הלך עלי, חציתי מסילה באדום הראשון שהבהב

הלך עלי, חציתי מסילה באדום הראשון שהבהב

כל כך התבלבלתי עד שאינני יודעת אם צולמתי או לא. ראיתי אורות מכל הכיוונים, אדום כתום. ברור לי שלא אצא בזול כי מאוד מחמירים עם עברייני רכבת. אז כמה שלילה מקבלים על עבירה כזו. רק מי שלא נוהג לא עושה עבירות תנועה. אני חושבת שאם היו באמת תופסים את כל עברייני התנועה ומענישים אותם כחוק לא היו נהגים על הכביש. לא ייתכן לנהוג כל היום בלי אף עבירת תנועה. אנחנו רק בני אדם לא רובוטים.

נתן11111

New member
רכבת

לא בטוח שצולמת והיה וכן הזמנה לבית משפט ופסילה מנהלתית על ידי קצין משטרה ל-30יום והשבתת הרכב ל-30יום

נתן, תודה על התשובה. נדמה לי שהבזיק אור

צהבהב, אחרי ההבהוב הראשון של האורות האדומים. עכשיו כבר מאוחר לתקן את השגיאה. נחכה כמה חודשים עד שיגיע הדו'ח, ואח'כ כמה חודשים למשפט. נזמין צילום נראה אם אכן היה זה בשניה השניה, אז אולי אולי השופט ירחם עלי ולא יחמיר בעונשי. האורות האדומים נדלקים לפחות 15 שניות לפני שהרכבת מגיעה. חצית המסילה לוקחת בדיוק 2 שניות בנסיעה של 40/50 קמ'ש.

נתן11111

New member
לאלמוגית

אם את בטוחה שאכן יש במקום מצלמה ואם כן אז עלייך אכן להמתין וליראות ולאחר קבלת הדוח לבקש את הצילום ישנו תמיד האפשרות שיש רכב נוסף. שחצה אחריך ובגלל הלחץ שבו היית לא הבחנת בזה.

משהו חורה לי בגישה שלך...

"רק מי שלא נוהג לא עושה עבירות תנועה" ? ?!? !?!?!?!??! אני כלכך לא מסכים איתך, ועם כל מיני אנשים שמדברים איתי על עניני תעבורה ומקנחים נושא במשפט "ת'יודע, כל אחד גונב פינה פה ושם" וכאלה. אז לא. מי שמקפיד לא לעשות עבירות תנועה, לא עושה עבירות תנועה. נקודה. אין דבר כזה שמתי את האוטו בחניית נכים רק לשניה לקנות XYZ, ואין דבר כזה רק עניתי לטלפון להגיד שאני בנהיגה ושיתקשרו אחר כך, ואין דבר כזה לא עצרתי על קו העצירה כי ראיתי מחצי מיליון ק"מ שאף רכב לא בא, ואין דבר כזה פספסתי את הפניה אז אני עושה רברס בשולים "כולה 10 מטר". פשוט אין. ברור שיש נהגים שעושים עבירות כל הזמן, כאלה שעושים הרבה, כאלה שעושים, כאלה שעושים רק שלא רואים אותם, כאלה שהעבירות שלהם מסתכמות בטעויות פה ושם.וכאלה שכלכך משתדלים, שרק פעם במליון שנה נופלים בעבירה על איזושהי טעות שהם עשו בתום לב. ונכון, אנחנו בני אדם, ולבני אדם מותר לטעות. במדינת חוק, לבן אדם אסור לעבור על החוק. רוב העבירות שאנשים מבצעים על הכבישים הם לא עבירות שנובעות מטעות, תהיי בטוחה. אגב, אני חלילה לא תוקף אותך בעניין חציית הפסים, פשוט לא מסתדר לא בראש הטענה שלך שמי שלא נוהג לא עושה עבירות. זה מקומם.

