הלב עם אגם

Harrington

Well-known member
מנהל
איך עמדה לבדה מול כל צמאי הדם, וקיבלה מידי הנאצים את מה שדחפו לה ביד.
קיוויתי שתזרוק את התעודה על הרצפה ותעשה להם אצבע משולשת, אבל כמובן שבמצבה ומעמדה אין סיכוי שתוכל לעשות את זה מחשש מה יקרה רגע לאחר מכן. בכל מקרה, הצגת חובה שצריך לעבור כנראה. איש הרי לא נופל בפח (אם כי שומעים רבים שמדברים על כך שהתמונות האלה מלמדות שהחמאס בכוח מלא וכו').

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קיוויתי שתזרוק את התעודה על הרצפה ותעשה להם אצבע משולשת, אבל כמובן שבמצבה ומעמדה אין סיכוי שתוכל לעשות את זה מחשש מה יקרה רגע לאחר מכן. בכל מקרה, הצגת חובה שצריך לעבור כנראה. איש הרי לא נופל בפח (אם כי שומעים רבים שמדברים על כך שהתמונות האלה מלמדות שהחמאס בכוח מלא וכו').
לירי יש רק אחת.

משתפרת1

Well-known member
היא עשתה את זה?
היא לא זרקה את התעודה וגם לא שרה "עם ישראל חי". בכל זאת זה עלול לסכן את חייה.
אגם- לגמרי לבד נהגה כפי שכנראה כל החמש ביחד תכננו. חייכה, הניפה יד, נופפה לשלום, כמו חברותיה אך בלי תמיכתן הצמודה. עוד גיבורה.
כעת תצטרף אל ארבע חברותיה. כמו חמש אצבעות של היד החזקה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אגם- לגמרי לבד נהגה כפי שכנראה כל החמש ביחד תכננו. חייכה, הניפה יד, נופפה לשלום, כמו חברותיה אך בלי תמיכתן הצמודה. עוד גיבורה.
אגם, שמרה על אמונתה
אגם התעקשה לשמור על כשרות: התזונה של אגם ברגר בשבי חמאס
לירי אלבג, חברתה התצפיתנית ששוחררה בפעימה הקודמת, שיתפה את אמה של אגם בפרטים על התמודדותה של בתה בשבי • "את והבת שלך עשיתן בדיוק את אותו המסע משני צידי המתרס" אמרה לה, "למרות התנאים הקשים והאפשרויות המצומצמות, בחרה אגם להישאר נאמנה לערכיה ואמונתה"

משתפרת1

Well-known member
אגם, שמרה על אמונתה
לירי אלבג, חברתה התצפיתנית ששוחררה בפעימה הקודמת, שיתפה את אמה של אגם בפרטים על התמודדותה של בתה בשבי • "את והבת שלך עשיתן בדיוק את אותו המסע משני צידי המתרס" אמרה לה, "למרות התנאים הקשים והאפשרויות המצומצמות, בחרה אגם להישאר נאמנה לערכיה ואמונתה"
אגם גם שמרה שבת כמיטב יכולתה. לדעתי האמונה עזרה לה להחזיק מעמד בתנאי הגהינום.

Harrington

Well-known member
מנהל
תוהה אם דברים כאלה יכולים לסייע בעד כוחות הבטחון הישראליים לאתר חטופים. אמנם די ברור שישראל ידעה לפחות על חלק מהחטופים היכן הם נמצאים ונמנעה מלנסות לחלצם מחשש לכשלון (ולא בטוח שזאת דרך הפעולה הנכונה, אבל זה דיון אחר). אבל ככל שיש לנו כיום סייענים ברצועה (משהו שעברנו לגביו מ100 ל0 לאחר מימוש תוכנית ההתנתקות -בשמה המכובס- הנלוזה והפוגעת בבטחון ישראל) ויש לקוות שזה המצב, יתכן שצפיה ולו אקראית באנשים שלפתע מחפשים אוכל כשר במכולת מסייע לכוחותינו לאתר מיקומם של חטופים ששומרים על כשרות.

משתפרת1

Well-known member
תוהה אם דברים כאלה יכולים לסייע בעד כוחות הבטחון הישראליים לאתר חטופים. אמנם די ברור שישראל ידעה לפחות על חלק מהחטופים היכן הם נמצאים ונמנעה מלנסות לחלצם מחשש לכשלון (ולא בטוח שזאת דרך הפעולה הנכונה, אבל זה דיון אחר). אבל ככל שיש לנו כיום סייענים ברצועה (משהו שעברנו לגביו מ100 ל0 לאחר מימוש תוכנית ההתנתקות -בשמה המכובס- הנלוזה והפוגעת בבטחון ישראל) ויש לקוות שזה המצב, יתכן שצפיה ולו אקראית באנשים שלפתע מחפשים אוכל כשר במכולת מסייע לכוחותינו לאתר מיקומם של חטופים ששומרים על כשרות.
בוודאות- ישראל ידעה על מיקומם של לפחות חלק מהחטופים החיים. היא גם ידעה אילו אמצעים הכינו המחבלים המרצחים כדי להשתמש בהם במידה וייערך נסיון חילוץ מכל סוג שהוא, כדי לחסל את החטופים ואת המחלצים גם יחד. ולא מדובר רק בירי כפי שקרה כשהגיעו לששת החטופים במנהרה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בוודאות- ישראל ידעה על מיקומם של לפחות חלק מהחטופים החיים. היא גם ידעה אילו אמצעים הכינו המחבלים המרצחים כדי להשתמש בהם במידה וייערך נסיון חילוץ מכל סוג שהוא, כדי לחסל את החטופים ואת המחלצים גם יחד. ולא מדובר רק בירי כפי שקרה כשהגיעו לששת החטופים במנהרה.
ידוע. אני עדיין לא בטוח שלא מדובר בטעות. אבל כל זה כאמור, דיון אחר. נושא מספיק מכובד כדי להתקיים (כדיון/שרשור) בפני עצמו ואין עניין לענ"ד להסיט את נושא הדיון/שרשור החשוב הנוכחי לשם כך מעבר לאמירות האגביות הללו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
|כן|

