הליגה ל- 2004 נחתכה ב- 50%

ג ל נ ט י

New member
זה רק נראה ככה

כי יש לי תחושה שמפציצים פה את הפורום בתגובות רטוריות וסתם "תעבורה" כדי ליצור רושם כזה (יעני מלחמה פסיכולוגית).

ג ל נ ט י

New member
ואללה

אם חשבתם שאפשר להפציץ את הפורום במלאנת'לפים הודעות על מנת לעורר בלאגאן. אז חשאאאאאאבתם :)

ג ל נ ט י

New member
אכן לא הבנתי

נניח שהשתתפת ב 6 ליגות וקיבלת 1000 בכל אחת. נניח שההיעדרות שלך מה 3 הנותרות אינה מוצדקת. נניח שירון השתתף ב 6 ליגות וקיבל גם כן 1000 בכל אחת. בניגוד אליך בכל ליגה נוספת שישתתף הוא יצבור יותר ניקוד ולבן יזכה בדירוג טוב יותר. אתה שנעדרת מ 3 ללא הצדקה נדפקת. אם תחפש להצדיק את ההיעדרות שלך, תידון בפני ועדת ערעורים (אם מישהו יתלונן שאתה אינטרסנט) וסיבת ההיעדרות שלך כנראה תיפול (אלא אם תמציא אישור מילואים, אישור הרשמה והשתתפות בתחרות חול או אישור פציעה (וכולם יודעים אם פצעת או לא- זו אגודה קטנה, מוקפת אויבים)).

חגי זיו

New member
אם השתתפתי ב- 6 הליגות שלעמיר איני

צריך להופיע לשאר הליגה - כנרא שלא שמת לב לעובדה הפשוטה הזאת

ג ל נ ט י

New member
עדיין לא הבנתי וכנראה שאני עדין לא

שם לב. אם ניצחת את עמיר בליגות האלה, אז עמיר לא מקום ראשון (משורין לו שני, שלישי, רביעי וכו). אבל המקום הראשון לא מובטח לך, השיריון הור רק ביחס אליו.

חגי זיו

New member
זה לא בסדר שא' טוב יותר מ ב' ,

ב' במקום שני וא' לא במקום ראשון. זה מהזה פשוט שאני מתבייש אפילו לחשוב שאתה לא מבין דבר כה בסיסי בליגה ובכל זאת נמנעת בהצבעה מלתמוך באפשרות לקבל דרוג אחיד לכולם שאין בה סתירות לוגיות.

ג ל נ ט י

New member
קצת על תורת הקבוצות

אם A גדול מ B, ואם B גדול מ C אז A גדול מ C. ליחס הזה קוראים יחס טרנזיטיבי (אני מניח שלמדת זאת). יחס טרנזיטיבי הוא יחס סדר, אולם לא לכל איבר בכל קבוצה מתקיים יחס טרנזיטיבי (מה לעשות, כך מלמדת אותנו תורת הקבוצות). עבור איברים שלא מתקיים בינהם יחס סדר נאמר שהאיברים אינם ברי השוואה. ולענינינו, כן יש מצב שהאיברים בקבוצה אינם ברי השוואה היות ולא השתתפו תמיד באותה תחרות. זה לא אומר שלא ניתן למצוא חוקיות שתסדר את האיברים על קו ישר (כי מה לעשות, צריך לדרג את האנשים מלבד לזיין את השכל על תורת הקבוצות) ובמקרה שלנו אם שני אנשים מוקמו במקום שני או ראשון אפשר לסדר אותם על פי ניקוד אם גם הניקוד שווה, מיצידי שיקבלו ביחד את הפרס הראשון, שני, שלישי ... (רק שההסתברות ממש קטנה, ואם תצליח לעשות זאת מגיע לך פרס ישראל בקומבינטוריקה).

חגי זיו

New member
שמע ולנסי התיאשתי ממך - אתה פשוט

לא קולט שלא ניתן לדרג אנשים בטבלה על סמך ניקוד שנגזר מליגות שונות. צר לי שהדבר הפשוט הזה לא מצליח להסתדר לך.

ג ל נ ט י

New member
צריך רק להשתדל

אין מה לעשות חגי. כל פתרון שתנסה להציע הוא למעשה פיתרון שמנסה לישב סתירות במערכת שאין בה יחס סדר מלא (זה פשוט עובדה מתימטית). במערכת שאין בה יחס סדר מלא (יש איברים שאינם ברי השוואה, שמנסים "לסדר אותם בכח") תמיד אפשר למצוא סתירות אם רק רוצים ומתאמצים (על הלוח מבחינה תיאורטית). בתכלס ההסתברות ממש קטנה תחת הפורמט שהוצע בתקנון. הפתרון שהוצג והוסכם הוא מספק לטעמי, וגם סיפק אחרים. הוא היה פשוט יותר ובכל מקרה לא שונה מהותית לענין המערכת (שוב פעם אחזור ואומר שאתה מנסה ליישב סתירות במערכת לא שלמה). לענין טענתך שעד סוף הליגה לא ניתן לדעת מה המצב... נו מה חדש, תמיד זה היה ככה ושלא לדבר על דברים שהתהפכו (וחוץ מזה הטיעון לא נכון כי כבר נעשה שימוש בשיטה לפני שנה או שנתיים). העיקרון שסוכם הוא שלא יהיה לך עדיפות על עמיר. אתה חלקת והיצגת גישה לפיה אתה רוצה עדיפות על עמיר בגלל שאתה משתתף ביותר ליגות, והדבר לא נראה לאחרים (וגם לי). כאן עיקר המחלוקת, וכנראה שלא נסכים. מעבר לכך נקבע ענין חובת השתתפות במינימום תחרויות, וכן ניתן המנדט למנהל הליגה לדחות תחרות אם רוצים להמתין למישהו שבדיוק השבוע בחול (אם אתה רוצה כל כך להתחרות בו). יהיה בסדר חגי, אל תתעצבן. בסוף הכל יסתדר (בסבירות מאד גבוהה).

amitceder

New member
וואלה לקחתי הסמסטר הסתברות

חבל על הזמן איזה מקצוע קשה זה. אבל הקשקשת שלכם על הליגה פי 20 יותר מסובכת...

חגי זיו

New member
פשוט לא נכון מה שכתבת וחבל שאתה

כנראה גם מאמין בזה. הפתרון שלי פשוט הרבה יותר שלא לדבר על כך שהוא הוגן ואחיד לכולם. אין שום אפשרות לסתירה לוגית והוא מעודד את כולם להשתתף כמה שיותר בליגה. שוב - בהעובדה שאינך מבין איך מחשבים ממוצע אינה סיבה לכתוב שטויות שיצדיקו את הטעויות החמורות שהחלטתם עליהם ואני די משוכנע שבסופו של דבר הדברים יעשו בדרכי.

ג ל נ ט י

New member
זה לא נכון לאמר שמה שאמרתי לא נכון

מתימטית ועובדתית, אין אפשרות לפתרון שלם במערכת כזו ולא יעזור כמה שתחזור על זה.

למעלה