הכפשת שמו של דארווין

Moralida

New member
הכפשת שמו של דארווין

עכשיו אני קורא ב"מוסף לשבת" של מעריב כתבה בשם "חזרה לבראשית", המספרת על ניסיונם של ממשלת אמריקה להחזיר את אמריקה כולה בתשובה, להכפיש את שמו של דארווין ולתייג את תורת האבולוציה, ההוכחה המדעית, כתאוריה בלבד. פשוט מגעיל שאנחנו במאה ה-21, ועדיין העולם לא מוכן להודות בעובדה מדעית. ג'ורג' בוש חזר בתשובה, וישר הוא רוצה להרוג את כל מי שלא. גועל נפש.

סלע 1

New member
לא ראיתי את הכתבה האמורה

ובכל זאת, זה לא מפליא אותי. סקר שהתפרסם לא מזמן בארה"ב הראה שכ-45% מהאמריקאים משוכנעים לחלוטין שהחיים נבראו לפני כמה אלפי שנים על-ידי האל. 43% נוספים בטוחים כי ישות עליונה היתה מעורבת ביצירת החיים, ורק 12% מאמינים כי החיים בכדור-הארץ נוצרו בתהליך של אבולוציה ללא כל מעורבות אלוהית. טוב שתהליך המחקר המדעי לא מתבסס על סקרי דעת קהל ... ואצלינו בארץ? אני לא מכיר אמנם סקר דומה שנעשה אצלינו, אבל לפחות אני בכל שנות לימודי במערכת החינוך הממלכתית (יסודי עד תיכון) מעולם לא ניתקלתי באיזכור של האבולוציה. ולעומת זאת, בבית הספר (חילוני למהדרין), לקראת חגיגות הבר-מצווה, דווקא כן דאגו להביא לנו רב פופקיץ אחד לסדרת הרצאות במהלכן הוכיח לנו שחור על גבי לוח שטבע=אלוהים בגימטריה וצחק על אלו שחושבים שנולדנו מקופים. ואילו בבית הספר התיכון (גם הוא חילוני לחלוטין), מורה לביולוגיה בוגרת בר אילן שאלה אותנו בשיעור הראשון אילו תחומים אנחנו מכירים בביולוגיה, וכאשר אני הרמתי את האצבע ואמרתי "אבולוציה", זכיתי לתגובה מאד לא נעימה, ולהכרזה נחרצת על כך שגם מדענים לא מקבלים היום את האבולוציה בכלל ... מעניין אם ההתנסות של אחרים כאן בפורום היא שונה.

22ק ו ס ם

New member
כן, זה קורה הרבה

גם אני מעולם לא נתקלתי באבולוציה מעולם בתיכון (או לפניו) וזו תעודת עניות שאין גדולה ממנה למערכת החינוך לארץ. האבולוציה צריכה להילמד בלימודים הכלליים ולא רק במגמות ביולוגיה למשל. מה עוד, שיחסית לתיאוריות מדעיות אחרות כמו תורת היחסות, קל יחסית ללמד את הבסיס שלה בלי מתמטיקה מסובכת ודי מדהים שאחת התיאוריות המדעיות החזקות אי פעם לא מוזכרת בכלל. לעומת זאת בארה"ב, לא הייתי בהכרח מתרגש מכל איזכור של בית ספר שלא מלמד אבולוציה. נכון, יש מקרים כאלו אבל יחסית לארץ מלמדים אבולוציה בהרבה בתי ספר. זה מאוד תלוי איפה אתה נמצא ובאופן עקרוני ככל שאתה הולך יותר פנימה ודרומה כך הבורות והפונמנטליזם הנוצרי גדולים יותר.

Moralida

New member
לא הבנת ת'כתבה

הכתבה מספרת על איך שממשלת ארה"ב מנסה להכפיש כל הוכחה של האבולוציה, מאחר ומלך העולם (שנקרא גם נשיא ארצות הברית, ג'ורג' וו.) החליט לחזור בתשובה. על הספרים שמלמדים בבתי הספר אבולוציה הודבקו מדבקות האומרות כי האבולוציה היא תאוריה בלבד, ויש להתיחס אליה ככה, ואף על חלק מהספרים עכשיו יש צו איסור פרסום. לפתע, במכון לחקר האבולוציה (שכחתי את שמו, הוא מצויין בכתבה) טוענים שהיקום נוצר ע"י אלוהים. לפתע צצים להם כתבות של אנשים מהימנים שטוענים כי דארווין היה שוביניסט, גזען שאוהב את הגזע הבריטי הלבן, ופשוט חרא של בן אדם. טוענים כי דארווין הוא היוצר של תורת הנאציזם, ושצריך להחשיב אותו כשונא יהודים. טוענים שהוא שנא יהודים, שחורים, ואפילו אמריקנים, וכי טען שהגזע הבריטי הלבן הוא הגזע השולט. טוענים שהוא אומר כי הגברים חזקים וחכמים יותר מהנשים. טוענים הרבה דברים, שרובם החלו לאחר שנשיא ארצות הברית חזר בתשובה. אתם לא חושבים שזה מגעיל ?

