הכרה בהפרעות נפשיות...

הכרה בהפרעות נפשיות...

לפי דעתי המדינה צריכה להכיר בכל ההפרעות הנפשיות ולהתייחס אליהם בצורה שווה ,כמו הבעיות הגופניות. לא לעשות הכללה שכל מי שיש לו בעיה נפשית הוא חולה נפש וצריך להתרחק ממנו ,האנשים האלה הם אנשים רגילים לחלוטין רק כמו שיש למישהו בעיה גופנית , אז נפשית זה רק שפשוט נדפק לו איזה חומר במוח. וצריך להתייחס אל אנשים אלו ולעזור להם ככל הניתן ולא לדחות אותם ולהתייחס אליהם בזלזול. אשמח לשמוע תגובותיכם בנושא. שבת שלום, ותודה מראש, איתי.

הכללת תחום בריאות הנפש בסל הבריאות

בעת חקיקת חוק ביטוח בריאות ממלכתי, "אמצו" את הסל של קופ"ח כללית, ובהתאם לו נקבע סל השירותים בחוק. זו הסיבה שנושא בריאות הנפש לא נכלל בסל הבריאות. בשנים האחרונות מתנהל מו"מ בין משרד הבריאות וקופות החולים במטרה להרחיב את סל הבריאות ולכלול בו גם את נושא בריאות הנפש. כולם מסכימים שהפרעה נפשית היא מחלה, אך הבעיה העיקרית היא כרגיל כסף. קופות החולים דורשות להגדיל את תקציבן בגובה העלות הצפויה לדעתן, ולמשרד הבריאות אין מקורות תקציביים. השאלה שצריך להעלות בפורום של פרלמנט הבריאות היא אילו תחומים יש להוציא מהסל על מנת להוסיף את הטיפול בבריאות הנפש.

האגודה לזכויות קופות החולים

הופתעתי מאוד לקרוא את הצעת האגודה. הווי ידוע לכם שכיום שירותי בריאות הנפש ניתנים על ידי משרד הבריאות ויש לכך גם תקציב הולם והראייה היא שהשירות ניתן ובלי ידיעה אישית, כנראה שגם ברמה טובה. אבל קופות החולים לא מסתפקות בכך שמשרד הבריאות, ואני אינני עובדת המשרד, יעביר את התקציב שיש לו לנושא אלא הן מתנהגות כמי שמצאו הזדמנות להגדיל את התקציב שלהן. דוגמא לכך היא העובדה שקופות החולים קיבלו תקציבים לרכישת תרופות חדשות אבל לא סיפרו לאף אחד שהן נשארו עם עודף של מיליוני שקלים. האם בכסף זה הן עשו שימוש כדי להיטיב עמנו המבוטחים? נראה שלא. ואם אתם מכנים עצמכם האגודה לזכויות החולה, אז מכם אני מצפה שתלחמו על זכויותינו אנו ולא על זכויות קופות החולים. זו הרי הדרך הכי קלה, להושיט יד לשירותים שניתנים לנו כעת ולקצץ בהם כדי שהקופות תטאלנה בטובן לתת שירות באופן שיותיר בקופתם כסף רב. לאגודה כמותכם הייתי קוראת האגודה לזכויות הקופות ובטח לא האגודה לזכויות החולה. ולסיום- סוף סוף קם פורום של אזרחים- פרלמנט הבריאות- שנותן לנו, החולים והצרכנים, קול והדבר האחרון שהייתי רוצה לראות הא שהפורום הזה יבוא לקדם אינטרסים כלכליים של קופות וגופים שכמותכם במקום מה שהוא אמור לקדם.

