הכרות והיתייעצות..

הכרות והיתייעצות..

אני חדש פה אז חשבתי קודם להציג את עצמי.

אני דתל"ש (דתי לשעבר)

בעבר הייתי "yeshive buher"... (בחור ישיבה באידיש..) עם פאות וכל הבלאגן..

למי שקצת מתמצה הייתי דתי לאומי ולא חרדי. עשיתי צבא אבל גם למדתי 5 שנים בישיבה.

עזבתי את הדת לאט לאט בערך במשך שנתיים, עם עליות ומורדות.

עד לפני חודש בחיים לא חיללתי שבת ולא נגעתי בבחורה סתם (גם לא לחיצת יד.. )

כאילו למרות שכבר הייתי יוצא למועדונים אבל היתי בא לבד ולא מתחיל עם אף אחת.

ת'אמת שיותר מדוייק לאמר שהדת עזבה אותי...

אני עדיין מאמין 100% שיש אלוהים, ושצריך להיות דתי, ומה שלא קשה אני מקיים (תפילין כל בוקר וכו')

ויודע שאחטוף על מה שאני עושה אבל כרגע קשה לי ואני "שם זיין" ועושה מה שבא לי..

אני לומד תואר הנדסאי בירושלים. ועובד במקביל בתור סו שף במטבח של ישיבה.

עד כאן זה החלק הקל...

החלק היותר קשה זה שלפני שנה התחתנתי עם בחורה דתייה מדהימה ומקסימה, חוזרת בתשובה, שקשה לה מאוד עם הדרך החדשה-ישנה שלה שבחרתי.

החלק העוד יותר קשה זה שהיא ההריון מתקדם...

היה לנו שיחה נוקבת והסברתי לה שזה הדרך שלי כרגע, והיא הסכימה לנסות לא להעיר לי בתנאי 3 דברים:

בבית ובישוב שלנו אני מסתובב עם כיפה.

לא עושה סמים (אני הולך למסיבות טבע. נ.ב. מי שיודע על מסיבה באזור קריית מלאכי-ירושלים שיעדכן אותי.)

לא מתחבק עם בנות.

באמת אשה צדיקה. אין עוד נשים דתיות שהיו מוכנות לכזו פשרה.

אני מצד אחד מאוד אוהב אותה ושמח שהיא אשתי, וגאה להיות עוד מעט אבא,

אבל מצד שני קצת קשה לי אפי' עם זה.

אני אהיה כנה ואומר שכנראה שאבגוד.

השניים הראשןנים סבבה, אבל לגבי השלישי

קודם כללא יודע עם מציאותי..

מי יכול ללכת למסיבת טבע להיתמסטל מוודקא ולראות כוסית עם בקיני שמתלהבת מאיך שאתה רוקד (ואני יודע לרקוד יפה..) ובאה שתצרפת אותה ותגיד לה לא?!

וחצמיזה גם אם הייתי מסוגל. מה אני צריך את החרא הזה? תן לזיין בשקט..

בקיצור מה אתם הייתם עושים?

ממשיכים ושומרים נאמנות? בוגדים? חותכים?

אם מישו רוצה לתת לי מוסר, שאני אתייחס ןלא סתם כי עצבנתי אותו, אז שישלח באישי ושיכתןב בצורה עיניינית ולא מתלהמת.

בתןמ"ר. סליחה על האורך.

אתם בפאזה אחרת ומתעקשים ...

עד שזה יתפוצץ למקומות לא טובים.
החילוניות מורגשת לך כחופשיות ועולם טבעי והיא רואה בזה כפירה ועולם שהיא לא שייכת אליו
בד בבד שהיא כופה עליך להמשיך להיות היכן שאתה לא נמצא. קרי, בעולם שלה. הדתי.
אתם בשלב של "חברים", אז הכל מקבל קלילות דעת. אבל כשזה יעלה מדרגה מצדה
אתה תרים רגליים אחוריות כי תבין שאין אהבה אלא מלחמות שליטה.
אהבה מגיעה ממקום שלא מרגישים בו הבדלים.
למה אתה מוותר על אושר, לא מובן לי.
זה לא רומנטי בעליל.

סאטוריס

New member
זכותך לעשות כרצונך

אבל עליך לכבד את הזולת.

כלומר במקרה הזה - להיות כנה עם אישתך להגיד לה שאתה מחפש סקס עם אחרות.
אם היא רוצה להיות איתך בסדר
אם רוצה לחפש לה בעל אחר - בסדר
כרגע היא עדיין צעירה ויש לה סיכוי טוב למצוא מישהו סבבה

ככל שתמשוך את השקר ותעשו עוד ילדים ואתה תבגוד ותמרר לה את החיים - כי אתה הרי לא בעל טוב.
והיא תגלה את השקר מתישהו אתה עושה לה עוול ברמת פשע ומנצל את תמימותה ואותה.

