הלוחשת לתינוקות: האם מישהי יישמה

../images/Emo45.gif לא היה לי נעים לכתוב בעצמי

שמא יאשימו אותי בפנאטיות. אבל אני כן אוסיף שכל אמא שנתקלתי בה שישמה את שיטת הלוחשת בהנקה, סיימה עם ההנקה מהר מאוד. מאחר וזו לא הנקה לפי דרישה, הגוף אינו מייצר חלב לפי מה שהתינוק צריך והכמויות יורדות. מאחר ומגבילים את התינוק בארוחותיו, הוא לא עולה במשקל. השילוב של חוסר עליה במשקל (אם לא ירידה) והתמעטות בחלב, תמיד שולח אמהות ישירות לבקבוק ולתוספות. לא שאני מאשימה אותן, אבל למה להכנס לכל המצב הזה מלכתחילה? ועכשיו באופן אישי: ניסיתי לקרוא את הלוחשת, ולו בכדי לדעת נגד מה אני עומדת, ולא הצלחתי לעבור את הדפים הראשונים. מה זה ה"חביבתי" המתנשא הזה? כל הספר כתוב בפטרוניות בלתי נסבלת, מסוג "יש לי נסיון עם אינספור תינוקות והשיטה שלי עבדה על כולם, ואת, חביבתי, הגעת אל המקום הנכון". בעעעעעע.

rnati

New member
../images/Emo45.gif גמני לא אהבתי את ההתנשאות שלה

ואת היחס לתינוק כמשהו שניתן לתכנת (מילה שלה!) קראתי את הספר רק כי אמא שלי קנתה לי, החלטתי שאם הוא כבר אצלי צריך לדעת על מה מדובר ולא רק משמועות.

swann

New member
וגם היא ממליצה להניק רק מצד אחד

מה שיכול להוריד בתפוקת החלב אם אין שפע (כמו שקרה לי). מזלי שקראתי את הספר כמה שבועות אחרי שילדתי. היו דברים שפשוט התעלמתי מהם והיו דברים שלקחתי, רק מה שהתאים לי ולמאיה. למזלי הבובה שלי התנהגה כמו המלאכים בספר, וסדר היום שלה היה באופן טבעי די דומה. אם יש משהו שלמדתי בספר הזה ועזר לי לישון יותר זה "ארוחת החלום" שהיא ממליצה עליה. מאיה היתה נרדמת בסביבות 20:30-21:00 מתעוררת שוב ב-23:00-23:30 יונקת וחוזרת לישון עד הבוקר. מה שהייתי עושה - לפני שהיא היתה מתעוררת הנקתי אותה מתוך שינה וכך יכולתי ללכת לישון בעצמי בלי שהיא תתעורר לארוחה הזאת. עבד יופי. מאוחר יותר ויתרנו על הארוחה הזאת והיא המשיכה לישון יפה...

פשוש א

New member
../images/Emo20.gifמשהי קראה את הלוחשת לפעוטות?!

קיבלתי אותו עכשיו עדיין לא יצא לי להציץ בו ביקורות?

טיפוטף

New member
קראתי קצת ובכלל לא נראה לי

יש לי 3 ילדים שלכל אחד טמפרנט שונה בתכלית השינוי, גם בהיותם תינוקות צעירים מאוד. שניים היו נוחים מאוד (אבל שונים מאוד זה מזה) והסתדרתי איתם באינטואיציות שלי יפה מאוד. רק אחד אפשר להגדיר כתינוק "קשה", אני ממש לא חושבת שהשיטות שלה היו עוזרות,זה נראה לי יותר כמו משהו מאוד פיזיולוגי שהציק לו. מה שכן, אם הייתי מתוודעת באותה תקופה דווקא לשיטות הפיזיותרפיה הייחודית להקלה על הלחצים בגולגולת, הייתי מנסה זאת. (ומי שלא נתקלה בתינוק שצורח ללא הפסקה במשך 8 חודשים, אין טעם להתעמק במה שכתבתי).