האם מנהלים דיון עניני או מקטרים

צריך להבחין בין שני נושאים שונים לדיון: א.האם להוסיף את בריאות הנפש לסל השירותים של הקופות. ניסיתי רק להסביר מה המצב, ולא לנקוט עמדה. על מנת להבין לעומק את הנושא, צריך לקבל פרטים ממשרד הבריאות על הגדרת סל השירותים שהם מציעים, מה ניתן היום, מה המשמעות הכספית של השינוי, מי יכסה את ההוצאות. לזרוק סתם סיסמאות "מגיע לי, צריך לתת יותר לכולם וכו'" , זה אולי קל, אבל מעבר להוצאת קיטור לא תורם למצב. לדעתי חובה להוסיף את נושא בריאות הנפש לסל הבריאות (כמו נושאים נוספים), גם אם מדובר על קיצוץ הוצאות משירותים אחרים (שאינם בריאות). בכל מקרה הנושא מחייב דיון עם נתונים ולא סיסמאות. ב. מטרת הפורום - אני ממליץ לך לקרוא שוב את מטרות פורום פרלמנט הבריאות ואני מצטט מהגדרת רועי בן משה, מנהל הפורום בתאריך 23/02/: "הכסף ממחיש את גבול האפשרויות שלנו כחברה, קיימת מגבלת מקורות שמעבר לה המדינה אינה יכולה לשלם יותר. קל תמיד לומר שההקצאה של המדינה אינה נכונה שצריך יותר לבריאות על חשבון חינוך, ביטחון ... אבל לא בזה עוסק הפרוייקט. השאלה שאותה אנו מנסים לבחון היא: בהנחה כי המדינה מקצה נכון את הכספים בין המטרות השונות, מה צריכה להיות החלוקה בתוך מערכת הבריאות. האם להגדיל את מספר טיפולי הפיזיוטרפיה בסל הבריאות על חשבון ניתוחי השתלו או כל דבר אחר, או האם להקטין את הזכאות לפיזיוטרפיה ולהכניס תרופות אונקולגיות חדשות? אלו סוג השאלות שהפרוייקט עוסק בהם". אשמח לשמוע את דעתך בנושא ולא ברמת סיסמאות

הכללת בריאות הנפש בסל ה"קופות"

משרד הבריאות רואה כאחת ממטרותיו העיקריות בשנים האחרונות את העברת הטיפול בבריאות הנפש לאחריות קופות החולים, לשם כך השקיע משרד הבריאות מאמצים רבים ולאחרונה קיבלה ממשלת ישראל החלטה על העברת בריאות הנפש לאחריות קופות החולים. הכוונה של ה"רפורמה" בבריאות הנפש היא לשפר את הטיפול בחולים ולהעמיד אותם באותו מקום ביחד עם הרפואה האורגנית, להשגת מטרה זו מוכן והקדיש משרד הבריאות משאבים שחלקם באו על חשבון הכללת תרופות חדשות בתחום ה"אורגני". הרפורמה בבריאות הנפש מורכבת משני חלקים א. הקטנת מספר מיטות האשפוז בבריאות הנפש והגדלת החלופות הטיפוליות בקהילה מתוך הבנה כי מקומם של חולי הנפש הוא בתוך הקהילה וזו הדרך הנכונה לטיפול ושילוב חולים אלו כחלק מהחברה. ב. הוצאת האחריות לטיפול מידי המדינה מתוך הבנה כי הדרך הנכונה למתן הכיסוי הנכון לבריאות הנפש הוא בדומה לאחריות הביטוחית של קופות החולים. אני מקווה ומאמין כי עד ינואר 2004 נוכל לדבר על כך בלשון עבר.

רועי בן משה

הכל ממש נפלא
החולים יבריאו לאחר שימתינו לשיחה עם מטפל באמצעות קופ"ח. יקבלו 12 טיפולים בקושי כפי שמקבליפ פיזיוטרפיה לשנה ובכך יסתתים הטיפול
. הרי הכוונה ברורה. קופ,ח מבלי לפגוע בזכויות לא תתן לרופא צטעמה לשוח עם מטופל מעבר לזמן מסויים גם אם יהיה במצב לא טוב. נכון שחוסך אישפוז אבל חוסך גם טיפולים. התורים כל כך ארוכים שגם מי שמוכן ורוצה ללכת לטיפול איננו הולך כי כאשר זקוקים לטיפול אין זמן לחכות. ברגע שיעבור לקופות, התורים יתארכו עוד יותר כי כמות הרופאים קטנה, למומחים ארוכים שבעתיים. אז זה הוא פתרון? הפתרון ככל למזער עד כמה שאפר את הוצאות האשפוז ללא חלופה מתאימה. מי שיש לו ישלם. מי שאין לו יסבול? ממש צדק חברתי. בניגוד לטיפולים אחרים השיחות עם מי שלוקה בנפשו לעיתים הן הטיפול. אם אדם לא יקבל את שנדרש ובמהרה, יגיע לחדר מיון ישלם עבור חדר מיון כי לא צויד בטופס 17 כי לא שייך לאזור או סנריו אחר. תמיד יצא מקופח. הגיע זמן שמערכת הבריאות תתן דעתה לצרכים הבסיסיים של המטופלים שלא ניתנים היום ,במקומם יש המון פרסומים בתקשורת, המון בנייה על חשבון תרופות ואחרים בעיקר על חשבון משלם המיסים, מדוע? מי מאשר זאת? אין פיקוח וכל קופה עושה כרצונה? מבלי לפגוע בזכויות. היום מטופל = כסף וכמה שפחות. אף אחד לא חושב הפוך. טיפול נכון וטוב, חוסך המון אשפוזים, גורם למטופל להיות מרוצה והחיסכון אדיר. חומר למחשבה.

