הכרת הדרך הפגאנית-ייעוץ והבעת דעה

הכרת הדרך הפגאנית-ייעוץ והבעת דעה

ברצוני לפתוח פתח אל העולם הפגאני לבחורה שהכרתי,אשר אני סבורה שצעד שכזה עשוי להועיל לה מאוד ,למלא הרבה מאוד צדדים חסרים בחייה,ולתת לה כלים להתמודדות חשובה שהיא עוברת כעת. אין בידי דרך מסויימת ומסודרת להתחלה שכזאת,ואין ברצוני להפיל עליה זאת ללא הכוונה כלשהיא,מהחשש שהיא תלך לאיבוד ולא תדע מאין זה נפל עליה. אינני יודעת כיצד לגשת אליה עם דבר כ"כ גדול ו"מפחיד". אינני רוצה להאכיל אותה בכפית בדרך שלי. הייתי רוצה להציג בפניה כמה דרכים-ושהיא תחליט בעצמה על מה נכון לה.שהיא תחקור בעצמה. העניין הוא,שבמצב שכזה,אני לא יודעת כמה היא תהיה נכונה לבדוק שלל גישות ושלל דרכים-היא עלולה ללכת לאיבוד ולזנוח זאת על ההתחלה. אני יודעת שלגבי בהתחלה,ריבוי הנושאים בילבל מאוד,ועד שלא קראתי מקור מסודר-לא ידעתי מאיפה לאכול את זה. וגם-אינני רוצה ללבוש את גלימת המסיונרית.כי אני לא. אני זקוקה לעצות ודעות,בבקשה. להלן רקע מפורט יותר לגבי העניין.

windflute

New member
שאלה טובה

אני הייתי מציעה מספר דברים: קודם כל שיחה. לפי מה שתארת בבלוג יש הרבה מה להגיד לה בלי בכלל להזכיר אלוהות. אפשר לדבר איתה על אהבה עצמית, על עונג ועל מציאת "דברים מקדמי אושר" שהיא אוהבת ורוצה לעשות. אחרי כמה שיחות, ואם היא תשאל, את יכולה לומר שהרעיונות הללו הם חלק מהדת שלך. אם יש ספר טוב שאת זוכרת שקראת ועשה לך טוב - תני לה אותו עם המלצה. אני הייתי במקום שבו היא היתה לפני כמה שנים והספר שהוציא אותי מזה היה "פרא" של גבי ניצן. דווקא בגלל שהוא סיפורי יותר ופחות "ספר עבודה עצמית". אבל אני ממליצה גם על "13 האמהות הקדומות של השבט" של ג'יימי סאמס ויש עוד מלא ספרי וויקה 101 באנגלית שמתרכזים בעבודה עצמית. לסיום אני הייתי מכירה לה אנשים שיכולים לעזור לה, או אפילו מזמינה אותה לטקס או לכישוף שתעשו ביחד ושיכול לעזור לה (סוג של קמיע יכול להיות מתאים). אבל זה באמת תלוי עד כמה את רוצה להיות מעורבת. בכל מקרה, אני הייתי מתחילה מהרעיונות עצמם - על החיים ומשמעותם, על עונג אהבה ויופי. אין שום צורך להציג בפניה מיד את תפיסת האלוהות. לדעתי הדרך הכי טובה לעזור לה בלי "להוביל" אותה הוא ע"י מתן דוגמא. את יכולה לספר לה שכשלך היה קשה, או כשאת היית במצב מסויים, את גילית את הפגאניזם ואיך שזה עזר לך. זה יכול לתת לה רעיונות. היא ספרה לך את הסיפור שלה, פשוט ספרי לה את הסיפור שלך. חיבוקים, שחר

תודה שחר.

כמו שציינתי,אני לא רוצה להפיל עליה יותר מדי בבת אחת. ולתת לה לקרוא איזשהו ספר פגאני (גם אם הוא למתחילים) על ההתחלה- זה מבחינתי להפיל עליה יותר מדי. תמיד קיים בי החשש הזה שאם אני אפיל עליה את כל המושגים האלו-היא פשוט תבהל ותברח.אל לנו לשכוח שהיא חיה בבית מונותאיסטי למהדרין,מכל הבחינות,ושזה מאוד קשה להתנתק בבת אחת ממשהו שגדלת איתו 22 שנה והוחדר לך טוב טוב לתודעה. מצד שני,וזה מה שגרם לי לחשוב על הכיוון הפגאני למענַה-היא הצהירה שהיא רוצה להתנתק מכל מה שהיה קשור לחייה עד עתה,ולא רוצה בכלל להביט לאחור.זה יכול לכלול בתוכו גם את האלוהים הנוקשה שהיא הכירה עד כה. את מבינה,אני לא יודעת באיזה נוסחה לבחור. יכול להיות שלתת לה ספר כמו הספר הראשון המסודר שאני קראתי-יגרום לה לבדיוק אותה תגובה כמו שלי היתה:"אני בבית",ויכול להיות שהיא לא תבין מה אלו השטויות המוזרות שהיא קוראת עליהם .. בכל זאת,כשאני הגעתי לפגאניות-זה היה לאחר התנסויות חיוביות שלי וקשר די טוב עם האל היהודי.מה שלי בכל זאת הפריע איתו זה הנוקשות,האכזריות ,והציווי לנהוג בדרכים מסויימות ולא לזוז מהן (לפחות כך הדת הציגה זאת).כשהכרתי את האלה-סוף סוף יכלתי להשתחרר מכל אלו. עכשיו אני מתחילה לחשוב-אולי כדאי שאני אגשש קודם לגבי איך היא מרגישה עם האל היהודי..מה היא חושבת שטוב אצלו,למה היא מתחברת ולמה היא לא,ולהחליט משם על הצעד הבא. מצד אחד אני רוצה לשמור על האוירה ניטרלית מדתות או תפיסות אלוהיות,ומצד שני-כ"כ חבל לי לא להכיר לה את האלה ולמנוע ממנה משהו כ"כ טוב.

