הליגה ל- 2004 נחתכה ב- 50%

חגי זיו

New member
הליגה ל- 2004 נחתכה ב- 50%

ראשית ברצוני להתריע מראש שבשל תסכולי הרב מהחלטות שהתקבלו הערב בועדת ההיגוי לליגה אשחרר את כל חרצובות לשוני ואתדל להציג את הדברים בצורה העוקצנית המירבית שניתנת. להן: נוכחים- אברון ,אנכי ,עמיר שלום ,ולסי ,שוויצר אילרם. עמיר החל בסדרת השגות לגיטימיות שהתקבלו אחת לאחת ובכך הכין את הקרקע למהלך מבריק ומתוחכם אשר הצליח להפיל בקלות הראוייה לכל גנאי אפשרי את אלה שחשבנו לנציגינו המכובדים. מהלך ראשון - צמצום מספר התחרויות. הטענה כי תכנון של 12 תחרויות הינו מוגזם ויש לקצץ ל-8 מקס' 9. אני עדיין לא קלטתי את המהלכים הבאים ונפלתי בפח והסכמתי ל- 10 תחרויות בלבד. הבוגדים שהצביעו על 9 כללו פחות או יותר את כולם למיטב זכרוני. מהלך זה למעשה הכשיר את המהלך הבא שהוא למעשה כיפוף הליגה באופן מוחלט לצרכיו האישיים של עמיר וחבל. מאחר ויש רק 9 ליגות הכריז עמיר כי הוא יעדר באופן מוצדק מ- 3 והציע שיחשבו את מיקומו רק לפי הליגות שהוא השתתף. למעשה כל אחד שיעדר מ- 3 ליגות באופן מוצדק יהנה מפריוילגיה זו. כדי להכין את ההסכמה לצעד חריג זה נזרק רימון עשן לזירה שלמעה בלבל את התמימים: לכאורה יחשבו בסוף שנה 7 הליגות הטובות מ- 9 ולכאורה למי שישתתף בכל הליגות יהיה סיכוי טוב יותר כיוון שיוכל לזרוק 2 גרועות. (למעשה דבר זה מאפשר גם אי הגעה לא מוצדקת ל- 2 ליגות וחבל כי יש בכך כבר פגיעה באיטרס ההגעה לליגה של כמה שיותר אנשים). בפועל ה"יתרון" הנ"ל אינו מתקיים כלל כנגד עמיר מכיוון שכל אחד ימדד מולו רק בליגות בהן הוא השתתף. ההצעה שהעלתי היתה אמורה לתת יתרון לאלו שנמצאים בכל הליגות וגם לתמרץ את כולם להגיע למקסימום ליגות והוא היה בפשטות לחשב את 7 הליגות הטובות של כולם - למי שיהיו רק 6 יזכה לקבל עבור השביעית את ניקודו הממוצע . בשלב זה ולנסי הפגין תמיהה ארוכה לבי אופן חישוב הממוצע וטען כי זה בלתי אפשרי (למרות שזה כמובן פשוט מאד). כדי להמנע מלהעיק על כישורי חישוב הממוצע העדיף ולנסי לתמוך בהצעת עמיר ושוויצר שלא הבין כלל על מה מדברים והעריך כי אני מייצג גישה איטרסנטית החליט ללכת עם ולנסי מתוך תחושת ניטרליות מדומה. התוצאה רבותי- הליגה השנה עברה לנהל עמיר שלום. למעשה במידה ועמיר שלום יהיה מספיק טוב , לא צריך יותר מ- 6 ליגות. מספיק לנצח אותו ב- 6 הליגות כדי לכאורה להיות אלוף הארץ. לאזהרתי לגבי בעיות לוגיות קשות שינבעו משיטה זאת וחוסר התמרוץ לאלו שיופיעו לכל הליגות לא נמצאה תמיכה בקרב חברי הועדה. כלומר חברים - גם אם תתאמצו מאד , מה שיכריע הם רק הליגות שעמיר ישתתף בהם ולכן כבר עכשיו כדאי לבטל את שאר 3 הליגות. אפילו רצוי לעשות זאת מאחר ועלולות להתרחש בסבירות גבוהה דילמות קשות בדרוג. במיוחד אם אנשים נוספים ינצלו את זכותם ל- 6 ליגות בלבד על רקע חיסורים מוצדקים ולמעשה מיקומם יחושב רק ביחס לליגות שנכחו. בשיטה זו כמובן גיא יכול להיות מקום ראשון ב- 6 הליגות שלו , עמיר מקום ראשון בליגות שלו ואילן מקום ראשון בליגות שלו. הרי כל אחד יכול להיות ב- 6 ליגות שונות מתוך ה- 9. מה קורה אם אחת מ- 6 הליגות הלגיטימיות שמישהוא תכננן להשתתף בהן תבוטל?... אז יחשבו לו רק 5 ליגות ביחס לאחרים ואיך בכלל נגיע כך לטבלה סופית עם ניקוד לכולם בסיכום שנה.... יש עוד כמה קונפליקטים קשים אפשריים שלא הזכרתי כדי להשאיר לדמיון שלכם להבין עד כמה השיטה פסולה , לא שויונית , מצעידה את הליגה עמוק אחורה ובפועל משרתת כנראה אדם אחד בלבד ומצפצפת על שאר המתחרים שרצו לראות את המסורת החיובית של השנים האחרונות נמשכת. לסיכום- החלטות מהותיות מאד שהתקבלו בועדה שהוקמה באופן ראשוני שיגרמו לנסיגה משמעותית באיכות הליגה ובהגינותה. חבל שאילן , ולנסי ושוויצר לא הבינו את העובדה שהפכו לבובות על חוט במהלך מבריק של עמיר שיצא עם כל תאוותו בידו.

