הלו הלו חברים וחברות יקרים

אילת33

New member
הלו הלו חברים וחברות יקרים ../images/Emo151.gif

ברוח הפורימית הזו, של המסכה, שהיא האייקון הנבחר שלי היום....שבה אליכם חבריי, אחרי מסע של געגועים והמון לימוד שחוויתי בזמן האחרון... אז למי אין בעייה עם קבלת עזרה? ---שיקום--- לי יש... לפחות היתה... לומדת לקבל עזרה בלי תנאים וזה תהליך מדהים של הכרות עם עצמי, עם כבודי, עם האגו שלי (שכבר מזמן חשבתי שנעלם), עם הכרת התודה הגדולה הזו שאני חשה... יש בחיים האלה אנשים שהם כל כך גדולים, שיכולים ורוצים לעזור לי, ואני לומדת להסתייע, גם אם זה לא קל לי, לומדת לומר תודה, כן, ולא -"לא תודה"... וחברים, קבוצות ח.ס.ן. הן קבוצות של הנבחרת של האלוהים, של אנשים שחווים משהו כל כך דומה, וגדלים ביחד, ומעבדים ביחד, ועובדים ביחד, ולא בוחלים בהושטת יד לעזרה לחבר... ואני כל כך נהנית, ולומדת לומר תודה, לומדת לקבל... אני שנתנה תמיד ולא חשבה להעזר... לומדת... והשעור לא קל, והשעור כל כך נעים, ואני מתחברת אל המקומות בהם למדתי לומר את הלא תודה הזה... ומלמדת את עצמי שעור חדש ב"כן תודה"... ולומדת לשנות עוד ועוד דפוסי התנהגות שלי... והעולם כל כך יפה... וגם אם מאוד קשה... אוהבת.... פותחת בזאת דיון על קבלת עזרה - אשמח אם תשתתפו... אילת.

אחשל

New member
דיון לענין../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

הי איילת, אכן נגעת בנושא מעניין וחשוב... אני הצטרפתי לח.ס.ן כדי לסייע לאחרים, כדי לתרום מהנסיון האישי שלי. לא ציפיתי לקבל כ"כ הרבה בחזרה, ואני חייב לומר שזו הרגשה טובה שיש סביבה כ"כ מחבקת ותומכת - רק עכשיו אני מבין כמה קשה ההתמודדות שחויתי בעצם כמעט לבד, בתקופה שהייתי חולה. ניר

אילת33

New member
תודה ניר, ואיפה אתה????........

איפה אתה בכל הסיפור הזה של בקשת עזרה? האם אתה מסתייע במישהו? האם אתה מרשה לעצמך לבקש? האם מרשה לעצמך לקבל??? האם מעבר לרצון לתת, קיים בך גם צורך/ רצון לקבל? העקרון שהתגלה לי הוא שקבלה מתגלית בצורות שונות ומשונות... לעיתים, כמו בפורים, היא מתחפשת בתחפושות משונות... לעיתים היא נקשרת ברצפים "לא הגיוניים" עליהם למדנו לדלג, למשל, רצף לא הגיוני הוא החיבור של קבלה-נתינה.... האם כשאתה נותן אתה גם מקבל? (ברור שכן במובן מסויים, נכון?) אבל האם כשאתה מקבל אתה גם נותן...? מדוע קל לך יותר לתת מאשר לקבל? היכן זה טמון בעברך, במשפחתך, בהוריך וביחסים עימם? אם תענה, אשמח... אילת

יחפנית

New member
אילת ...התבלבלתי .....

נשמע לי שאת מחפשת פה איזה תשובה מסויימת , או דיון בנושא מאד ספציפי . אך טרם הבנתי במלואו את כולו . בתוך נושא קבלה ונתינה .......מגולמים כה הרבה תצורות חיים שאינם נותנים בי תשובה אחת . אז אנסה לענות לך ספציפית על ......."רצף לא הגיוני הוא החיבור של קבלה-נתינה...." למה לא הגיוני ? כשאת נניח נותנת ..... מכינה אוכל לבעלך ..... ואת משקיעה בארוחה . והוא מגיע מתיישב ועושה פרצוף חמוץ . אז הוא לא קיבל את הנתינה שלך ..... עכשו קיימים מספר מצבים . אם נתת ממקום נקי - את עדיין תזוכי לנתינה אם נתת ממקום של בעצם לקבל חזרה ..... אז מתחיל הבלגן הנעוץ בעברנו . כשהוא יושב ואת רואה את התענוג על פניו .... הוא מקבל את הנתינה שלך , ובכך נותן לך מיידית סיפוק . ואז במצב זה שניכם נותנים , שניכם מקבלים . נוסחאה פשוטה לכאורה . בהגיון נקי זה רצף מאד הגיוני . קבלה ונתינה זה בעצם פתיחת צינור תיקשורת . זה הכל . צינור רגש תיקשורתי למען פתיחתו , יש תקע , יש שקע , קבלה נתינה . הבעיה טמונה לא רק בהורים וביחסים עימם , אלא בתיקשורת לקוייה . שהיא בעיה כלל חברתית . הבעיה אינה בקבלה ונתינה . אלא מה עומד מאחוריה . ספציפית למקור ביחסי הורים לדעתי ...... הרבה מאיתנו גדלו על עיוות . לכל דבר יש מחיר ויש סבלנות רק בצימצום . הרבה פעמים כדי לקבל נשיקה בלחי מקומטת של סבתא , אנו מקבלים בתמורה , סוכריה , טפיחה על השכם . ועוד . כל פעם שכילדים אנו מוכרחים לעשות דבר מה , מגיע השכר והעונש , הקבלה והנתינה . ומה כולם בעצם רצו ? את הדבר האמיתי . הסבתא רק רצתה נשיקה , רצתה מגע פיזי עם החיים המפעמים בילד או בילדה הקטנים . כשקנו את הנשיקה שלנו ....... לכאורה בתבצעה קבלה נתינה . אך בסוף כולם הפסידו .... כי הסבתא לא קיבלה את נשיקת האושר האולטימטיבי שמקבלים מילדים כשזה מגיע מהם מהלב . והילד .... התחיל ליצור את העיוות שיעלה לו במערכות יחסים . אהבה קנויה הכבולה בקבלה ונתינה שאינה לשמה . למדנו לסחור . ברגש . אם אתן לך x מאמץ , על פי החישוב מגיע לי חזרה x מינום ממך . זה נקרא חינוך .... וזה עמוק טבוע בנו . אז למה קל לנו יותר לתת מאשר לקבל . כי בסחר הרגשי של החיים שלנו , אנו מעדיפים להחשב לעשירים . כי עושר ברמת מסחר = כוח . כוח פוליטי . להורים שלנו היה יותר כוח , כי ברמת מסחר כלכלי , הם הלוו לנו בריבית דה ריבית . ומדי יום היו שולחים לנו תיזכורות על המצב של החשבון הרגשי בבנק . ותמיד היינו בדפיצית . זה היה הכוח שלהם לגרום לנו לבצע דברים בצורה הנראית להם נכונה . ותמיד אמרנו לעצמנו לפני שהלכנו לישון ...... כשנהיה גדולים ..... נראה להם , באיזה שהוא שלב , הבנו שאם ניקח עוד אם נקבל עוד כאלו הלוואות רגשיות , ספק אם נוכל לצאת מהריבית והחוב בעודנו בחיים . אז התחלנו לאמן עצמנו בלהפסיק לקבל . ואז זה נראה מצחיק .... יענו בסיפור הארוחה לבעל .... טעים לו , אבל הוא מסרב להודות ומוסר לך דו משמעות . הוא מקבל , אבל לא בא לו לשלם על כך חזרה במטבע המוכר במדינה הרגשית הזאת . בקבלה ונתינה שלא לשמה , יש המון משחקי כוח . כי כל פעם שאנו חווים תודת קבלה ..... זה מזכיר לנו את החשבונית הרגשית שעה אחר כך על שולחן האוכל כשמכריחים אותנו לאכול את הירק המוזר בצלחת נגד רצוננו . ואיך זה מתעכל אצל הבעל שזולל את האוכל ומסרב להודות שזה טעים לו .... הוא מפחד , כי הוא יודע שיש משחק של מכבי , וכשאת מכינה לו צלחת כזו , אם הוא יגיש לך קבלה חזרה , זה עלול לעלות לו בצפייה של המשחק . אנו יצורים מורכבים , יש לנו תיכנוני סחר רגשי לטווחים ארוכים . אנו עושים מאזנים מתוכננים רגשיים , כי אנו מפחדים שכבר אין ממי להלוות יותר . אין לנו את מקור האספקה לעובר ושב הרגשי הזה . תת המודע או הטייס האוטומטי פועל על פי הקלטות הקודמות של הרגש . אז למדנו לא לקבל , אלא לגנוב . לגנוב הכוונה .... זה להתחיל לשחק משחק . למדנו לתת תמורת קבלות .....חחחחחח קבלות מהמושג חשבוניות , הוכחות הסכמים חתומים . כי בויכוח הראשון , ישר נוכל להמציא הוכחות . אז ככה אנו שוב בוררים בעינייני קבלת נתינת האחר , כי לקבל זה לפעמים בבפנים מזכיר כאב . ואם נקבל את נתינת האחר ..... ניצטרך להזכר בכל החוב הישן שעוד יש לנו עם ההורים ..... שעדיין כשאנו בחוב .... אז אנו לא מספיק טובים . וככה במשחקי הרגש שאנו משחקים , אנו מפסידים את המשחק האמיתי . אילת זו התשובה בקצרה . כתבתי מקודם עוד ויצאה לי השתפכות פנימית על השראת הדיון , אז אולי לא ספציפי , אך ניתן לומר שיצאה לי השתפכות על המשחק האמיתי ..... אז אם יש לך סבלנות לקרוא ....... להלן . כי בהודעה הבאה היא על איך הסרטן לימד אותי להתחבר מחדש למשחק האמיתי . כי סחר הרגש הזה המוכר כה טוב על כולנו .... רק נועד ליצור את הערפל שמסתיר מאיתנו את האמת הפנימית . ומה דעתך ?

יחפנית

New member
על לתת ולקבל מעוד זוית .

