אני יודעת שאבי השבה התנצל מכל הלב... אני מודעת שההתנצלות שלו נתקלה בלב יהודי חם ואוהב... ואני לא באה פה לטעון או חס ושלום לבוא חשבון... ודאי שלא לאב שבתתו שבה מהשבי הכי נורא... בעולם...
אבל
אנחנו דור ההורים... דור שני לעולים מהעליות הגדולות... הבאנו לעולם דור חדש... ולא הבנו מה נוצר פה...
עד ה6/10 ידענו הכל... ה כ ל ... על הילדים שלנו..., ראינו דור שנולד למחשב בסלון... שבגיל מוקדם קבל טלפון נייד... כדי לדווח כשהכל פה התפוצץ... וגם כששרתו בצבא קראנו להם 'דור הטיק טוק'. אמרנו בגאוה שהם רוכשים בצבא מקצוע לחיים... - בחינם.
קמנו בבוקר אחד... והבלבול היה עצום... - רק בני דור הילדים שלנו עזב הכל ורץ. מי רץ 12 ק"מ ברגל ומי 'גנב' לאבא שלו את הטנדר... ומי הם בני מש. קלמנזון... שרצו רק להציל...
אחרי יומיים הבנו את הפערים. הפער שבין תצפיתניות גיבורות לבין גנרלים מנופחי אגו...
קוראים לזה 'בדרג הלוחם' ולאלה 'דרג הפיקוד הבכיר'...
אם אחרי כל זה לא הבנו... אז אנחנו בבעיה...!!!
כי מול גיבורות על... שישבו שנה וחמישה חודשים בשבי נורא... שלא שמענו עדיין מה עברה כל אחת מהן... בלילות וימים של פחד מוות ממשי... רמת גבורה שעדיין לא מעכל העם הזה... שאלה הן ה'סתם' חיילות פשוטות... לא טייסות... לא פרוטקציה ליחידות שוות... - עומד נציג הדור הקודם... - ולא אוסיף. הוא התנצל... בשמנו התנצל... בשם כ ו ל נ ו...