לילו, העובדה היא שאין נהג שנוהג הרבה מאוד

שנים שאין לו עבירת תנועה, קלה או חמורה. מי שאין התמזל מזלו ולא נתפס. לא מדברת על עבירות שנעשות במתכוון,כמו שתארת, מדברת על עבירות שנעשות בלי כוונה. כמו למשל אדם שנוסע בדרך במשך שנים והיה תמרור זכות קדימה יום אחד הוחלף התמרור לעצור. האדם שנוסע שנים לא ישים לב שהחליפו את התמרור, כי הוא נוסע הדרך כל כך מוכרת לו . אנחנו לא בודקים כל יום את התמרור בדרך שאנחנו נוסעים יומיום. וקורה שפתאום משנים תמרור וכאן נופלים הרבה אנשים. יש עוד מקרים דומים שלא אלאה אותך אתה בטח יודע. אין לי הסבר איך זה קרה לי, ברור שעשיתי את העבירה ברגע של שיקול דעת מוטעה, הסח דעת, לחצתי גז בצורה אינסטנקטיבית, . האמן לי שאני נהגת זהירה וכמעט שאין לי עבירות בארבעים וחמש שנות נהיגה. ושלא תחשוב שאינני מצרה על כך. אני כועסת על עצמי מאוד, אבל כבר לא ניתן לתקן אלא לשיםלב יותר בפעם הבאה. תודה על תגובתך.

נתן, כן אני בטוחה שיש בצומת מצלמה. הרבה נהגים

לפני (לא באותו יום שלי) "נלכדו" בה.

שיר ורד

New member
אין צורך בהסבר.

מאחר ואין ירוק מהבהב או צהוב בחציית מסילת רכבת, זה יכול לקרות לכל נהג שהוא יחצה את המסילה כאשר הרמזור עבר לאדום(עניין של זמן תגובה וזמן בלימה) . אם המצלמה מכוונת לצלם מיד, הוא גם יתפס במצלמה. אם הנהג יעצור לפני הרמזור כדי לבדוק שהוא לא עובר לאדום (אזי מעבר להפרעה לתנועה וסיכוי לתאונת חזית אחור), יגדל גם הסיכוי שלו לעבור באדום, בגלל מהירותו האיטית חציית הפסים תימשך יותר זמן ולכן הוא יסע זמן רב יותר במצב של רמזור אדום אם זה ידלק מיד לאחר שיחצה את הרמזור.

be_roo

New member
../images/Emo45.gif העלתי את הטענה הזו מספר פעמים

העדר זמן ביניים לתגובה הופלך נהגים רבים לעבריינים בלית ברירה.

be_roo

New member
אתם מדברים על שני דברים שונים

אתה מדבר על עבירות מכוונות במודע (חנית נכים, טלפון וכו'). והיא מדברת על טעות של רגע שיכולה לקרות גם לנהג שזהירות ותרבות נהיגה הן בראש מעיניו. אבל האם אתה באמת יכול להבטיח שמעולם לא שכחת לאותת באחד ממאות אלפי מעברי הנתיב שביצעת מאז שהוצאת רישיון? מעולם לא קרה שהערכת לא נכון מרחק של רכב וקיפחת את זכות הקדימה שלו? ככה "בקטנה", לא נגרמה תאונה ולא היתה בלימת חירום אבל גרמת לו להאט כדי לאפשר לך להכנס? אנחנו בני אדם ולא תמיד מצליחים לעשות הכל כמו שצריך. דווקא הגישה של השואלת, שמכה על חטא, מכירה בטעותה וקצת מאוכזבת מזה שדווקא היא שמקפידה ביצעה עבירה חמורה ומסוכנת. אלה אנשים שלומדים מטעותם והסיכוי שיחזרו עליה קטן.

עפ"י החוק - מאסר בגין חציית מסילת רכבת באדום

אך כמובן שבפועל הוראת חוק זו לא מיוסמת.. יחד עם זאתיש סכנה למספר חודשי שלילה ואף למאסר על תנאי. בברכה עו"ד אורון התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

תודה לעו'ד אורון על תשובתו

אם יישמו את הוראת החוק, יצטרכו לבנות הרבה בתי סוהר, ולהאכיל ולהלביש הרבה הרבה עבריינים, ולשלם להרבה סוהרים שישמרו עליהם שומרים בשערי בתי סוהר בקיצור אסיר עולה הרבה כסף למדינה לממשלה אין ענין לאסור עברייני תנועה זה עולה לה יקר יותר. היא תסתפק בהכנסה מקנס גבוה, ומהתראה חריפה. אני משערת שרק במקרה שנגרמת תאונה קטלנית מישמים את החוק.

למעלה