תשובה האם אני מסתייעת בקבלת עזרה ................ הקשת , הקשית . אשוב חזרה . איך אני בלקבל עזרה ........בואי נתחיל בלהגדיר מחדש . יש בי שני מוקדים הזקוקים לעזרה ........ האחד חומרי . דהיינו קשור בחיינו החיצוניים ... ועזרה זו כוללת , שטיפת רצפות , כי לא בא לי , כי אני עצלה לכך , להסיע אותי , להשאיל לי את הרכב , אם היו לי ילדים לשמור על הילדים , ועוד כאלו . ויש מוקד נוסף שהוא . כל מה שקשור לחיי הרגש הפנימיים שלי . וכאן מדובר על , חיבוק , מבט , נגיעה אם דרך הפיזי או בדרך של הלב . בעיקר ומעל הכל ... מישהו שיקשיב לי , ויבין אותי . איני זקוקה שיסכימו איתי , אבל כשלא מבינים אותי , אז זה מרגיש כה לבד , עד ששום דבר חיצוני לא יוכל למלות את החסר , ואפילו אם אערים על עצמי או בתוכי את כל המקרר , ואפילו אם אקנה את כל תכולת החנות , כל אלו לא יקלו לתחושת הלבד שאף אחד לא רואה אותי שם . אז כבר איננו מדברים על בקשת עזרה אחת . יש פה שני מוקדים . איך אני בלקבל עזרה ........ מוקד חיצוני (חומרי ) - אני נראה לי בסדר גמור בקבלת עזרה . אם אני מביטה אחורה על חיי , אז כל הזמן ביקשתי עזרה . והעזרה הגיעה בכמויות אדירות . אמא שלי מאז שהיא ילדה אותי היא עוזרת לי . האם יש לי בעיה בלקבל עזרה ? לא לא חושבת . נראה לי שאצלי אם אדייק , אני הייתי מכורה לעזרה חיצונית לי . כשאני צריכה משהו . אני אשיג . אז לא אין לי בעיה בלקבל עזרה חיצונית הקשורה לעולם החומר , אני יודעת להשיג את שאני רוצה בדרך הישרה או במניפולציה . התאמנתי כל הילדות על כך בין אחיי על הורי . אז חיצוני , אני ששה לעזרה ותמיד תמיד דואגת לומר תודה . מוקד פנימי רגשי - אממממ כאן יש יותר בעיה , תודה לך שהקשית , אני חשבה בטן מתקשחת רגע , וזה אומר ומאותת לי על בעיה או דברים של ( ב- היה ) נראה לי שלא קל לי לקבל אהבה ..... אבל כרגע הגוף קשיח , אז נעזוב לרגע את הנושא ..... כי אצלי בלימוד לא מכריחים ..... כשזה ירצה לצאת ולהתגלות , זה מוזמן . אז בלקבל את האהבה .... לא יודעת תודה על הנקודה שהארת לי להתבוננות . מלקבל , נעבור ל- לבקש ..... אז ככה ..... מוקד חיצוני חומרי ...... no problem ...... את יודעת במה אני אלופה ? בלהפיק סרטים , לא אוהבת את זה . אך כישורי גבוהים בקטע , כי אני יודעת לבקש . וגם כאן זה מתחלק לשניים ...... לבקש למען אחרים ......הווו זה הכי קל .... זה מועדף , למען האמת אם נהיה לחלוטין חשופי אמת , אז לעיתים אני מזמנת לחיי אנשים שלא יודעים לבקש בשבילהם , אז אני לוקחת אותם טרמפ , כי לבקש בשבילהם , הרבה יותר קל לי , או לאיזה מטרה נעלה אלטרואטיבית , מוחה של ילדתי טוב בכאלה . לבקש למען עצמי ...... פחות הרבה פחות . אולי כי לא מגיע לי כי בראש יש לי את הטייפ הישן המתנגן מהילדות שלא מגיע לי , שאני אנוכית , קשה לי לחוש טוב עם עצמי כשאני חשה אנוכית . אבל חונכתי לאלטרואטיביות , ככה גם אמא שלי , העתקתי ממנה , ועד שלא אודה לה על כל הדברים שעשתה בשבילי , עד שלא אפתח את המתנות שלה , עד שלא אתגבר על הפחד להתמודד עם כך , עד אז הטייפ הזה יתנגן . כי הטייפ נמצא קרוב ליד , אבל מסך הפחד מלהתמודד עם נושא אמא משאיר אותי כסומה בחשכה . מוקד פנימי – לבקש עזרה ....... כן היתה ועודנה בעיה גדולה בקטע הזה ........ הדבר טופל חלקית בתקופת הסרטן . ועל נקודה זו , אתרכז ואשיב . מהתקופת נישואים שלי שתמה לאחרונה , אני יכולה לומר לך שעדיין ניכר שיש לי עבודה גדולה ביותר בעיניין . אך כדי לדעת איך להתמודד עם הנקודה הספציפית שהקשת עליה , ועל מה שאני עוד אמורה להתמודד ....... לבקש אהבה ללא העזרה של הסרטן . אגב .... נראה לי שאחת הסיבות שאני מסרבת להניח לסרטן ...... זה כי בסרטן לא היתה לי בעיה לבקש עזרה בצורת אהבה וחיבוק וכל השאר . אז הנה ..... נראה לי שמתחילה להתגלגל בי מגילה ...... בשבילך ..... כי אולי את תמצאי בסיפורי נקודות שתוכלי להעזר בהם לסיפורך . ובשבילי .... כי כשאני מספרת לך אני חווה מחדש ..... ואז יש לי אפשרות שוב להבחין בכלים , אותם שכחתי בתקופת הסרטן . אז בואי נפתח את המתנה . הנקודה העיקרית ממנה יצאתי בתקופת הסרטן . לא היתה מתוך טיפול בתיקים באפלה שלי . לא , לא היה לי זמן לכך . בגוף היה סרטן . הייתי צריכה עזרה ראשונה בצורה מיידית . פעם ראשונה בחיי שאני .... הרגש .... לא היה צריך עזרה בדחיפות ...... מי שהיה זקוק לעזרה בדחיפות , היה הגוף . הכלי . הבית שבו הרגש שלי מתקיים . כי אם הגוף היה משתתק ...... אז מה הטעם בכל הרגשות ? אמרתי לך כבר שהייתי ברת מזל שכשהם גילו , אז זה היה אוטוטו ..... והתאים הסרטניים חונקים אותי . אני הקשבתי לכל מילה שהרופא אמר ....... יש לי קשב חד ביותר כשאני מסטולית . כשאני לא מסטולית ..... זה כבר סיפור אחר ..... אבל זה כבר באמת נושא אחר ......... על פי האיבחון הגוש היה במצב של חנק כמעט טוטאלי ..... הרופא אמר לי ..... את יכולה ליפול ולמות כל צעד נוסף ........... אני אישית ...... בדקה ה-99 רגע לפני השניה האחרונה .....זה הרגע שבו מופיע לי תמיד האדרנלין ......................... וכשכבר זורם בדמי אדרנלינים מן המובחר , כאלו שרק הגוף יכול לרקוח ברגעי פחד . אז הכל כבר בסדר גמור ..... כי אני פעם לפני שנים בתקופת ההתבגרות שלי הייתי מכורה לאדרנלין .... מוכנה לכתוב על התמכרותי לאדרנלין , אך בפעם אחרת . כרגע נתרכז . באופן עקרוני . אדרנלין זה חומר שרק הגוף יכול לייצר , זה מופרש מהבלוטות בזמן שבו יש איתות פנימי שחייך בסכנה . ואז הגוף . מפריש אדרנלין , האדרנלין עושה אותנו היי . ובאותה מידה .... הוא ממרכז אותנו , אנו נמצאים בעירנות מוגברת , שום סם חיצוני או תרופה אינה משתווה לכך . והיכולות הפיזיות שלנו , והחיבור בין המחשבה והגוף מיידית מתיישרים זה עם זה ...... ולפתע במצב זה , אנו יכולים לרוץ למרחקים בלתי הגיוניים ולעשות דברים שבחיי היום יום במצב רגיל של הגוף זה נוגד את המצב הגופני הקיים . עדויות של אדרנלין , ניתן למצוא למשל הרבה בשדה הקרב , חיילים שלפתע היה איום רציני לחייהם מצאו כוחות בלתי הגיוניים ........ הם בדיוק באותו רגע ועד הרגע שהם יצאו מסכנה , הם גלשו על האדרנלין שגופם סיפק להם . יקירה ..... אין ולא קיים בעולם בית מרקחת , סוחר סמים , או מעבדה שיכולה לספק את הסוטול של האדרנלין . היכן תימצאי מכורי אדרנלין ? ....... את מכירה את המשוגעים שקמים ב4 בבוקר ביום שבת כדי לעסוק בספורט מסוכן ? ..... אז הם . הם מכורי אדרנלין . בסמוך למוות ..... הגוף מספק לנו אדרנלין . נותן לנו אפשרות להתחבר לאדרנלין ומניח בידנו את הכלי לצאת מהמצב . זה אם אנו מכירים עצמנו מספיק כדי לזהות את האדרנלין . אני אישית עשיתי מחקר על כך אך כמו שציינתי לא ניכנס לזה כרגע .