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נפגשו היום, המפגש היה מרגש עד דמעות.

Harrington

Well-known member
מנהל
נפגשו היום, המפגש היה מרגש עד דמעות.
כתבים זרים דיברו על כך לא מעט. שבמפגשים האלה אף אחת ואחד לא מצליח לעצור את דמעותיו. גם לא אלה שלכאורה כלל לא קשורים לעניין ונמצאים במקום כמעט במקרה. נדמה לפעמים שהם מדברים בזה גם על עצמם.

mיטלמן

Well-known member
קיוויתי,
אבל כמובן,
בכל מקרה,
אתה יודע מה אתה רוצה להגיד?
להגיב תמיד אם צריך או לא?

Harrington

Well-known member
מנהל
קיוויתי,
אבל כמובן,
בכל מקרה,
אתה יודע מה אתה רוצה להגיד?
להגיב תמיד אם צריך או לא?
לא רק שאני יודע מצוין מה רציתי לומר, אני אף משוכנע שכל מי ש, בניגוד אלייך למרבה הצער, כן עבר קורס בסיסי בהבנת הנקרא, הבין מצוין את המסר. זכותך כמובן לצאת בפוסט מיוחד בו את מצהירה שאינך משתייכת לקבוצה זו של עוברי הקורס הנ"ל, אם כי היה נראה לי חכם מעט יותר להימנע מכך, אבל ברשותך, לא אראה בתגובתך מדגם מייצג לגולשות וגולשי הפורום.

אוכל רק לקוות שלהבא, במקום לצאת בהכרזה עד כמה לא הבנת מאומה, תבחרי להתייחס עניינית ובכך אולי אפילו, רחמנא לצלן, ביום מן הימים, להיגרר לדיון ענייני כפי שבוגרים ומבוגרים נוהגים לעשות זאת.

הרבה הצלחה ובריאות עד אז.

mיטלמן

Well-known member
לא רק שאני יודע מצוין מה רציתי לומר, אני אף משוכנע שכל מי ש, בניגוד אלייך למרבה הצער, כן עבר קורס בסיסי בהבנת הנקרא, הבין מצוין את המסר. זכותך כמובן לצאת בפוסט מיוחד בו את מצהירה שאינך משתייכת לקבוצה זו של עוברי הקורס הנ"ל, אם כי היה נראה לי חכם מעט יותר להימנע מכך, אבל ברשותך, לא אראה בתגובתך מדגם מייצג לגולשות וגולשי הפורום.

אוכל רק לקוות שלהבא, במקום לצאת בהכרזה עד כמה לא הבנת מאומה, תבחרי להתייחס עניינית ובכך אולי אפילו, רחמנא לצלן, ביום מן הימים, להיגרר לדיון ענייני כפי שבוגרים ומבוגרים נוהגים לעשות זאת.

הרבה הצלחה ובריאות עד אז.
אל תשתטה, עדיף לקחת כדור.
מנהל פורום עאלק.

Harrington

Well-known member
מנהל
חלילה לי. אם כי אודה שאני יושב וכותב כאן עם חיוך על הפנים. נהנה מכל רגע של אתנחתא קומית שאת מסדרת לי היום :).
עדיף לקחת כדור.
בהחלט מסכים. מקווה שיש לך את הדברים המתאימים בבית לצרכייך.
מנהל פורום עאלק.
באמת רלוונטי מאוד לנושא, אעלק :cool:.
אינני יודע אם בכוונתך להיענות להצעתי לעבור קורס בסיסי בהבנת הנקרא, אבל ככל שתיאותי לקבל הצעה ידידותי זו, אציע שתבחרי קורס שמיועד להבנת פורומים חברתיים במרשתת. אולי ילמדו אותך שם גם על ההבדל בין כובע של גולש כאשר הוא כותב כגולש מן המנין, לכובעו כאשר הוא מתפקד כמנהל פורום. אודה שאינני בקי מספיק בקורסים האלה כיום (זה תחום שרוב תושבי ישראל לומדים בגיל צעיר) לדעת אם זה משהו שמלמדים אוטומטית, אבל כאמור, סביר להניח שבקורס ייעודי תוכלי לקבל גם את השיעור הזה.

בהצלחה יקירתי, מעומקה דליבא (ולמקרה שתהית לא, זה לא היה בשפת האם שלי :)).

למעלה