הכרות והיתייעצות..

סאטוריס

New member
תיראי מה הבנתי ממך

החינוך לדת - זה אהבה, זה ערכים זה טוב וזה מושלם.

מסיבות טבע זה מקום טהור.

נכון או לא נכון?

כמהאפשר

New member
לא.

אבל ממש לא.

שוב- אין לי כוח להכנס להסברים, אבל זה פשוט לא קשור למה שכתבתי.

הכל בסדר, לא נורא:)

סאטוריס

New member
כניראה אני ממש סתומה...

מה אני אמורה להבין ממה שרשמת..על דת

"להיפך, בדיוק ההיפך. החינוך הוא מאהבה, מרצון, ממודעות והבנה שלמה. לאהוב, להבין, לשאול ולרצות לדעת. בדיוק כשם שלא בוחרים כלה ונשאים- ונשארים בנישואין מתוך "עול" ו"אוווווף" מסוים-
כך גם ביהדות, דת ואמונה- עושים את הדברים מבחירה כל כך שלמה, מאהבה כל כך שלמה ועמוקה.. וחיבור הערכים האישיים, האנושיים, המוסריים והמצפוניים שלנו עם ההדות, הבנת העומק והחוכמה- תשאול ופקפוק רק מעמיקים את כל אלו.

אני כותבת את מה שאני מאמינה בו, חיה אותו ומיישמת אותו.
ובוודאי שיש-
זו החברה שאני גדלתי בה, שמקיפה אותי.
אלו החברות הכי טובות שלי, האנשים שאני לומדת מהם, שמנחים אותי..
זו אמא שלי.

ברוך ה', "מצא לך רב"- אומרים.
צריך לדעת למצוא את החברה האיכותית, הערכית שתואמת את הרמה שלנו. שמושכת אותנו למעלה.
ואיכות, ב"ה, יש.
אני בטוחה שאני עוד בתחתית של התחתית ויש הרבה הרבה הרבה מעליי..

ולכן אומרים על החזרה והחוזרים בתשובה שבמקום שהם עומדים-
מפני שכאשר מוצאים את התשובות, מבינים את ההבנות-
העומק והאושר הוא עצום. הוא עילאי. וההבנה כמה עוד יש להבין, לחקור, לשאול, לגלות, לאהוב:)

לכן כתבתי על דתי אמיתי ויהודי דתי אמיתי."

על מסיבות טבע
"מסיבות טבע ומי שמבקר בהן- אינם אנשים מתועבים ואינם אנשים פרוצים.
אלו אנשים חופשיים, שנהנים מהחיים וטוב להם.
שמאמינים במה שהם מאמינים וחיים את דרך החיים שלהם באמונה שלמה. גם אם אני לא מעשנת- יש חבר'ה שמעשנים, יש חבר'ה שמאמינים במין חופשי ויש חבר'ה שאוהבים לרקוד בטבע.
אין רע בכך, כל עוד הכל בהנאה, הסכמה, וכיף חיים. רובם ככולם חבר'ה ערכיים, מקסימים, עדיני נפש ובאמת נפלאים. לפחות אלו שהכרתי.

כמהאפשר

New member
דבר נוסף

או כמה דברים-
אני לא יודעת כמה הוא מסתובב באמת בחברה "פרוצה" וכמה הוא ה"פרוצה".

מסיבות טבע ומי שמבקר בהן- אינם אנשים מתועבים ואינם אנשים פרוצים.
אלו אנשים חופשיים, שנהנים מהחיים וטוב להם.
שמאמינים במה שהם מאמינים וחיים את דרך החיים שלהם באמונה שלמה. גם אם אני לא מעשנת- יש חבר'ה שמעשנים, יש חבר'ה שמאמינים במין חופשי ויש חבר'ה שאוהבים לרקוד בטבע.
אין רע בכך, כל עוד הכל בהנאה, הסכמה, וכיף חיים. רובם ככולם חבר'ה ערכיים, מקסימים, עדיני נפש ובאמת נפלאים. לפחות אלו שהכרתי.
כמה מהם יודעים שהוא נשוי, אשתו בהריון ומה בדיוק הוא מספר להם?
כמה יודעים שהוא חי עם "כיפה" בבית?
זו גם שאלה.

ואת כל שאר התגובה צנזרתי מפני שהיא לא הייתה נחמדה במיוחד. לא כלפייך, כמובן.

סאטוריס

New member
אדייק גם את זה

אין לי מושג מי החילוניים שהוא מסתובב איתם.