יחפנית

New member
הקבלה והנתינה מתחילים בפנים

כשכבר יש מצב סכנה על חיינו . אז אין לנו פה עיניין של לבקש/ לתת עזרה . יש פה מצב של מד´א . עזרה ראשונה מיידית . לא לי לרגש , לא מוצי פוצי וכאלה , הלו ..... אנו בסיבוב מסוכן . פנייה שגוייה ...... וזהו זה הסוף ..... כשהגוף עומד לפני חנק ..... זה כבר לא משחק ילדים . אז ראשית ומיידית נכנסתי פנימה . להבין מי נגד מי . כי מי שעמד למולי לא היה חיצוני לי . הוא היה לי בתוך הגוף . אין פה נכון לא נכון פילוסופיות ברמה זו או אחרת . זה המצב . נקודה . יש לנו גם את הרמה התאית . הכלי , החומר האמיתי . כי סרטן ..... ברמה התאית ובטרם מודעות , זו מלחמה עקובה מדם . יש שם מלחמה של שני סוגי תאים ..... שניהם מאותו מקום . שניהם תאים ששייכים לגוף . והם רבים והורגים זה את זה על אספקת האנרגיה של הגוף . זה הסיפור ברמה התאית , אצל כל אחד שיש בגופו תאים סרטניים . אז ... נכנסתי פנימה . אחרי שמיקמתי גויינט ביד , אגב לא עישנתי גויינטים מספר חודשים בטרם הסרטן . ברגע שאמרו , ישר עזבתי את סוחרי הסמים בבית החולים של הכימיים , ודבר ראשון נסעתי לרופאה שלי לקנות מעט חשיש ..... חחחחח מעט ????. חחחחחח . כשהגויינט נכנס והרגיע את תחושת ההסטרייה של ...... מהר מהר ..... ( זה מהטייפ שאמא שלי השאירה אצלי בקופסת המוסיקה שלי . ) כי הגויינט הוא מרגיע את מערכת העצבים , ואז ניתן להתרווח ולהתחיל להתמודד עם האמת , האמת כואבת , תמיד עדיף לי להגיע אליה מצויידת בגויינט לבינתיים , אולי יום אחד אעיז לעבור את תקופת של הבין לבין , בינתיים אין לי זמן , כרגע האמת ...... היא זו שתציל . כי כדי לטפל בדבר כל שהוא , צריך להתבונן בו קודם . מי יצר אצלי את הסרטן ? ...... האני המודעת שמדברת אליך כעת ? לא . אלא תת- המודע שלי , או מי שאני מכנה , הילדה הפנימית שבי . שעד הסרטן , אני הייתי עסוקה , בדברים שלי , עמלתי למען אחרים , וגם זה לא סיפק את החור הרגשי שבפנים , ומי שניהל את העיניינים בגוף היא הילדה בתוכי . או - תת המודע , או – הטייס האוטומטי לא משנה איך נקרא לכך הכל סתם מילים . בתחלס , סתם מילים לתאר תחושה עמוקה של הבנה . מי נטש את הטיפול בעצמי ? ...... מי לא נהג את המטוס שלו . ..... אני . אני שנים השארתי את מטוסי בחנייה , ובינתיים עזרתי למטוסים אחרים לצאת מהאנגר בכמה שפחות פגיעות . באמת , הייתי ילדה נורא טובה , עמדתי על האספלט הרחק מתא הטייס שלי , וניפנפתי עם הידיים לחברים שניסו לצאת מהאנגר הרגשי שלהם . ומה בינתיים ? .... בינתיים כדרך ילדים בקודש , ילדתי נכנסה לה לתא הטייס , יש לי גם סיפור לא בדוק סופית שהתנהל איזה מאבק בין דמות הילדה הפנימית לדמות האם שם ומי מהם כבל זה את זה או זו , בקיצור , היה בלגן . ואיך שהוא מי שהטיס את מטוסי ושיחק לי בכל הכפתורים ... לעיתים מוציא אוטומט , לעיתים מחזיר . נו את יודעת איך זה אצל ילדים , הם צריכים לבדוק כל דבר שזז בתא הטייס . אז פתאם לא היה לי כוח יותר , ואני מתיישבת ליד גלגלי המטוס , וכבר הוצאתי שני מטוסים והם הבטיחו שהם יבואו לכוון אותי וטרם הגיעו , ופחדתי להכנס לתא הטייס אני יודעת איזה בלגן יש שם . ופתאם מישהו צעק לי , היי שריפה מתקרבת למטוס שלך , אם את לא יוצאת מהאנגר ....... עכשו ..... לא בעוד רגע , לא בעוד יומיים , אלא כרגע , אין לך יותר מטוס ....... הבנת ? זה נורא קל להבין כשמספרים את זה בפשטות של סיפורים . אז הייתי חייבת להכנס לשם . וכרגע לא היה לי זמן לחכות לעזרה מבחוץ , ולהבטחות עזרה של פעם . כי תיכף , לא יהיה לי מטוס , וטרם בחרתי לעמוד מול אלוהי בלי שאני אראה לו ולי שאני יכולה לטוס . המטוס ותא הטייס היה עמוס הארגזים של שטויות וחשבונות לא פתורים ו.... אלפי זבל ועוד לא היה לי זמן להשתאות יותר על לסדר . זובי , מהאנגר הזה אני טסה כמו שאני אחר כך נמצא לנו איזה אחו נעים לשבת שם , ואז ניתן לעבור בניחותא דף , דף . אני כרגע באחו , אני עוברת דף דף . אז איך עושים את זה ? מתחילים להבין שבעדיפות ראשונה ........ נמצא הגוף . כרגע חייבים להוסיף אנרגיה ...... צחוק זה סם מופלא לכך , גם יוצר אנדרופינים שמשכחים כאב . או אולי ( משכיחים כאב ) לשמר אנרגיה – לא להוציא אנרגיית גוף לחינם . כעס רוגז עצב ועוד . הם זוללי אנרגיה . כרגע צריך לאחד את כל החלקים השונים בנו , כדי לצאת מהמקום הזה . לא העפתי את התת מודע , או ..... נקרא לה מרגע זה הילדה הקטנה והמופלאה שבתוכי , מתא הטייס כליל ..... השתגעת ? להוציא ילדה מתחום הראייה ? תיראי מה קרה עד כה . אני הייתי צריכה את עזרתה כדי להבין מה היא עשתה , ולתקן ...... זה ברמה של המכשירים . וכמו כן ..... בזמן סכנה , אני צריכה אותה לידי ...... אם נלך , נלך ביחד בלווא הכי . אז עם המודעות שלי , והידע שלי בעולם של המבוגרים . בעולם החיצוני . עם הילדה היצירתית הזו לצידי . ועם מספיק אדרנלין כדלק דחיפה ...... יצאתי למסע . כיום אני יכולה להגיד לך מה זה היה שם . גיליתי שכל מה שכה שנאתי שאמא שלי או מבוגרים אחרים עושים עשו או יעשו , זה בדיוק מה שאני עושה לעצמי לתת המודע , או לנוחות סיפורינו וכהצתת דימיונו , עולמה הוירטואלי של הילדה הפנימית שלי . נקרא לה הילדה . זה היה סיפור של אמון . אם אמא שלי לא הקשיבה לי , לא נתנה לי חיבוק או כל חוסר אחר ....... זה מה שהילדה שבי רצתה שאני אתן לה , אבל שנים לא יכולתי ....... כי לא אהבתי אותה , לא הכרתי אותה , היא היתה המטרד שהכניסס אותי לצרות . כשאני במהלך היציאה מהאנגר ...... הבנתי את רמת המצוקה הרגשית שהילדה הפנימית שלי נמצאת בה .......וכשהבנתי שבעצם ...... אני , זו שצועקת על ילדים המטורללים רגשית על ידי הוריהם ...... כשליבי נקרא לראות את העיניים של ילדים במצוקה .......ואני היא זו שעושה בדיוק אותו דבר , ולא רק אותו דבר אלא באכזריות מזעזעת ......לתת מודע קטן , ילדתי הקטנה שכולה היא בת 3 לכל היותר . ברמת המצוקה הרגשית שלה . אילת מופלאה שלי ....... כשהבנתי את זה ....... ואחרי שהרבה גויינטים עזרו לי להשאר בכאב ולא לרוץ ממנו . כי לרוץ = למות ....... וטרם הייתי מוכנה לפגוש את אלוהים . בטרם הגעתי מתוך העלאת וקידוש החומר . אז לא היתה לי ברירה ....... אלא להשאר בכאב ולחוות אותו ...... ותוך כדי , גם לטפל במטוס , גם לצאת מהאנגר ...... וכל זה כשיש לי ילדה שאני הכאבתי לי , על הבירכיים . אילת . זה . הטריק . אז מה עשיתי ? דמיינתי שבאמת יש לי ילדה בת 3 . כל הדרך דיברנו , כשהיה כואב , התחבקנו , כשאישרנו מתקפת סקאדים בכוח אמריקאי חסר גבולות ..... אז נכנסתי עם הילדה למקלט ..... לחדר האטום . ושם סיפרנו סיפורים ושיחקנו משחקים עד אשר המתקפה תסתיים .... כי כשילדה בת 3 שומעת טילים באויר , אז היא ישר מפחדת נורא ומפעילה מערכות המבזבזות אנרגיה לחינם . מי שהטיס את המטוס ...... הייתי אני ...... היא ישבה וממנה ואיתה דלינו את המפה שהורתה לנו את הדרך החוצה מהאנגר .

יחפנית

New member
המשחק האמיתי מעבר לכאב האמת

כל הפעילויות שלי מרגע שנכנסתי לתא הטייס ועד שהסתיימו התאים הסרטניים בגופי . היה לספק באופן מושלם את הצרכים המיידיים של ילדה בת 3 במצוקה . וזה בעיניי נקרא ...... עזרה ראשונה . כשהלב בכה ...... היינו נכנסות היא והיא ומתחבקות מתחת לשמיכה . במציאות זו הייתי רק אני ..... אבל זה הרגיש הרבה פעמים כמו פיצול אישיות . כשאני מטפלת באחרים קל לי לבקש ההההההההההההכלללל . ואני טיפלתי בילדה שהבטיחה לי שהיא תראה לי את הדרך החוצה מהאנגר . העמדתי למולי , שיש לי כרגע ילדה בת 3 , ויש לה סרטן , והיא בסכנה . וזה אפ טו מי ...... זה רק בידיים שלי להוציאה משם . אז מה ואיך זה מתקשר לבקשה רגשית . לפעמים יש מהומה רצינית . בפנים לפעמים הילדה סירבה לדבר איתי עברנו איזה מכשול על נושא אמון זו בזו .... אז הכל הרגיש מבולבל ...... ואז קלטתי שפתאם יש כאבים , כאן או שם . ואז קלטתי שדרך הכאבים בגוף , היא מסמנת את הבקשה לחיבוק בדיוק שם . ולפעמים כדי להסיר את הערפל מהויכוח ..... אז הייתי בפשטות עולה למעלה לפני ואלכס השכנות למעלה ....... ופשוט עומדת שם ואומרת . כרגע צריך חיבוק ...... וכשצריך היה לדבר ...... אז זו לסימי .... היא היתה מעיפה לקוחות מהטלפון כדי לשמוע רגע קיטור ....... ואם צריך מישהו ברמה של להקיש אמת כשהיתה תחושה של עודף של תחושה . אז לאשלי ..... והיה את דידי . הוא היה רופא , שבלילות היה יושב ומספר לי על איך הגוף פועל , והיה מתרגם זאת למונחים ילדותיים , כי איני הטייסת היחידה , יש לי פה לידי ילדה בת 3 ששנים היתה במצוקה ולא שמעתי לה . ואמא , כמובן היתה הרמטכל לעינייני חוץ ומשק ...... וככה עם העזרה של כל אלו והמון אחרים מערך של תמיכה ועזרה . מבחינה חיצונית ..... יכולתי להתפנות פנימה בבאמת . ופעם ראשונה לא לתת לה פקודות .. יש לי ילדה מתאבדת בפנים . ילדת דווקא . היו למצוקה סימפטומים מזעזעים . ככל שסימני המצוקה הוסרו , כשהיא הסבירה לי שהיא בעצם עשתה את הסרטן ....... כשהיא הסבירה לי למה ...... אז בכיתי בבושה . כי אני לא שמעתי לה שמתגוררת בליבי כבר שנים . אז היא עשתה איתיפאדה שיצאה מכלל שליטה ........ ואז במצוקה נכרת הסכם עם התאים הסרטניים ...... מפלגת הטרור ..... כי אולי ככה אני אתחיל להקשיב לה . אז במקום להתעסק עם הסרטן , התיידתי איתו ..... היו בו את הסודות של סימפטומי המצוקה של הילדה הפנימית בי . ככל שעקבתי אחריה סוללת ובוטחת , ושומרת עליה ........ ככה הסרטן נעלם . והיא הפכה לילדה הרבה יותר יצירתית . אז יש קבלה ונתינה .... בין המודע והתת מודע . כשהייתי מחוברת לילדה הפנימית , כשיצאנו מהאנגר ...... אז שיחקתי את המשחק האמיתי , בזמן הסרטן הקבלה והנתינה החיצונים היו לשמם . בבאמת . כך זה אצלי ? איך אצלך ? אני עושה שיעורי בית על דפי הפורום , ואני מתגעגעת להודעות הארוכות שלך באורך הגלות .

