הכרויות לבעלי צרכים מיוחדים

tivoli2

New member
את מתכוונת למיני אתר בוואלה?

ניכנסתי דרך iol וגעתי לוואלה ,הורים לבעלי צרכים מיוחדים-הכריות. אם אנחנו מדברות על אותו מקום,אז :אין בו פעילות בכלל. נ.ב אנחנו יזמנו את פתיחת המיני פורום, לפני כן הפורום נקרא "הורים לילדי בעלי צורך מיוחד"ביקשנו להסיר את המילה ילדים כדי ,שהפורום יכלול את כל הגילאיים,יוסי מנהל הפורם חשב כמונו וקיבל את בקשתנו. אנחנו מעונינים באתר הכריות רק לבעלי צורך מיוחד.ולא בפורום. ביי מרים

tivoli2

New member
הכרויות לבעלי צרכים מיוחדים

מעונינים להקים בדחיפות אתר הכריות לבעלי מוגבלות קלה. מחפשים מתנדב לבניית האתר ן-או הורים המעונינים להירתם למשימה. תודה מרים

ronen1981

New member
ברור לי למה....אבל

לדעתי יוכלים להיות סיטאוציה של קשרים עם אנשים "נורמליים" וחבל לפסול זאת מראש. זה כאילו שאת באה ואמרת מראש אתה סוג ב ב"שוק הבשר של ההכרויות".

tivoli2

New member
רונן,יצאת לבלות פעם עם נערה מוגבלת

אולי אתה תיתן סיכוי לאיזו עלמת חן בעלת גימגום קל,או לנערה "שחייה על תרופות" כדי לשמור על איזון. אתה מכיר מישהוא מחוג החברים שלך "שנתן סיכוי" האנשים האלה בודדים ומסתגרים, לא תמצא אותם בפאבים ואפילו לא בקולנוע ההורים אמורים לחפש להם בני זוג, כי הבדידות והרגת ה"כלום מכלה אות מרים

ronen1981

New member
שאלה לא הוגנת ......../images/Emo4.gif

וגם האופן שאת מציגה את הדברים בעיתי מאוד. האם יצא לי לצאת עם בחורה הסובלת ממוגבלות קלה אני לא יודע שכן אני לא שואל בחורות שאני יוצא איתן איזה בעיות אילו ואחרות יש להן וכיצד הן מוגדרות. עכשיו מה לא בסדר לגבי אופן הצגת הדברים: ניקח לדוגמא שני סוחרים משהו נטרלי כמו רכב סוחר יכול להציג אותו כפי שהוא על יתרנותיו וחסרנותיו , ואילו סוחר אחר יכול לבוא ולהתקיף בכל החסרונות שלו (מישהו רוצה לקנות? מה לא?!) ,כעת כשמדובר בדיוק באותו רכב נחשי איזה סוחר "ימכור" תרכב ואיזה לא. וזה הבעיה שלך את מראה לי רק חסרונות וכתוצאה מכך מפעילה אצלי את מנגנון ההשמרות שאומר לי תשמע אתה לא יודע כלום על האדם שמה ומה היתרונות שלו אבל תראה כבר כמה חסרונות יש לו ,ובהתחשב שברשת בכלל הסיכויים שמשהו יצא (אגב אני חדלתי מלעשות שימוש באתרי הכרויות למיניהם ברשת ואם תרצי אביא לך הסבר..) נמוך מלכתחילה אז למה לטרוח. ואני יכול להגיד לך שהיו מקרים בעולם ולא מעטים שמעדים שבכל זאת יש משהו לא מבוטל בדברי. האם מראש אני יבחר במישהי "מוגבלת" ברור שלא (את היית בוחרת???), האם יכול לקראת שאני אתאהב במישהי "מוגבלת" בהחלט כן. (זה די דומה לסוגיה שהיתה פה לשני עיורת שבחרו במודע שילדיהם יולדו עורים.) לדעתי צריך לנסות לעבוד על הערכה העצמית של אותם ילדים וביטחון העצמי זה יהיה יותר רצוי ובריא מאשר לעבוד על אתרי אינטרנט בשבילם. במיוחד לאור העובדה שאחוזי ההצלחה דרך אתרים שכאלה נמוכים במיוחד ואותם ילדים לפי מה שאני מבין ממך ממילא לוקים בהערכה עצמית נמוכה וחסרי ביטחון אז המכה שיקבלו מאכזבות באתרים רק תזיק להם יותר... (אה אגב עכשיו נזכרתי שיצא לי לצאת עם בחורה חרשת ,שאני היתי מוכן להמשיך לצאת אבל היא בגלל מה שלדעתי נבע מחוסר ביטחון עצמי מצידה לא רצת...)

