הכנת טבלאות שוקולד-ציוד דרוש

yosef1992

New member
הכנת טבלאות שוקולד-ציוד דרוש

אני רוצה להכין טבלאות שוקולד 100% קקאו ממותקות עם סטיביה על בסיס גליצרין,אני נמנע מסוכר.
אני רוצה לערבב בין מסת קקאו לבין חמאת קקאו,ביררתי מחירים והחומרי גלם של ולרונה נורא יקרים(170 לק''ג מסת קקאו,100 לחמאת קקאו).
לכן אני אלך עם חומרי גלם של קליבו,איך הם מבחינת החמאת קקאו ושאר חומרי הגלם?
אני צריך נטו ציוד להכנת טבלאות,''בראק'' שוקולד עם אגוזים וכו' דברים די פשוטים,כרגע אין לי כסף/רצון להשקיע בפרלינים,אולי בעתיד.
ראיתי כמה שרשורים למטה שמישהו ביקש המלצות לציוד,אבל המליצו לו על ציוד לפרלינים,מה שהעלה את העלות.
מה הציוד הבסיסי שישמש אותי להכנת שוקולד וטמפרורו?
ראיתי גם שיש כמה שיטות טמפרור,על שיש,עם שפכטל,או לחלופין בהזרעה(נוציא מכונה וכו',שאותה אין לי בבית).
מה השיטה הנוחה ביותר לעבודה עם 400 גר' שוקולד בערך?
מה ההבדל בין כל האבקות קקאו? אני יודע שאחוזי השומן מסמלים את טיב האבקה,אבל יש כאלו שממש יקרות,למישהו יש המלצה על אבקה טובה,כנ''ל על שבבי קקאו?
תודה מראש ושבת שלום.
 
ממליצה לחפש באתר של "קקאו טבעי"

יש שם מתכונים והנחיות, וגם חומרי גלם זולים בהרבה מולרונה
 

yosef1992

New member
נכנסתי לאתר,לא התלהבתי...

דווקא חומרי הגלם של קליבו יותר זולים,יש מצב מכיוון שהם באים באריזות של ק''ג.
אין שם יותר מידיי מידע,הם דוגלים בשיטה של להשאיר את השוקולד פתוח,והסרטון שמובא שם על טמפרור שוקולד,סה''כ מראה שצריך להמיס שוקולד,לקרר אותו,ולערבב את השוליים שמתקררים.
השיטה הזו באמת עובדת?
אני די מכור לשוקולד,אני מחפש לקחת איתי כמה טבלאות לצבא,אני חוזר פעם בכמה שבועות,חייב משהו שיחזיק מעמד,לכן אני חייב לטמפרר.
עד עכשיו גמעתי חפיסות של שוקולד 85%,הבעיה היא שיש בו סוכר והוא די יקר.
 
מנסיוני יצור עצמי ממסת קקאו

אינה זולה, מסת קקאו עולה הרבה יותר משוקולד
אישית לא פגשתי מסה של קליבו באריזות קטנות אלא בבלוק 25 קילו..
הפניתי אותך לאתר לא כדי ללמוד לטמפרר, פשוט כי כך תוכל להשיג מסה בכמות קטנה
 

yosef1992

New member
הנה קישור

http://www.mrcake.co.il/product/62930,2940,26132.aspx
המסה דווקא די זולה,אני מניח שהשוקולד זול יותר מכיוון שיש בו סוכר.
חוץ מזה אני אוכל שוקולד בכמויות,גם קילו של שוקולד יעלם די מהר.
 
אכן כך

בשל תוספת הסוכר שמוזילה מאוד את המוצר השוקולד זול יותר
לך על זה ותראה אם התוצאה לטעמך
 

yosef1992

New member
אני אלך על זה,אבל השאלה היא אילו כלים נחוצים

בחנות יוכלו לספק לתת לי הסבר בדיוק מה אני צריך,או שעדיף לעשות שיעורי בית קודם?
שוב,אני צריך ציוד מינימלי להכנת טבלאות,ואולי איזו תבנית גדולה להכנת ''בארק'' עם אגוזים.
 

yosef1992

New member
לא מצאתי את כפתור העריכה,אבל מה לגבי מיקריו ?

ראיתי את האבקה הנ''ל באתרים בחו''ל,אבקת חמאת קקאו מטומפררת,זה טיפה מזכיר לי את המלבין קפה,מלא שומן שעבר הידרוגנציה,אין שום בעיה עם המיקריו מבחינת עיבוד?
ואיך הטמפרור יוצא איתה?
 
בשביל להכין "בארק" עם מה-שזה-לא-יהיה

הציוד הוא מינימלי. כלי בו אתה ממיס את השוקולד, מרית, ושיש/תבנית (גם חד-פעמית). אם בא לך להשקיע ממש - אתה יכול לרכוש תבנית פוליקרבונט של טבלאות שוקולד.

בכל מקרה - מטמפררים את השוקולד, כך או אחרת, שופכים לתוך התבנית, מוסיפים את מה-שזה-לא-יהיה, ונותנים לזה להתקשות.

בקשר לשיטות טמפרור, הזרעה היא ההכי פשוטה, אבל היא לוקחת קצת יותר זמן. אם יש לך שפכטל ופלטה, אתה יכול לטמפרר על השיש -- יותר מהיר, אבל יותר מלוכלך. יש סרטוני הסברה עד אין סוף על התהליך הזה, וחיפוש בפורום יוביל אותך לעוד תוצאות.
 
למעלה