הכרת הדרך הפגאנית-ייעוץ והבעת דעה

Fairy24

New member
ואחד הדברים הכי חשובים ששכחתי לומר

תזרמי עם זה, תזרמי בדרך שמרגישה לך ולה נכון.

neophile

New member
השאלה החשובה

האם את מקבלת את תפקיד הכוהנת הגדולה? כי לתת רשימת קריאה כל אחד יכול, אבל להיות כוהן או כוהנת לא כל אחד יכול. אני חושב שיש המון אנשים שמתעניינים ורוצים לחוות מיסתורין , אבל לא כולם כמונו מסוגלים לקרוא ערימות של טקסטים ולהבין אותם באור המתאים.

מי דיבר על לתת ערימות של טקסטים?

זה בדיוק מה שאני לא רוצה לעשות. כבר אמרתי כמה שזה יכול להיות מבלבל. וגם אמרתי שמה שהתכוונתי לעשות זה להפגש איתה פנים מול פנים ולהציג לה דרכים אחרות. בנוסף,חשבתי שספר ניטרלי מבחינה דתית יכול לעזור לפתח אצלה צורות מחשבה אחרות,או תודעה אחרת.

neophile

New member
מה שחשוב זה המיסתורין

אנחנו נוטים לראות את הדתות הפאגאניות כבעלות מיסתורין רב יותר , למרות שגם בדתות המונוטאיסטיות יש מיסתורין ובייחוד ביהדות ,אפשר לראות את המיסתורין הזה בקבלה ההרמטית ובכל העבודות של דיון פורטון,אליסטר קראולי ועוד רבים אחרים. לפי דעתי כל המשיכה לפאגאניזם נובעת מהמיסתורין ולא בהכרח מהמבנה , הוויקה היא דוגמה טובה לדת מיסתורין מחודשת. עכשיו נדבר תכלס...את רוצה "להכיר לה את העולם הפאגאני" או את עולם הכישוף?

RainBird

New member
אבל ברצינות ההיסטוריה מלמדת אותנו שאנשים בלי יציבות רגשית, עיסוק בכישוף יכול להזיק בצורה קיצונית.

הכוונה היא קודם לעשות הכרות עם

העולם הפגאני. ולא ישר להבהב עם "כישוף!כישוף!". במהלך ההכרות המעמיקה יותר עם הפגאניות,מתוודעים גם לעשיית שינויים מכוונים-מאגיה,אך רק במקרים חריגים זה יוביל לטירוף. ואגב,אין חובה לעסוק במאגיה. אפשר לשמור רק על קשר הדוק עם האלים מבלי להשתמש ישירות במאגיה.ויש כמה וכמה שזו דרכם-מיעוט השימוש במאגיה,עם דגש על אורח חיים דתי,וזה די לסיפוק צרכיהם. אך כן,כוונתי היתה בסופו של דבר גם להגיע אל החלק הזה,אך כמובן לקחת זאת צעד צעד.שוב,אין בכוונתי להבהיל אותה,ואני מבינה שיש צורך במעקב אחר ההשפעות שיש לעניין עליה. חוץ מזה,כמובן שלא הייתי ב כ ל ל שוקלת את העניין לו הייתי חושבת שיש סיכוי שזה יוביל אותה לטירוף. סה"כ מדובר בבחורה בריאה נפשית,אשר מודעת לעולם הלא נורמאלי שבו היא חיה עד כה,ולכן התנתקה ממנו.

neophile

New member
את מוכנה?

את מוכנה להעביר את המיסתורין? את חושבת שעברת מספיק בעצמך? להסביר על פאגאניזם זה טוב ונחמד אבל למי שאין לו את הכוח רצון , זאת החוויה שמשנה . האם את מוכנה להעביר את החוויה ? את תצטרכי הרבה סבלנות, מפני שהבחורה תצטרך לעבור דרך כל השלבים, היא לא כמוך. בגלל זה היחס בינכם יהיה של כהנת ותלמידה וכדאי שתהיי מוכנה לזה.

neophile

New member
את מוכנה?

את מוכנה להעביר את המיסתורין? את חושבת שעברת מספיק בעצמך? להסביר על פאגאניזם זה טוב ונחמד אבל למי שאין לו את הכוח רצון , זאת החוויה שמשנה . האם את מוכנה להעביר את החוויה ? את תצטרכי הרבה סבלנות, מפני שהבחורה תצטרך לעבור דרך כל השלבים, היא לא כמוך. בגלל זה היחס בינכם יהיה של כהנת ותלמידה וכדאי שתהיי מוכנה לזה. אחרת לא תהיה בזה רצינות והאנרגיות שלך לא יזרמו במסלול הנכון.