22ק ו ס ם

New member
יש לך אפשרות לסרוק את הכתבה?

לא קראתי אותה ולכן קשה לי להתייחס אליה, אבל בארה"ב יש להורים בבתי ספר רבים (בעיקר פרטיים) שליטה על התכנים של חומרי הלימוד ולא נראה לי שהוא יכול להשפיע על זה. יש הורים כמובן שעושים בדיוק את זה, וכוללים את הגירסא הבריאתנית בלימודים אבל זה ממש לא הרוב.

אישית, לא כל כך מעניין אותי מה בוש

אומר- מעניין אותי יותר לראות מה הגישה של הכתב, את מי הוא יבחר לראיין בארץ בשביל התגובות, האם הוא מבין בכלל מהי אבולוציה וכו'.

Caligola

New member
במיוחד בשבילך.

מצורף ככתובת אינטרנט נלוות שני הדפים של הכתבה.

22ק ו ס ם

New member
תודה רבה

יש בעייה עם עיתונאות שנהפכת במידה רבה לשטחית יותר ויותר ומבוססת על דיעות אישיות ולא על מחקרים והצלבות. במיוחד בארץ יש בעייה של כתבים שאין להם רקע מדעי וכותבים בלי הבנה בסיסית על מושא הכתבה שלהם. יצא לי לשמוע בריאתנים מפורסמים בהרצאות. רמת הטיעונים שלהם ממש מגוחכת ורבים מהם בכלל לא אנשי מדע. הם נתפסים לכל מיני דוגמאות ממש מגוחכות ובונים על זה תילי תלים של תיזות. ויקטור ג'ונסון לדוגמא, שהוא בכלל משפטן, תקף איזו פיסקה בספר של דוקינס ועיוות אותה לחלוטין. הוא אגב סירב לעימות עם ביולוגים. מייקל בהה, שהוא דווקא ביוכימאי ביזבז חצי שעה מההרצאה על הדוגמא של מלכודת עכברים שמראה כביכול את עיקרון חוסר הרדוקציה של מערכות חיות. ויליאם דמבסקי שהוא אולי הכי מפורסם, היה פעור פה ולא היו לו תשובות בעימות עם ביולוג מהאוניברסיטה. פשוט ריחמתי עליו קצת, ואלו אנשים שעומדים בחזית של ההכחשה.

האם המכון הזה הוא במקרה

ה-Institute for Creation Research? אם כן, אין לך מה להיות מופתע- ה-ICR הוא מוסד הדגל של הבריאתנים שנים רבות.

Caligola

New member
לא, מדובר ב-Creation Studies

.Institute ה"מכון" הזה נמצא בדרום פלורידה והוקם על ידי Tom DeRosa.