מה שהוא קולט מהם - לפי מה שהוא כותב
זה את ההשתקפות הפנימית שלו לגבי מה זה להיות חילוני , חוטא וחסר מוסר.
הוא רואה בחורה שמתקרבת אליו
וחושב שהיא רוצה סקס איתו כאן ועכשיו...

יכול להיות שגם כאן הוא טועה ויחטוף כאפות מהמציאות.

בקיצור
אלוהים ישמור ...
כמו שאומרים.

כמהאפשר

New member
אגב, מי שמדבר ביידיש ובכלל- מצורת הפוסט

(אם הוא אמיתי)- נשמע שהוא אמריקאי. ועדיין לא פגשתי בחורי ישיבה סרוגים ולא נוטים לשחור(איזו מין ישיבה זו?).
אבל ניחא.

לי זה פשוט נשמע כמו הרצונות שלו.
את יודעת, מישהי יכולה להיות במסיבת טבע ולרקוד עם בחור או להתחבק עם בחור-
ולא לרצות לשכב איתו.
התאווה והיצרים שלו, דרך הראייה שלו את הדברים, החייתיות שבו זה כבר משהו אחר.
זה לא קשור אליה.

ועצוב מאוד שלמקומות כאלו נקיים מגיעים אנשים כאלו, האמת.
ראשית- מפני שזה מזהם.
ושנית- מפני שככה בדיוק קורות סיטואציות.. לא טובות.

לצערי אני רציני... אתה יכול לשאול אותי שאלות

על כמעט כל נושא ביהדות ותראה שדע...

סאטוריס

New member
דבר נוסף שאני מציעה לך

תעשה פרדה בין
עבירות שבין אדם לחברו
ועבירות שבין אדם למקום

עבירות שבין אדם למקום - אתה פוגע רק בעצמך - או לא פוגע בכלל - איש איש באמונתו יחיה.

עבירות שבין אדם לחברו - כלומר - בגידה באשתך ובזוגיות שלכם ובילדה שלכם וילדים עתידיים
כאן אתה פוגע באנשים אחרים.
,
אני מבינה שבתור דתל"ש שחוזר בשאלה - כל ה"חטאים" נראים לך אותו דבר, אבל הם לא.

אשתך לא אשמה בבחירה שלך לחזור בשאלה ולטעום מכל חטאי העולם.
והיא תמימה מידי לראות את האמת.

אל תהיה חזיר ותערב אותה בבאלאגנים שלך. היא לא צריכה לשלם את המחיר על החטאים שלך.

כל יום

New member
אתה רוצה לאכול את העוגה

ולהשאיר אותה שלמה. לבגוד וגם להיות נקי וטהור.

לא הולך ביחד.

לא כל דבר צריך לספר, ולכל אדם יש את הסודות הפרטיים שלו. אנחנו בשר ודם, ולעתים הדרישות הגופניות שלנו לוקחות אותנו למקומות שבעיני המוסרניים והצדקניים הם מקומות של חטא.

תחליט מה טוב עבורך, ומתאים לך.

אם ברצונך להיות מאה אחוז שלם עם עצמך ועם האמת, היה מוכן לשלם את המחיר.

מנסיוני רב השנים למדתי שהחיים מלאה פשרות, מצא את הפשרה הטובה לך, ולא מומלץ להאזין לכל צדקן וטהרן שמחפש את השלמות בחיים. כי אגלה לך סוד - היא אינה קיימת.....

DoubleInfinity

New member
אתה נשוי, ועומד להיות אבא

אתה כנראה לא ידעת למה אתה נכנס, ואישתך כנראה לא ידעה עם מי היא התחתנה. אני אפילו לא ארחיב בדברים כי זה ברור שתבגוד בה, תפגע בה ובילד שיהיה לכם, תהרוס את המשפחה וכולם יסבלו. אתה רוצה למנוע את זה? קח את עצמך בידיים. אתה רוצה אישור לבגוד? לא נראה לי... תתבייש לך, באמת. אני מרחמת על אישתך ועל הילד שלך.

AlabamaW0rley

New member
פורק עול

טוב, תראה, אתה שרוט. סבבה והכל, אבל זו לא "הדרך שלך". זו לא דרך. הדברים שמנחים אותך הם היצרים שלך, הבלבול שלך ותחושה שקופחת בחיים כי היית דתי. אין פה עקרון מנחה או פילוסופיה. יש פה נסיון לאזן בין הדחפים לבין הצורך ללכת בתלם. נסיון כושל, זאת אתה כבר יודע.