רינתיה5

New member
את צודקת

לאתי, את צודקת בכל. רצוני רק להוסיף, שגם אנחנו, הצרכנים אשמים. אנחנו שותקים יותר מדי ולא מתקוממים ולא מתריעים. והכל סודי, את כל המידע על הזכויות צריך לחפש במחשכים לא מתלוננים, לא פונים ולא מטרידים את הקופות. והיכן העמותות ? מדוע הן שותקות ולא מרימות קול ? מדוע לא מפרסמות בכלי התקשורת מה שקורה בשטח ?

אתם מזכירים לי את ביבי נתניהו

צר לי אבל נראה לי שלא קראת בעיון את תגובתי. אכן יש גבול לתקציב שמדינה מחליטה להוציא על בריאות ובזה בדיוק העניין. נושא בריאות הנפש מתוקצב והשירות ניתן! השאלה היא על ידי מי? אם הוא ניתן כיום על ידי משרד הבריאות, הוא יכול להינתן על ידי הקופות באותה המידה ממש. ניסיון הקופות לחלוב תקציב גבוה יותר, הוא פאטטי. ולכן לא דומה שאלת העברת האחריות לבריאות הנפש לקופות החולים, לקביעת סדרי עדיפויות במימון תרופות שונות בסל. הצעתכם מזכירה לי, ובצער, את המדיניות שבה נוקט כיום שר האוצר שלנו. הוא ממהר להושיט יד לכיס השכבה הבינונית ולהוציא, להעביר מיד את היד לכיס השכבה הגבוהה ולהוסיף וברמה של דוגמא אישית של הממשל הוא לא טורח לנקוט צעדים כמולמשל לקצץ בתקציבי מימון המפלגות השערורייתי גם כך. אני מצפה מהאגודה לזכויות החולה להגן על זכויותי, להילחם מול הקופות על מתן שירות טוב יותר והפניית המשאבים ישירות לצרכנים ולא להעלות הצעות חסרות בסיס ואולי גם חסרות הנתונים המתאימים.

מלכה, אני חושב שאת טועה לגבי הקופות

הקופות כגוף ציבורי אינן יכולות לשמור עודפים, הן לא יכולות לחלק רווחים או דיווידנטים. הן חייבות להוציא את כל מקורותיהן על טיפול בחולים. למען הדיוק מרבית הקופות נמצאות בגרעון כספי. בכל מקרה אם מקבלים את ההנחה כי כל הכסף של הקופות מוצא על טיפול בחולים הויכוח הוא על דרכי השימוש בכסף. האם להוציא פחות על שכר (ואולי לקבל רופאים טובים פחות) ויותר על תרופות אולי פחות על מתקנים ולקבל תורים פחות על פרסום תוך הקטנה של מימד התחרות אולי פחות על מנהלה תוך אשפרות של גלישה לאי יעילות השאלות שאנו מנסים לעלות הם על מה פחות ועל מה יותר צריך להבין שלכל צעד יש מחיר בצידן השאלה איזה מחיר אנו מוכנים לשלם ובעבור מה?

רינתיה5

New member
חוסר תכנון

לרועי וכל הגולשים, אני מסכימה איתך, הבעיה היא חוסר תיכנון לטווח ארוך, הכל נעשה על מנת לכבות שריפות מבלי להשקיע ולחשוב על העתיד. מנסים לחסוך בכל, ולא חושבים על המחיר שישלמו בעתיד. קיימת שכבה דקה שמקבלת את כל השירותים ורוב האוכלוסיה שותקת וסובלת. רוצים דוגמאות ? קראתי במאמר לפני זמן מה, שניתן למנוע בריחת סידן באמצעות טיפול מונע, נטילת כדור מסוים, שעלותו זולה יותר מהעלות של טיפול בתוצאות המחלה, דהיינו שבירת עצמות, טיפול באנשים שהמחלה פגעה בהם קשות. אם אכן זה כך, היכן המסקנות ?

jasmine38

New member
בהמשך לדברי רנתיה5..............