בשורות האחרונות שכתבת

כתבת אולי את הדרך שבא היא, האמת, צריכה לפעול. את יכולה קצת לכוון פה ושם, אבל אל תרגישי נוח מדי בלהכנס לנעליים של "מצילה" (לא שאני אומר שאת עושה את זה, אבל תזהרי שזה לא יקרה, כי זה עלול פשוט לקרות). את לא מונעת ממנה שום דבר. אם היא תרצה, היא תגיע לזה לבד. אם זה מתאים ונכון לה, זה יקרה. והתוספת של "כ"כ טוב" היא סובייקטיבית - זה טוב עבורך, לאו דווקא עבורה. תזכרי את זה.

RainBird

New member
אני לא רוצה שזה ישמע כביקורת כי זה באמת לא. אני חושב שאת צריכה לעשות את זה מהסיבות הנכונות- ולוודא באמת שאת עושה את זה בשבילה. הבעיה היא שעם כל הרצון הטוב, תשובות בשלב מוקדם מידי בהתפתחות יכולות להזיק יותר מאשר להועיל. אני מציע שתתני לה משהו אחר במקום את הקירבה לפאגניות- היי חברה שלה. מידי פעם תזרקי רעיון חיובי ו"בריא" לכיוונה. אם היא תיתפס בנושא ותגלה את הפאגניזם בצורה טבעית ובעצמה מבלי עזרה חיצונית זה יהיה מבורך. אם היא בכלל תצעד בדרך אחרת שמתאימה לה יותר גם זה מבורך. אל תתני לעובדה שאת מזדהה איתה להשפיע בקטע של "אני יודעת יותר טוב, הייתי שם ויש לי תשובות" כי זו הדרך ליפול, מניסיון אישי. אליפז לוי אמר שלומר את האמת למי שלא מוכן אליה, זה כמו לומר לו שקר. ארדן.

תודה על הדעה,ואני לא תופסת אותה

כביקורת. זו הסיבה שכתבתי פה,כי רציתי לשמוע את דעותיהן של אנשים אחרים,שרואים דברים בצורה אחרת,כי אני רוצה לשקול את הצעד הזה טוב טוב לפני שאני נוקטת בו. כמובן שכבר חשבתי על שלל האפשרויות של פשוט להיות חברה שלה מבלי לערב את עניין האלהות. העניין הוא שלא הייתי חושבת על זה בכלל אם לא הייתי חושבת שזה בדיוק מה שהיא צריכה.שרק חברות לא תעזור לה לגמרי. ואת זאת אני אומרת עקב הראיון הארוך שלקח 3 שעות וכלל מצידה בכי והתפרקות נפש אמיתית. גם הציטוט שלה שכתבתי בבלוג לווה בבכי קורע לב. וזה נחרט לי עמוק בזכרון. לזאת אני חייבת להוסיף שסדר היום הלימודי העמוס שלי,לעולם לא יוכל לספק את צרכיה,ומה גם שאני לא בטוחה שאני מוכנה ורוצה להכנס לנעליים של מטפלת.אני גם כך עסוקה בהתמודדות ובלחץ היומיומי שלי עם הלימודים ואני חוששת שהתרכזות יתרה בניסיון לתמוך ולעזור לה-יגרום לי לאיבוד הריכוז בלימודים. היא גם ציינה בפני שכעת היא מעדיפה להיות לבד ולהנות מעצמה,לאחר שנים של חדירה לפרטיות. אני באמת ובתמים מאמינה שהכרות עם האלה תרים אותה מעלה. אני בד"כ לא נוטה לחשוב על "פתרונות פגאניים" מהירים (על אף שלדעתי חֶברה פגאנית היא כזו שיהיה נעים יותר לחיות בה),ואף לא חשבתי להזכיר משהו בסגנון לאף אדם חיצוני מעולם,מתוך גישה שאין לכפות דעות או דרכים על אנשים,ואם הם יהיו מעוניינים בכך-הם יחפשו את דרכם לבד. עכשיו אני מתחילה לחשוב על דרך שאולי כן תצליח למלא את מה שאני מנסה להעניק לה ובכל זאת תשאר ניטרלית..

