הם בחרו בחמאס ולכן מגיע להם ענישה קולקטיבית.

THE WIZARD 55

New member
הם בחרו בחמאס ולכן מגיע להם ענישה קולקטיבית.

למרות שאם ינתקו להם את החשמל, או ימנעו מהם דלק לא הבנתי איך בדיוק זה יעזור למגר את המחבלים. הרי זה יפגע באזרחים שכל פשעם היה לבחור בחמאס..מבין 2 אופציות.. הנה כתבה שעוררה בי הרבה תהיות מאת פרופ לענייני ענישה קולקטיבית..

aviad3333

New member
זו לא ענישה בכלל, זו מניעה

אם לא יהיה חשמל לא יוכלו להפעיל מחרטות לייצור קסאם. אלא אם ישתמשו בגנרטורים. ולגנרטור צריך דלק. אם לא ניתן לאויבים שלנו חשמל ודלק הם לא יוכלו לייצר טילים. אגב, מיום שהתנתקנו מהם ונתנו להם עצמאות, כמה משאבים הם הפנו לפיתוח חשמל וכמה לפיתוח ורכש נשק? אולי אם אנחנו נפסיק לממן אותם ולסייע להם לייצר את הטילים הם יפנו את המשאבים שלהם לכיוונים מועילים. וגם את המים יצטרכו להפסיק להזרים להם מתישהו, אבל בינתיים שיהיה, זו מחווה הומאנית. לי לא זכור שבריטניה סיפקה חשמל לגרמניה הנאצית כשהם היו במלחמה, וכך גם אנחנו לא צריכים לספק לראשות חשמל. אני מבין שלתושבים יהיה קשה, אבל אם זה ימנע מהם לייצר ולו טיל אחד הרי זה מבורך. והתושבים לא נענשים על ידי ישראל, אלא על ידי החמאס. שארגוני הטרור יפסיקו לייצר טילים, ואולי ישראל שוב תספק חשמל לאויבינו. ביום שבו תושבי עזה יחליטו להפסיק לשגר קסאמים יהיה טוב יותר לכולנו, אבל המצב בו אנחנו סובלים מזה שאנחנו מספקים להם חשמל הוא בלתי נסבל. אם אנחנו עושים להם טובה אנחנו אמורים לקבל יחס טוב בחזרה, אם התמורה שלהם לחשמל היא טילים, אנחנו מטומטמים על כל יום בו אנו ממשיכים לספק להם חשמל.

aviadbarel

New member
אגב אם זה תלוי בי

הייתי עוצר לגמרי את החשמל והזרמת הדלק, כי למחבלים מספיק שעתיים ביום בשביל להפעיל מחרטה. וגם אם זה ישבש זה לא ימנע לגמרי. מה שכן יש צורך לתת מענה לבתי החולים (ובתי החולים בלבד!!) ע"י איזו המצאה. בתי חולים יצטרכו לקבל דלק כדי להמשיך להתקיים. חוץ מבתי החולים - שהאזרחים יצאו להפגין ויבקשו תחנת חשמל. ישראל כבר לא שולטת בעזה ואין לה מחויבות כלפי תושביה, בטח שלא אחרי שהם בחרו אירגון טרור שקורא להשמדת המדינה. זה מצב אבסורדי. שיחיו עם נרות / בחושך / עם גנרטור או איך שבא להם. לא יהיה חשמל לא יהיו קסאמים. אין שום היגיון בלספק להם אמצעי איתו יוכלו לפגוע בנו. חישבו לרגע על הסיטואציה הבאה: אתם עומדים באיזה מקום, אני מגיע אליכם בצעקות "אני עומד לרצוח אתכם" אך שניה לפני שאני רוצח אתכם אני מבקש שתביאו לי אוכל ושתיה כדי שיהיה לי ה"דלק" לרצוח אתכם. מישהו היה מזמין אותי לחומוס? כנראה שלא... אותו דבר עם העזתים. יעצרו את הקסאמים אולי יקבלו חשמל. בינתיים צריך לספק להם חשמל שמספיק בדיוק לבתי החולים. אבל בדיוק. צריך לשלוח לשם מומחה אובייקטיבי, שיגיד כמה קילו-וואט הם צריכים בשביל לתפעל את בית החולים, וזה מה שיועבר. אם החמאס יתחכם ויכניס מחרטות לבתי החולים, אז יגמר החשמל ולא יהיה מספיק בשביל חולים שמחוברים למכונות הנשמה. ושהעולם יתפוצץ, כשכל יפי הנפש יעברו לגור בשדרות שיגידו שהקסאם לא מסוכן. עד אז שישתקו.