אספמיה

New member
יחפנית אני לא יכולה להסתפק בחופשה ../images/Emo24.gif

שנתית כדי לקרוא את כל מה שכתבת אלא פשוט לצאת לפנסיה
אז תסלחי לי שלא קראתי הכל אבל את הרעיון המרכזי הבנתי ואני גם מכירה כי דיברנו על זה רבות. כל מה שכתבת על מה הורינו גרמו לנו לעשות בקטע של "לקנות" את אהבתינו היה יכול להיות נכון אילו כתבת את זה בלשון "אני" למה אנחנו? אצלי זה ממש לא היה כך ולכן הדרך בה את כותבת כאילו כל האנושות "חולה" באותן המחלות מאותן הסיבות ניראת לי פשוט לא נכונה איילת פנתה אלינו לפתוח דיון ואני מצטערת שלא הייתי בסביבה כדי להצטרף אבל היום כשפתחתי חלק מההודעות הרגשתי שאני ממש חייבת לומר לך את זה. זה לא אומר שאת ילדותי לא "דפקו" איכשהו בעיקר מחוסר ידע, מודעות ושאר מיני אומללויות שקיימות בעולמינו, אבל זה ממש לא היה כפי שאת תיארת את ילדות כולנו, אמא שלי לא ידעה לבקש, לא קנתה מעולם אהבה מאף אחד, היא הייתה משוכנעת שכלום לא מגיע לה. באמת יחפנית הצעה קטנה לי אליך ואת ממש לא חייבת לקבל אבל ניראה לי שאם היית מעלה שאלות לא פתורות שלך אישיות מדברת על קשיים אמיתיים כפי שאת חווה כעת ופונה לפורום בבקשת תמיכה עזרה או סתם אפמפטיה היית מרוויחה בגדול וגם אנחנו היינו יוצאים נשכרים. כי כעת אני מרגישה שאת באה אלינו ממקום של "אני הייתי שם ואני מבינה המון וכעת אני מסבירה את זה לכם" האם באמת הכל כל כך ברור לך? יתכן ואני אכעיס אותך בישירות שלי ואני מראש מתנצלת אבל את כבר מכירה אותי מספיק. אחד הדברים שאותי לימד הסרטן הארור ולא "הסרטנון" ולא "השיעור" ולא שום שם חיבה אחר למחלה המגעילה הזאת!! זה לא לתת ל"בול שיט " מקום בחיים שלי ולפעמים זה עולה לי בכך שהישירות הזאת מאיימת עלאנשים מסויימים (בצדק הם השתדלו כל כך הרבה שנים לא להסתכל על המשא שמכביד על חייהם כדי שלא יצטרכו להתמודד אתו ואני באה ומנסה לומר להם את זה זה באמת מיותר לפעמים. מודה
) יתכן שזה גורם לאחדים להתרחק אבל..לא יכולה אחרת! אני מקווה שמי שבאמת מכיר אותי יודע שזה בא רק ממקום של אהבה אמיתית לאדם באשר הוא ורצון לשפר משהו בעולמינו המעוות ומלא הסבל . וגם את באה ממקום כזה ולכן אם דברי לא מדברים אליך פשוט תתעלמי ואם כן, וזה יעורר בך משהו.... אשמח לשמוע בהצלחה! בדואית יחפנית יקרה, ואחלי לי בהצלחה מחר מתחיל הכימו הראשון בסיבוב החמישי שלי ורוחי איתנה כרגיל. את יודעת איך זה אני הרי "רוקדת את חיי" לדוגמא היום הייתי בכנס מחול ארצי עם תלמידותי וכמעט שחכתי ממה שמחכה לי מחר...כ מ ע ט... ואם אי אפשר בלי סרטן כי הוא נדבק אלי ולא עוזב !
אז אמשיך "לרקוד" ביחד אתו פורים שמח לכולם!
לילה טוב! בהמון אהבה ממני
אספמיה

יחפנית

New member
אספמיה .....

אז מה אספניה יקירתי ..... עכשו התחלת צאת לפנסיה ? רעיון לא רע ....... פנסיה נראה לי כמו ... פנסי ה´ . יקרה אני או הכתיבה שלי מעוררים בך ישירות ...... מגניב . הכוונה שלי בלהשאיר את כתובי בפורום נועדו לעורר כתיבה . כל מה שכתבתי על הורינו יקירתי עוד טרם התחלתי לעסוק בהורי האישיים , אני בניגוד אלייך ....טרם מצאתי בי את היכולת להתמודד עם העיניין , אך זה ברשימה ונגיע גם לכך . אין לי בעיה עם הישירות שלך , תמיד היא איתגרה בי מגילות . כעס ? לא כעס לא עלה לי אליך או אל דברייך . רק כאב ועצבות . ובכל מקרה זה טוב , כי כרגע אני מתמודדת עם הרגש , פניתי ופיניתי עצמי להתמודד . אז תודה . היה לי קשה בקריאה ראשונה . אך אני פה לא בשביל הבולשיט . אני פה כי אני עושה עבודה אישית כרגע . עם השאלות הלא פתורות שלי אני מתמודדת בדרכי . לכל אחד דרכו . אשמח לשמוע על שלך . אני משאירה את סימני דרכי על כל הפורום . בכל מקרה אספמיה ..... אין חובת קריאה ואיני נעלבת אם מישהו לא קורא . אני כותבת בשבילי בשביל נפשי . אני מבינה שחלקים מזה מפריע לך . אז באופן עקרוני , לי אישית יש בעיה עם ביקורת , קל לי יותר לשמוע כשזה מגיע בצורה עדינה יותר . אז אשמח לשמוע דעתך ויותר הרבה יותר . לא איני מנסה יותר לרפא אנשים , אני מנסה לגרות ולהשאיר השראה של דברים . ומקווה שאנשים כאן יתחילו לכתוב יותר .... כי אני חייבת לציין שבכל פעם שאני כותבת , בכל פעם שאני תופסת מילה או משפט ומתחילה לנדוד בראשי בעיקבותיו , אני מגלה דברים חדשים על הדרך שלי . אז לא יקירתי , דבר לא היה מתיאור ילדותי , כי דיברתי בהכללה . אם תעיתי , תמיד אני שמחה להכוונה לכן אני כותבת כאן . אז אנא . רק נסי להקל בהעברת הדברים . איני מנסה יותר לשנות דרכך או להסביר לך את הדרך הנכונה , שגיתי הכך בעבר מספיק כדי לדעת שלא לכן אני כרגע כאן . וכשאני כאן בשבילי , אז תוך כדי אני שוחלת לך חיבוק , דנה איתך או משתפת איתך חוויות . לא בולשיט ...... רק לכל אחד לכאורה נראה שיש לא בולשיט אחר . בהצלחה יקירה שלי בריקוד הבא . אני יודעת את כוחך כבר ממזמן , ויודעת שכשיש לך דבר למולך להלחם כנגדו .... עם לב כמו שלך , אין לו הרבה סיכויים ..... איני יודעת איך לעזור לך יקירה , הדרכים שלי נגמרו , אבל את בליבי יום יום .... ועל כן אשאל אותך שאלה ..... יקירה .... איזו תמיכה את הכי צריכה כרגע .... מלבד חיבוקים ואייקונים וכאלה . הרי את הרמטכל ...... ואני , ואנו כאן לתמיכה . אז מה עושה לך הכי טוב ? איזה דברים מעלים לך את המצב רוח ? ומה הכי מתאים לך מאחרים כשקצת קשה ..... כה אשמח אם תעני לי על כך , יקל לי לתמוך בך בדיוק בצורה הנכונה , בינתיים , רק מתוסכלת מלא לדעת איך . אז קדימה כימו לפנינו ...... מי כמוך יודעת להוציא את הכי טוב מכל מצב קיים ...... שלך באשר תיבחרי אני

אחשל

New member
אני פה, כל הזמן... ../images/Emo152.gif

היי איילת, את מעלה שאלות לא פשוטות. אני חושב שלמרבית האנשים קל יותר לתת מאשר לקבל, שלא לדבר על לבקש עזרה (שהרי המשמעות היא הודאה בחולשה...). אני חושב שזה ענין של אישיות. בד"כ אני מעדיף לעשות דברים לבד, אבל למדתי להכיר במגבלותי וכשצריך - אני גם יודע לבקש... זה לא שייך דוק לעניין ההתמודדות עם הסרטן אלא לחיים בכלל.

יחפנית

New member
אכן נקודת דיון מאד מעניינת

אילת יקירה תודה ....... מכיוון שכולם ישנו ..... אז אצלי ... לקחתי את הנקודת דיון ודנתי עם עצמי כל הלילה בנידון ..... ולהלן התוצאות ...... ארוכות ????? כן יוצא לי ככה ..... מגנולית אומרת שכל פעם שאני יוצאת בהודעה ארוכה , היא צריכה לקחת חופשה שנתית .......חחחחח חיבוק ...... אז להלן .... לבקש עזרה ....... לקבל עזרה ....... שיעור רציני ....... אם נדבר על אסוציאציות מילים ..... זה עושה לי לרגע בלגן בבטן . יותר מדי תמונות מתחלפות לי בעלות תחושות חזקות לא הכי נעימות . אני תמיד עשיתי זאת לבד ...... או כך במחשבה זו מצאתי תמיכה . בעיקר בסרטן . האם לא נעזרתי ? כן .... במה שבחרתי להעזר בו . אך ובעיקר בזמן הסרטן . ממי שלא ביקשתי עזרה היה- מאלוהים . היו לכך סיבות ..... אך זה לא לכרגע . ועזרה = עזר ה´ והוא הרי בכל מקום ..... אז שהרי כל היצירה שעומדת לפני זה חלק ממנו , או גלום ממנו . אז אולי שיקרתי לעצמי ? או רק ניטרלתי את החלק של התלות שלי בעזרה מאחרים . וניסיתי למצוא את נקודות הבחירה ומשם להמשיך . ואז מאותה נקודת מירכוז ..... כל אדם או מסמך או יצירה או טבע או כל מה שקיים בהשתקפות תודעתי היה שם לספק לי את הרמזים אותם הייתי צריכה . באם זה המוכר בשוק , מנקה הרחוב שחייך אלי , הפרח שרכן אלי לשאפו ונקלה לדרכי בדיוק ברגע הנכון . ואם זה נשמה בדמות אדם שהופיע ברגע חשוך של חיי כדי להדליק לי מדורה . עזר ה´ .... קיים כל הזמן ... בכאן ועכשו . אבל לעיתים ...רבות ..... אנו מעדיפים לא להיות מודעים לו . אז לי אישית יש בעיה בללכת באופן מאורגן למקומות המציעים עזרה .... ואשמח אילת לשמוע על חוויותייך העמוקות בנושא . בנוגע למודעות העזרה הקיימת בכל מקום ....... אני יש לי לשתף חוויה מסויימת . ארבעה חודשים .... ציק צק סיימתי עם התאים הסרטניים ( או הסרטנון ) .... ואז ידעתי שלפני הטיפול העמוק בנפשי ...... אחד הדברים שהפריעו לי ודרשו המון אנרגיה .. היה להמנע מתצורות העזרה שלהם אני שבה ואומרת לא תודה ובכל זאת בשם העזרה לזולת אנשים קרובים היו אותה דוחפים לפני . בין אם רציתי ובין אם אמרתי לא תודה . תמיד חשתי התגוננות מעזרה כזו שאיני מבקשת . כי כשאני במירכוז עושה הכל למען מצבי בדרכי המוזרה ..... היו באים אנשים טובים ..... מתוך כל האיכפתיות והאהבה בעולם ..... ומנסים לנווט אותי לדרך שהינה נפלאה לדרכם . וזה רק היה מבזבז לי אנרגיה שהיתה חשובה לדברים אחרים . אז חיפשתי מקום שיוכל להכיל את השקט הנדרש לעבודה הפנימית . סיני ...... שם גרתי שנה ...... אין לי זמן כי נגמר לי הזמן כי נגמר לי כל הזמן פה (בסיני) אין זמן כי נגמר פה הזמן כי לא היה פה זמן בכלל . התנוענעות בזמן היא קשה ומעייפת במקום בו אין זמן - נעים מהר כי אין נגד מה ללכת . שם שכרתי דיונה הגולשת למים הכחולים , ובינות 4 דקלים בניתי לי בית . לכאורה ...... הייתי לבד . אבל רק לכאורה . לכאורה טיפלתי בתיקים האישיים שלי ........לבד ללא עזרה ........ ממש לא ..... ללא עזרה - זה היה רק לכאורה ....... בסיני פגשתי התבוננות אחרת על מה שקורה לפנינו ....... על החיים . יושבי המדבר הבדווים לימדו אותי הרבה דברים . אבל לא היו מקומות פגישה מוגדרים ...... לעזרה שהושטה לי שם . לא היו ספרים או מחברות או טיפולים שנמשכו ככה וככה שעות ...או מקום מוגדר בו לעזרה מאורגנת ......זה מדבר .... לכאורה אין שם כלום . לקח לי זמן ..... לקח לי הרבה זמן של שתיקה להבין שממש למולי .....במקום בו נראה שאין דבר ....... מתגלמים לפתע מודעות ותודעה אחרת לחלוטין . איני מבינה את זה במלואו ..... אז כאן אנסה לספר לכם על אותם מקומות בהם זה נחווה לי ......כי כרגע ....... אני ממש צריכה להזכר בדבר הזה ..... במודעות הזו ...... כמו אויר לנשימה כרגע אני צריכה להזכר איך מגיעים למודעות הזו . הויייייייייייייי.........סיני ..... סיני .....