אז בעצם אין פה מה לקבל. מילא היית מציג איזו תפיסת עולם או עקרונות אחרים. נגיד, היית רוצה זוגיות פתוחה. או שהיית אומר שאתה מתנגד בכלל למוסד הנישואין. אז היה על מה לדון איתך. כאן אין.

ואתה יודע, אני מבינה שקורה שחיי הנישואין נשחקים, ובמקום לטפל בשחיקה מתחילים לפתח יחסים מחוץ לנישואין. אני לא מעודדת את זה, אבל אני יכולה להבין את זה. אתה אפילו לא מדבר על מצב כזה. אתה מדבר על אגו בוסט שאתה מחפש אצל כל מיני בחורות ארעיות במסיבות טבע. בעבור נזיד עדשים תפגע במשפחה שלך.

בחייך, אפיקורס, תמצא ריגושים בעיסוקים אחרים. תמצא את תשומת הלב וההערכה במקומות אחרים. אל תהיה טיפש. יום אחד תצטער שאין לך משפחה חזקה ואוהבת.

ותאמין לי, אני אומרת לך בתור אתאיסטית, לא צריך את אלוהים בשביל להיות בן אדם.

wild orchid

New member
בוא נעשה תרגיל מחשבתי. תקרא את ההודעה שלך

כאילו אשתך החוזרת בשאלה כתבה אותה. מה היית מייעץ לאשתך הרוקדת יפה ורואה את כל החתיכים השווים מזילים עליה ריר ורוצה להינות מהם?

>>>>>> אני לא יודע מאיפה להתחיל....<<<<<<

א) קודם כל למען העמד דברים על דיוקם, אני עוד לא שכבתי עם אף אחת חוץ מאישתי.

ב) אני שייך לציבור הסרוג ויודע קצת משפטים באידיש מסקרנות אבל לא מעבר.

ג) הסיבה שעזבתי את הדת זה לא כעס על אלוהים, אלא רצון להנות, ואני עדיין מאמין, ומשתדל לא לחטוא כשאין צורך.

אני מודע לזה שיש מוסר טבעי בלי קשר לדת, אבל כמו שעזבתי את הדת למרות שזה היה הדבר שהיה הכי חשוב לי מבחירה (אני החלטתי ללכת לישיבה, לא ההורים.) כך גם עזבתי את המוסר הטבעי.

לא לחינם קראתי לניק שלי משו שמתצלצל כמו גנגסטאר,

כל השנים נלחמו בתוכי שתי הכוחות, הטוב והרע בצורה חזקה, ותמיד הטוב ניצח.

באמת שיש לי נטייה עבריינית. יש לי חשיבה קרימינאלית, ידע באמל"ח, אמץ וגם יכולות גופניות לבצע פשעים.

כל השנים נלחמתי בנטיות שלי, עד שעכשיו נמאס לי...

נ.ב. אני מודע לזה שלא שוכבים עם כל אחת, אבל כדי לחדד את הנק' כבתי ככה.

כתבו לך דברים נכונים שאתה בוחר להתעלם מהם

בפרקטיקה יש לך כמה ברירות:
1. ציינת שבנוסף למעלליך, יש לך גם נטיה עבריינית- לך לטיפול.
2. בא לך להיות דתי/ חילוני, תבחר מה שאתה רוצה, אבל תתבגר ותיקח אחריות על המשפחה שלך. אישתך והילד הקטן שעתיד להיוולד, לא צריכים לסבול את השגעונות שלך.
3. תגדל ביצים, תתגרש מאישתך ועדיין תשתדל להיות האבא הכי מעורב ותומך שיש.

p0st

New member
אז תלך לפסיכולוג/פסיכיאטר

שיטפל בך ובכל הנטיות הנוראיות שיש בך.

ואם בא לך להנות, אני בטוחה שאם תדבר עם אישתך על הנ"ל אתה תגלה עולמות חדשים ולא תצטרך זונות בביקיני.

Hermineh

New member
נשמע שאשתך מאוד פתוחה ומודרנית. אולי משך הזמן

תצליח לשכנע אותה לזוגיות פתוחה ואז זו לא בגידה והכל פחות מסובך.

סתם מעניין אותי אם בא לך לענות, למה התחתנת עם חוזרת בתשובה לפני שנה אם אתה בתהליך הפוך כבר שנתיים?

סאטוריס

New member
כי הוא פחדן

הוא מספר כאן סיפורי אלף לילה ולילה. תכלס הוא שכב רק עם אשתו וכל מה שהוא מספר זה הפנטזיות שלו. ככה זה במגזר הדתי שלוחצים עליהם להתחתן בגיל צעיר. הוא לא במוכנות להיות בעל ואבא.

למעלה