ronen1981

New member
ואו....

כרגע קראתי את דברי פה והבנתי משהו שקודם לא ראיתי. מדהים האמצעי הזה שמאפשר לך לקרא דברים שונים שרשמתה בנקודות זמן שונות וכך להיות מסוגל לעשות הערכה עצמית אביקטיבית. אני כל כך הרבה לומד מהנוכחות שלי פה..........

tivoli2

New member
לא הוגן למי ?

לך ? שיכול לבחור בכל בת זוג בריאה או חריגה. או לבחור המוגבל שמראש -לא תפנה אליו אף אחת מכל אתר הכרויות שקיים. או משרד שידוכין. אני מדברת על אנשים בוגרים ולא ילדים ,על בחורים ובחורות מעל גיל 26 אנשים שסוחבים איתם מהגן בעיות {ולא אכנס לפירוט} אנשים שמרגישים ויודעים שהם מעט חריגים בגלל מיגבלה כל שהיא אנשים שהערכה העצמית שלהם שואפת לאפס אנשים שההישגים שלהם מווגבלים . אנשים שעברו די סבל בחייהם הצעירים:ניתוחים ,אישפוזים,פסיכולוגים יועצים אנשים, שהחברה שלהם זה כמעט רק המשפחה מי יתן לאנשים האלה צ"אנס, בחברה הרגילה הם לא משתלבים,הם אנשים בודדים ומסוגרים,הם מלאי אכזבות מהסובב אותם, ומצווה היא למצוא עבורם בני זוג מתאימים אחזור להודעתי המקורית -מעונינים להקים אתר הכרויות לבעלי צרכים מיוחדים !שם ההורים יחפשו עבור ילדיהם קשר יש לי הרושם שאתה לא מבין את עומק הבעיה הרגשית של הענין,כשאנחנן ההורים מציגים את ילדנו ומציינים מה בעייתו, אנחנו הוגנים ! ויותר מכך אנחנו יודעים מראש איך הסביבה תגיב. אז אל תספר לי סיפורי מכוניות,ואל תטיף לנו " כאילו הצגנו את ילדנו כסחורה פגומה" חינכנו את ילדנו לדעת שיש להם בעיה ,כמה כוחות יש להם ולנו להתמודד,נחליט כשנישבר. ביי מרים

ronen1981

New member
מה אני יגיד.....

אני חושב שאת לא ירדת לסוף דעתי והבנת אותי ודי יוצאת מהנחה שאני נגטיבי כלפי הרעיון שלך ולכן כל דברי לכאורה נגטיבים ומפרשת אותם ככאלו ולא עלפי הרוח שהם נכתבו עלפיה.... אני לא ניסיתי להטיף אלה להראות זוית ראיה שונה....מכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בהקמת האתר ואני מקווה בשבילך ובשביל אותם הילדים שהאתר יעמוד בצפיות שאת מעמידה בפניו..... (היתי מעדיף אם היית קוראת דברי ומנסה להבינם ואת הרעינות המובאים בהם אבל איך שאת רוצה....) לפעמים העולם יכול להפתיע אותך לטובה אם רק תיתן לו את ההזדמנות לכך...

tivoli2

New member
איזה קישקוש-הדוגמה של העיוורים

איך בכלל אתה יכול להשוות ,ומה דומה בזה ? ? הן בחרו במודע ללדת ילד פגום,אתה מבין ? ! אנחנו ההורים, לא בחרנו במודע, "זה מה יש " ואם זה נתמודד. הבעיה שאנחנו מתבגרים ורוצים לראות את ילדנו "מסודרים" דרך אגב, האופן שאני מציגה את הדברים הוא הכי מציאותי שיש,ונכון אין לך מושג עד כמה בעיתי וכואב.

tivoli2

New member
אתר הכרויות לבעלי צרכים מיוחדילמה ?