A Silent One

New member
דיעה נוספת

היי, בדרך כלל אני לא כותבת כאן אבל פשוט לא יכולתי להתאפק... דבר ראשון אני לא מכירה אותך ויתכן מאוד שגם לא כל כך הבנתי את הכוונה שלך לגבי הדרך שבה את רוצה לעזור לבחורה. אני בכל זאת כותבת את ההודעה הזאת בתקווה שהיא תעזור לך לבחור את הדרך שמתאימה לך. אני מבינה שיש לך רצון לעזור וזה מובן לי לחלוטין. יחד עם זאת, אני מציעה שתחשבי היטב על הסיבה שבגללה את רוצה לעזור לה. כל אדם שמחליט לשמש בתפקיד של מורה, מדריך, יועץ או מרפא חייב לדעתי לעשות את ה"חפירה" הנפשית הזאת. כשאני רוצה לעזור למישהו, האם זה בגלל שאני רוצה לעזור לאדם שמולי מכיוון שזה הדבר שנכון לו? כשאדם נימצא מולי במצוקה זה גורם לי למצוקה. האם אני רוצה לעזור לו כי הוא במצוקה או שאני רוצה לעזור לו כי אני במצוקה מהמצב שלו, ולעזור לו יגרום לי להרגיש יותר טוב? זה אולי נראה הבדל סמנטי אבל זה לא. היכולת שלנו להרגיש מה אחרים באמת רוצים מאיתנו משתפרת פלאים כשאנחנו לומדים לא לברוח לעשייה מאי הנוחות שהרגשות שלהם גורמים לנו. לגבי העזרה עצמה: את אומרת שאת לא יודעת עם את רוצה להיכנס איתה לקשר חברי, ומטפלת את לא רוצה להיות. גם בלהיות מדריכה רוחנית יש המון אחריות. האם את מוכנה לקחת אחריות כזו על אדם אחר? היא נשמעת לי במצוקה נוראה. יתכן שהיא עברה טראומה בעבר. את יכולה לצפות מה אנרגיה רוחנית חזקה של טקס או של מגע עם האלה בלי הכנה יגרום לה? את בטוחה שהוא לא יחמיר את מצבה? את בטוחה שהיא לא צריכה ללמוד טכניקות של הרגעה עצמית לפני שהיא "נפגשת" עם האלה? אולי היא צריכה לעשות את זה בהדרגה ? מה הקצב המתאים לה? ומה אם משבר רוחני? הרבה פעמים אחרי חוויה רוחנית חזקה פתאומית אדם ניכנס למשבר רוחני. אצלה משבר עלול להיגרם מצירוף של הצורך לתת משמעות חדשה לחיים לא קלים שהיא עברה (אגב, את בטוחה שהיא לא תעבור שלב שבו היא תכעס על האלה שלא מנעה ממנה כאילו חיים?) ומן הצורך ללמוד לעשות אינטגרציה של הניסיון הזה עם החיים היומיומיים שלה. זה לא דבר של מה בכך... האם יש לך את הכלים לעזור לה(ואני רק שואלת כי בכנות לא מכירה אותך ולא אני לא יודעת)? ומה אם המצב הנפשי? אני יכולה להעיד מניסיוני שאפילו טראנס קל (אני מאמינה שבטקסים בהחלט מתקיים מצב כזה) זה דבר שצריך להיזהר ממנו, ולהכין אליו אדם במצב נפשי של משבר. האם את יודעת לעשות את זה? האם את יודעת להתמודד עם התוצאות של מה שיקרה כתוצאה מהטראנס וממה שהיא תחוש ותחווה בזמן הטראנס? מה שאאני מנסה לומר שזה דבר מאוד יפה לרצות להציג מישהו בפני האלה. אבל זה צריך להיות בהדרגה, בקצב שלה, ובסבלנות. להיות מדריך רוחני זה לא עניין של מה בכך. כמו שהציעו כבר לפני, אני מציאה שתנסי קודם להיות חברה שלה. בכל מיקרה אם אין חברות אין לדעתי בסיס לקשר של הדרכה רוחנית. קשר שנוצר ע"י הדרכה רוחנית הוא אפילו עמוק יותר מחברות המקרים רבים. בכל מיקרה כחברה היא תיחשף לאלה לא באופן ישיר ופתאומי, אלה דרכך. היא תיחשף אל הצורה שבה את חיה את חייך כאדם רוחני. החיים שלך וההתנהגות שלך אליה יהוו מסר יותר חזק מכל ספר שתתני לה, ויוכלו להוות כשלעצמם כוח מרפא בחיים שלה. משם היא תוכל לבחור בעצמה למה היא רוצה להיחשף ובאיזה קצב. שיהיה בהצלחה! אורי-יה נ.ב: יש לי נטייה לשחק את "פרקליטו של השטן" במקרים כאילו – זה הרגל של שנים. אני מאוד מעריכה את מה שאת מנסה לעשות ורק מציעה שתחשבי על זה

