הכרה בזכאות לקצבה-המשך

  • פותח הנושא tim2
  • פורסם בתאריך

tim2

New member
הכרה בזכאות לקצבה-המשך

דר' כרמית טל שלום מחכה לתשובה בנוגע לסיכוי של ילד שאובחן כpdd חמישה חודשים לאחר עזיבתו את הארץ, ולא ניתן להחזירו לארץ(על פי קביעה של מטפליו),להיות מוכר לצורך קבלת קצבה (בתשובתך -אמרת שתעייני באיזשהוא ספר ושתעדכני בהמשך) מה הסיכוי שביטוח לאומי יסכים להגמיש את עקרונותיו,ומה צריך להיות כיוון הבקשה להכרה בנכות ,בהתאם לנתונים שהצגתי בתודה
 
החוק קובע ש...

החוק קובע כי : "4. (א) גמלאות לפי תקנות אלה ישולמו כל עוד מתקיימים כל אלה: (1) הילד הנכה נמצא בישראל; (2) הילד הנכה אינו מוחזק כלל בתנאי פנימיה במוסד שבו ניתנים שירותי רפואה, שירותי סיעוד או שירותי שיקום, ואינו מוחזק בידי משפחה אומנת. (ב) על אף האמור בתקנת משנה (א)(1), אם הילד הנכה יצא את ישראל ובתכוף לפני יציאתו שולמה בעדו גמלה לפי תקנות אלה במשך חודשיים רצופים לפחות - יימשך תשלום הגמלה לתקופה נוספת של 6 חודשים, מהחודש שבו יצא את ישראל; המוסד רשאי, לפי שיקול דעתו, להאריך את התקופה האמורה עד 24 חודשים מהחודש שבו יצא הילד הנכה את ישראל, אם נתקיים בילד הנכה אחד מאלה: (1) הוא יצא את ישראל לצורך טיפול רפואי; (2) הוא גר עם הורהו העובד מחוץ לישראל בשליחות מטעם מעבידו הישראלי. (ג) על אף האמור בתקנת משנה (א)(2), תשולם גמלה לפי תקנות אלה, בעד ילד נכה אם מתקיים אחד מאלה: (1) הילד הנכה מוחזק במוסד כאמור והוריו נושאים בכל הוצאות אחזקתו במוסד; (2) הילד הנכה נמצא בבית חולים לשם ריפוי או שיקום רפואי בשל ליקוי גופני, והורהו או מי שמקבל גמלה בעדו נמצא עמו ונוטל חלק בטיפול בילד."
 
המשך...

במבט ראשון נראה כאילו החלטת הביטוח הלאומי עולה בקנה אחד עם החוק (מפני שהילד לא יצא את הארץ לצורך טיפול רפואי). אולם, עדיין יש מה לעשות: אפשר לפנות אל הביטוח הלאומי בדרישה שיעבדו בצורה ההולמת את "רוח החוק ותכליתו". במידה וזה לא יעזור- אפשר להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. לגבי סיכויי ההצלחה: אני מאמינה שבסופו של עניין זה יצליח ותקבלו את הקצבה, למרות שההליך עצמו עשוי לגזול זמן ומשאבים.
 
למעלה