Caligola

New member
הכתבה הזאת היא מגמתית וחד-צדדית

ולכן אינני מתייחס אליה ככתבה המציגה את העובדות בצורה נאמנה. כאשר במדינת ישראל מתקיימות בחירות לכנסת פעם בארבעה שנים, תפקידו של הכתב הוא להציג את מערכת הבחירות בצורה אוביקטיבית ככל האפשר. אם הכתב היה מראיין רק אישים החברים במפלגת הליכוד, היה מתקבל הרושם שהליכוד ינצח ויקים ממשלה. אם הכתב היה מראיין רק את חברי מפלגת העבודה, היינו מקבלים את הרושם שמפלגת העבודה הולכת לגרוף כמות גדולה של מנדטים ולהקים ממשלה. כאשר יש שני צדדים, ומביאים רק את עמדתו ודעתו של צד אחד לקורא הלא בקיא נוצר רושם שגויי ומטעה, זה בדיוק מה שעשה כאן בעז גאון. בעז גאון נסע לפלורידה על מנת לראיין את Tom DeRosa שהוא בריאתן קיצוני בדעותיו, מנגד בעז גאון לא טרח לראיין אף ולו אחד מהמדענים תומכי תאורית האבולוציה כמו: Keneth R. Miller, או כל אחד מהמדענים הנמצאים ברשימה הזאת. הכתבה הזאת היא ברובה ראיון עם Tom DeRosa, בריאתן קיצוני המתנגד לתאורית האבולוציה ממניעים דתיים, למרות שהכתבה הזאת מתיימרת להיות אוביקטיבית היא סוביקטבית לחלוטין בכך שהיא מציגה את הדברים רק מהזוית הבריאתנית. אני אתייחס ספציפית לכל אחת מהנקודות שציינת: בכתבה נרשם -- "עם נשיא חוזר בתשובה בבית הלבן, האמריקנים מחדשים את המתקפה על תורת האבולוציה" --- אין קשר ישיר ולא עקיף בין השקפתו הדתית של ג'ורג' בוש לבין קבלת תאורית האבולוציה, על פי סקר של הנשיונל גיאוגרפיק (http://magma.nationalgeographic.com/ngm/0411/feature1/index.html ). 45% מהציבור האמריקאי מאמין שהאל ברא את החיים על פני כדור הארץ, כ-37% אחוז מאמינים שהתרחשה אבולוציה ביוזמת האל, וכ-12% מהציבור האמריקאי מאמין שאבולוציה התרחשה ואלוהים לא קיים. אגב, בארץ מסתבר שמצבה של תאורית האבולוציה בקרב הציבור הוא לא רע, (*) כ-31% אחוז מהישראלים מאמינים שמוצא האדם הוא מהקוף. לכן, גם אם ג'ורג' בוש מאמין באלוהים, זה לא הופך אותו בצורה אוטומטית לשולל של תאורית האבולוציה, הוא יכול לקבל את תאורית האבולוציה, ולהאמין באל בו זמנית. כדי לשפוט עלינו לראות את דבריו של הנשיא בוש בעצמו, ההתייחסות היחידה בכתבה היא בקטע הזה -- "במהלך קמפיין הבחירות נשאל על ידי ה'ניו יורק טיימס' מי צודק, דרווין או אלוהים. 'אני לא יודע, אני עדיין מחכה להכרעת חבר המושבעים' אמר וו. בוש" -- ובקיצור, לא דובים ולא יער, מהמשפט הזה לבדו אפשר לראות שג'ורג' בוש נוקט בעמדה נטרלית. בראשה של הכתבה נרשם -- "בתי הספר מצמידים מדבקות אזהרה על ספרי לימוד.." -- ובתוכה של הכתבה, הכותב סותר את עצמו ואת העובדות -- "שופט בית המשפט המחוזי במחוז קוב שבג'ורג'יה פסק נגד מועצת החינוך המקומית שפסקה, באוקטובר 2004....כי לספרי הלימוד המבוססים על תיאוריית האבולוציה יש לצרף מדברת אזהרה" -- וגם כאן לא דובים ולא יער, אומנם מועצת החינוך המקומית החליטה באוקטובר 2004 להדביק מדבקות אזהרה על ספרי הלימוד של תאורית האבולוציה, אך ההחלטה בוטלה על ידי שופט בית המשפט המחוזי. קיומם של ארגונים בריאתנים היא לא סיבה להתרגשות, ארגונו של Tom DeRosa הנמצא בפלורידה המנסה להפריך את תאורית האבולוציה לא מהווה שום סכנה. בארה"ב קיימים מספר ארגונים בריאתנים ששמו לעצמם למטרה למנוע לימוד האבולוציה בבתי הספר, אולם מנגד עומדים ארגונים התומכים בתאורית האבולוציה ששמו לעצמם למטרה להגן על המדע מפני ניסיונתיהם של בריאתנים אלה לשכתב את ספרי המדע ולעצב אותם ברוחם כמו: National Center for Science Education. באשר לטענות שדרוין היה גזען, הנה מילותיו של צ'ארלס דרוין על גזע ועל עבדות, אתה מוזמן לקרוא ולשפוט בעצמך אם הוא היה גזען או לא.. אם יש ברשותך זמן לראות כתבה המתארת את מצבה של תאורית האבולוציה בארה"ב בצורה אוביקטבית ולא מגמתית כשם שכתבתו של בעז גאון עשתה, אני מציע שתקרא את הכתבה הזאת -- http://www.hayadan.org.il/darwin050205.html ________________________________________________________________________

שתי הערות:

1) רשימת השמות הפרטיים מעניינת. האם נמצא שם גם את Steven R. Dawkuns? 2) דרוין בהחלט היה גזען, כמו כמעט כולם בתקופתו. גם אנשי הכנסיה היו גזענים באותה תקופה. כדי להתנגד לעבדות אין צורך להאמין שהניגרס לא נחותים. 3) לבריאתנים יש חוצפה כאשר הם מדברים על היטלר וגזענות. המוסד העיקרי שלהם, ה-ICR, אינו מקבל לשורותיו יהודים. 4) אוונגליסטים, כולל ג'ורג' בוש, גם אם הם ציונים נלהבים, רואים בשיבת ציון שלב בדרך להשמדת היהודים- אם פיסית במלחמת ג'ורג' ומג'ורג', ואם ע"י המרה- כאשר רוב היהודים יושמדו פיסית. 5) אני לא יודע לספור.