מוחמד5

New member
עם כל הכבוד לפרופסור המלומד

הוא טועה ומטעה אחריו את הקואים. אכן לפי החוק הבינלאומי ענישה קולקטיבית אסורה. ולכן ישראל מאוד נזהרת בענישה שלה כלפי תושבי עזה. הפרופסור טועה ומטעה, ממשלת החמאס אכן נבחרה ע"י העם הפלשתיני ובפיקוח בינלאומי ,אך ממשלת החמאס מזמן חדלה להתקיים ובמקומה מונתה ממשלה חדשה, ממשלה כנגדה התבצעה הפיכה בעזה . ממשלה שראש ממלשת ישראל וכל מנהיגי העולם מחבקים את העומד בראשה, האם עדיין מותר לישראל להטיל עונש קולקטיבי על ילדים,נשים, זקנים וחולים הנמצאים תחת משטר לא לגטימי !!!

ע"פי החוק הבינ"ל גם אסור לשגר קסמים מגן ילדים

וזה מה שקורה, לאירגוני הטרור אין קווים אדומים. מה שנקרא ימות העולם, הקסאם ישוגר ויהי מה ואם צריך כדי שזה לגר אותו מגן הילדים כדי שלא יורידו אותו עם טיל אז הוא ישוגר משם (לדעתי אנחנו מטומטמים בזה שאנחנו לא מורידים אותו, כן גם אם הוא בגן ילדים/בית ספר או חדר יולדות). לגבי העיניין, החמאס משתמש בחשמל? משתמש. החמאס משתמש בדלק? משתמש. האם החשמל בעזה מגיע אך ורק לגורמים אזרחיים נטו? לא! האם הדלק בעזה מגיע אך ורק לגורמים אזרחיים נטו? לא! האם האזרחים בעזה בחרו בחמאס? (לא מעניין אותי למה בכלל, הם היו צריכים להפעיל את הראש שלהם לפני שבחרו באירגון טרור...על טעויות משלמים!) בחרו בחמאס. כלומר הצעד הזה לגיטימי, חוץ מזה זה לא ניתוק מוחלט אלא פשוט הפרעות באספקת החשמל והדלק. הפתרון: לא מעניין איך, לא מעניין אם זה ראלי או לא, הציבור האזרחי בעזה חייב להקיא מתוכו את החמאס, זה הכל.

מוחמד5

New member
הלוואי והכח היה שחור לבן

הלוואי והחוק הבינלאומי היה מיושם כאן. (אפילו רן ארז רצה לפנות לאו"ם בנושא השביתה ).

אירגוני הטרור מאז ומעולם התעלמו מכל דבר,

לא רק חוק בינלאומי אלא גם נורמות, מוסר, אנושיות, אין להם שום קווים אדומים - הם יורים קסאמים מגני ילדים! החוק הבינלאומי הוא מיושן ולא רלוונטי, בטח כאשר המלחמה היא מול אירגוני טרור. נכון זה לשחור ולבן אך מין הראוי שישראל תתאים את עצמה לשיטותיהם של אירגוני הטרור ואם הם יורים מגן ילדים אז מוחקים את אותו גם ילדים. ואם החשמל והדלק הולך לשימוש החמאס בין יתר אז פוגעים בחשמל או בדלק. עונש קולקטיבי? נכון, יש פטנט יותר טוב? אני לא מכיר.

מוחמד5

New member
צודק

הטרור תמיד התעלם מהחוקים הבינלאומיים. יש לי שאלה ( קשורה ולא קשורה ) אתם מבחינים בין מה שנקרא "פשע " לבין מה מה שנקרא "פשע מאורגן !!"

מוחמד5

New member
תלוי !!

במה תלוי ! שאלה פשוטה , האם בעינכם יש הבדל בין פשע של בודד ,של קבוצה לבין פשע המבוצע ע"י מה שנקרא "פשע מאורגן !!".

mike00

New member
לא שזה ענייני אבל הוא גם דורש תשובות בזמן

שהוא בוחר לא לענות לשאלות שהוא נשאל עליהן והוא מרגיש שהוא "נדחק לפינה"... למה מוחה?למה??

fifanowftw

New member
לא הכרת את מוחמד?

