הלב
או השכל

D e c e m b e r

New member
הלב ../images/Emo23.gif או השכל ../images/Emo132.gif

מופנה לגברים ונשים כאחד...(או שלא) הכרת אותו, יצאתם מס' פעמים, מרגישה בעננים, הוא מחזר, מפנק, כל מה שרצית מתרכז בגבר אחד.... וסוף סוף את לא לבד, יש כתף, יש אוזן קשבת, יש את הביחד, מתיישרים מהאלכסון במיטה... אבל מה... אין לו כסף, לא מצא עבודה שיכולה לפרנס את העתיד לבוא, ומשהו אפעס... מתחיל להתנדנד בין הלב לשכל... איך הייתם מתמודדים ? מה הכי חשוב לדעתכם?

זו סוגיה הרסנית לפעמים

כי הכל יכול להיות ממש טוב אבל ביטחון כלכלי יכול כל כך להטות את הכף.. את יודעת, יש אנשים שעובדים שנים ולפתע מאבדים את מקום עבודתם.. ואז - מה? מה עושים? נפרדים? הממ... לדעתי ביטחון כלכלי חשוב במידה מסויימת אבל להסתמך עליו כבסיס כלשהו להמשך מערכת יחסים זו טעות, כי אהבה שאינה תלויה בדבר אינה תלויה בביטחון הכלכלי. נכון שזה מאד חשוב, אבל לא לכולם היום יש עבודה קבועה וזה גם מאד קשה בימינו ובמצב שלנו למצוא עבודה קבועה וגם אם היא קבועה אי אפשר לדעת באמת עד כמה היא תהיה קבועה. אז בסופו של דבר האהבה הרגש הלב הנתינה הם המרכיבים הבסיסיים בן שניים ולא עבודה כזו או אחרת. היום יש עסקים שנופלים כל הזמן, עסקים קטנים שאנשים הקימו , אז מה איתם? לא ראויים לאהבה? זוגות שהתחתנו והקימו למשל עסק קטן והוא נפל.... אז? בתכל'ס אני חושב שזה חשוב שלפחות לאחד מבני הזוג תהיה עבודה קבועה אך יחד עם זאת אף פע אי אפשר להיות בטוחים.. לוקחים סיכון, יחד מנצחים את הכל ומתגברים על הכל- אפילו על כסף.

הבטן

הולכים עם הבטן... היא תמיד יודעת את התשובה צריך רק להקשיב... עצמי עיניים דמייני שני מצבים איתו ובלעדיו עם כל השיקלולים, ועם הבעיות הכלכליות ועם הכל... ואם את לא מצליחה להגיע למה יותר טוב? איתו בלי כסף או בלעדיו אז נסי להרגיש מה פחות רע...

D e c e m b e r

New member
אני בוחרת ב ../images/Emo23.gif

יודעת שכסף לא יתן לי אושר ....אני יודעת, כי אני מאושרת בלעדיו כעת... אך אהבת חיי, הגבר של חיי יוסיף לאושרי הקיים ! וגם את זה אני יודעת, חוויתי את אהבת חיי לאחר הגירושין ולא היתה לו פרוטה....ואהבה היתה בשפע...

../images/Emo45.gif היתי עושה בדיוק כמוך ../images/Emo24.gif

המלחמות האילה ... אילה עם עצמינו... למה צריך אותם ? יש מספיק מלחמות אחרות
תזרמי, תהני, תאהבי עד בלי דיי, רק טוב

D e c e m b e r

New member
../images/Emo24.gif

מחכה לאהוב עד בלי די... יש בי המון אהבה לתת לגבר (חוץ מלילדיי). אך השאלה היתה מופנית לפורום לשם השרשור והעלאת תהיות בקרבכם..וגם כדי להכיר קצת את הנפשות הפועלות..

והתשובה לכך אצלי ...

אני תמיד נסחפת אחרי הלב, גם אם זה לא הגיוני, גם אם זה לא תמיד נכון בעייני אחרים, גם אם זה קצת כואב. אצלי הלב והרגש תמיד מנצחים במלחמה עם ההגיון

noamdin

New member
השאלה היא...

אילו איכויות חשובות לך בקשר, ועל מה את יכולה לוותר. כל אחד יענה על השאלות האלו אחרת. יש אנשים שיזרקו אהבה וכימיה נדירה הצידה על בסיס כלכלי (הכרתי כאלה) ויש שמרגישים שכימיה טובה לא תסולא בפז. באמת צריכים לעשות את מה שמרגישים לנכון בסיטואציה הספציפית. אחרת לא לומדים שום דבר. אני לא הייתי חותך מערכת יחסים על בסיס כספי, אלא אם היה מדובר בבעיות שהן הרבה מעבר לכך שנוגעות גם להרס עצמי ושאר מחלות אנושיות.