T noki

New member
אני קיבלתי אותו במתנה לפני כמה זמן

לא קראתי את הלוחשת לתינוקות, אבל הבנתי את הקטע שלה. היא גם מצטטת בלוחשת לפעוטות קטעים נבחרים ופחות או יותר ממשיכה באותו הקו. באמת - אני מאד אוהבת לקרוא, אבל נשברתי איפה שהוא בשליש הראשון של הספר, אח"כ רפרפתי לא ממש בעיון. די התעייפתי. לדעתי כל הורה בוחר לעצמו את השיטה המתאימה. אפשר לאמץ טיפים מסוימים אבל כשיטה בעיני זה לא מוצא חן. מסכימה עם כל הנאמר לגבי ההנקה. אפשר ליישם חלק מהדברים, ולקחת את הענין בפרופורציה - היא לא המציאה את האימהות הנכונה ולאף אחד אין מונופול על איך להיות הורים. נכון שאפשר ללמוד מעצות, אבל כל התיוג והקטלוג הזה של תינוקות הוא מאד מלאכותי בעיני, וגם ההצמדות לסדר יום נוקשה. האמת, שלעודדי היה סדר יום שהוא גיבש בעצמו, ואני די בגישה של לזרום עם התינוק מצד אחד, ומצד שני שהתינוק בד"כ משתלב עם חיי בני הבית ועם השגרה שלו, כמובן שבהתאם לצרכיו (הנקה וכו').

מעיןבר

New member
לא קוראת ספרי הורות בכלל.

לא חושבת שאפשר ללמוד לדגל ולחנך ילד מספר. אפשר אולי לקבל טיפים ומידע כללי, אבל בסופו של דבר, כל ילד הוא עולם ומלואו. מה שכן, קוראת בפורומים (הורים לתינוקות/הנקה/חינוך לגיל הרך) כמה שיותר סיפורים וחוויות ודרכי התמודדות שונות ומזה מוציאה את מה שנראה לי ומתאים לי ולילדה שלי...

ה ו ב י ט

New member
קראתי את הספר

היו דברים שלא אהבתי כמו הפרק על ההנקה, "מיון" של "סוגי" תינוקות, הטרמינולוגיה שלה (למשל: "הורות לקויה"). והיו דברים ששמתי לב שקרו אצלנו בלי קשר לספר. למשל הרעיון של שגרה מובנית שכוללת מחזוריות של אוכל, משחק ושינה ברצפים של 3 שעות.

בימבילי

New member
מה ההבדל בין ספרי הורות לפורומים?

כל ספר מייצג דעה או גישה אחת, בדיוק כמו שכל פורום מייצג כזו, או לפחות אחוז מסויים ממשתפיו. הפורום יותר יעיל מהבחינה שבפורום אחד את יכולה למצוא כמה גישות. זה כמו לקרוא כמה ספרים.

T noki

New member
בפורום אפשר לקרוא בכמה משפטים

או תגובות מספר רב של דיעות, ספר בד"כ מייצג דיעה אחת או גישה אחת (מה עוד שצריך לקנות כמות גדולה של ספרים כדי לקרוא הרבה דיעות). מצד שני, הפורום בד"כ אינו מקצועי, ספרים כן יכולים להיות כתובים ע"י בעל מקצוע. היתרון בפורום - מאפשר קריאת מגוון דיעות בזמן קצר כדי לגבש דיעה. החסרון - בד"כ לא מאד מפורט, כמו שספרים יכולים להיות, מעצם היותו פורום עם הודעות המוגבלות באורכן.

אביטלתל

New member
ועוד משהו

הרבה מאוד ספרים (במיוחד אלה שכתובים ע"י אנשי מקצוע) מתיימרים להביא את "הפיתרון האולטימטיבי" בפורום יש מגוון דעות כל "הפיתרון האולטימטיבי" שמופיע יגרור דעות בעד ונגד יש יותר סיכוי לקבל את התמונה השלמה

בימבילי

New member
גם אם תקראי המון ספרים

יהיו לך המון דעות. זה עניין של הקצאת משאבים.

מעיןבר

New member
בפורומים...

(כמעט) אף אחד לא חושב שהוא המציא את הגלגל ולא מנסה ללמד אותי (מה שקלטתי מהסגנון של מעט הספרים שעלעלתי בהם). אני גם מקבלת הרבה הרבה הרבה דוגמאות מאוד מעשיות מחיי היומיום וכל מיני תיאורים מבלי להיכנס לתאוריות יותר מדי ול"שלבי התפתחות" וכדומה. אם נסתכל על זה כמו על ספרות מקצועית: זהו מקבץ אדיר של תיאורי מקרה ולא מחקרים או ספרי תיאוריה. מבחינתי זה evidence based

אני בעד לדעת כמה שיותר

ולקחת מכל אחד את מה שמתאים. מ"עקרון הרצף" ועד "הלוחשת" וגם כמה פורומים לקינוח. "ידע הוא כוח", גם אם בסוף פועלים על פי אינסטינקטים.

למעלה