22ק ו ס ם

New member
אתה צודק דרווין היה גזען

לפי המושגים שלנו היום. אי אפשר לשפוט אותו בכלים של היום בדיוק כמו שהאיסור על השמעת וגנר בארץ הוא אידיוטי.

Caligola

New member
תשובות.

1) רשימת השמות של Project Steve היא פארודיה שנועדה לנגח בריאתנים, מאחר ובריאתנים נוהגים לאסוף שמות של מדענים שלא מקבלים את תאורית האבולוציה ואז להציג את תאורית האבולוציה במשבר, ולטעון שמדענים רבים דוחים את תאורית האבולוציה, ארגון ה-NCSE אסף רשימה של שמות מדענים המתחילים ב-Steve או Stefan או Stephan וכו' בארה"ב אחוז האנשים שיש להם את השם Steve הוא 1%, כך שהרשימה המלאה תהיה פי מאה יותר גדולה. [רשימת המדענים המקבלים את תאורית האבולוציה תהיה קרוב ל-36,700] הרעיון של הפארודיה הוא פשוט -- בכל פעם שבריאתנים יציגו רשימה של מדענים שלא מסכימים עם תאורית האבולוציה הם ינוגחו על ידי השאלה "אבל כמה Steve מופיעים ברשימה שלכם?" לכן, לא תמצא ברשימה את Steven R. Dawkins. 2) נכון, יש בריאתנים רבים בני תקופתו שהיו גזענים, זה גם לא תהיה בעיה לספק רשימה כזאת. 3) על פי הכתוב בספרו של היטלר "mein kampf", היטלר היה בריאתן שהאמין שכדור הארץ צעיר, וביסס את תורת הגזע, לא על דרויניזם אלא על פילוסופית "divine right".

Caligola

New member
תוספת

כל אחד מהמדענים ב-Project Steve, הוא מדען בעל דוקטורט שהסכים עם ההצהרה הבאה:
Evolution is a vital, well-supported, unifying principle of the biological sciences, and the scientific evidence is overwhelmingly in favor of the idea that all living things share a common ancestry. Although there are legitimate debates about the patterns and processes of evolution, there is no serious scientific doubt that evolution occurred or that natural selection is a major mechanism in its occurrence. It is scientifically inappropriate and pedagogically irresponsible for creationist pseudoscience, including but not limited to "intelligent design," to be introduced into the science curricula of our nation's public schools.​

SilentMike

New member
זו גם היתה ההתנסות שלי.

ידעתי על תורת האבולוציה. כלומר ידעתי מהבית. אבל לא טרחו ללמד אותנו אתה בשיעורי ביולוגיה. אני למדתי ביולוגיה עד כיתה י', כאשר בחטיבת בינים המקצוע היה בד"כ עירבוב של ביולוגיה/כימיה/פיסיקה מאחר שלא היו שיעורים נפרדים לכל המקצועות המדעיים (לי היו שיעורי פיסיקה כי הייתי בהקבצה מדעית... לא משנה. בקיצור אבולוציה יוק). פשוט טראגי שלא מלמדים אבולוציה בבתי הספר (לא שהתלמידים של היום קולטים משהו בכלל...), ועוד יותר טראגי שנותנים לכל מיני ליצנים כמו הרב הנ"ל לבוא ולדבר שטויות.

Levos

New member
למדתי אבולוציה במסגרת 5 יח' ביולוגי

אבל בארץ בכלל מלמדים כמות זעירה של מדע כמקצועות חובה בבית הספר. עזוב את תורת היחסות, גם על מכניקה לא שמעתי בבית הספר. אומנם זה גרוע מאד אבל אין סיבה לשים לב דווקא לאבולוציה, כאשר נושאים הרבה יותר חשובים בביולוגיה ופיזיקה גם כן לא נלמדים.

כרמל 1

New member
'מעניין אם ההתנסות של אחרים כאן

בפורום היא שונה' שלי מאוד! למורה שלי לביולוגיה, השנה (ט'), הראתי דף די קרוע המכיל אוסף חצים וחיות שמספר כביכול אבולוציה. היא התלהבה, הביאה לי בריסטול בגודל 70X100 וביקשה את אותו הדבר רק בגדול יותר, ואפילו הביאה ספר על אבולוציה ששחכתי את שמו. המורה שלי אמרה שבעזרת הפוסטר היא תוכל ללמד על האבולוציה.

Caligola

New member
כרמל, מהיכן לקחת את האינפורמציה של

"מי התפתח ממי" כאשר שירטט את שרטוטך? האם מאתר אינטרנט או מספר? אם זה מאתר, אשמח לקבל את הכתובת..

למעלה