הרציונאל והאמוציונאל

הרגש הוא הראשוני שפועל, למרות שאיתו לא הולכים למכולת או משלמים משכנתא. הקלישאה כסף הוא לא הכל בחיים היא אכן קלישאה. אין מנוס מלברוח מהכלי המרכזי שמחזיק אותנו חיים בצורה סבירה שתוביל גם לרצון להקמת משפחה והוא הכסף, שעוזר לתרום להרמוניה, להתאמה ולהנאה המשותפת. זוגיות בתחילת דרכה בהחלט יכולה להוות משקל רציני להמשכיות כאשר אחד מבני הזוג אינו עובד, במיעוט הכנסות, הגורם לתלות כלכלית למול בן הזוג השני שגם לו אין הכנסה גבוהה. למרות שאם בת הזוג תראה על נכונות לצמוח ולחפש דרך לשמור על ביטחון כלכלי קודם כל עבורה כאדם שאמור להחזיק את עצמו, ואח"כ כחלק משותפות ביחסים בינאישיים. ניתן יהיה לשמור על איזון ולהאמין בהמשך הזוגיות. מעבר לכך, הזוגיות נבנית על הרבה דברים אחרים שמחזקים אותה מאשר רק כסף וכדאי קודם כל להתמקד בהם. ערב נעים.

esunshine

New member
לכאורה הרגש

אך אל לנו להתעלם מכך, שאחד הצרכים הבסיסיים שלנו הוא בטחון. ומדובר גם בבטחון כלכלי. ברור שכסף אינו מה שקובע, אך מחסור בעבודה(ולא משנה תמיד ההכנסה) פוגם באיכות החיים. האידאל בתקופתינו הכלכלית, לעתים קשה מנשוא. נקווה שתהיה שנה טובה גם מבחינה כלכלית, וגם מבחינה זוגית לכל הנמצאים פה, ולכל הזקוקים לכך

משובח!

אנחנו רודפים אחר החומריות אבל ההנאה היא בגשמיות, בסיפוק האישי. אין ספק כי אל לנו לשכוח מהו סדר העדיפויות שלנו -לצמוח בחיים ולהיות מאושרים.ושבת הזוג תהווה כתוסף למילוי ההגשמה העצמית וכשותפה לצמיחה. הכסף הוא האמצעי בלבד שמספק לנו תענוגות ושמאד קשה לשרוד בלעדיו אבל צריך לדעת לשים בו גבולות בין עריצות ואי שליטה בהנאות לבין ענווה והסתפקות במועט. אם בן הזוג לא חומרני או להיפך, ההצלחה תתקיים בשיתוף של השניים.

3שרונית

New member
כשהעוני דופק בדלת האהבה ...

האהבה בורחת מהחלון...... כשהכל בסדר וטוב ותקין אז יש מקום לכל הקלישאות, כסף זה לא הכל ...והלב... ויותר חשוב הרגש ...והאהבה וכל הטררם במציאות..... כשאין כסף, לא סתם לבזבוזים ומותרות אלא לדברים נחוצים והכרחיים כמו משכנתא, חשמל, כלכלה וכו'.. יש לחץ וכשיש לחץ מתחיל כדור השלג להתגלגל והוא נעשה כ"כ גדול שהאהבה נדחקת לאיזושהי פינה ונשכחת שם... .

השחור לבן הוא טעות

אין או או. החיים הם טיפל'ה יותר מורכבים. את הפנטזיה של ענים ומאושרים, אני משאירה לטלנובלות למיניהן. במציאות הדלק שובר שיאים חדשים ומישהו צרך לשלם אותו. לכל אחד מאיתנו יש תקופות פחות איכותיות בחיים, ואם קרה ובן הזוג פוטר, זה לא הופך את הזוגיות לחסרת משמעות. ויחד עם זה, עם הבחור מרשה לעצמו לשבת ולהתבכיין על מר גורלו והעולם אכזר, ולא עושה דבר בכדיי ליצור את השינויי..אז באמת מר גורלו, ואני אהיה אכזרית...