יחפנית

New member
חלק ב

אז ככה ..... היו שם בסביבה הרבה חברים .... מוחמד , והאטרש (האילם /חרש) על הטרקטור ...... והאטרש ( האילם/חרש) שעושה רעש ......לא ידעתי כמה רעש אילמים יכולים לעשות ...... זה פשוט מדהים התופעה הזו . בחברה שלנו משום מה הם מאד שקטים . והיו עוד הרבה .... סלם .... ועבדללה המטורלל ...... והאח שלו עם הלוט(כלי נגינה ) . היו הרבה הרבה ....... כשהיה כיף בלב ..... אז פתאם מתארגנת מדורה ומתוך החשכה מופיעים דמויות עם כלי נגינה .........כשצריך להיות לבד – אז פתאם נראה שכולם עסוקים במשהו אחר . ואם מישהו מופיע .... תוך שניה הוא מבחין בשקט הנדרש . וכמו שהוא בא כך הוא נעלם ....... ואז לפעמים כשלבד ..... ומתחילים לבכות .... ונהייה מאד מאד עצוב בלב .... אז הייתי הולכת ומתיישבת מאחורי הבית .... איפה שהדיונות משתרעות למול . ובתוך מסך הדמעות פתאם יש איזה דמות המגיעה במרחק ...... והנה זה כאילו שמישהו שמע .... ומי שהיה בסביבה מגיע ....... ואז הם לא מדברים .... רק יושבים ליד . מדליקים מדורה , עושים תה מגלגלים גויינט ויחד יושבים בשקט ומביטים באופק ........ ואז פתאם התחושה משתנה בלב ......וכשהיא עולה ומשחררת את שרירי הפנים ...... אז .... אותו שהגיע מחייך ........והולך . ריפא ..... ושב לעיסוקיו . לא שאל לא דיבר רק הגיש את התחושה הנכונה . וואוו כרגע כשאני נזכרת ..... אני נזכרת שלא הערכתי זאת במלואו כשהייתי שם ...... אבל לכל התקופה והאנשים שהופיעו משום מקום בדיוק במקום הנכון . ללא שיטה או שעה או דבר ...... רק כי באותו רגע .... זה בדיוק מה שהייתי צריכה . להמשך הדרך . ועתה ...... ולוא משום שמגנולית כרגע במערה ..... ובליבי את מאד בימים אלו ..... אז ...... בשבילך יקירה ..... והרבה בשבילי .....כה תודה לך שאת פה ...... איך שאני נזכרת בך .... ישר בא לי להדליק מדורה וירטואלית ........ הבדווים .... לא כל כך אלו שגדלו על החופים והינם תוצר של התערבות יתר עם הנופשים המערביים שעוטים ונחשפים בחוף . הכוונה הבדווים שמוצאים בהרים ....... הם ..... בקושי מדברים בצורה נורמלית . הם ......מספרים סיפורים . וכשיושבים ומספרים סיפורים ..... אז שותים תה , ולזה כבר צריך לאגד זרדים ולעשות מדורה ..... אז הבדווים כבר מכירים את זה , אז בדרך כלל פוגשים אותם כשהמדורה כבר מנצנצת בגיחליה . אז איני בדווית ...... אבל אני לעיתים בדואית ...... כן יש את ההבדל הקטן שלא גדלתי במדבר .... אז אני מעדיפה ...... (להזדעזעות הבדווים בדרך כלל ) לעשות מדורה ענקית כמו בלג בעומר ..... חחחחח ... זיידן תמיד היה מביט בזעזוע עמוק ומסביר לי שמדורה אחת שלי .... זה כמות העצים המספיקה לאמא שלו לנהל את סדר יומה למשך שבועיים . ....... כן .... כשאני אגיע לרמת הצימצום המינימליסטית בה חיים הבדווים .... אולי גם אני אעדיף מדורת גחלים ....... וואוו כשאני מתחילה לתת לסיפורים לצאת החוצה .... פתאם אני מבינה כמה כן למדתי שם ...... תמיד היתה לי תחושה שלא רכשתי מספיק כלים . בלילה ללא ירח . לשבת באמצע המדבר כשהשמיים כמו שמיכת יהלומים מעליך ... הבדווים מארגנים מדורה רק של גחלים . לכבוד התיירים הם שמים עוד זרדים כדי שהמדורה תפיץ יותר אור . התיירים מפחדים בחושך ללא מעגל אור ....... אבל בבאמת ..... בבאמת בלילה באמצע המדבר , המדורה הכי טובה היא לא לראייה אלא לחימום התה ...... ובהבדל הפשוט הזה ...... בין מדורה ענקית מפיצת אור , לבין מדורת גחלים ..... יש הרבה סודות ברמות הבנה שונות . ברמת הראייה ........... בלילה חשוך ללא ירח כשאנו יושבים ליד נקודת אור גדולה מדי , אם מנורה , נר , או מדורה . אנו רואים בה את הכל . אך בשניה שנכבה , או ננסה לצאת מחוץ לטווח האור ...... אז למשך מספר דקות נהייה כעיוורים בזמן שהאישון שלנו מחליף לנו את כמות האור הנכנסת לעין . ובמדבר , אין זמן לדברים כאלו במקרים מסויימים . אבל .... אם נצמצם את נקודת האור , אז אולי לא נוכל להבחין בתווי הפנים של מי שיושב לצידנו ...... אבל . נוכל לראות לטווח הרבה יותר רחוק ....כל הזמן . לעיתים בשפת המדבר זה עיניין של חיים ומוות . מה גם שבעודנו ..... מי שגדל בעיר ....... חושב שהוא מרחיק מעצמו חיות ... אז זה בדיוק הפוך ..... מי שמדליק מדורה מוארת ...... רואים אותו ממרחקים עצומים ....... והוא אינו רואה דבר . מי שלא מחליף את כמות האור בעיניו ....הצמצם של האור ....... מגדיל את היכולת שלו לראות למרחב רציני כתשובה . עד שלא עליתי להרים והתנסתי בחוויה ........ לא הבנתי זאת .

יחפנית

New member
חלק ג´

זה ברמה אחת ...... אבל ...... הצימצום המדהים הזה של אנשי המדבר .... הבדווים הם הכי משוכללים לדעתי בקטע , אך כל מי שגר במדבר ...רוכש אי אלו כלים . אבל ככל שהעמקתי להתבונן בבדווים ..... התגלו לי רמות אחרות חשובות ביותר . אנו מגדילים את האור במדורה בלילה , כי אנו מתקשרים בשפת הגוף . אנו קוראים זה לזה ולזו בשרירי הפנים והעיניים . אנו מתרגמים את הפער בין המילים לתחושה .....מתוך שפת הגוף . אם במודע , או שלא במודע . ועל כן אחד מהכלים שלנו לתיקשורת – הראייה . ואנו מגיבים בהתאם למה שאנו קולטים משפת הגוף של השני. אולם ..... הבדווים מעדיפים להשאר בלילה בינות הצללים , כי יש להם שפה אחרת נוספת דרכה הם מתקשרים ......... אין לי מושג איך להגדיר את השפה ..... אולי היא ..... שפת הלב , אבל לא ניתקע בהגדרות . הם קולטים את השני בקליטה כמעט על חושית ....... נסה לדבר על כך עם בדווי ....... הוא לא יבין על מה אתה מדבר . זה בערך כמו שיבוא תייר מארץ זרה , ויבקש לדבר על הצורות המוזרות בהם אנו מברכים זה את זה לשלום . הבדווים לא מדברים הרבה בכל מקרה .... הם פשוט חיים ועושים את זה ......איך ???.. מממממ לכן הלכתי למדבר לנסות להבין את זה . ומה שהאיט לי את הלמידה הזו ..... היתה ההתקעות שלי בתצורות הבנה המקובלות על החברה בה גדלתי . וכל זה ..... מביא אותנו לסיפור על מוחמד ........

