אופס ברח לי... פה ההמשך.
הלידה של הבכור היתה בבי"ח עם דולה ומיילדת פרטית והמסקנות שלי ממנה היו ש- - קורטקס זה חרא ליולדת. - תינוק אה-סינקליטי זה אומר שהוא לא נכנס טוב לאגן. - לידה אנכית היא לא בהכרח לטובת העניין. בקיצור הרבה עבודה לקראת הלידה בבית.. ועשיתי. באמת. ההריון עם רואי היה אחר לגמרי והלידה היתה, נו, אחרת לגמרי. אבל שוב כניסה לא טובה של תינוק לאגן, ולגרנד פינאלה - פרע כתפיים. מה זה, תחרות, מי מהילדים שלי עושה דברים יותר נדירים ??? לא לצחוק ולא ליפול בפח השנינויות-בלירה שלי, כי אני בוכה פה, שלא תטעו. אחרי הלידה שאלתי את המיילדת שלי - מה יהיה בפעם הבאה ??? שכן גם משקלי הלידה עולים, הרי, והסיבוכים שלי יא ווארדי.. היא ענתה לי - בלידה הבאה נלך בחמישה ס"מ לבית חולים ונעשה אפידורל. מיילדת בית שתגיד כזה דבר - הרי במילים ברורות היא אומרת לי שאני לא צריכה ללדת בבית, בעצם. אז מה אני אעשה ??? ללדת בבי"ח אני לא יודעת, ללדת בבית אני לא יודעת, אבל אני רוצה עוד ילדים - איך הם יצאו ? חשבתי שאולי זו אמירה שמקורה בטראומה של אחרי הלידה, הרי גם למיילדת ולדולה שלי היתה חוויה לא פשוטה בכלללללללל. במהלך הזמן שעבר שמעתי גם ישירות מהמיילדת שלי וגם בעקיפין ממקורות שונים (יולדות אחרות למשל) - שכששואלים אותה מה הדבר הכי מפחיד שקרה לה בלידת בית היא תמיד מציינת את הלידה שלנו (בלי שמות כמובן). ביום שישי הייתי בשאקטי והיתה שם חברה שלי שילדה לפני חודש עם אותה מיילדת ואותה דולה, ואמרתי משו על כך שאחרי הטראומה שעשיתי למיילדת שלי היא לא תיקח את הלידה הבאה שלי... אז חברה שלי אמרה - היא תיקח, אבל עם רופא. הרגשתי שחטפתי בוקס בבטן, כל המעיים שלי התהפכו. אז אני באמת לא יכולה ללדת בבית !!! מה זה זה - עם רופא ?! למי יש כסף לזה בכלל, ואני לא רוצה גבר בלידה בקושי את בעלי, רק כי הוא כזה הוא... נלחצתי. לאללה. ואני יודעת שיש כמה בתי חולים במרחק נסיעה ממני שאם אגיע ללדת בהם אקבל כל מה שאני רוצה כולל להביא איתי את המיילדת שלי ככל הנראה... אבל אני לא רוצהההההההההההההההההההההה. אני לא יודעת בכלל למה אני כותבת את כל המגילה הזו. אולי כי אני חייבת להוציא. אני לא יודעת מה אני רוצה שיגידו לי. הרי אפאחד לא יוכל להגיד לי "אל תדאגי הכל יהיה בסדר" וכאלו... באותו שאקטי היתה גם חברה שלי שמרכזת קורס דולות ובדיוק לפני שבוע הביאה את המיילדת שלי לדבר מול בנות הקורס. כשהיא נשאלה, שוב, מה הלידה הכי מפחידה שהיתה לה היא סיפרה, שוב, על הלידה שלנו. וסיפרה - שהמזל שהיה בלידה הזו היה שהיולדת היתה דולה, הבינה בדיוק מה שקורה בזמן אמת ושיתפה פעולה, ולכן היא הצליחה לחלץ את התינוק בשלום. פתאום הבנתי משהו שלא הבנתי קודם. כבר שמעתי ממנה את המשפט הזה ש"איזה מזל שזו היית את ושיתפת פעולה כי אחרת לא בטוח שהייתי מצליחה" - אבל לא הבנתי אותו. מה לעזאזל הייתי יכולה לעשות אחרת ??? פתאום הבנתי שיכולתי ועוד איך לעשות אחרת - יכולתי להשתולל יכולתי לזוז יכולתי להתכווץ יכולתי מלא דברים - אבל עמדתי שם (אני, הקונטרול פריק - לשעבר ?!) כורעת על ארבע רפויה לחלוטין ולא הנעתי שריר למעט נשימה כשהיא הכניסה את שתי הידיים שלה לואגינה שלי וחילצה את התינוק שלי מתחת לפוביס. אלוהים זה הרי מנוגד לכל אינסטינקט של בריחה מכאב, הרי בבדיקות ואגינליות אני מזיזה אגן באופן לא רצוני, הרי חצי שעה קודם בלידה עוד בעטתי בה כי הייתי בטוחה שהיא קורעת אותי עם הידיים, כשהראש התקדם. מה היה שם ברגע הזה שהייתי צינור להצלתו לעולם של רואי ? אני חוזרת כבר שנה ושמונה חודשים לרגע הזה וכל פעם בוכה. (אני אולי אפתח את ההודעה הזו גם בקומונת הבית שלי, רק מרגישה צורך להגיד).