RainBird

New member
אני לא חושב שאת צריכה לנסות לפתור את הבעיה שלה. שתעשה את זה לבד. את רק צריכה לתמוך כחברה, ואולי לכוון למקום הנכון. התערבות נוספת תדרוש ממך אחריות שאני לא בטוח שאת מוכנה לקבל.

כמובן שאני לא מנסה לפתור לה את

הבעיה. אני גם לא מתיימרת לדעת את הפתרון המושלם למצבה. אני רק רוצה לתת לה את הכלים כך שתוכל לפתור את בעיותיה לבד.

כמה זמן אתן מכירות?

אתן חברות? חוץ מאותו הראיון, אתן מתנהגות כחברות ומדברות האחת עם השניה?

בעקרון,אנו מתראות בלימודים,

ולאחר אותו ראיון-היא הביעה רצון להמשך קשר חברות. אני הבטחתי להפגש איתה שוב בצורה פרטית ולספר לה על הדרכים הרוחניות שהצגתי בכלליות בראיון. לקחתי בחשבון גם,שפגישה אחת כזאת לא תספיק,ושיש צורך בכמה מפגשים כאלו. אני מבינה שדרך החשיבה שלי איננה דרך של חברה לחברה,אלא יותר דרך של יועצת.. אך כבנאדם,אני רוצה לעזור במקום שאני יודעת שאני יכולה לעשות זאת. אני יודעת שהמניעים שלי להמשך הקשר איתה לא נובעים מבסיס חברי,אלא ממניעים אנושיים. אני מניחה שאם אכן נתחיל להפגש-יש סיכוי שהקשר יהפוך לחברי,אך אינני יודעת זאת בבטחה עדיין.

gwizard

New member
המלצה

לא קראתי את מה שכתבת בבלוג, אך מתגובותיהם של אחרים כאן אני ממליץ לתת לה לקרוא את "הנבואה השמיימית". אגיב מאוחר יותר בהמלצות נוספות לאחר שאקרא את הרשומה שלך.

gwizard

New member
ג'יימס רדפילד

זהו סיפור פרוזאי על רוחניות, אהבה והבנת העולם כתוצר פועל של הבנת העצמי. לי זה עשה ממש טוב ופתח את העיניים בזמנו. אולי יותר כדאי שתנסי לחפש סקירה ברשת, כי אני לא חושב שאני יכול לתמצת בשני מילים את כל הנושאים שבספר.

אוקיי,תודה,רק תאמר לי בבקשה אם

הבנתי נכון- הספר לא עוסק באלוהות,האם אני צודקת? אני חושבת שזה באמת רעיון טוב להמליץ על ספר מאיר עיניים שממנו היא תוכל להתחיל,אך אחד ניטרלי,ללא תפיסות אלוהיות מדי. כי היא גם באמת ציינה בפני שהיא החלה להיות מודעת יותר בעקבות 2 ספרים שהיא קראה. מה שכן-אני באמת רוצה לשמור על ההמלצה במסגרת של ספר ולא במסגרת של-"לכי תחפשי באינטרנט",כי אז באמת היא יכולה להתבלבל ולהבהל.

RainBird

New member
"פרא" של גבי ניצן גם מומלץ מאוד. יש בו אפילו מכשפות- אבל לא נכנס לעומק של זה יותר מידי.

gwizard

New member
לא, הספר לא עוסק באלוהות

לפחות לא בצורה ישירה. המסר המובהק שהספר מעביר הינו ראייה אחרת של העולם בו אנו חיים. מה יקרה כתוצאה מאותו shift יכול להוביל למקומות שונים, אך זה כבר תלוי בבן אדם. קצת חבל שאת מתקשה לכתוב בגוגל "celestine prophecy review", אך למקרה שזה באמת לא ישים מבחינתך הנה לינק: http://www.rtis.com/reg/bcs/pol/touchstone/April95/costa.htm

תודה,רק חשבתי לתומי שאם אתה ממליץ

על ספר כלשהו-תוכל לענות על שאלה פשוטה כמו-האם זה עוסק באלוהות. זה כדי שאני אדע אם בכלל שווה לי ללכת לחפש ולקרוא ביקורות על ספר שבכלל לא עונה לי על הקריטריון הראשי.

Fairy24

New member
..

לדעתי תלמדי אותה דברים בסיסיים, דברים פחות בסיסיים, תציגי לה את זה שזו דרך שהיא יכולה לשנות לפי עצמה וכל מיני דעות שונות שיכולות להיות לגבי דברים שאמרת כדי שתחשוב יותר בהרחבה ולא רק בדרך צרה אחת. ספרי לה קצת על היסטוריה וכאלה.. לדעתי לתת לה לקרוא ספרים זה לא דבר כזה קשה, אל תשכחי שכל מתחיל אמור לקרוא ספרים, כמה כבד כבר יכול להיות ספר, ועוד של פגאניזם?

למעלה