הלכות שימור מזון/ קמחא דפסחא/ אין מפטירין אחר הפסח אפיקומן
מאחר שברוח התקופה ארגנתי קצת את המטבח (יותר אמא שלי מאשר אני - אבל נניח....), וברוח "עושים פסח" כללית, סקרנית לשמוע אם אתם מצליחים לא לזרוק אוכל ושאר סוגיות דומות. למשל:
* האם אתם מצייתים באופן עיוור לתאריכי התפוגה הרשומים על תבלינים? מה לגבי מוצרים יבשים אחרים? (נניח - קמח או שיבולת שועל, אגוזים, דברים אחרים?)
* איזה מוצרי מזון יוצא לכם להשליך הכי הרבה?
* אילו אסטרטגיות פיתחתם כדי לא להשליך?
* בהפוכה: מה אתם אף פעם לא משליכים?
וכל סוגיה דומה שעולה בדעתכם
אצלנו תמיד משליכים מצות בערך 4 חודשים אחרי פסח כשמתייאשים מזה שאי פעם יסיימו אותן (והתשובה היא למה קונים חבילת אדירים מלכתחילה היא: "כי בסופרמרקט חילקו בחינם חבילה של 2.5 קילו, מחולקת ל5 חבילות משנה. ולא אני היתה זו שהלכה לקניות לחג
). חוץ מזה בד"כ ירקות נוטים להפגר לעיתים במגירות המקרר. אני מתחילה לחשוב שמי שהמציא/ה את המגרות האלה הם דבילים כי ככה המוצרים נעלמים מהעין. רחוק מהעין, רחוק מהצלחת והלב....
מאחר שברוח התקופה ארגנתי קצת את המטבח (יותר אמא שלי מאשר אני - אבל נניח....), וברוח "עושים פסח" כללית, סקרנית לשמוע אם אתם מצליחים לא לזרוק אוכל ושאר סוגיות דומות. למשל:
* האם אתם מצייתים באופן עיוור לתאריכי התפוגה הרשומים על תבלינים? מה לגבי מוצרים יבשים אחרים? (נניח - קמח או שיבולת שועל, אגוזים, דברים אחרים?)
* איזה מוצרי מזון יוצא לכם להשליך הכי הרבה?
* אילו אסטרטגיות פיתחתם כדי לא להשליך?
* בהפוכה: מה אתם אף פעם לא משליכים?
וכל סוגיה דומה שעולה בדעתכם
אצלנו תמיד משליכים מצות בערך 4 חודשים אחרי פסח כשמתייאשים מזה שאי פעם יסיימו אותן (והתשובה היא למה קונים חבילת אדירים מלכתחילה היא: "כי בסופרמרקט חילקו בחינם חבילה של 2.5 קילו, מחולקת ל5 חבילות משנה. ולא אני היתה זו שהלכה לקניות לחג