יחפנית

New member
הסיפור על מוחמד מורה לי את המדבר

( כשאני כותבת כרגע ..... אני חשה כאילו אני אומרת להם תודה , תודה עמוקה . ) כשפגשתי את מוחמד לראשונה .... הוא עוד היה ילד . פגשתי אותו כשהוא הצטרף לטיול שערך לנו תמורת תשלום בדווי אחר "בוגר " יותר יענו . והתפקיד של מוחמד היה ........ לגלגל גויינטים לדרך . בכל עצירה כשישבנו והתה היה מוכן .... היה גופו הצנום והגאה של מתבגר רכון מגלגל וממלא את כיסו בסיגריות מוכנות . ואז .... אנו החבורה הרעשנית ששכרה את הטיול ...... היינו מתמרחים תרתי משמע בג´יפ מאחור ...... בעוד סלימן המופרע ..... מכסח את המדרונים של סיני בנסיעה מוטרפת ...... עדיף תמיד היה להשתרע על המזרונים ולהביט לאחור , כי להביט קדימה ואיך שסלימן טרף את הדרכים הלא סלולות תמיד היה מעלה בך תחינה עמוקה לאלוהים שיגן עלינו , ובעיטה עצמית שלא למדתי את תפילת הדרך ........ אין בעיה סלימן תמיד נראה שיש לו 5 מלאכים צמודים לג´יפ והוא מצליח לעבור את הדרכים הכי עדינות בטירוף של .... "אני מכיר" ....ולחיצה על הדוושה שבלווא הכי מוחזקת בחוט מתכת ........ רק בסיני אני ראיתי ג´יפים שנוסעים ללא דלק , ללא סטרטר , לפעמים צריך לחפש את המנוע ...... אבל להגיע .?..... אם יש סבלנות והתמדה ......כמו שהבדווים גורסים ..... תמיד מגיעים . וככה בעוד אני שוכבת ולמולי המרחב המופלא שיצר אלוהים , והג´יפ מזכיר לי טילטול עריסה , בדיוק בנקודה הנכונה , היתה טפיחה לא מורגשת על הכתף ...וכשהייתי מסתובבת , מוחמד היה מגיש לי מכיסו סיגריה ............ואז מבטנו היו מצטלבים לרגע .... והיינו מביטים עמוק בעיניים והייתי אומרת תודה . והוא היה אומר בבקשה עמוקה ...... ולא היתה נאמרת מילה . הו... מוחמד ... תודה . בינתיים הימים חלפו , והשנים עברו , והסרטן אפילו תאיו חלפו ..... והנה הגיע הזמן לעבור לסיני .... ישבתי עם קרחת עם פלומה רכה . בחושה למול הים בשלב הראשון בטרם בניתי את הבית . ובאחד הימים , בדיוק כשהייתי צריכה משהו לעשן .... מופיע עלם צעיר בגלבייה . צחורה .... והוא מציאה לי חבילה לקנות של פרחים . אני שואלת אותו .... בכמה ..... והוא נוקב מחיר ...... מחיר לתיירים שלא מבינים . נשמע לי יקר .... אז אני מבקשת ממנו לראות את החבילה . הוא מגיש לי שקית עלובה וצנומה ..... בעודי מביטה ... בשקית .... עוברות בליבי מחשבות ...... מה זה המחיר הזה .... וכאלה ..... ואיך שאני באה לפתוח במקח , מעלה את עיני בכדי להתמקח ....... נדמה לי שאפילו לא הספקתי להגות במלואו את משפט התוכחה שלי ..... כשנפגשו מבטנו ....... ראיתי לו בעיניים שהוא יודע שזה מחיר גבוה .... והוא מוכן להתווכח .... אבל .... לפתע הבחנתי בעוד רובד , אך לא עמדתי על התחושה יותר מדי . במקום ..... הבטתי לעיניו ואמרתי ..... אוקיי ....... מקובל ...... אתם מכירים את רגעי הקסם , שבה מדברים עם האחר בלי מילים ?.. אז בעיניים שלו ראיתי שהוא קלט בדיוק מה חלף במוחי ..... ואז .... בקול רך הוא אמר ....... זה בעצם לא המחיר הנכון ....... ואז הגה סכום שהוא נמוך מהשווי שהיה לי מונח ביד . כל מה שעל פני השטח נראה כעיסקת קנייה ..... היה בעצם רגע עמוק של הבנה שהיתה קיימת מעבר למילים ומעבר למה שנעשה בעובדות המציאותיות לכאורה . לא היו מילים כמו ......" אחי " אחוקים , ועוד מילים של חברות . לא .... עובדתית נערכה למולנו עיסקה . אך בעולם הוירטואלי ללא מילים..... שם נחתמה חברות לחיים . חברות של לב ללב , של אנשים המשתפים תיקשורת שאינה מילולית . ככה התחילה חברות הנפש ביני לבין מוחמד . מוחמד היה לי מורה גדול . וחבר ...... למרות שלא ראיתי אותו יותר מ- 5 שנים , מאז הפעם האחרונה שהייתי בסיני ..... כל עוד שרגלי דורכת על אדמת מדבר ..... אם מוחמד יהיה בסביבה הוא ימצא אותי ...... וישר נשב נדליק מדורה , נגלגל גויינט ..... ותמיד נדבר שעות ללא מילים . מוחמד היה תמיד מופיע משום מקום ונעלם לשום מקום . מסביב למדורה הוא היה מגיש לי מתנה בשקט הלא מילולי , ואז נעלם , ולי היה לוקח לתרגם את תחושת המתנה ימים וחודשים ...... כי המתנות היו מוגשות ללא מילים , רק בישיבה ובתחושה ..... מכיוון שחרוט בי תצורת הלמידה המודרנית הסכמתית , יום אחד .... החלטתי שאני אלמד יותר בהרים ...... אז . חשבתי לקחת לי נהג לשלם לו שיקח אותי ללמוד שם בפנים על המדבר והבדווים . הושבתי את מוחמד באחד מביקוריו , וכמו מערבית פטפטנית הסברתי לו על הטיול בהרים שאיני רוצה אותו כמו טיול רגיל , אלא אני רוצה ללמוד על המדבר וככה המשכתי לדוש במילים ..... וזאת אחרי שמוחמד כבר ממזמן הבין , רק כיום אני יודעת שהוא לא היה בטוח שאני אבין ....... אגב הוא צדק שנים לקח לי להבין מה הוא לימד אותי . עד היום כשאני נזכרת בטיול הזה .... אני צוחקת על עצמי ........חחחחחח אז יצאנו .... השאלנו ג´יפ , ציוד מינימאלי , כי מוחמד ארז ..... כמה מעט הם לוקחים , טיפ´לה קמח , גריקאן מים , גריקאן בנזין ..... מעט מלח .... ועוד כמה ירקות מעטים .... זה מספיק . למוחמד מעבר לג´אלבייה שלו , הוא הביא שמיכה , ו.... עבייה חמה . זהו ... ואני ..... תיק ענקקקקק ..... בגדים שלא יחסר .... וכמובן עפרונות ציבעוניים ועטים וקלסרים אחד לציור אחד לכתיבה של מה שאני הולכת ללמוד , כדי לא לשכוח ..............כיום -...... זה מצחיק אותי נורא ........חחחחחחח ואני כמו תלמידה טובה . נכנסת לג´יפ ו..... נכנסת לכוננות למידה .... רק כיום אני יודעת כמה זה הצחיק את מוחמד , אבל הוא לא הראה .......חחחחחח היה לו סבלנות . וככה אנו נכנסים למדבר ..... אחרי כמה שעות ..... או יום לכל היותר ...... מוחמד פונה ושואל ..... את רוצה להגיע למקום מסויים ? אולי מערה עם צבעים ? או אולי איזה קניון זה או אחר לתיירים ? .........חחחחחח כיום אני מבינה את הבדיחה . מוחמד ניסה להראות לי את מה שחיפשתי ...... את השקט של המדבר . והוא היה שם כדי להראות לי . אבל הבעיה היתה ...... שאני הייתי עם המחברת ביד , ובמקום להתבונן במוחמד מתקשר עם סביבתו באופן מושלם . במקום אני חיפשתי חוויות מוכרות . שאני יכולה לרשום. כדי לא לשכוח ....חחחחח .... ולמוחמד הוא יכול להראות לי זאת והוא מראה לי זאת בלווא הכי בכל פגישה על החוף . ועתה מסתובבת לו תיירת חלקית .... כי מדי פעם הייתי מדברת אליו ללא מילים ...... אבל כל כך רציתי להבין ולזכור ...... שהפסדתי את כל מה שקרה במודעות נוספת בכאן ועכשו . כיום שנים אחרי המסע . אני יודעת למה מוחמד לא הסביר לי במילים . כי אין לזה מילים . וחוץ מזה . הבדווים לא לומדים על ידי מילים ...... אלא בצורות אחרות לחלוטין ........ הם למדים בצורת התבוננות סמויה . הסמויה זה כשהם גדולים . כשהם ילדים , הם עושים זאת בצורה גלוייה . דרך העיניים . ועל כן הם יכולים לרמז לילדותיות לגבי מישהו שמביט על האחר בזמן שזה עושה דבר כל שהוא . זה מסובך למדי .... אך ... אנסה להעביר זאת למילים ..... כי נראה לי שרק כיום אני מתקרבת למה שחיפשתי בטיול עם מוחמד בהרים .