חגי זיו

New member
אגב - לא הזכרתי את אברון

שלהערכתי לא היה שלם עם ההחלטה השנייה לגבי צמצום הליגה ל-6 וגם לא הצביע בעדה אלא העדיף להמנע.

avron

New member
חבל ששהגעתי

חבל שהגעתי. אם הייתי יודע שתעשה מכל זה כזה סלט לא היתי בא. מה אתה ילד? הפתיעו אותך? הלא הכל היה בדיון פתוח ויכולנו לחזור שוב להחלטות הראשוניות ולשנות אותן אם חשבנו שהיתה פה איזו קנוניה. היחידי שהרגיש כך זה רק חגי. חבל שמתנאל וירון לא היו כי היה חשוב לשמוע אותם לפני ושוב: לפני לפני לפני ולא אחרי החלטות. זה גם לא בסדר שכל זה נעשה ימים ספורים לפני הליגה הראשונה. לא הלכנו לקראת "עמיר" אלא לקראת כל מי שחושב שהוא אינו יכול להתחייב לכל כך הרבה ליגות - אנשים עם משפחות (יש כאלו חגי!), אנשים שעושים עוד דברים חוץ מגלישה (אופניים, טריאטלון..), אנשים במילואים או פצועים (אלון). הלכנו גם לקראת אילן ולקראת כל מי שיטוס השנה בחו"ל (ירון, גאי ואני מקווה שעוד) אברון

חגי זיו

New member
איזה ערימת בולשיט!! אפשר לטרמל עליה

הלכת לקראת בנאדם אחד בלבד ודרכת על כל השאר. אם היית משתתף בליגה ומתחרה ברצינות כנראה שגם זה היה אכפת לך

avron

New member
תתביש לך

תתביש לך. נדרשה שיחה טלפונית ארוכה כדי לשכנע אותי לבוא בכלל לפגישה ובא נאמר שכול המשתתפים בקשו שאבוא. היות וזה לא כך, לא תראה אותי יותר באף פגישה. ושלא תעיז לפנות אלי בתור ועדה או בורר או כל דבר אחר.

