מצות - קונים חבילה
אחת קטנה ולמרות שיש לנו לרוב 20+ אורחים, היא נשארת... אז טוחנים במעבד מזון לקמח בשביל קניידאלאך, שאצלינו אוכלים כל השנה.
ירקות - מאוד נדיר שצריך לזרוק, כי צורכים אותם חיים, ואם הם קצת עייפים אז בבישולים - ותמיד אפשר לתת לגיני פיגס ולתרנגולות. אני גם בתפקיד המזכירה, בודקת את המקרר ומבקשת לאכול את הירקות שמתקרבים ליום הדין - ובני הבית מאוד נענים ומתחשבים בעיניין.
אני קונה תבלינים בתפזורת מהקואופ המקומי אז אין תאריכי תפוגה. משתמשים אצלינו בהמון תבלינים, ובכמויות גדולות מאוד.
ובנוסף, אנחנו מהמקפיאים - מכינים כמויות גדולות ומקפיאים במנות. נראה לי שזריקת האוכל אצלינו מינימלית, כלומר ממש זניחה. הבנות הגדולות משלמות על האוכל שלהן, הצעירה מאוד מודעת ואחראית, מבינות שלזרוק אוכל זה כמו לזרוק כסף ומוצאות דרכים יצירתיות להשתמש בהכל ולהיות מחושבות.
גידי ואני אוכלים אוכל מאוד קבוע, כך שמאוד קל לתכנן נכון.