ושבכל אופן תישאר חבר שלה ותעזור לה עם הילדה (אני צדקת זו בת?) וגם כלכלית.

ובעזרת השם יהיה בסדר

איזה כיף לה!

דמיין עכשיו שהיא היתה החוזרת בשאלה ואתה היית מבקש ממנה את כל הבקשות.. מה היית מציע לה לעשות?
לבגוד בך ולא לספר?
להפרד כל אחד לדרכו?

תכלס, נשמע שהיא תצטרך לסבול את מרד הנעורים שלך, ואיך אייבורי אומר?
"זה יגמר בבכי"

אייבורי

New member

מילי1991

New member
הודעה אחת המעניינות

אני קטונתי מלייעץ ולגמרי יכולה להבין את הצורך לבגוד כי פתאום אתה מגלה עולם חדש ואתה גם לא מנוסה עם בחורות אחרות..
מצד שני, אולי שווה להלחם על הקשר? להעמיק את התשוקה והאהבה שאולי גם תספק אותך לבדה מי יודע

אתה מחפש אישור לבגידה?

פורום בגידות זה בשבילך.. שם ילטפו לך את האגו ויגידו כמה שאתה צודק וכנראה אפילו שבגידה זה טוב לזוגיות...

פה אני רק אגיד שאתה אנוכי והולך להרוס שני חיים - כי הרי כל אישה (במיוחד בהריון מתקדם) רוצה לדעת שבעלה רוצה "לזיין בשקט", ולהביא ילד לעולם כאשר יש מתחים בזוגיות וכנראה אחרי זה יהיו גם גירושים - זה הכי אחלה...

זה קצת פאטתי איך אתה מנסה להסביר את עצמך שהסיבה שאתה עושה את זה, זה כי אתה כבר לא דתי. כאילו נפתחו השערים ועכשיו אתה יכול לעשות כמה מה שבא לך ואין שום תוצאות למעשים שלך, כי הרי אתה כבר לא דתי. העובדה שאתה תפגע באישתך ובילד שלך זה כבר לא מעניין אותך כי בא לך להנות מהחיים.

הגיע הזמן להתבגר ולהבין שלכל מעשים שלך יש השכלות (כן, כן, אפילו אם אתה לא דתי) - מה עוד, נשמע שאתה בן אדם מאוד קיצוני - היית קיצוני מאוד בצד של הדת ועכשיו אתה הולך לקיצוניות השנייה (לזיין כל מי שתסתכל עלייך, כי הרי אתה רוקד יפה .... ).

אתה יודע, אפשר גם להיות באמצע - להנות עם אישתך, לא לעזוב אישה בהריון או אישה עם תינוק שרק נולד כדי לרקוד במסיבות טבע...

"בקיצור מה אתם הייתם עושים? ממשיכים ושומרים נאמנות? בוגדים? חותכים?" - אישית הייתי הולכת לטיפול, זוגי, לבד, מנסה לבנות נאמנות עם אישתך ולא להרוס הכל כי אתה ילד קטן שרוצה לשחק עם גפרורים...

Survivor Man

New member
מה אתה רוצה לשמוע?

שכל אחד במצבך היה מזיין על ימין ועל שמאל? ואם כן, זה אומר שזה בסדר?

אתה בוחר להיות אגואיסט וחרא של בנאדם ובו זמנית אתה רוצה להרגיש בסדר עם זה ע"י טפיחה על השכם מאנשים זרים. לא יקרה חביבי, אתה צריך לקחת אחריות על המעשים שלך ולהבין שאי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה.

כמהאפשר

New member
אני לא יודעת האם אתה טרול ומאוד מקווה שכן

אבל דבר אחד בטוח- אתה לא אדם דתי וכנראה מעולם לא היית.
כי לאדם דתי באמת (ויהודי באמת- המנהג כמו יהודי) יש ערכים, מצפון ומוסר שהוא משתמש בהם.

ואתה- לא.
וחבל שזה פרי הבאושים של הישיבה שלך, אבל אני משערת שיש גם כאלו. לא הייתי מנפנפת בזה יותר מדיי מכיוון שהאחריות לא חלה על הישיבה אלא על הבחירות הקלוקלות שלך.

אתה יכול לנהוג כרצונך- כל עוד זה ראוי מכובד ומכבד. בעיקר את עצמך, לא רק את מי שסביב.