מה דעתכם על השמת בדיקות גנטיות לכל האנשים, לפני הנישואין, או לפחות לפני הריון, ואו לפחות לפחות עם כניסה להריון, הבדיקה ע"ח המערכת (המדינה) וכנוהל, (כמו בדיקות לטייזאקס). לידיעה: היום בדיקה מקיפה לאחד מבני הזוג בעלות 200$ בערך. (1400שח). אם יוחלט על בדיקות לכולם, העלות למערכת הבריאות (בהנחה שזה ע"ח המערכת) תהיה בערך 50$, לאחד מבני הזוג. (בדר"כ לא נדרשת בדיקה לשני בני הזוג). בהנחה שמדובר בבדיקה חד-פעמית בחיים, (כלומר כ-3 מליון בדיקות, לאורך תקופה של כ-30), הרי שכל שנה יהיו כ-100,000 בדיקות בעלות של 5 מליון שח. לעומת הנתון הנ"ל (אני לא בטוח שהחישוב נכון), יש הוצאות של הון עתק, לטיפול בילודים ואו מי שהתבגרו עם מחלות גנטיות . ההשקעה בבדיקות גנטיות, תניב פרות רבים לאחר שנים מעטות, ובסיכומן של דברים, יהיה חיסכון ניכר בעליות לטיפול במקרים, שניתן היה למנוע. פרט לכסף, מדובר בהיבט ערכי, למניעת סבל רב לחולים ובני משפחותיהם, כולל תוצרי לוואי, של פגיעה נוספת בכלכלה, בגלל תרומתם המוגבלת של הקרובים במעגל הראשון, לתוצר הלאומי. וכו' וכו'. חזון והשקעה לטווח ארוך, צו השעה, ובכל שעה פוליטיקאים בימינו (בעולם המודרני בכלל ובישראל בפרט) פועלים בשיטת.. "אחרי המבול, ואז, לא אהיה פה, לספק הסברים".

ליסמין..

אחלה רעיון. אבל אילו בדיקות בדיוק? ככל שהמדע מתפתח ברור שיותר ויותר מחלות הן על רקע גנטי או מחלות גנטיות. לכל מחלה כזו יש לעשות בדיקה נפרדת שעולה מאות דולרים. לאילו מחלות תעשי בדיקות סקר חובה? כיום יש בדיקות שהן בסל, ויש אינדיקציות לעריכתן, כמו מוצא וקיום המחלה במשפחה. יתכן בהחלט שיש מקום להוסיף עוד כמה, אבל השאלה אילו בדיקות להוסיף היא לא שאלה קלה בכלל. ולא ניתן להוסיף את כולן. אגב - יש מי שיאמר שעריכת יותר מדי בדיקות תביא אותנו למצב המתואר בסרט "מה קרה בגטקה" - אנשים יוערכו ויבחנו לפי הרקע הגנטי שלהם, בלי קשר לכישוריהם. מי שנולד שלא באמצעות ברירה קפדנית במעבדה - יופלה לרעה? מתי ימליצו להורים לא להביא ילד לעולם? מתי יבררו את הגן ה"מסוכן"? טיי זקס - אוקי. CF - גם נניח שאוקי. פיגור שכלי - אולי גם. מחלת לב מולדת - אולי גם. עקרות? יכול להיות. אולי "נסנן" גם את הגן להשמנה, או לקרחות, או לקוצר ראיה?? מילא.. זה מתחיל להשמע לכם כמו השבחת הגזע? לי כן.