כי האנשים האלה בעלי המוגבלות הקלה,כמעט ולא יוצאים לבלות,אין להם חברה, אין שום אתר או משרד הכרויות שמתייחס לקרטריון של נכות קלה, כשאתה מחפש להכיר בת זוג באתר הכרויות ,וקורא שהיא עם נכות מסויימת ,אני בטוחה שאתה מדלג. אילו היה אתר שבו בעל נכות היה מוצא בעלת נכות, היו הסיכויים גדולים יותר להכרות בסיסית ביי מרים

ronen1981

New member
דברים שנרשמו עלידי פעם באחד הפורמים

" מה נשמע אצלכם? רציתי להגיד שאני כבר מעל שבועיים מאז החלטתי שלא לעשות שימוש באתרי הבלינדייט וזה בכלל לא חסר לי או מפריע לי. ההפך אני מרוצה מההחלטה ושלם איתה. הגעתי להבנה שאין זה הגיוני ,וחסר טעם שאני יציג עצמי לראווה באותו מקום שבהם מציגים עצמם אחרים כשהם עוטפים עצמם "בעטיפה יפה יותר" שאיננה הם וכתוצאה מכך אני לכאורה נמצא במעיין תחרות (וכמות מתחרים) שבמציאות פשוט לא קיימת וזוכה לאותו יחס חשדני וכד לא הכי נאה מבנות . ובנוסף לכך חיסרון נוסף שבמציאות לא בא לידי ביטוי במפגשים עם בני המין השני אבל ברשת בהחלט כן. יש אנשים שאצלם אדם שכותב בשגיאות כתיב ולעיתים תחביר=אדם פחות חכם וגרוע מכך וכתוצאה מכך נותנים לעצמם לגטמציה לנהוג בזלזול כלפיו וגרוע מכך. אז כן שאני סובל ממה שנקרא בכלליות לקות למידה שכוללת בין היתר דיסלקציה קלה והאמת שאני גאה בכך. שכן כשרואים ובודקים לאורך ההיסטוריה מה עשו\עושים אנשים שסבלו בין היתר מדיסלקציה מבינים שאני יכול להתגאות בשוני שלי וביתרונות שהסו קולד "חסרונות" שלי מקנים לי. בינהם :אלברט אינשטין,טומס אדיסון,מיכאל פרדי (בין היתר פיתח את חוק פרדי בחשמל ומגנטיות) ,גון רוברט שוקליס (חוקר מוח) ,"פרד אפסטין" שאמרו עליו שהוא עצלן וטיפש ,גורג ושינגטון ,AGATHA CHRISTIE´ לאונרדו דוינצי,פבלו פיקסו,והזמרים שר ,וגון לנון. (והרשימה עוד ארוכה ,ובטוח שיש עוד שפשוט לא ידעו שזו הבעיה שלהם כיוון שדעות אינפנטליות וחשוכות היו בנושא בעבר וחוסר מודעות ) וגם אם נסתכל על הסביבה הקרובה ביותר לי אימא שלי סמנכל"ת כספים בחברה מצליחה מאוד וזאת עוד כשהיא הקדישה חלק נכבד מזמנה לדאוג לבן האהוב וה"בעיתי" שלה שבחלק נכבד מהמקצועות בתחילת דרכו ביסודי זכה להרבה הערכות של ציון אפס או לא ניתן להעריך ידיעותיו כיון שלא ניתן להבין הבחינה (חלילה להעלות על דעתך ללכת ולשאול את הילד אישית אולי במקרה הוא יודע את התשובות כמו תלמידים אחרים ואף אולי טוב מהם ,חלילה שיעלו על דעתם מבלי שאימא שלי אישית תבוא תתן להם על הראש כל כמה זמן ,ועוד זכתה ללא מעט עוגמת נפש כששמעה עצות כמו אחת ממורה שיעצה עם הילד כל כך מתקשה ובעיתי אולי ראוי שילמד בבית ספר לחינוך מיוחד ). מכל מקרה ההסגים שאני עצמי הסגתי בחיי הקצרים מכובדים לכשלעצמם כיתה מדעית בחטיבה (היו בה רק כ 25 איש שהתקבלו,וקיבלנו הרבה שיעורי העשרה) מגמת אלקטרוניקה בתיכון בו החזקתי בממוצע הכי גבוה בכיתה ובחמשת הגבוהים בשכבה וסימתי שלוש שנים כמצטיין מנהל (ממוצע מעל 90) ובבגריות שלא למדתי אליהם כל כך סימתי בממוצע 110 (לפי החישוב בטכניון) ובלי חישבים ומקדמים וכד עם ציון הכי נמוך 85 בבגרות. (ובגיל 17 נמדדה לי מנת משכל מעל 155 IQ) ופסיכומטרי שהינו פרובלמטי לכשלעצמו מבחינת ההרכב שלו והציון בו (חשיבה כמותית רק 40% מהציון) 680. והתקבלתי כעתודאי להנדסת החשמל בטכניון (שנה שלישית כיום). מה שבעצם אני מנסה להגיד מלבד מה שאמרתי בהתחלה ומה שמשתמע ומדבר בבעד עצמו והוצאת דברים שישבו לי על הלב זה סובלנות היא מעלה. לעולם אינך יכול לדעת אולי אם קצת תיתן לעצמך ולו צאנס מאחורי מה שנראה קצת צהבהב ומפוחם מסתתר יהלום. סוף שבוע לכם מקווה שאתם מנצלים אותו למנוחה ובילוי. ותודה לכם על זמנכם והכבוד שנתתם לי בקריאת דברי עד פה . רונן." *הערה: היום כשאני פה אני יודע דברים שאז לא ידעתי ובוא נגיד שאם היתי יודע אז מה שאני יודע היום היתי מתנסח שונה.(בעיני ובעיני אימי בזמנו חינוך מיוחד היה משהו שרק אנשים הסובלים מפיגור קשה ובעיות קשות וכד הולכים אליו....ודי נפגענו מהרעיון שמישהו האלה לשלוח אותי למסגרת כזאת) כמו כן באותו פורם לא ראיתי לנכון לפרט במדויק את הסיפור לגבי הלקויות למידה שלי וכד...זה לא המקום לכך . אני מקווה שלא יפגעו מדברי שנכתבו בעבר ואם כן אני היום מבקש סליחה. (תתיחסו לרעיון שרציתי להעביר.)