יחפנית

New member
חוקי חברה נוקשים ..ומה שמעבר למילים

מתברר שיש חוקי אירוח מאד נוקשים אצל הבדווים .... הכללים ידועים על ידי כולם , אולם , עין מערבית תיתקשה להבחין בהם . כל הכללים בהם אני הבחנתי , הם רק חלק ממכלול גדול של תצורת חיים בצימצום שבה חיים הבדווים . כשבדווי מזמין בדווי לתה ..... אז ככה .... ראשית הם מתחבקים ומברכים זה את זה בטקס מוסכם , שבעיני המערבית זה נראה ארוך ומייגע . וככה כל אחד אם יש 4 ..... 4 פעמים הטקס יחזור על עצמו מהמארח . מעולם לא השכלתי ללמוד את הערבית של הבדווים , אולם מכיוון שחרבייה הבדווית הזקנה היתה תמיד מברכת אותי בצורה הזו , וכשניסיתי לחקות אותה , היא היתה מתבדרת וצוחקת וזה היה עושה לה את היום . בעיקרון .... מברכים אותך , ואת אלוהים שהביא אותך , ואת בני ביתך , ואת הילדים שהיו ,יש , ויהיו לך , ואת ......... טוב איני מכירה את הנוסח הנכון ועל כן אניח מדימיוני הציני . אבל זה העיקרון ..... זה אגב .... שלב מאד מאד חשוב ......... כי בשלב הזה , הבדווי כבר קלט אותך .... כי הוא הביט עליך בטרם הגעת לאוהל והוא כבר ראה הרבה בהליכה שלך , ועוד .... אבל עתה הוא צריך לברך אותך למקום שלו , מה שגם מבטיח שהוא עתה מרוכז בתחושות שלך כרגע. בדרך כלל במקרה וזה זר שהוא טרם הכיר ..... אז זה גם נותן לו הזדמנות נפלאה להבין האם אתה מגיע בשלום לביתו . מה בליבך ...... ואם ליבך אינו שלם אז הברכות יכניסו למקום טוב יותר להתרגעות. שוב ...... ההבנה שלי לגבי רמות התיקשור הזה הם כה מעטות ..... זה ממש רק הפתח לעולם הזה של להפגש בתחושה . עכשו בדווי לבדווי זה מתחיל להסתבך , כי , זה בודק את האורח , וזה , את המארח , לכן קל להסתיר את התהליך של הצצת זה לליבו של האחר , כשלכאורה מקובעים בטקס של אמירת השלום ....... ואז מתיישבים ...... עתה יש חוקים ... אם זה ביום וכרגע הגיעו מהמדבר , אז יגישו לך מים ...... כל הצרכים של הגוף ו..... באופן הנכון ביותר יוגשו לך . אם לא שתית מים זמן רב , לא יוגש לך הרבה שתיה , אלא כוס קטנה של תה חם מאד ..... כי ..... בניגוד לתחושת הצמא ..... הגוף יכול להכנס לשוק עם מים אחרי צימאון חזק של המדבר , ותה כוסית קטנה תספק את המים ותאלץ אותך ללגום לאט ובכך לא להכניס את הגוף לשוק . אחרי שעתיים שלוש , יכנס משמעת התה ללא הפסקה ..... הבדווי יארח אותך בהתאם למה שנכון לגופך , בטרם הוא יארח את ליבך וינעים מסיפורים ליד המדורה . זה כה סבוך וכה פשוט וכה יפה כשמתחילים להבין ולראות . ועד כה הייתי תלמידה עם רצון גדול , אך יחד עם זאת , כה סבוכה , כה קשה ונוקשה במודעות שלי למציאות שסביבי כמו שלמדתי בחברה הנאורה .... ה"נאורה " ???. אולי ? ולכן .... הבנתי ולא הבנתי ...... הרבה זמן ...... אני חשה כרגע כשאני כותבת את הדברים כמה המודעות שלי וההבנה מקבלים חיבורים גדולים יותר , אולי אצליח לחבר את השם והכאן , לכאן ועכשו ........ בקיצר .... במהלך 3 השעות הראשונות של הביקור ....... ובעוד התה והטקס בו מגישים , גם לכך יש כללים , מדברים כללית , ( ואפילו אם יש משהו חשוב להבין ) והמארח לא ישאל אותך לעולם מה מעשיך למה באת או כל פרט עליך שלא תנדב מעצמך . במקום , בזמן שהוא עומד על טיבך ....... בשפה ללא מילים . הוא ינסה להסתיר את הטריקים האישיים שהופכים את התה שלו למשובח . חחחחחחח זה נשמע לכאורה שטותי ........ חחחחח יש איזה משחק בין הבדווים ..... חחחח .... של להרהיב את חברם בעשיית תה כשכל הרעיון הוא בהכי קצת .... בהכי קצת עצים למדורה , בהכי קצת זמן בהכי קצת תנועות , בהכי קצת ......הכל . ו..... גם שזה יעשה כך .... שלא תילמד את הטריק ....... כי בכך הוא יודע משהו שאתה לא יודע ...... חחחחח . ואתה , אם אתה בדווי כמובן ומכיר את מה שאני מכנה משחק .... אז אתה כמובן תנסה להבחין וללמוד ללא מילים מה הוא עושה שהתה שלו יותר מובחר משלי , וכל זה תוך כדי שיחה בו זמנית , בו אסור לך להראות לחברך שאתה מביט על הטריק שלו , כי אחרת הוא בטוח יסתיר .......חחחחחח וואלה , אני חושבת על כך ..... אנו הולכים להצגה לראות קוסם ..... ואלו , יושבים להם במידבר , וכל כוס תה ........ זה משחק למצוא את הטריק של הקסם של הצימצום בהתגלמותו . לא רק , למעשה כל תנועה שהבדווי עושה הינה מתוך צימצום ושמירת אנרגיה . מה הרעיון שיושב מאחורי כל המשחקים האלו ? שכוללים ..... לקרוא סימנים בחול ..... ועוד ועוד משחקים שהם משחקים בינם לבין עצמם כל הזמן ..... ואף אחד לא מדבר על כך , ואף אחד לא יסביר לך על כך ...... אבל אם תדע לדבר ללא מילים ...... ואם תוכל לא להיות דרוך לפרטים ..... אלא שלוו ...... אז לפתע תוכל להבחין בדברים אחרים לחלוטין ממה שנראה על פני השטח . ומה עומד ברעיון ? בבסיס הרעיון מאחורי זה ? שימור אנרגיה .............. בגדול ...... זה הקטע . אנו גדלים וחיים בעיר , יש קירות ושמיכות וחנות של אייקיה , ויש את המכולת והסופר ויש את המונית והשירות הביתה , ויש את הרופא והמהנדס , מדא , טיפת חלב ........... אווווו יש לנו מערך כולל מאד מסובך . אנו מבזבזים אנרגיה בכמויות מסחריות , ככה אנו גם קונים כיום , בכמויות מסחריות . אבל ...... לבדווי במדבר , אין את כל זה .

יחפנית

New member
על קרבנות שחיטה ( במיוחד לרחל)

יש לו גלבייה , ואוהל , ועבייה לימים קרים , וקנקן תה וקפה , ושני סירים , ו3 סכינים . אחת , חדה כתער ..... זה לשחיטה ...... חוקי השחיטה חמורים ומדוקדקים מאד בדומה למקובל על החוגים החרדים ביותר ביהדות . רק שאנו היהודים בנוסף .... ממליחים את הבשר לוודא שלא נשארו בו שאריות דם . במדבר , כשנסעתי עם מוחמד להרים , יום אחד , פגשנו אדם .... איש מבוגר . והוא הזמין אותנו לארוחה .... הוא ישב באמצע המדבר ללא אוהל או כל דבר אחר . והיה לו טלה קטן ...... בימי כשלמדתי אמנות ...... היה מה שמכונה , הפנינג .... יום אחד בגלרית הקיבוצים ...... היה אמן קיבוצניק , שבהפנינג שלו , לעיני אורחים עמוסים בבגדים והתכשיטים הנכונים , ובידיהם מונחות בשלווה כוסות יין עדינות , הלה החליט לשחוט למול עינינו כיבשה ..... נו אם ראיתי אז את התהליך כאמנות ....... אז מה עכשו כשאנו רעבים במדבר ?. אם ניתן לבחור בין להרוג או לא , אז אני מעדיפה שלא , אבל ..... אני דו לשונית בעיניין , כי כשבשר מונח לי על מגשית פלסטיק במקרר הסופר , או על מנגל מריח ..... אז אני בוחרת למכביר , ואז נוח לי להתעלם שבשר לא נולד לתוך שקיות ארוזות היושבות בקירור . אז במסגרת שעורי ..... והפעם במסגרת לא אמנותית , אלא קיבתית .... צפיתי בשחיטה . ישבתי על המחצלת המוצלת ..... והבטתי על התהליך כולו ...... במדבר זה היה השחיטה הכי אנושית אם אפשר לקרוא לכך ..... שראיתי מחיי . ראשית ...... ולפני הכל , הוא נתן לטלה לאכול ולשתות . ואז ... אז הוא ניגש למלאכה להכין עצמו . הוא ניקה עצמו ושטף את ידיו .... ואז ניגש להכין את הסכין ..... הוא בדק את החוד ..... ואז שייף עד שהוא סופק בחדות . ואז ... הוא ניגש לטלה . אסף את הטלה בידיו . עירסל את הטלה בידיו ..... והטלה לא רק שלא הוציא מילה והגה מהרגע שהיה בידיו , אלא נראה כאילו הוא לא נמצא בהתנגדות .... ואז מחבק את הטלה ..... כאילו עירסל תינוק . הוא הפנה את גבו אלינו ..... עצם עיניים ...... ועמד כאילו הוא מתפלל .... כאילו הוא מכניס את הכוונות של השחיטה .... אין לי מושג מה שהוא עשה . אני רק יודעת . שכשהוא שב וסובב לכיוונינו , הטלה היה כאילו מהופנט , או שהוא שיחק כאילו הוא מת . הוא הניח אותו על האבן וחשף את העורק של צוואר הטלה למולו , והיה לחלוטין מרוכז בטלה שלא זז בכלל . ואז הושיט יד לכיוון מוחמד שבדממה עמד לצידו ובידו התער הבדוק לחלוטין בחדותו ................................... . זה נעשה כה מהר .... כה שקט . ולמעט תזוזה העווית של הדם שפרץ מגוף הטלה לא היו סימני אלימות לחלוטין . מהרגליים תלו אותן על העץ עד שהדם הפסיק לנטוף מתוכו ... ואז הם הכשירו את הבשר לארוחה . רחל ..... אם קראת עד כאן ...... אפרופו קרבן , ואפרופו מנגל . כל הדבר נערך בצורה כה שקטה . תנועות מחושבות .

