, לא בעייתי ואפשר לעשות במקביל לבישול אחר במטבח. הטעם שווה את זה.
 

לוPה

New member
זה לא פעם ראשונה שאני עושה ככה

ומשינוי דרכי ההכנה רק מגיעים לדברים חדשים...
ובפעם הקודמת יכול להיות שעשיתי מחלב מרוכז לפי המלצתך כי זה באמת היה לפני כמעט 3 שנים
 

ayaba

New member
אחלה רעיון, חשבתי שצריך לפתוח

את הקופסאות, אבל עכשיו הבנתי שלא. נראה אם יש בסביבה שלי קופסאות כאלה. עד עכשיו נתקלתי בשפופרות.
 

wan

New member
ריבת חלב בשימורים ממליצה כן ../images/Emo9.gif

לגלגל ולהפוך מדי פעם. וההיגיון אומר כך..... לפחות שלי אמר כשהכנתי... אני השכבתי את הקופסא על הצד. ולא העמדתי... שוב ההיגיון אמר...כשהיא תשכב לא יהיו משקעים שיקבלו יותר חום..בכל זאת החלב מאד סמיך עוד לפני הבישול...ולהעמיד את הקופסא ללא שינוי פוזה יגרום לבישול החלק התחתון יותר מהעליון... לכן השכבתי..ומדי פעם גלגלתי מצד לצד.. זה גוזל כלום זמן.. והוספתי מים בכל פעם שהמפלס ירד... אז אם לא קשה...כדאי ורצוי כן להשכיב..לדעתי..ומניסיוני הדל... באופן אישי לא מתה על מתוקים...טעמתי זה טעים ומתוק.... אנסה לעבוד עם זה בשילוב עם דברים שאנחנו אוהבים... ערב נפלא לכולם.. התגעגעתי לא הייתי כל היום....
 

cookie13

New member
כל הילדות היינו טורפים

את הריבת חלב הזאתי, אבל תמיד אימי הכינה אותם בסיר לחץ אהבנו אותה קשה, כדי לחתוך לפרוסות.....ולגלגל בקוקוס משו משו!
 

carmen188

New member
ריבת חלב בסיר לחץ

מכניסים לסיר לחץ את קופסאות השימורים סגורות. בסיר שלי נכנסות 5 קופסאות. ממלאים במים עד כיסוי הקופסאות ושמים 1/2 לימון למניעת השחרת הסיר. סוגרים ומבשלים בלחץ 45 דקות עד שעה. אחרי ירידת הלחץ שופכים את המים ומחכים עד שהקופסאות מתקררות לגמרי לפני פתיחה. מכינים רולדה ממולאת בריבת חלב ולמעלה בוזקים אבקת סוכר. ממלאים עלי ופלים עם ריבת חלב. טעים ביותר. חשוב שהקופסאות יכילו חלב מרוכז ממותק ולא פחות מ-7% שומן אחרת יוצא נוזלי ולא שחום.
 

מאקי

New member
בטיבטעם הקריות אזלו קניתי את

הקופסאות האחרונות................. לא מגלה מה .. אני עושה..
 

ruthi226

New member
לא יפה מצידך, בניתי על טיב טעם

עוד מעט יפתחו ברמת אלון ואז אני אשיג אותך...
 

מאקי

New member
חחחחחחחחחחחח

רצינית.... פשוט היו להם רק 2 כי היה שבוע שעבר איזה מבצע של 3 ב 11 אז קנו אני הייתי צריכה דחוף 2 ליום שישי לסדנאת שוסי.. אז עשו לי פרוטקציה... חחחחח אני רצינית.. וירדו למחסן ב 7 בערב והביאו רמת אלון... מענין.. צריך לדבר על זה.
 
למעלה