ronen1981

New member
מי שזוכר הודעתי הראשונה פה...

בטח עכשיו מבין מדוע שאלתי בהתחלה . האם הפורם הזה בא לתת מענה ומקום גם לאילו שלמשל סובלים מלקויות למידה כגון דיסגרפיה,דיסלקציה,הפעות קשב וריכוז????

זהבה נ

New member
אם בנושא הכרויות עסקינן אז

אפשר לפתוח אצלנו לוח (בלוחות הפורום) בפורום ADHD לקויות וזכויות,מי יודע?, ואולי? יצמחו ממנו כמה בתים מאושרים בעתיד. ראו הוזמנתם, גם אתה רונן 1981 גם הפורום שלנו מזמין אותך ואת כל המעונינים. אתם מוזמנים כי בנושא הזה אני לא בטוחה מה דעתה של דיאנה, לאחר שתחזור מהחופשה היא תענה ותתיחס לכל ההודעות, זה יקרה בימים הקרובים. להתראות

ronen1981

New member
תודה ,אבל...

אני כבר ויתרתי על הרעיון להכיר בנט באתרי הכרויות שכאלה.... אני מעדיף להכיר בדרך הישנה והטובה שם בעולם האמיתי...... חוץ מזה אני לא אסתדר עם בחורות חסרות ביטחון עצמי או בעלות הערכה עצמית נמוכה....

tivoli2

New member
בסוף עניית לעצמך על השאלה

"למה להקים אתר כזה " ? {זוהי השאלה שלך} והתשובה שלך היא : " תודה אבל..." "לא אסתדר עם בחורות חסרות ביטחון עצמי,או בעלות הערכה עצמית נמוכה" מסקנה בגלל בחורים שחושבים כמוך ! חובה לפתוח אתר הכרויות לבעלי מוגבלות קלה. זה מה שנקרא בומרנג מרים

נועם@בת

New member
בפורומים של פיפ קיים פורום

"נכים- מערכות יחסים מיניות ובכלל " אמנם זה אתר סקס וזה נשמע לא משהו בהתחלה, אבל את מיילו- מנהל הפורום אני מכירה באופן אישי. והרעיון שלו לפתוח את הפורום נבע ישירות מהמציאות- אין מקום בו אנשים נכים או מוגבלים יכולים לדבר באופן חופשי על מין והכרויות. אני לא גולשת שם כך שאני לא באמת יודעת מה נעשה בפועל, אבל שווה להציץ ולבדוק אם זה מתאים. ובכלל- שווה להכיר את מיילו
נועם

ronen1981

New member
טוב אם זה מה שיעשה לך טוב בחיים.

