הלוחשת לתינוקות: האם מישהי יישמה

ofergali

New member
הלוחשת לתינוקות: האם מישהי יישמה

את מה שמומלץ בספר זה?

עמית@

New member
לא ממש.

כתבתי ארוך והכל נמחק לי
אבל התמצית היא - לא. לא מתאים לי להכניס את התינוקות שלי למשטר (יקירתי! זה כ"כ קל!) אני רוצה להרים תינוק בוכה (ולא להשכיב אותו שוב שבע מאות פעם) להניק (גם אם רחמנא לצלאן לא עברו שלוש שעות) לא לתייג סוגי בכי (יקירתי, זה כל כך פשוט!) בקיצור, לא מתאים..

micpri

New member
כן, אבל...

יישמנו את מה שכתוב, אבל האמת שזה לא היה תלוי בנו. הגר מרגע שנולדה התנהגה לפי הלו"ז שמצויין בספר, לכן זה לא היה ממש פעילות אקטיבית שלנו. אצל חברה שלי שהיה לה תינוק יותר רגיש (קצת היה קוטר בחודשים הראשונים לחייו) נסתה ודי הצליחה להרגיל אותו לסדר יום פחות או יותר לפי הלו"ז - מה שמאוד הקל עליו ועליה.

מיהדר

New member
המליצו לי על הספר לפני הלידה הראשונ

ובהתחלה מאוד התלהבתי ממנו וניסיתי ליישם, אבל עם הזמן ועם הניסיון הגעתי למסקנה שזה לא בשבילי. "שיטתי" מידי לטעמי. לא ממליצה בכלל. עם הזמן, כל אם מצליחה להכיר את הילד/ה שלה יותר טוב מכל ספר. לכל ילד יש את הקצב שלו, הסגנון שלו. הניסיון הזה להכניס הכל למסגרת ממש לא נראה לי.

בימבילי

New member
כל מה שמומלץ

בספר הזה נוגד את השקפת עולמי, בפרט זו שקשורה לגידול ילדים. ובמיוחד מעצבנת הנימה הפטרונית שלה שמקטינה את כל האמהות באשר הן. אז לא. לא יישמתי את ההמלצות שלה.

לא מיישמת, אבל

להפתעתי הלל (חודשיים וחצי) מסגל לעצמו בגדול סדר יום כמו שהיא מתארת
. אוכל-משחק-שינה. אני הולכת עם מה שהוא רוצה אבל זה כבר ברור לי שכשמתבש לו הסדר הוא מתחרפן.

lulyK

New member
רוב התינוקות ככה.

היא לא המציאה כלום. אבל אוי ואבוי לו לתינוק שמסגל לעצמו סדר יום קצת אחר.

אני מבינה את זה,

פשוט לא ידעתי את זה לפני שקראתי את הספר. לכן הוא מומלץ בעיני. ספרים אחרים שקראתי לא מדגישים את הדברים האלה. לא מתייחסת לשיטות שלה, ובטח לא הולכת לפי סכימת ההנקה שלה, אבל בתחומי "דע את תינוקך" היא תרמה לי רבות.

ממש לא

קראתי את הספר בשבועות הראשונים להורות שלי, והוא פשוט עשה לי רע. לא הזדהיתי לא עם הנימה, ולא עם הרעיונות. תינוקות הם לא יצורים שיש לאלף. כמו שאני רואה את הדברים, כמספר התינוקות כן מספר סוגי האופי והטמפרמנט, וזה יומרני לקבוע כי ניתן לתת נוסחאות שיפעלו על כולם.

משוש30

New member
חלקית. בכלל אני חושבת שאין ספר

"אידאלי". כל אחת מגיעה עם התפיסות והמטענים שלה ולדעתי מה שהכי נכון הוא לקרא כמה ספרים ולקחת מכל אחד מה שמתאים לך. מכל ספר כמעט לקחתי משהו. מלוחשת לתינוקות לקחתי כמה רעיונות מצויינים. מ"התינוק יודע" לקחתי רק את נושא הבכי שלא חייבים להילחץ מזה ובכי יכול להיות דרך ביטוי ופורקן טובה ומועילה וכד'.

boringvered

New member
לא קראתי את הספר ראיתי את התוכנית

וכשזה נהיה לנו מתאים, ישמנו את הרם הורד וזה עבד ועובד נפלא. גל תינוקת יונקת והייתה נרדמת עם הנקה, כשההנקה לא הרדימה אותה יותר התחלנו ליישם הרדמה באמצעות הרם הורד. באמת היה המון בכי בהתחלה אבל היום אנחנו שמים אותה במיטה, היא מנהלת עם עצמה שיחות ומרדימה את עצמה ללא נוכחות שלנו בכלל. זה היה תהליך הדרגתי אבל אני מאושרת מהעצמאות שלה. ורד

nubi

New member
ראינו את התכנית

בטלוויזיה. יש דברים שאפשר לקחת ויש דברים שלא מתאימים. אצל כל אחד זה אינדיווידואלי.

גורבי

New member
לא קראתי ולא יישמתי

קראתי על-, בפורומים, ולא מצא חן בעיניי בכלל.

cookie1

New member
כנ"ל

למרות שכשראיתי אותה בהופ הורים נשמע שהיא דווקא אומרת דברים הגיוניים, וכמובן שתמיד היא מצליחה בסוף... בכל מקרה אני חושבת שכל הורה צריך לקחת את הדברים שמתאימים לו ולידו ולהתאימם למציאות. לדעתי ליישם תאוריה 1 על 1 זה דבר בעייתי מאד, כמעט כמו לגדול בקיבוץ...

nulla

New member
../images/Emo18.gif רק אזהרה קטנה

אפשר לאהוב את הגישה הכללית שלה ואפשר לא, אבל בכל מה שנוגע להנקה ממש אסור לשמוע לה. מי שמניקה - עם כל הכבוד לסדר יום, חייבים להניק לפי דרישה ולא לפי שעון. ההמלצה הזאת ממש מסוכנת. בימים חמים, לדוגמא, התעקשות על הנקה כל X שעות ולא לפי דרישה יכולה להביא להתיבשות. על כל השאר אפשר להתווכח

למעלה