חגי זיו

New member
לא הבנתי על מה להתבייש ואני מתבייש

בזה שלא הבנתי. התבקשתי להופיע ל"ועדה" בלי שהפצירו בי ובלי ש - "נדרשה שיחה טלפונית ארוכה כדי לשכנע אותי לבוא בכלל לפגישה ובא נאמר שכול המשתתפים בקשו שאבוא." כנראה יצאתי פרייר....

חגי זיו

New member
ואללה - בקריאה שנייה - לא שחררתי

שום חרצובות לשוני והייתי עדין מדי בתאור המהלכים. הפעם אני לוקח את האחראיות על עצמי.

ג ל נ ט י

New member
האמת

אם חשבתם שאפשר להפציץ את הפורום במלאנת'לפים הודעות על מנת לעורר בלאגאן. אז חשאאאאאאבתם :)

שוב אותה המנגינה...

אולי קודם קצת היסטוריה: לפני 3 שנים הגיע עמיר לישיבת הנהלה בדיוק כמו עכשיו לפני הליגה, וביקש לאשר בקשה חריגה לחסר 3 ליגות באישור,ההנהלה שראתה בכך בקשה לא סבירה ניהלה דיון נוקב בעניין והשתכנעה כי יש חשיבות רבה ליצוגו של עמיר בחו"ל ולמעשה אישרה לו את החיסורים ומתוך הנחה שעמיר ייצג את עצמו במספר סביר של ליגות(באותה תקופה תוכננו 11 ליגות)ומתוך הנחיה מחייבת להשתתף במינימום ליגות כדי לאפשר לו זכיה במקום הראשון. היום אחרי 3 שנים כנראה שלחסר 3 ליגות נהפך לדבר שבשיגרה "ואפשר" לחסר 3 ליגות גם במספר מצומצם של ליגות בשנה.לא ברור לי למה הייתם צריכים לקצר את מספר הליגות הרי לא הייתה למיטב ידיעתי שום בעיה אצל המתחרים לגבי מספר הליגות.עכשיו לא ברור שקיצור מספר הליגות אמור להשפיע באופן ישיר על מספר החיסורים המוצדקים? בנוסף לזה נשארו הרבה דברים פתוחים:נניח שלעמיר בוטלה או ביטל לעצמו תחרות הוא יוכל להשתתף בתחרות מס,7 ? אם כן אז עמיר השיג לעצמו יתרון אדיר בכך שיוכל לבחור לעצמו השתתפות או אי השתתפות בליגה נוספת לפי מיקומו... נניח שיבוטלו 2 ליגות מה-6 של עמיר גם אז יוכל עמיר לזכות באליפות? עכשיו שאלה כללית מה השתנה השנה בליגה משנה שעברה מלבד הנוסחה?אני הייתי בטוח שצוות ההיגוי אמור לדון בפרמטרים של הנוסחה ולהשאיר למנהל הליגה שבא עם הרבה מוטיבציה שיקול דעת ובמקרה של בעיה ניתן היה לבחון כל בעיה מקרה לגופו. בקיצור שוב פעם הטעם המר הזה בתחילת שנה...

חגי זיו

New member
אגב - גם אני הופתעתי מכך שאנחנו

מקבלים החלטות מעבר לנוסחה בלבד. יתכן שזאת לא היתה כוונת ההנהלה כשנתנה מנדט , אבל לא הייתי בישיבת ההנהלה הרלוונטית ויתכן שהם העבירו מסר כזה.

ג ל נ ט י

New member
אגב

אם חשבתם שאפשר להפציץ את הפורום במלאנת'לפים הודעות על מנת לעורר בלאגאן. אז חשאאאאאאבתם :)

ג ל נ ט י

New member
אפשר לפתור את הענין שהעלית

על ידי כך שעמיר יתחייב לליגות שיצא אליהם ויצביע מבעוד מועד באיזה ליגה לא ישתתף. אולי זה ישפר את המצב (ואולי זה ירצה חלק מהויכוחים). אבל בכל מקרה אי אפשר להתכחש לעובדה שמי שטוב מול עמיר יזכה כך או כך בדירוג טוב ממנו. כל הנסיונות לדבר על "מזל" פועל לשני הכיוונים (גם לעמיר יכול לא לשחק המזל...).