יחפנית

New member
לקטול דבורים , וריפוי אישי

וזה כבר מזכיר לי תמונה נוספת ...... אחרי שהארוחה נגמרה .... ואחרי שנסענו משם , מצאנו מקום מוצל נפלא ....".מצאנו עלק " .......חחחחחחחחחחח . מוחמד ניווט אותנו למקום מוצל ונעים לבלות את אחר הצהריים .... עד שלא יהיה חם מדי . ונוכל להמשיך לנסוע . אני כמובן הוצאתי את המחברות והעיפרונות ...... ו..... פתחתי פינה יצירתית , מנסה להכניס את מוחמד ליצירה .... תוך שאנו מציירים ..... מוחמד צייר רק דבר אחד המון פעמים בהמון צבעים . ( מוחמד באותם ימים היה מאוהב בבחורה צעירה בשבט ..... הוא באותם ימים , צייר לבבות ....רק ... ואך ורק . ורק ראה והיה קשוב ללב אהבתו במרחק המתבקש על ידי הבדווים , לימים אחר כך היא נאלצה בשל משפחתה להתחתן עם אחר .... ואז מוחמד צייר דברים לגמרי אחרים , אבל באותו יום מתחת לעץ הוא מילא את הדף בלבבות . ) במדבר , כשיושבים לצילו של עץ , בדרך כלל מגיעים גם חיות אחרות , דבורים צרעות ועוד אוהבים לסובב סביבך גם . זה בטח רטיבות הזיעה על העור שמובילה אותם למקום הישיבה . הם לא מזיקים אם מתעלמים מהם . ועדיף להתעלם . בתוך תיק הציור שלי מוחמד מצא צעצוע חביב ........ הסכין היפנית החדה שנועדה לשייף את העפרונות . הוא כבר השתעמם לחלוטין מלצייר עוד ועוד לב . וניסה לגלות מה הוא יכול לעשות עם הסכין , ואז איך שהוא התחבר לו , ..... סכין יפנית , ודבורים ...... במהלך השעה וחצי לאחר מכן ישבתי בהלם מהמחזה שהתגלם למולי . מוחמד יושב ברגליים משוכלות , הסכין מוחזקת בידיו גבוהה , והוא יושב ללא תנועה ..... ורק עיניו בוחנת את תנועה הדבורים למולו ........ ראיתי את כל התהליך למולי של הרעיון ועד שהוא שיפר את יכולותיו בתחום ..... מוחמד חתך לשניים בעת מעוף בתנועה מדוייקת בדיוק כמו התער בידיו ובשניות .......... תח........ וקרוב ל...... 15 דבורים , וזבוב אחד . היו שלל ביצועיו . אם רציתי ללמוד אי פעם על שימור אנרגיה תנועתית ......... כל שהייתי צריכה זה להביט על איך הוא עושה זאת . הכל היה למולי ........ אך מוחי ..... לקח אותי למחוזות אחרים ניסה להבין זאת בצורה אחרת . בזמן מסויים חשבתי שאנו מבזבזים זמן ולא מספיקים לראות בטיול ..... ואז נהניתי מהקטע ברמה של ..... וואוו גוליבר מכחיד הדבורים . מה שלא ראיתי עד היום .... (מתחילה לראות , בעצם כתיבה זו ) ..... שהוא גילם לפני תנועה ...... שדרשה דיוק תנועה כה רצינית .... ויחד עם זאת לא היה שם ביזבוז אנרגיה , גם לא ביכולת ההתרכזות . והיו עוד הרבה ...... היה איזה יום אחד ..... יום אחר , מקרה אחר , מהסיור הפרטי שלי ושל מוחמד למדבר . כמו שבדרך כלל קורה בסיני .... מתארגנת חבורה על החוף , מתאגדים מסביב איזה בדווי , ואז עולים ללילה להרים , בדרך כלל יש את הנהג ומלווה או מלווים , תלוי כמה אנשים וכמה ג´יפים . מוחמד באותו יום הצטרף לשיירה כמלווה , היינו אולי איזה 5 ג´יפים ... הרבה אנשים יחד . עוד בחוף .... מוחמד נראה חולה .... וסיבלו נראה בדרך בג´יפ .... דבר שלא מנע ממנו כמובן להתלות מחוץ לג´יפ , ולדת למטה להחזיק את האגזוז ..... חחחחח נו הג´יפים של סיני ...... מחזיקים בחוטים וממשיכים לנסוע .... זה קטע מדהים . בין כך וכך .... כשכבר היינו ישובים ליד המדורה הרועשת מצחוקי הבדיחות המורצות ..... מוחמד אסף שמיכה .... ומעלם ממעגל האור ..... דאגתי לו ... אבל הוא הסביר לי במבט חד עוד בג´יפ שלא אתקרב ולא אביט בו אפילו ..... אז כיבדתי ורק עקבתי אחריו בעיניים ...... נו אני מדברת בשפה ללא מילים , אך אצלי אני צריכה לעשות זאת בעזרת העיניים ..... הבדווים יכולים לשוחח בשפה הזו בכל כך הרבה תחומים . הקיצר ... באיזה שהוא שלב הלכתי לבדוק אותו ...... הוא הסביר לי במילים את מה שהוא אמר לי במבט קודם ...... אז הלכתי ..... כל הלילה מוחמד היה ארוז בתוך השמיכה ..... בתוך עצמו .... בתחושת לב שלי ..... הוא היה בתהליך ריפוי פנימי ...... הוא סרב לקחת כדורים ..... או תה חם , או לימון ... שהוצעו לו למכבור על ידי הבנות בטיול . הוא רק רצה להתבודד בשקט . מסביב למדורה זכור לי שלרגע חשבתי למה הם לא עושים דבר לעזור לו .... החברים שלו ..... אבל גם קלטתי שהם כל הזמן במודעות איתו .... אבל חיצונית ..... במציאות ...... לא היה לכך או לעזרתם או דאגתם , אף לא סימן . למחרת בבוקר ...... כשקמתי ..... ראיתי במרחק את מוחמד ..... כאילו חדש . לא היה ולוא סימן קטן מהשפעת האיומה שפקדה אותו יום לפני כן .... כשראיתי ריפוי עצמי ברמה שכזו מתגלמת למול עיני ........ אז התמדתי בלנסות להבין את הסודות הטמונים אצל האחים שלנו ..... אלו המסוגלים לספור את שרשרת הדורות שלהם , ושורשי משפחתם לישמעאל .... לאחיו יצחק ..... ולאברהם אבינו ....... ואיני מדברת על אותם עמי המזרח שכשלקחו על עצמם את האיסלם כדתם , כינו עצמם ערבים . אני מדברת ספציפית על הבדווים ..... שעל פי מה שאני ראיתי ...... וחוויתי , הם מתפקדים בצורה מושלמת בעולם הסודות של הצימצום ....... לא מדברים על כך ..... אלא ..... חיים דרכו . רגע רגע , יום יום ...... חחחחח ..... כשאני חושבת על כך , אז לכאורה ...... מסע אחי הנשמה שלי ושל מוחמד – 4 ימים בהרים ..... בני דודים , בעלי קשר דם לאברהם , צועדים יחדיו במדבר ...... מצאצאי ישמעאל ...... עם גלבייה בלבד חי את עולם הצימצום . ואני מצאצאי יצחק ..... עם הספר ביד מנסה למצוא את נוסחת התיאוריה והסודות המגולמים בכל רגע ורגע בכאן ועכשו .

יחפנית

New member
אחרית דבר .... ותודות כאן לכולם

שימור אנרגיה זה אחד הדברים החשובים שלמדתי מהבדווים . כיום אני יודעת זאת בתיאוריה ועושה זאת באופן נדיר ביותר ..... אולי כאן אני מזמינה עצמי לעשות זאת בצורה שתתאים לחיי . טוב עד כאן להפעם ....... בכלל לא מה שדיברנו עליו , לא הרבה נוגע לנושא , ובכל זאת ....... יצאה לי מגילה ..... של סיפורים ליד המדורה ...... אני ככל הנראה אמשיך לכתוב לעצמי על הנושא , כי זה מזכיר לי מה עוד פגשתי בדרכי ושכחתי לראות . ואם אקבל תגובות שאתם נהנים מהקריאה , אעביר לפורום העתקים של סיפורי הארוכים על מה שלמדתי מאנשי המדבר . אז התחלנו מהנושא של לבקש עזרה ..... ואחרי מסע הכתיבה הזה .......כרגע אני יכולה לומר ........ שכשאנו מתחילים לעזור לעצמנו ........ העזרה מגיעה ומגולמת בכל מקום ורגע ........... ואם אנו מדברים כבר על עכשו ועל הרגע ...... או הכאן ועכשו .... אז גם אני שחשה בחודש האחרון כמו בתוך מערה ..... ורק מחשב למולי ..... לכאורה לא עושה כלום ....... גם מפה ..... אני מקבלת כה הרבה עזרה .... ועתה הזמן להודות ........ לכולכם ..... לכל אחד ואחד שכאן בפורום כותב ...... מכל אחד אני לומדת . לעיתים משפט , לעיתים מילה , לעיתים כל ההודעה . כל מילה חורטת עוד תצורת מחשבה המסמלת לי את המשך הדרך בבפנים . יאיר ........ תודה מעומק לב . אילת ....... חחחחחחח ...... אחותי הצולעת ..... אוהבת אותך ביותר . תודה על כל מילה ועל הנושא הזה שגילם לי שיעור ענק ..... גירית בי את הכתיבה וכשנזלתי לי לתעד בי את המחשבות גיליתי דברים רבים שהסתתרו בי בפנים ... מגנולית ...... את יקירה ..... קחי זמנך ..... אך כשתצאי מהמערה ...... בזמן הנכון של אלוהים ..... אני פה לרקוח לך מגילות של אהבה ..... תודה שכבר כמעט שנה וחצי את מאתגרת בי מגילות . מרבית מהכתובים הכי טובים שלי היו למענך ...... מדורה וירטואלית , סרטן ופירואט ...... כבר אמרתי תודה ????? אם לא אז תודה מעומק הלב . ואל דאגה עד שתשובי לאש והעוצמה בתוכך ..... יש לך מחליף באיתגורים לי ..... (יאיר עושה עבודה מצויינת )..... אודליה ..... שפתחה את פורום לא לבד ..... ונראה לי שתיכף נשלח לך טכנאי מחשבים .......חחחחחחח תודה מקרב לב, ליטל ..... סליחה ..... כי נראה לי שאנו לא מספיק כאן תומכים בך ..... תודה שאת פה ..... וליבנו עימך . רחל ....... המנגל של קרבן הכבש ..........חחחחחח שנראה לי מתאים עם הסיפור הזה יותר מכל לרגע ......תודה . ציפורית ......... אמצי לך אייקון ... תודה ........ חחחחחחח שרוני ...... תודה מקרב לב, מיכלי ...........חחחחחחחחחח אוקיינוס כה עמוק .... וכל זה החל ממושלמות .......חחחחחחח כה אוהבת ומודה לך . בכלל תודה לכולם ....... כל אחד שגרם לי לחייך . שגרם לי לחוש בעולם קצת יותר קל ....... ואם אעלם לכמה ימים ולא תקבלו ממני תגובה ....... חחחחח .... אז זה כי כבר מלפני יומיים .... אני חשה את התודה בליבי ...... אני ארחיב על התהליך אולי אחר כך ...... אבל מדובר ברגש תודה עמוק על כל מי שעשיתי לו חיים קשים ....... מכיוון שאני צריכה ללמוד כרגע להפרד ..... אז הפרידה היחידה שאני מכירה זה תודה . ויש לי כרגע ברשימת הלעשות ..... לכתוב כמה מכתבי תודה .... אז אם אעלם ..... אני במערה שלי ..... מודה .......אני .......... לפניך ....... תודה ויום מופלא

אילת33

New member
יחפנית

מאוד אהבתי את הסיפורים שלך על הבדווים... אבל - מקשה ושואלת אותך - - - איך את בלבקש עזרה? איך את בלקבל עזרה? מה חשה? מה חושבת? האם נינוחה / מתוחה? האם זה מביך אותך מאוד? האם את יכולה לבד באותה מידה שיכולה בעת קבלת עזרה? האם את מסתייעת בעזרה? וכו... וכו... זה הדיון שהצעתי, חומד שלי... אוהבת אילת

eliya-l

New member
קבלה - נתינה - וכו´../images/Emo66.gif

לאיילת וגם ליחפנית האהובה עלי. אכן בחלק גדול מהמקרים, השיעור שאותו היה עלינו ללמוד הוא קבלת עזרה - זה היה גם השיעור שלי וכשבוע לאחר שחזרתי הביתה מהניתוח תפסתי את עצמי במקלחת מתגלגלת מצחוק - כשההבנה והתובנה התגלו לי - ירד האסימון. אך אין זה מחייב שזהו השיעור של כולנו - ליחפנית היה נחוץ למצוא את הכוחות העצמיים שלה - להתכנס אל תוך עצמה ומתוך אותה התכנסות לצאת החוצה ולפרוח. דוד דיבר באחת מההודעות הקודמות שלו על מודעות וכו´. אכן ככל שנהיה מודעים יותר ויותר נוכל לטפל בעצמנו בכל מיני מחלות בין אם אנחנו בעצמנו ובין אם בהעזרות במטפל - הילינג וכו´ וכמובן שהבחירה היא שלנו. יחד עם זאת עלינו לזכור כי במציאות הזו שלנו - המציאות הגלובלאית שאומנם היא בתהליכי שינוי נפלאים אך הפחד מפני טיפולים מ"סוג אחר" עדיין מאוד מאוד חזקים. אין ספק ולא יכול להיות ספק שאנו יוצרים את כל המחלות שלנו אך לפני שיתנפלו עלי אומר שאני מוכנה להתפשר שאנחנו יוצרים רק 99% מן המחלות וכמובן שלא במודע. בנוסף עלינו לזכור שבחלק מן המקרים השיעורים הנלמדים מן המחלות שלנו לא נועדו בעבורנו אלא נועדו בעבור הסביבה שלנו, בין אם למשפחה הקרובה שלנו - מי מהם, בין אם לרופאים המטפלים בנו וכו´. הבחירה שלי היתה לעבור ניתוח על אף שידעתי שאני יכולה לטפל בסרטן שהיה לי לבדי - זו היתה הבחירה שלי ואינני מתחרטת עליה. אני סבורה שבתקופה זו ובמציאות הזו שלנו יש לשלב את נושא ה"מודעות" או יותר נכון לימוד אהבה עצמית וטיפולי הילינג שונים יחד ובשיתוף עם הרפואה הרגילה. שיהיה יום נפלא לכולם אליה

למעלה