נורא רוצה להיות אמוציונאלית ולאמר

ללכת אחרי הלב.. באמת שאני רוצה... כי הוא מחזר ומפנק, ואת לא לבד, ומישו מחבק אותך בלילה, והוא כל מה שחיפשת... אבל כמו שנדמה לי שאמרו פה כבר, באמת שעם אהבה לא הולכים למכולת.. ואי אפשר להוציא מהבנקט שטרות של לבבות וחשבונות קשה לשלם בנשיקות.... גם במסעדות ובתי קפה אי אפשר לאכול בעבור שטיפת כלים או כל אתנן אחר... וכו' וכו'... נורא רוצה להיות אמוציונאלית ולאמר שבטח ללכת עם הלב כי הלוא בסופו של דבר כולנו מחפשים אחרי האהבה בחיינו. כולנו רוצים בסופו של יום לחבק את בן הזוג ולגנוב לו את השמיכה בלילה... אני לא רואה את עצמי נכנסת למערכת יחסים עם מישו שאין לו כסף ואין לו עבודה. אני רוצה לצאת עם בן הזוג, ללכת לסרטים, לצאת לבתי-קפה, סתם לנסוע לטייל, לשבת בבית עם בקבוק יין טוב ועוד כל מיני דברים שמי שלא עובד אולי יחשוב פעמיים לפני שירשה לעצמו לעשות אותם... דברים שנראים כמותרות לאדם שאין לו כסף... וסתם הערת אגב, אני קצת מטילה ספק כלפי אותם אנשים שטוענים שהם לא מוצאים עבודה. מי שרוצה להתפרנס ימצא עבודה.... (לא להתנפל עלי בבקשה. זאת דעתי הפרטית...
) לילה טוב, יופי.

בלי קיטשיות, החיים שלנו יראו ...

בדיוק כמו אותו שטר מיותם בחור של הבנקט.. פרפרים וריגושונים, הם המנה העיקרית בזוגיות. משם, מנקודה זו, יגיע "התפריט" לתכונות אחרות לקיים את המתכון הזה בשלמותו לזוגיות מוצלחת... הכיוון, השאיפה, הרצון, ביחד עם הכל כשיש את הפרפרים.... יגרום לאנשים להשאר אחד עם השני., בכל מצב של מיתון כלכלי. המינון הנכון...הפרטנר הנכון...ייצרו זחלים, גלמים, ויהפכו עולמות. קשר שמתחיל בהתרגשות עזה, פרפים, נדודי שינה, חוסר תיאבון, התאהבות מעל לראש, אושר עילאי, צחוק וחיוך של 24 שעות..השתגלות והתכנסות של כל החושים..זוג שממצא את עצמו ומתהווה ליישות אחת....שום דבר בעולם לא יהרוס את זה אם שניהם אוחזים זה בזה. לא מוותרת הפעם על גן זיאולוגי בוטני של פרפרים בבטן...אושר! מוותרת על כל "המותרות" שמסביב...זה הולך מתכלה וימחזר את עצמו. 16 שנה הייתי בכלוב של זהב ומותרות...היום אני "עניה" במותרות ועשירה ברגשות. זה, יביא את הכח לעשיה.

גלי 1970

New member
זה לא הכי חשוב

עם הזמן הוא בטח ימצא עבודה והכל יהיה בסדר אני אישית לא מחפשת אחר הכסף

אפרת1000

New member
שאלה טובה

התשובה אצלי היא די חד משמעית, אחרי הלב, כמובן אם מדובר באדם שהמצב הזה הוא זמני בשבילו ולא משהו קבוע... יש כל כך הרבה סיבות למה לא להיות במערכת יחסים, זו לא אחת מהן, בעיני לפחות...במיוחד שכל השאר "נשמע" די ורוד.

בדיוק היכן שאני נמצאת

אוטוטו שנה ביחד... שנה של צחוק שנה של כתף.. שנה של עומס אמוציונלי חיובי שנה של אהבה. שנה של הכרת דברים מהצד השני של המטבע עם החור. אוטוטו חוגת שנה עם הבחור המקסים הזה שאין לו שקל בכיס, תמיד אין לו סיגריות, תמיד אין איך לתדלק, אין בילויים ... זה הורס כל חלקה טובה בזוגיות...יודעת. הפסקתי לחלום מזמן.. רק מקווה לטוב בשביל שנינו. אבל אני אוהבת ומאוהבת בו. אין היגיון באהבה... הלב שלנו סדיסטי לחלוטין. ולי אין בעיה עם זה. יש לי משרה, יש לי משלי, שמחה לחלוק את זה איתו, כי הוא שווה הכל! כסף, תמיד תמצאי, מישהו שיגרום לך לחייך מכל הכיוונים, לא!. לכי עם הלב. הפרנסה, לרוב, משמיים, גם האהבה והזוגיות, כמעט כולנו כאן נחלנו כישלון בנישואין מכל מיניי סיבות, אם את מרגישה בלב טוב לכי על זה.

למעלה