הכתבה על ליסה אדלשטיין בפנאי פלוס:

זה שיר של האחים גרשווין, משנת 1936

השיר הופיע בראשונה בסרט Shall We Dance של פרד אסטייר וג'ינג'ר רוג'רס, באותה שנה. זה שיר חמוד, ולכן לא פלא שהוא פופולרי עד היום. שמו המלא הוא Let's Call the Whole Thing Off, והוא מתאר זוג אוהבים החלוקים ביניהם... על אופן ביטויין של מילים באנגלית. השיר בנוי על משחקי מילים, בין ההיגוי הבריטי של מילים מסויימות, להיגוי האמריקאי. מאחר וזכויות היוצרים פקעו, אפשר להעלות לכאן את המילים במלואן:
Things have come to a pretty pass Our romance is growing flat, For you like this and the other While I go for this and that, Goodness knows what the end will be Oh I don't know where I'm at It looks as if we two will never be one Something must be done: You say either and I say either, You say neither and I say neither Either, either Neither, neither Let's call the whole thing off. You like potato and I like potahto You like tomato and I like tomahto Potato, potahto, Tomato, tomahto. Let's call the whole thing off But oh, if we call the whole thing off, then we must part And oh, if we ever part, then that might break my heart So if you like pyjamas and I like pyjahmas, I'll wear pyjamas and give up pyajahmas For we know we need each other so we Better call the whole thing off Let's call the whole thing off. You say laughter and I say larfter You say after and I say arfter Laughter, larfter after arfter Let's call the whole thing off, You like vanilla and I like vanella You saspiralla, and I saspirella Vanilla vanella chocolate strawberry Let's call the whole thing off But oh if we call the whole thing of then we must part And oh, if we ever part, then that might break my heart So if you go for oysters and I go for ersters I'll order oysters and cancel the ersters For we know we need each other so we Better call the calling off off, Let's call the whole thing off. I say father, and you say pater, I saw mother and you say mater Pater, mater Uncle, auntie Let's call the whole thing off. I like bananas and you like banahnahs I say Havana and I get Havahnah Bananas, banahnahs Havana, Havahnah Go your way, I'll go mine So if I go for scallops and you go for lobsters, So all right no contest we'll order lobster For we know we need each other so we Better call the calling off off, Let's call the whole thing off.​
הגענו למבוי סתום האהבה שלנו לא מתרוממת כי את אוהבת את הדבר הזה והאחר בעוד אני אוהב את הדבר ההוא והשני רק אלוהים יודע מה יהיה בסופנו הו, אין לי מושג איפה אני נמצא נראה ששנינו לא נתאחד לעולם חייבים לעשות משהו בנידון! את אומרת "אית'ר" ואני אומר "איית'ר" את אומרת "נית'ר" ואני אומר "ניית'ר" אית'ר, איית'ר, נית'ר, ניית'ר בואי נבטל את החתונה את אוהבת תפוח אדמה (פוטייטו) ואני אוהב פוטאטו את אוהבת עגבנייה (טומייטו) ואני אוהב טומאטו פוטייטו, פוטאטו, טומייטו, טומאטו בואי נבטל את החתונה אבל הו, אם נבטל את החתונה, אז נצטרך להפרד והו, אם אי פעם נפרד, זה עלול לשבור את ליבי אז אם את אוהבת פיג'מות ואני אוהב פיג'אהמות אני אלבש פיג'מה, ואוותר על הפיג'אמה כי אנחנו יודעים שאנחנו זקוקים אחד לשניה אז עדיף שנבטל את החתונה בואי נבטל את החתונה את אומרת לייפטר (צחוק) ואני אומר לאפטר את אומרת אפטר, ואני אומר אהפטר לייפטר, לאפטר, אפטר, אהפטר בואי נבטל את החתונה את אוהבת ונילה ואני אוהב ונלה את סאספיראלה ואני סאספירלה ונילה, ונלה, שוקולד, תותים בואי נבטל את החתונה אבל הו, אם נבטל את החתונה, אז נצטרך להפרד והו, אם אי פעם נפרד, זה עלול לשבור את ליבי אז אם את מעדיפה אויסטרס (צדפות) ואני מעדיף ארסטרס אני אזמין אויסטרס ואבטל את ההזמנה לארסטרס כי אנחנו יודעים שאנחנו זקוקים אחד לשניה, כך ש עדיף שנבטל את החתונה בואי נבטל את החתונה אני אומר פאת'ר (אבא) ואת אומרת פייטר אני אומר מאת'ר (אמא) ואת אומרת מייטר פייטר, מייטר, דוד, דודה בואי נבטל את החתונה אני אוהב בננס ואת אוהבת בנאנאס אני אומר הביינה ומגיע להבאנה בננס, בנאנס, הביינה, הבאנה לכי לדרכך, ואלך לשלי אז אם אני מזמין צדפות, ואת מזמינה לובסטר אז בסדר, אין תחרות, נקח את הלובסטר כי אנחנו יודעים שאנחנו זקוקים אחד לשני כך ש עדיף שנבטל את החתונה בואי נבטל את החתונה