אז מה אתה מצפה לשמוע, באמת?
שאשתך תעשה מעצמה שטיח לרגליך רק שתשאר ולא תעזוב או שלא יגלו מה באמת קורה? שלא תשפיל אותה ואת הילדים- מפני שתהיינה לזה השלכות?
שתקבל את הOK מאנשים זרים בפורום?
זה באמת מה שימנע ממך לעשות משהו או ישקיט את המצפון שלך? המצפון שלך נראה לי רגוע לחלוטין ומנוחם בידי רקדניות מסטוליות שמפזזות סביבך בביקיני.

אז חילוני או דתי או כל מה שבאמצע- לבן אדם צריכים להיות ערכים. בן אדם צריך להיות גם מספיק אמיץ וישר עם אלוהיו, עם עצמו ועם סביבתו. להיות נאמן למי שהוא ולעשות את זה בזקיפות ראש וקומה.
ואתה, צר לי לכתוב- פחדן.
אז שוב, אני מאוד מקווה שאתה טרול משועמם בן 12.

סאטוריס

New member
נשמע לי הגיוני דווקא שהוא דתל"ש

הוא זורק את כל החינוך שלו (הערכים, המצפון, וכל מה שעבר שטיפת מוח לגביו) בבת אחת לפח לטובת עינוגים והנאה.

אין לו יכולת הבחנה שיש לנו החילוניים הערכיים -כל הערכים מנוקזים לדת ולפחד מאלוהים
הוא אומר גם ככה אני חוטא אז עד הסוף
אם הוא אדם אלים - מסוגל גם לתקוף מישהו ללא ייסורי מצפון

והוא מסתובב בחברה חילונית הכי פרוצה
עם סמים וסקס חופשי ללא מחוייבות וללא עכבות
ורואה כי טוב.

יש גם אנשים כאלה תחת השמש.
ללא כל מנגנון פנימי של מוסר או מצפון.

כמהאפשר

New member
סאטוריס,

אני לא מתיימרת לדעת מי הכותב באמת.

אבל החבר'ה הדתיים באמת- לא עוברים "שטיפת מוח", יקרה. אולי החברה החילונית לעתים רואה את החברה הזו ככאלו- אבל אין הדבר כזה.
החינוך מתבצע לערכים- לדרך מסוימת, בין אם מבחינה מוסרית אנושית ובין אם מבחינה מוסרית יהודית, כפי שמנחה אותנו התורה והיהדות.
פשוט בדת ה"ערכים" מחוברים והולכים יד ביד עם התורה, זה הכל. זה הכל. אך החינוך לערכים הוא עדיין חינוך לערכים.

מדוע את חושבת שלדתיים אין יכולת הבחנה שיש ל"חילוניים"?
העובדה שאני מאמינה בבורא עולם ומקשרת את עצמי לאלוקי ישראל, ליהדות, לתורה-
לא אומרת שאני חרדה, שאני מפחדת שכל מה שאני שומעת מגיל ינקות הוא הפחדות וכו'. אולי זו שטיפת המוח האמיתית, סאטוריס:)
להיפך, בדיוק ההיפך. החינוך הוא מאהבה, מרצון, ממודעות והבנה שלמה. לאהוב, להבין, לשאול ולרצות לדעת. בדיוק כשם שלא בוחרים כלה ונשאים- ונשארים בנישואין מתוך "עול" ו"אוווווף" מסוים-
כך גם ביהדות, דת ואמונה- עושים את הדברים מבחירה כל כך שלמה, מאהבה כל כך שלמה ועמוקה.. וחיבור הערכים האישיים, האנושיים, המוסריים והמצפוניים שלנו עם ההדות, הבנת העומק והחוכמה- תשאול ופקפוק רק מעמיקים את כל אלו.

סאטוריס

New member
אדייק ברשותך

כולם עוברים שטיפת מוח - לטעמי - חילוניים ודתיים וערבים והודים - כל האינפורמציה שמקבלים מבחוץ באופן חזרתי זה שטיפת מוח לצורך העיניין...

אני לא חושבת שלדתיים כולם אין יכולת הבחנה....

אני מזהה שלבחורצ'יק הזה אין את היכולת הזו. והוא פועל מתוך פחד מאלוהיו.
זה משהו שזיהיתי מהפוסט - ככה הוא מציג את זה.

כל מה שרשמת על "חינוך" דתי זה באמת אוטופיה.
לא בטוחה שזה ככה במציאות.

אם אתה נניח גדל עם אבא מעורער נפשית - שמנחיל לך את הדת בצירוף אלימות - ואת יודעת שזה קיים - אז זה בטח לא האוטופיה שתיארת.

כל מקרה לגופו, כל אדם לגופו.

ויהדות - זה רק מושג לצורך העיניין.