רועי בן משה

קופות החולים מוציאות עשרות אלפי שקלים על פרסום שאיננו מעניין אף אחד! גורם התחרות צריך להמדד במתן שרות זול יותר לצרכן וטוב יותר מבחינת צרכי המטופל. החולה יבחר את מי שיקבל ממנו את היחס והשרות הטוב לפי דעתו. רפואה מונעת נכונה היא שתחסוך מליונים ולא תחליפים זולים שניתנים ואינם משרתים את טובת החולה אלא את האינטרס של הקופה שמזמן הפכה לחברת ביטוח ולא לקופ"ח שמרפאה מטופלים. את הרופאים מבלי לפגוע בזכויות לא תשנה. שבועת היפוקרטס מתה מזמן. היום מי שלמדו רפואה, לא כולם, פרט לעשיית ממון, לא מעניין כלום. מעטים נשארו בני אדם עם רגשות ועדין אכפת להם מהמטופלים שלהם ויעשו הכל שהמטופל יבריא עם גיל הזהב או ילד. גיל הזהב שילם כל חייו עבור ביטוח רפואי. היום הוא משלם לא רק פי 100 עבור שירותי הבריאות , גם נתקל בבירוקרטיה עם בקבלת תרופות,טופסי 17 לבתי חולים צילומים בדיקות אחרות. הבירוקרטיה, היא שמקצרת מאוד את חיי המטופלים. הקופות מצפות שגיל הזהב יקבל טיפול במרפאה או מרכז רפואי שרחוקים מביתם מרחק של נסיעת בת שעה באוטובוס שאינם מסוגלים לעלות עליו. לכן, רבים נאלצים לוותר על הליכה לרופא כי אין להם כח בזמן שיש להם מרפאה או מרכז רפואי מתחת לאף??? מי מרווח מכך??? הכל קומבינות?? למשרד הבריאות יש תעריפים. אז מדוע זכותו של המטופל איננה נשמרת לקבל טיפול ליד ביתו , כאשר משפחתו סביבו? גם נפגעי פעולות איבה שזכאים לקבל את כל הטיפולים חינם מהמדינה מטורטרים כך שבמקום להיות משוקמים הם נכנסים לדיכאון. במה חטאו? בכך שנקטעה למשהיא רגל והיא מטופלת בתינוקת ומתגוררת אי שם בקומה רביעית, המאמץ של עליה במדרגות גרם לשבירת הפרוטזה שלה, חלופה אין? למזלה למרות שנפלה מהמדרגות התינוקת שנשאה על ידיה לא נפגעה. הגב' הנ"ל איבדה את הביטחון לעלות על מדרגות ותקועה בביתה, מדוע??? ויש מליון דוגמאות. המערכת רואה רק את הכסף!!!!!!!!!!!! חוצמזה לא מעניין את אף אחד כלום. אתם רוצים לשנות,למדו את מי שלומדים רפואה קודם כל להתייחס למטופל כמטופל. שיקשיבו לו, הקשבה לעיתים היא מחצית הטיפול. תנו לרופאים זמן רב יותר למטופל כך גם מטופלים בעלי לקויות שונות יוכלו להתקבל לבדיקה בלי שיכנסו למגננה. האם אתם יודעים שאכלוסיה רבה שנמצאת במוסדות מוגנים איננה נבדקת בגלל פחדים של המטופלים? מ- האי ידיעה על מה שמצפה להם בבדיקה או מפחדים אחרים של בעלי פיגור שונים? שנו את הגישה. חייבו את מי שנותנים שרות למטופלים לעבור בחינות רענון מידי שנה. דאגו לאפשר לרופאים לתת את הטיפול שהם חושבים שנכון הוא ולא הפקידות היא שתקבע. האמינו לי כולם יהיו מרוצים. אשמח מאוד שכל חברי הממשלה והכנסת יחויבו לשלם עבור שירותי בריאות כולל תרופות. כאשר הם יחושו על בשרם מה עובר מטופל כדי להשאר בחיים אולי ישנו את הטקטיקה? מבלי לפגוע בזכויות. חומר למחשבה.

רינתיה5

New member
כל מילה חקוקה בסלע

לאתי, את יותר מצודקת. יכולתי להוסיף עוד הרבה דוגמאות. הבעיה היא מה ניתן לעשות ? כיצד ניתן להשפיע על המערכות ? כיצד ניתן לגייס אנשים ? כיצד לנער את הציבור ?

יהיה קשה לנער את הציבור -

משום שמרבית הציבור הסובל הוא משכבות המצוקה שאינם נמצאים ברשת אינם קוראים עתונים בקושי מאזינים לרדיו משאת ליבם אחת. דואגה כיצד להשיג פרוסת לחם כדי לא להשאר רעבים. כאשר טרודים ברעב, אין זמן לעסוק בדברים אחרים. ויש רעב. יש מצוקה. דווקא שכבה זו בציבור היא הפגיעה ביותר ונפגעת הכי הרבה כמו גיל הזהב, בעלי לקויות, ילדים, אמהות חד הוריות, מובטלים ועוד. ה"מלחמה והחדר האטום" מהווים קרקע מזון מצויינת לפרנסי המדינה כדי להעביר חוקים שיפגעו עוד יותר. הרי זו המטרה לא? למלא את הכיסים שלהם! פרט לכך לא מעניין אותם כלום. במדינה דמוקרטית בשנת 2003 העשירים יתעשרו. העניים יהיו עוד יותר עניים, ושכבת הביניים תרד אל מתחת לסף העוני. היום יש זכות קיום רק לצעירים עשירים ויפים. לכל השאר אין סיכוי. כואב לי מאוד שמי שהקימו את המדינה, שילמו כל חייהם במיטב כספם כדי שתהיה לנו מדינה, נזרקים לכל רוח. ויש עוד דוגמאות רבות. צריך קודם כל לשקם את מה שנעשה בממשלה ובכנסת. לבטל את הארוחות, מגורים בבתי מלון יוקרתיים, מכוניות שרד,ניסעות לחו"ל ומכונית לכל אחד. מדוע לא יהיה מאגר מכוניות, יקבלו על פי הצרכים. מי שרוצה מכונית צמודה שירכוש מכספו ולא מכספי משלם המיסים. קיצוץ במשכורות העתק, בכסף של ניהול לשכה אחת אפשר להאכיל טוב אלפי אנשים. הגמל איננו רואה את דבשתו. לא רואה לא שומע לא מדבר, זו התדמית של ממשלתינו. חבל שכך. מבלי לפגוע בזכויות