לראות אותי כהתגלמות הרוע, סבבה לך ושיהיה לך כל טוב בחיים ובהצלחה. אני מבין את הצורך שלך באתרי הכרויות מיוחדים (מיד אחרי הלכאורה שאלה "למה למה להקים אתר כזה..." רשמתי אני מבין...אבל...,נכון שלא פרטתי מה אני מבין..) אני ניסיתי להראות לך נקודות שונות שאת מתעקשת בכוח לא לראות בהם אחת שלפעמים צריך לעבוד על האדם עצמו ולנסות לעשות בו כמה שינויים לפני שהולכים ומשנים את הסביבה כולה.(ולא אני לא מתכון לשינויים בלתי אפשריים ) וכמו כן ניסיתי גם להסביר על החסרון שקיים באתרים שכאלה.... ויש סיפור סיטואציה על שני ילדים הנמצאים באותה סביבה האחד מסתכל על הסביבה ורואה מקום חם ואוהב שכולם חברים איתו ומשחקים איתו ונחמדים אליו ואילו אחר רואה מקום קר ועוין ומנוכר,כעת השאלה האם השני צריך לשאוף לשינוי הסיבבה או שמע לבדוק כלפי עצמו פנימה ולעשות בו שינויים. הרוצה בחברים אהיה חבר חייך אל העולם והעולם יחייך אליך,את תוקפת אותי למשל ומנסה להציג אתי כאילו אני רע ומה בעצם את גורמת את גורמת לכך שאני יגיד לעצמי הינה אדם מתוסבך בשביל מה אני צריך תכאב ראש הזה ולהמשיך הלאה בחיי ואת כתוצאה מכך מפסידה ידיד/ה או חבר/ה.... כעת עוד משהו ללמה אני לא אסתדר אם בחורות חסרות ביטחון עצמי והערכה עצמית נמוכה (ומכך סובלים גם לא מעט מה "נורמליים") אני אדם מאוד בטוח בעצמו ומעריך את עצמו ואוהב את עצמו כשאני מסתכל בראי אני מחייך מאוזן לאוזן בגלל מה שאני רואה, אני מקרין כלפי חוץ אל העולם המון אור בטחון עצמי ומשדר הינה כאן נמצא אדם חלומי ומקסים יחידי ומיוחד אחד שלא ככל השאר והעולם מתיחס אלי בהתאם למה שאני מקרין,יש לי הרבה חברים וידידות ולא מעט מפלרטטות איתי ומתחילות איתי,ואני זוכה לצאת עם בנות שאחרים היו מתים שיסתכלו לכיוונם וכל זה באופן לא מבוטל בגלל הגישה שלי (והמציאות שקוראת בגלל הגישה שלי נותנת פידבק חיובי וכתוצאה מכך מזינה ומחזקת את קיום הגישה שלי,בעצם מעיין מעגל לולאה מאוד חיובי עבורי שאני התחלתי אותו עבורי) כעת בת חסרת ביטחון אמנם תתלהב ממני אבל כשנצא החוסר ביטחון והערכה עצמית הנמוכה יביא לידי כך שהיא כל הזמן לא תיהיה בטוחה בלמה אני איתה ותחשוד למניעים שאינם שם (ולכן לא פעם מיוזמתה תרצה להיפרד...