"דת ואמונה- עושים את הדברים מבחירה כל כך שלמה, מאהבה כל כך שלמה ועמוקה.. וחיבור הערכים האישיים, האנושיים, המוסריים והמצפוניים שלנו עם ההדות,|הבנת העומק והחוכמה- תשאול ופקפוק רק מעמיקים את כל אלו.

אהבה זה אהבה
ערכים זה ערכים
מצפון זה מצפון
עומק זה עומק
חוכמה זה חוכמה

כל דבר זה בנפרד.

זה שאת באופן מילולי ומעשי - ואולי גם אחרים מערבבים את כולם לקערה אחת וקוראים לה - יהדות ואמונה - זה יפה וזה נחמד.

לא אצל כולם זה ככה.
אצל הדתל"ש שכותב את הפוסט הזה אני לא ממש מזהה משהו מכל זה.

כמהאפשר

New member
סאטוריס-

היכן קראת שאני "מערבבת"?

אני כותבת את מה שאני מאמינה בו, חיה אותו ומיישמת אותו.
ובוודאי שיש-
זו החברה שאני גדלתי בה, שמקיפה אותי.
אלו החברות הכי טובות שלי, האנשים שאני לומדת מהם, שמנחים אותי..
זו אמא שלי.

ברוך ה', "מצא לך רב"- אומרים.
צריך לדעת למצוא את החברה האיכותית, הערכית שתואמת את הרמה שלנו. שמושכת אותנו למעלה.
ואיכות, ב"ה, יש.
אני בטוחה שאני עוד בתחתית של התחתית ויש הרבה הרבה הרבה מעליי..

ולכן אומרים על החזרה והחוזרים בתשובה שבמקום שהם עומדים-
מפני שכאשר מוצאים את התשובות, מבינים את ההבנות-
העומק והאושר הוא עצום. הוא עילאי. וההבנה כמה עוד יש להבין, לחקור, לשאול, לגלות, לאהוב:)

לכן כתבתי על דתי אמיתי ויהודי דתי אמיתי.

סאטוריס

New member
זה את

זה החיים שלך והמציאות שלך אילו החברות שלך ואמא שלך.
זה לא המציאות של כל הדתיים.
זה לא המציאות של הבחור הזה.

יש כאלה שמחפשים חברה איכותית
ויש כאלה שמחפשים חברה מושחתת - הבחור הזה למשל

יש לכולם בחירה חופשית

אני חייבת לציין שאני לא אוהבת את האידיאליזציה שאת עושה כאן לחזרה בתשובה ולדת.

מנקודת המבט שלי -קשה לי להסביר לך כי את מערבבת הרבה דברים יחד, גם מנטלית וגם רגשית
וקוראת לזה חינוך ליהדות וחושבת שזה תקף לגבי כל מי שגדל לתוך זה או חוזר בתשובה.

(לדוגמא - לא בטוחה שהיא נכונה אבל לצורך העיניין - מערבבת את האהבה של אמא שלך כלפייך ואת טוב ליבה למשל - עם המונח יהדות)

ואת יודעת מה לכל דבר יש מחיר
מרוב אידיאליזציה שהרבה אנשים עושים לדת - זה מה שקורה - יוצאים כאלה פירות באושים - כמו הבחור הזה - כמו הרבה אנסים גנבים ופושעים שמסתתרים באוהלה של תורה.

אבל את שבויה בפנטזיה שהבחור הזה נראה לך לא אמיתי.

וגם אל תעשי אידיאליזציה למסיבות טבע
לא כולם שם נשמות טהורות טבעוניות אקולוגיות שרוצות רק לעשות אהבה וטוב לעולם.

כמהאפשר

New member
סאטוריס

את כותבת כאן דברים שאין להם כל קשר לא אליי ולא למה שכתבתי.
צר לי, אבל לרוב הדברים שכתבת- אין קשר אליי.

לא למה שכתבת על יהדות, על חזרה בתשובה ולא אמי.

מקווה שתוכלי לחזור ולכתוב את דבריי כפי שנכתבה:)

סאטוריס

New member
אני חושבת שכן.

מקווה שתוכלי לחזור ולכתוב את דבריי כפי שנכתבה:)

המשפט הזה לא מובן לי

כמהאפשר

New member
בלעכס

התערבבו שתי הודעות.

לחזור ולקרוא את דבריי כפי שנכתבו.
כ-ל מה שכתבת לא קשור לחלוטין לכל מה שכתבתי, ברמות קיצוניות כך שאפילו אין טעם להתחיל להסביר.

אבל זו הדרך בה את רואה את המציאות- זה שלך. אין לזה קשר לא לדברים שלך ולא אליי:)

למעלה