או שהוא לא עונה כשקשה לו, או שהוא פשוט אומר משפטים לא קשורים, כלומר-מזיין תשכל. יאללה מוחמה, תן בנו קצת תשובות! (אגב, אני עדיין מחכה מהשרשור לפני 3 ימים...)

SHITBREAK3

New member
לא רק הוא....

יש עוד הרבה חברה כאלה (מהצד הפלשתינאי כמובן...)

THE WIZARD 55

New member
גם אני הייתי רוצה שהחמאס ירד

אבל לא במחיר ילדים הרוגים על המצפון שלי.

אם אני חייב לבחור (ואני חייב) בין ילדים

ישראלים הרוגים על ידי קסאם שנורה מגן ילדים בבית חנון לבין להוריד את המשגר עם הגן הילדים אני בלי למצמץ בוחר בלהוריד את אותו גן הילדים. (בלי להתנצל ולגמגם אלא לעמוד מאחורי הפעולה כמו גבר ולהצהיר שישראל גם בפעמים הבאות לא תמצמץ). אם אני צריך לבחור בין לחסל מחבל מהאוויר ויחד איתו לפגוע בעוד כמה אזרחים לבין להכניס חיילים פנימה כדי שיתפסו אותו ואולי גם בדרך יעלו על מטען, אני מעדיף להוריד מהאוויר עם האזרחים מסביב. אם החמאס משתמש לטובתו בדלק וחשמל ואין לי דרך למנוע ממנו ספציפית להשתמש בדלק ובחשמל אז בטח אני בטח תומך בזה שישראל תשבש את אספקת הדלק והחשמל לכל הרצועה, לא טוב? מי שיש לו ביקורת שימצא אלטרנטיבה או שיישב בשקט.

THE WIZARD 55

New member
יובל, זה לא יעזור

אל תחשוב שאם ישראל תוריד גן ילדים מישהו ימצמץ שם אם הם יורים מתוך גן ילדים, כנראה שחיי הילדים לא ערך עליון עבורם. הם אנשים ללא מצפון, אבל אנחנו עם מצפון.

פיספסת את הנקודה, הורדת הגן זו לא הנקודה

אני נגד פגיעה באזרחים וכן אני לא מאמין ב"חינוך" האירגוני הטרור. הפאונטה היא לפגוע בכל משגר היכן שלא יהיה, זה הכל. אין כאן כן יעזור או לא יעזור, אין כאן מטרה מראש שתגרום לחמאס למצמץ, אם זה יגרום סבבה אם לא אז פשוט נמשיך ונמשיך ונמשיך, מתישהו כבר לא יהיה מי שימצמץ... שוב פעם, אם אני חייב לבחור וכן אני חייב לבחור בין זה שקסאם המשוגר מגן ילדים פלשתיני יפגע בגן ילדים בשדרות לבין להוריד את המשגר עם הגן אז אני בוחר בלהוריד את המשגר עם הגן ילדים הפלשתיני. מצפון? המצפון שלי יציק לי הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר אם אותו משגר קסאם ירה והוא יפגע בגן ילדים בשדרות.

מוחמד5

New member
חבל מאוד

"אם אני צריך לבחור בין לחסל מחבל מהאוויר ויחד איתו לפגוע בעוד כמה אזרחים לבין להכניס חיילים פנימה כדי שיתפסו אותו ואולי גם בדרך יעלו על מטען, אני מעדיף להוריד מהאוויר עם האזרחים מסביב." במשפט הזה אתה מצדיק את כל מה שחמאס עושה , לפי התאוריה שלך, בישובים יהודיים יש חיילים,יש משרתי קבע, יש מילאומנקים, הם נוסעים באוטובוסים, הם נמצאים בפבים ..... ולכן הם מטרה לגיטימית ,וגם מי שנמצא סביבם. כמובן שאני קורא בפה מלא לשני הצדדים להוציא את החפים משפע ממעגל הדמים והרצח, אני קורא לשפויים לחפש ולמצוא פתרון לכל הבלגן שמתרחש, בידיי השפויים את היכולת ואת האמצעים בכדי לשלוט במצב. היום ולא מחר, צריך להכניס כוח רב לאומי לעזה בכדי להשליט סדר ולמנוע פגיעה בחפים מפשע משני הצדדים.(וגם לשטחי הרשות , שם תהיה משימתם בין היתר פירוק ההתנחלויות (למי שרוצה להתפנות ) ועמידה לאורך גבולות 67 , רק כוח זר ובינלאומי יפתור את הבעיה ).

למעלה