randomguy

New member
שיר מאוד נחמד ציף ../images/Emo9.gif תודה!

נראה לי שהכותב שרוי בדילמה עמוקה האם אפשר לגשר על הפערים בינו לבינה או לא. המילים מצחיקות אבל אני חושב שאולי זה נכתב לגמרי ברצינות. אני מנחש שהשיר הזה הפך מאוד פופלארי ורלוונטי כמה שנים מאוחר יותר, בתוך מלחמת העולם השנייה, אחרי שאמריקה כבר הצטרפה למלחמה, אנגליה הוצפה בחיילים אמרקאים ורבים מאוד מהם בחרו בנות זוג אנגליות, איתן הם ניהלו רומן בתקופה ההמתנה הארוכה עד לD-day. אני חושב ששיר על הבדלים בהגיית המילים האנגלית לעומת האמרקאית בוודאי מתאר פערים בין בני זוג כאלו.

LoLo16

New member
אני חושבת שלא יהיה (לא ספוילר)

לא נראה לי שהם ילכו בכיוון הזה, אני חושבת שהם מתחילים לראות את החוסר תיאום בין שתי הדמויות. ברור וידוע שקמרון ממש מאוהבת בהאוס (מי לא?), אבל הוא ממש לא מחזיר את זה. אני בטוחה שהוא נמשך אליה, אבל אני לא חושבת שהם מתאימים כזוג. האוס צריך מישהי שתאתגר אותו, שתעניין אותו, לא שתעריץ אותו כמו פקאצה בת 12 לנינט. בגלל זה אני חושבת שהתחילו להכניס את קאדי יותר ואת הרקע שלהם. ואם זה לא ברור, אני מעריצת האוס/קאדי

בואי נקווה שהסדרה תרוץ מספיק זמן

כדי שהם יוכלו לממש את כל האפשרויות הקיימות.. (ואז זה יהיה ממש אופרת סבון...
)

randomguy

New member
גם אני חושב שהאוס הרבה יותר מתאים

לקאדי מאשר לקמרון. אם קאדי סובלת אותו בבית החולים שלה, אז אולי היא יכולה לסבול אותו גם בתור בן-זוג? בקשר ליחסי קמרון-האוס: בעונה הראשונה היא ממש העריצה אותו בצורה עיוורת כמעט, אבל אחר כך היא הבינה שהוא לא מעוניין בה, או חושב שהם לא מתאימים, הוא אמר לה בדייט שהוא לא רוצה להיות ה"מקרה סעד" החדש שלה, הוא לא רצה שהיא תנסה לתקן אותו (להיות טוב). היא חשבה שהוא בכל זאת מעוניין בה אבל הוא לא מסוגל לאהוב. אחר כך היא ראתה שהוא מאוהב בסטייסי והבינה שהוא כן מסוגל לאהוב אבל הוא לא אוהב אותה. מאז היא שינתה את היחס אליו. היא אמרה לו שהיא התגברה עליו והיא כבר שונאת אותו כמו כל השאר. אבל קמרון נחמדה מדי בשביל לשנוא ממש, אז אני לא חושב שהיא באמת שונאת את האוס. אני חושב שהם יותר מדי שונים והם לא מתאימים בכלל. גם אני בעד רומן של האוס עם קאדי!