כדי להישמר ולא להפגע ממני) או שנורא תיהיה מציקנית וקנאית ליחס וצומת הלב שאני זוכה לה ותעשה לי מוות בשל כך. ובד"כ בזוגיות כאשר יש חוסר התאמה בהערכה העצמית מה שקורה זה לא שבעל ההערכה העצמית הנמוכה מתרומם אל זה בעל ההערכה העצמית הגבוהה ההפך הוא מושך "כלפי מטה" את זה בעל ההערכה הגבוה מעביר ביקורת כשאינה במקום מציק לו וכד...(בשביל מה להכניס אדם "בריא" ל"מיטה חולה"????) ואפשר להרחיב עוד רבות בנושא......... יש מעיין סיפור לעולם הזוגיות. יש צדפים נצמדים ויש ספנות,ויש נהר החיים בו יכולים לשוט שתי צדפים החוברות יחד ספינה וצדף החוברות יחדיו ושתי ספינות. לכל סיטואציה יש תחסרונות והיתרונות שלה. אני אישית רואה עצמי כספינה ואני מחפס לי ספינה שנוכל לשוט יחדיו בנהר החיים יחדיו ולחבר בגשר ביננו ולחלוק יחדיו את היתרונות שלנו,וכשנרצה או תוצר סיטואציה שתחייב נוכל להתרחק זה מזו לשוט במסלולים מקבילים ולחבור שוב מאוחר יותר כשברור לשנינו שבסופו של דבר אנו שטים ליעד משוטף ואנחנו לא חונקים אחד תשני ואנחנו ביחד תוך שמאפשרים לכל אחד את העצמאות שלו וכשבאה סכנה אנחנו שוב חוברים יחדיו ומוכנים להתמודד מולה ולהציג כנגדה חזית אחת מאוחדת וחזקה....... נקודה למחשבה אחרי הרושם שהתקבל אצלך מלמלע לגבי. לי גם יש תבעיות שלי כגון ליקויי למידה שונים (הפרעת קשב וריכוז בעיה במוטוריקה הגסה והקלה ודסגרפיה וכנראה דיסלקציה קלה.) וכאבי בטן שצצים כשאני נורא לחוץ וחושש, אף גדול, אוזניים גדולות יחסית,שער רב יחסית בגוף, רגשנות יתר ואני בטוח עוד "חסרונות" עכשיו אם אני היתי בא ומציג אותם כך על ההתחלה האם היתי מסיג אותו רושם שהסגתי עד כה?! האם היתי מושך באותו אופן? ברור שלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והאם שיקרתי או הסתרתי אינפורמציה ? ממש לא כל החסרונות שלי באים ונראים לכל מי שבא איתי במגע אבל הם תמיד מלווים ביתרונות שלי ובתצורה הזאת נראים כזניחים במיוחד כאשר אני מתיחס אליהם ככאלה.... אף אחד לא מושלם בעולם לכולם יש חסרונות השאלה היא מה אתה מקרין. כרגע הדברים האחרונים משדרים מסר כהה ולא נעים שירחיק בנות זוג פוטנציאליות. ואיך אני מתקן זאת פשוט. יש לי לקיויי למידה אז מה לאלברט אינשטיין ללאונרדו דוינצי גם היו ליקויי למידה ולביל קלינטון ולי :). אף גדול שמתאים לי ואני נראה איתו נפלא ורק מועיד עלי שאני יהודי במאה אחוז :). וכד...... אני מקווה שהפעם הצלחתי להבהיר עצמי.........

למעלה