הכפתור, וסוף לשכיחת ילדים ברכב.

אור גינאל

Well-known member
אבל לא ענית לי על השאלה, מה תציע לעשות אם יתברר שהענישה שאתה מציע גורמת לעבירות חמורות יותר? מה אם יתברר שאם כך ייעשה אז יותר אנשים ינהגו ללא רשיון? מה אם יתברר שזה מעלה את הסיכון לנהוג על הכביש עבור הנהגים הנורמטיבים כי יותר נהגים ללא רשיון יעלו על הכביש?
צריך לחשוב לא רק על העונש אלא גם ובעיקר על השפעותיו, ולא רק על מבצע הפשע אלא גם ובעיקר על החברה בכללותה.
אדם שחושב שהוא צריך לעשות משהו יותר חשוב מאשר להשגיח על הילד שלו ,אני לא בטוח שבזמן שהוא יהיה על הכביש, ובזמן שהוא חושב שיש לו משהו יותר חשוב מאשר להתרכז בנהיגה.
אתה מבין? זה עניין של מנטליות .
תפקיד החוק הוא שלא ישתמשו בו. עצם ההרתעה מכך שהרשיון עלול להיות בסכנה, אם נהג לא ישגיח על כל מי שנמצא ברכב ובקרבתו כבר תעשה את העבודה שלה ותחסוך חיי אדם .

SupermanZW

Well-known member
אדם שחושב שהוא צריך לעשות משהו יותר חשוב מאשר להשגיח על הילד שלו ,אני לא בטוח שבזמן שהוא יהיה על הכביש, ובזמן שהוא חושב שיש לו משהו יותר חשוב מאשר להתרכז בנהיגה.
אתה מבין? זה עניין של מנטליות .
תפקיד החוק הוא שלא ישתמשו בו. עצם ההרתעה מכך שהרשיון עלול להיות בסכנה, אם נהג לא ישגיח על כל מי שנמצא ברכב ובקרבתו כבר תעשה את העבודה שלה ותחסוך חיי אדם .
מתברר שההרתעה לא משמעותית כמצופה ושלשלילות קצרות טווח נוטים לציית ולארוכות לא, למרות שהעונש על נהיגה בשלילה הוא מאסר. מה לעשות, פעמים רבות פועלים בני אדם באופן לא רציונלי.

משתפרת1

Well-known member
צריך לשאול מה מידת האפקטיביות של העונש. ברור שהפשע מכעיס, אבל מה אם ממצאים קיימים לגבי מידת האפקטיביות של שלילה ארוכת טווח (קל וחומר לכל החיים) מצביעים ששיטה זו אינה אפקטיבית? מה אם ממצאים קיימים מצביעים על כך ששלילה ארוכת טווח מעודדת נהיגה ללא רשיון (למרות שהעונש על עבירה זו הוא מאסר)? הרי ברור שבמקרה כזה שאר הילדים (אם יש) יצטרכו להישלח לאומנה. לכן מסיבות פרקטיות, אני טוען שמי שמחוסר אחריות גרם/ה למוות של ילדו/ה צריך/ה לעבור עיקור או סירוס, כדי שלא יוכלו להביא ילדים נוספים לעולם ולסכן כך את חייהם.
גם מסורס/מעוקרת חסרי אחריות עדיין מסוכנים לילדיהם ולנכדיהם.
אישית לא הייתי מאפשרת לסבא/סבתא שברשלנותם הרגו ילד שלהם (כן, לדעתי זו הריגה ברשלנות) לטפל בילד שלי, הנכד שלהם. אך מי שגדל אצל הורים חסרי אחריות- אולי ירש את האופי הבלתי אחראי...

SupermanZW

Well-known member
גם מסורס/מעוקרת חסרי אחריות עדיין מסוכנים לילדיהם ולנכדיהם.
אישית לא הייתי מאפשרת לסבא/סבתא שברשלנותם הרגו ילד שלהם (כן, לדעתי זו הריגה ברשלנות) לטפל בילד שלי, הנכד שלהם. אך מי שגדל אצל הורים חסרי אחריות- אולי ירש את האופי הבלתי אחראי...
אבל לפחות לא יוכלו להביא ילדים נוספים אותם יוכלו לסכן בנוסף לקיימים. גם זה משהו.

למעלה