הלכות שימור מזון/ קמחא דפסחא/ אין מפטירין אחר הפסח אפיקומן

Midriff

New member
זה פחות או יותר מה שקורה אצלנו

וגם אצלי הילדים מתיחסים לתאריך תפוגה כצו אלוהי.
 

Anat Shemer RDI

New member
מצות - קונים חבילה

אחת קטנה ולמרות שיש לנו לרוב 20+ אורחים, היא נשארת... אז טוחנים במעבד מזון לקמח בשביל קניידאלאך, שאצלינו אוכלים כל השנה.
ירקות - מאוד נדיר שצריך לזרוק, כי צורכים אותם חיים, ואם הם קצת עייפים אז בבישולים - ותמיד אפשר לתת לגיני פיגס ולתרנגולות. אני גם בתפקיד המזכירה, בודקת את המקרר ומבקשת לאכול את הירקות שמתקרבים ליום הדין - ובני הבית מאוד נענים ומתחשבים בעיניין.
אני קונה תבלינים בתפזורת מהקואופ המקומי אז אין תאריכי תפוגה. משתמשים אצלינו בהמון תבלינים, ובכמויות גדולות מאוד.
ובנוסף, אנחנו מהמקפיאים - מכינים כמויות גדולות ומקפיאים במנות. נראה לי שזריקת האוכל אצלינו מינימלית, כלומר ממש זניחה. הבנות הגדולות משלמות על האוכל שלהן, הצעירה מאוד מודעת ואחראית, מבינות שלזרוק אוכל זה כמו לזרוק כסף ומוצאות דרכים יצירתיות להשתמש בהכל ולהיות מחושבות.
גידי ואני אוכלים אוכל מאוד קבוע, כך שמאוד קל לתכנן נכון.
 

debby12

New member
מנהל
בתפקיד המזכירה נשמע לי מוכר...

דא עקא שאני מזכירה שמרבה להיעדר מהבית לרגל נסיעות עבודה.

אשר על כן הדבר הראשון שאני עושה כשאני מגיעה הביתה (לפעמים אפילו לפני להוריד את המעיל...) זה לרוץ למקרר כדי לזרוק חצי ממנו לפח. יען כי לא רק שהאב המסור והאו-פר המבריקה לא מסוגלים לעודד צריכת ירקות, אלא שהם גם לא מסוגלים אף פעם לגמור משהו שבישלו/הכינו או לזרוק משהו שגידל עובש במקרר.

הרעיון עם לטחון לקניידלך הוא מעולה. אצלנו בגלל הצליאק שלי, אני לא יכולה לאכול את המצות שלהם
 
למעלה