Hieros Gamos

New member
לדעתי היא ממש לא "over him"...רק

תראה שוב את הפרצוף שלה כשהוא אומר לה-Cameron, I love you. הלסת שלה, באופן מעשי, כמעט פוגעת בריצפה. אני לגמרי בעד האדי. או ווילסון/האוס אבל מאחר שהאדי נראה לי הרבה יותר הגיוני בשביל נטוורק טיוי...

randomguy

New member
צודקת...באסה שהאוס לא בכבלים ../images/Emo6.gif

אם האוס היה משודר בכבלים בארה"ב הכל היה אפשרי, גם האוס+ווילסון
אולי את צודקת שקמרון לא ממש התגברה על האוס (רומנטית) אבל היחס שלה מאוד שונה מאשר בעונה הראשונה. בעונה הראשונה היא היתה מעריצה ענקית שלו, כל דבר שהוא אמר או עשה היה בעיניה הכי טוב שאפשר (לפחות בקטע המקצועי - רפואי) אבל בעונה השנייה היא כבר לא מתנהגת בהערצה. היא השתנתה. היא כבר מומחית בעצמה, וסומכת על דעת עצמה ופחות דעת האוס. גם האוס אמר "הילדה הקטנה שלנו גדלה" או משהו כזה. היא מאוד השתנתה.

נראה לי שזה בגלל הזאתי שמתה מסר

טן בפרק הראשון של העונה הנוככית. ווילסון אמר את זה הכי טוב: היא (לא קמרון) תמות מאושרת וקמרון תשאר לא אותו דבר למשך אולי שנים... או משו בסגנון..

randomguy

New member
אני לא זוכר את זה בדיוק אבל נדמה

לי שהוא התכוון לזה שקמרון עושה טעות שהיא יותר מדי נקשרת לחולה, גם אם היא נותנת לה כמה רגעי אושר המחיר יהיה צער ממושך של קמרון אחר כך כשהחולה תמות. אני לא חושב שזה היה שייך לשינוי בהתנהגות של קמרון, אני חושב שאולי היחס של האוס לחולה, הרוצח הסדרתי שהיה נדון לעונש מוות, גרם יותר לשינוי ביחס של קמרון להאוס. אבל עוד לפני זה בסוף העונה הראשונה היא ראתה שהוא אוהב את סטייסי ולא אותה, והיא שינתה יחס אליו לדעתי בעקבות זה.

pink panther 8

New member
ממש חמודה@!

מה חשבת כשראית אותו(יו לורי)? "שהוא אנגלי" חחחחחחח היא נשמעת כמו הכוכבת שלו מחשיבה את עצמה ככוכבת כאלו כוכבות אני אוהבת! חחחח בכלל הדמות של קאדי לא מרכזית אבל היא דמות חשובה שאני מאוד אוהבת בסידרה!

pink panther 8

New member
הייתי בחופש

והיסתובבתי הרבה בים אז לא היה לי זמן חחחח תודה ששמת לב !

Kat111

New member
גם אני ../images/Emo13.gif ובכלל לא יזיק אם יתנו לה

ק צ ת יותר זמן מסך...

randomguy

New member
בקשר לליסה: אתם יודעים אם בחיים

היא נשואה? עם ילדים? מישהו יודע?

למעלה