רינתיה5

New member
קשה מאוד לנער את הציבור

לאתי, קשה מאוד לנער את הציבור, ולשלטון נוח מאוד בכך. נוח מאוד שהציבור שותק ומתנהג כמו עדר של כבשים. הידיעה היא נשק, וברגע שאתה חסר אותו אתה חלש וניתן לניצול. נסיתי לפנות למספר אתרים ועמותות שירתמו, אבל לא הצלחתי, ובכל זאת טרם התיאשתי לחלוטין. מי יודע, בסוף אולי בכל זאת יפתח איזה חלון ? הנושא התחיל לענין אותי, בגלל בעיה אישית, נכחתי עד כמה החולה חלש, אינו יודע כלום, וחייב להלחם על מנת להשיג את מה שמגיע לו, ועד כמה אנשים נפגעים בגלל חוסר טיפול נאות, ואפילו אינם יודעים שדברים יכלו להיות שונים. זכיתי לתשובות, אשר הרגיזו אותי לא פחות. כל אחד דואג לאינטרסים הקטנים שלו, ומתעלם מבעיות הכלל - כמעט כולם. "כללית לא בסדר, נסי קופה אחרת", והבעיה היא כיצד לגרום לכך שכללית תתקן את עצמה, ולהביא את האנשים לידיעה שניתן לתקן דברים וצריך לתקן דברים. מעבר לקופה אחרת, אולי היא פתרון, אבל רק חלקי. ומה לגבי הטיפול ש"האנשים החשובים" מקבלים ? האם הטיפול שלהם כלול בסל הבריאות ? שבת שלום בליבי תפילה שדברים ישתנו אי פעם

smartul

New member
סל הבריאות

אני מתנגד להנחת היסוד שחייבים להוציא תחומים מסויימים לטובת תחום מחלות הנפש. תמיד יהיו נפגעים ממדיניות זו. לפיכך, המגמה צריכה להיות של הרחבת סל הבריאות גם לעומק אך גם לרוחב, דהיינו, הוספת ועדכון מרכיבים בתוך התחומים הקיימים וגם הוספת תחומי בריאות לא מכוסים כיום. שלא יספרו לנו סיפורים מגוחכים שאין כסף לשם כך. הכל עניין של עדיפויות, וכמה כבישים שנסללו ומתוחזקים ביש"ע, יכלו לממן את כל סל הבריאות כנדרש, ולא להצחיק אותנו עם 20 מ' שקלים.

נכון !!!!

נכון שהבעיה פה היא כסף,אבל תמיד עושים את זה "על גבם" של החולים ובסופו של דבר יוצא מכך שנגרם עוד סבל לחולים ולא משיגים בכך שום מטרה טובה. הגיע הזמן שיטפלו בדברים כראוי,ואת המלחמות על הכסף לא יעשו על גבי החולים,אלא שתהיה תמיד טובת חולים בראש מעיניהם,אבל תמיד זה הפוך ורק הכסף זה שם המשחק. חבל לשמוע שזה כך , זה די מצער,נקווה לימים טובים יותר.

חולי נפש

איתי שלום, נושא ההכרה בהפרעות נפשיות אינו עניין למדינה אלא לחברה. אם רובנו נמשיך להתייחס אל חולי הנפש כאל מצורעים וכאלה שכדאי לתפוס מהם מרחק, לא תעזור שום הכרה של המדינה. אז כדאי שנחיל עם עצמנו ויפה שעה אחת קודם.

למעלה