חגי זיו

New member
זה כל כך לא קשור לטענותי - משה אתה

לחלוטין לא הבנת את הנזק שתמכת בו

אני לא מבין למה צריך מספר מועט של

ליגות כלמעשה כמעט כולנו מעוניינים ביותר ליגות?.ובלי קשר ליותר סיכויים או פחות סיכויים פשוט יותר פעילות יותר נחמד וכמובן לומדים ומתקדמים יותר.ברור ולנסי שהמזל משחק ל2 הכוונים (אגב בדיוק מהסיבה הזאת אני חושב שלא צריך לאפשר לזרוק ליגות)אבל תאר לך מצב שכבר אחרי 5 ליגות אתה מגלה שבעצם כבר איבדת את הסיכוי למקום ראשון איזה מוטיבציה תהיה לך להמשך?

ג ל נ ט י

New member
גם אני בעד יותר ליגות

לא היתי ברוב. זו הסיבה שהיתה חשיבות לנוכחות בישיבה הזו.

דיברתי עם אילן ששינה את דעתו לגבי

מספר הליגות ואין לו בעיה לחזור ל-12 ליגות בהנחה כמובן שלרוב חברי הליגה אין התנגדות

ג ל נ ט י

New member
זה לא עובד ככה

במיוחד בנושא רגיש כזה צריך לכנס ישיבה (אני אישית נגד אלא אם יש סיבה טובה למה פתאום משנים דעה). זה די לא פייר שעמיר כבר לא בארץ ולא יוכל לומר את דעתו למרות שטכנית אפשר (מוסרית זה לא בסדר).

חגי זיו

New member
הבדיחה הגדולה של כל העניין היא שאין

טבלה חד משמעית לליגה. למעשה כל אחד שיטוס ב- 6 ליגות עם חיסורים מוצדקים יכול להתמקם במקום כלשהוא כך באופן תיאורטי ומעשי יכולים להיות 3 זכאים למקום ראשון או שני או שלישי בלי שיש שום נוהל מי מהם ה"אמיתי". בכלל - ההחלטה יצרה מצב חמור של אי ודאות לגבי המיקום בליגה, אי ודאות למקרה שתבוטל ליגה שאמורה להיות אחת מה- 6 ההכרחיות, אי ודאות לגבי הכדאיות בהתאמצות להגיע כלל לליגה. כמו שאמרתי - לקחת הצלחה מוכחת ולהחזיר אותה אחורה.

ג ל נ ט י

New member
כמו שאמרתי

מי שמחפש איך לדפוק את הליגה ולתחמן אולי יצליח. אבל אם הוא יעלה לי על העצבים ויתחמק מסיבות כביכול "מוצדקות" אזי ידרש להציג אישור רישום לתחרות חו"ל (עם תאריכים מדויקים), אישור פציעה (שפעת לא תופס) או אישור מילואים. אגב, אתה מציג את הענין כאילו עמיר יכול "לבחור" את התאריכים שיעדר מהתחרויות מראש לפי רצונו, אבל אם תדון בכל היעדרות לגופה (כולל בדיקה פרטנית האם נעדר מסיבה סתמית או ששהה בחול עקב תחרות) הרי שאין כל כך אפשרות לתחמן. בכל מקרה יש ועדת ערעור שתדון (אני מקווה לעומק) במקרה של תחמון (אם יש כזו).

חגי זיו

New member
לא הבנת - אני יכול להעדר מ- 3 ליגות

בלי שום הסבר ועדיין לנצח את הליגה. כנראה שוב שלא הבנת על מה הצבעת אתמול

למעלה