תודה גדולה על ההשקעה בתשובה

פרקליטו של השטן-אחלה סרט. כפי שכבר אמרתי,אין לי כוונה להשליך אותה אל המים העמוקים כ"כ מהר..אני חשבתי על תהליך מאוד ארוך ואולי אף מספר שנים,עד שנגיע למקומות "המפחידים" יותר,כמו טקס או טראנס. אני מודעת להשלכות שזה עלול לגרום,ועל כן כיוונתי למשך הזמן הארוך הזה,כך שאוכל לעקוב אחר ההשפעות שיש עליה כתוצאה מהחשיפה הזו לאלה. באשר להוצאת עצבים על האלה-זה בדיוק העניין.אני לא רואה את זה אפילו כאפשרות.הוצאת העצבים שלה מכוונת לעבר שלה. היא רוצה למחוק את כל מה שהיה לה בעבר,וזה כולל גם את האל היהודי,כך שאם היא תכעס על איזשהו אל-זה יהיה האחד. אך אני לא חושבת שכפי שאני אציג את הדברים-יהיה בה כעס כלפי איזשהי ישות עליונה.כוונתי היא להראות לה את הדרך הפגאנית-ובזו אין כעס או תחושת בגידה כלפי האלים.יש את הידיעה שישנה סיבה לכל דבר,ודבר לא נעשה מתוך כוונות טהורות של עשיית רשע. מה גם,שכבר הצגתי לה את תפיסתי לגבי גלגולים-שאם מאוד קשה לאדם בחיים,זה לאו דווקא כדי שיהיה לו רע ואפור,אלא זו איזשהי נקודה שאפשר לצמוח ממנה ולהתחזק,וכל הגלגול מהווה שיעור.אם יש שיעור שהוא קשה במיוחד-להפך,אפשר לשמוח מכך כי המשמעות היא שאתה נמצא בשלב מאוד מתקדם..בערך משהו כזה. בכל אופן היא קיבלה את זה מאוד יפה וזה נשמע לה מאוד הגיוני. ובכל זאת..כל אלו הם כוונות.שלי. כפי שאמרתי,אני לא יודעת כמה זמן יהיה לי להשקיע בכל העניין,ואני יודעת שלו אני הייתי במקומה ומישהי היתה לוקחת על עצמה את התפקיד הזה שלי-הייתי מצפה ממנה להיות זמינה בשבילי לכל שאלה. אני מבינה יותר ויותר שאין לי את הזמן הדרוש הזה,שהוא מעבר לשיחות פרופר איתה,אלא גם לזמן של חשיבה מעבר-תכנון הדברים ושקילה נכונה של מה אני הולכת להגיד. בסדר היום הנוכחי שלי-גם כך קשה לי בעצמי להתמודד עם חיי הלימודים התובעניים שלי. אז אני די שוקלת לרדת מהרעיון הראשוני ובאמת להיות רק חברה ניטרלית שעברה והתמודדה עם דברים דומים-בדרך שלה.כמה שחבל לי וכמה שזה נראה לי כפיספוס-אין כ"כ ברירה,כי לא הייתי רוצה לעשות "חצי עבודה".אז לעת עתה תדחה התוכנית הזאת. אולי בעתיד,כשיתפנה לי יותר זמן ואוכל להיות זמינה יותר,גם נפשית,אוכל לקחת על עצמי תפקיד כ"כ גדול. שוב,תודה על התשובה,אני מאוד מעריכה זאת.

neophile

New member
משנה מקום משנה מזל

כשדיברתי על מיסתורין זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו ",וזה כולל גם את האל היהודי,כך שאם היא תכעס על איזשהו אל-זה יהיה האחד." אין שום טעם לכעוס על שום אל , זה בכלל לא העניין, היא עוד לא הגיע לרמה שבה יש לה אינטראקציה עם האלים הבעיה שלה לא עם האלים, אלה עם הרעיונות של בני האדם לגבי האלים ובייחוד של המשפחה שלה. הבעיה תמיד היתה בין אדם לחברו, לאלים יש מספיק מקום כדי שהמישור הרעיוני שלנו יכיל את כולם, בגלל זה יש לנו כלכך הרבה תרבויות ,או לפחות היו. כמו שאדם עובר לחו"ל למקום חדש עם אנשים חדשים...משנה מקום משנה מזל. דרך מאגיה, גם ניתן להגיע לאותן השפעות של "משנה מקום משנה מזל" .

טלה בר

New member
מנסיוני

אין עבודה קשה וכפויית טובה ממסיונריות, ועל תצפי להפוך את לבה של מישהי למרות רצונה (זה מה שקרה לי עם אחותי). לדעתי, עיקר הפגאניות הוא בראש ובראשונה אהבת הטבע - אם אין לה את זה, היא לא יכולה להיות פגאנית.

טלה בר

New member
לדעתי,

המיגסיונריות פסולה בכל מקום, כי או שהיא לא פועלת, או שהיא פועלת מצד אדם בעל אופי חזק על חלושי האופי, ובמקרה זה היא כמעט מעשה פשע. הדבר הנכון הוא לקיים ויכוח ציבורי, וכל אחד יכול לבחור את הדעות המתאימות לו או לה.

למעלה