הלנת שכר קבועה ??!

מצב
הנושא נעול.

nimro

New member
הלנת שכר קבועה ??! ../images/Emo5.gif

הלנת שכר קבועה ??!

אני עובד במקום עבודה שמשלם שכר עבודה עבור ה-15 לחודש אחד עד ה-15 לחודש שני . השכר נכנס לבנק רק ב-2 לחודש ( כלומר אחרי 17 יום מתום החודש ) . האם יש כאן הלנת שכר קבועה של שבוע ? אני יודע שצריך לשלם את המשכורת אחרי גג עשרה ימים . אודה לתשובותיכם ...

כן, עיכוב בתשלום של 17 יום הוא

הלנת שכר קבועה ??!

אני עובד במקום עבודה שמשלם שכר עבודה עבור ה-15 לחודש אחד עד ה-15 לחודש שני . השכר נכנס לבנק רק ב-2 לחודש ( כלומר אחרי 17 יום מתום החודש ) . האם יש כאן הלנת שכר קבועה של שבוע ? אני יודע שצריך לשלם את המשכורת אחרי גג עשרה ימים . אודה לתשובותיכם ...
הלנה קבועה. בפורום יש ויכוח, חלק מהעונים גורסים כי תשלום שכר חייב להיות בראשון לכל חודש ומקסימום ב-10 לחודש אחרת זו הלנה. אני גורסת שניתן לראות בחודש עבודה גם אם הוא מתחיל בתאריך אחר בחודש (לא רק בראשון) ואז תשלום השכר חייב להיות בתוך מקסימום 10 ימים מאותו יום שהוחלט עליו שהוא תחילת החודש. לכן, לדעתי, אם השכר משולם לך עד ל-25 לחודש זה תקין אולם מאוחר יותר זו כבר הלנה. הדרך לפתור זאת הוא ע"י הגשת תביעה לביה"ד לעבודה על הלנת שכר אולם, אני ממליצה שבטרם תגיש תביעה פנה למעסיקך והתרע בפניהם.

nimro

New member
לצורך העניין ...

הלנה קבועה. בפורום יש ויכוח, חלק מהעונים גורסים כי תשלום שכר חייב להיות בראשון לכל חודש ומקסימום ב-10 לחודש אחרת זו הלנה. אני גורסת שניתן לראות בחודש עבודה גם אם הוא מתחיל בתאריך אחר בחודש (לא רק בראשון) ואז תשלום השכר חייב להיות בתוך מקסימום 10 ימים מאותו יום שהוחלט עליו שהוא תחילת החודש. לכן, לדעתי, אם השכר משולם לך עד ל-25 לחודש זה תקין אולם מאוחר יותר זו כבר הלנה. הדרך לפתור זאת הוא ע"י הגשת תביעה לביה"ד לעבודה על הלנת שכר אולם, אני ממליצה שבטרם תגיש תביעה פנה למעסיקך והתרע בפניהם.
לצורך העניין ...
מדובר בחברת HOT שאינה גוף קיקיוני . איך היא לא מודעת לנושא זה , לה' הפתרונים !

nnetaa

New member
הלנה

הלנה
על פי החוק משכורת 'גלובלית' שאין צורך לבצע חישוב של המשכורת כל חודש על פי שעות או דרך אחרת, אלה היא קבועה כול חודש. יש לשלם ביום האחרון של החודש המדובר (כאן 15 לכול חודש). אם יש חישוב של שכר על פי מהות עבודה (שעות הספק מענקים וכדומה) עד 15 יום לאחר סוף החודש המדובר, כך שמדובר פה ביומיים הלנה!! הכול מקרה אם משלמים באופן קבוע ולא גוררים או עושים בעיות שכרף מירב הסיכויים שלא תוכל לתבוע בבית משפט ולקבל משהו!! אבל עדין אין זה חוקי!!

שיר ורד

New member
בהתאם לסברות

הלנת שכר קבועה ??!

בהתאם לסברות
לאלו שסוברים שהמעסיק יכול לקבוע את מועד סוף החודש כרצונו, יש כאן הלנת שכר קבועה של כשבוע. לאלו שסוברים שהמעסיק איננו יכול לקבוע את מועד סוף החודש, אזי שי כאן הלנת שכר קבועה, של חודש על חצי מהמשכורת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה