"הם חסרי תרבות, אלה"

"הם חסרי תרבות, אלה"

היום חיכיתי בתור לאוטובוס, שילמתי, ומישהי ממש נדחפה ולא נתנה לי לעבור. אז אמרתי לה (בקול שקט): "למה את לא נותנת לי לעבור". היא ענתה:"יאללה, תחכי, מי לא נותן לך..." לא זוכרת את הציטוט המדוייק, אבל זה היה ממש בטון מגעיל, כאילו עשיתי לה משהו, וגם בקול רם. היא צעקה. אז יצא לי:"שקט" מהפה, לא בקול רם, אבל אסרטיבי (אני יודעת שזו לא בדיוק תגובה שגוררת אחריה יונת שלום ועלה של זית). אז היא צעקה: "רוסייה מסריחה, תהיי את בשקט" ואמרה לידיד שלה:"הרוסים המסריחים האלה, ראית מה היא אמרה לי" והידיד ענה:"אין להם תרבות אלה". עכשיו, אני ילידת הארץ, וגרתי בחו"ל במשך שנתיים. זו הפעם הראשונה שנתקלתי בגזענות - כלומר, לא שלא יודעת שזה קיים, אבל פתאום הבנתי מה הם מרגישים. עולים חדשים, שבאו לפה כי ברוסיה קראו להם יהודי מלוכלך, ופה זה התחלף לרוסי מסריח....... לא שלא יודעת שהמציאות הזו קיימת. אבל בין קיימת, לבין להרגיש אותה ככה...זה היה עצוב. רק רציתי לשתף.

limo3

New member
אני מזדהה איתך כי

גם לי זה קרה אבל אני הרבה יותר מוחצנת ממך ועניתי בצורה אחרת פחות שקטה. ומה שמצחיק זה שאני לא מרוסיה בכלל...

Neora Barak

New member
דרלינג - welcome home..../images/Emo82.gif

צר לי על התחושות שעברת היום, גזענות קיימת ורוחשת יופי מעל ומתחת לפני השטח,בשעתו כשעבדתי כמנהלת כ"א, נתקלתי בזה חדשות לבקרים, אתיופים ששרתו בצבא וחיפשו עבודה, רוסים בני מקצועות חופשיים שעבדו ב- 3 משמרות בשכר מינימום לשעה, וכו' וכו' אני גרה בעיר שעובדתית יש בה אוכלוסייה סוציו- אקונומית רבה, והמון עולים חדשים, וגטואים, מה שמדהים הוא שדווקא בעיר כזו, שהיית מצפה בה להמון סובלנות - דווקא בה התיימנים שונאים את הטריפוליטאים, המרוקאים את התוניסאים, האתיופים את הרוסים ולהיפך, הצרפתים סולדים מה"פרנקינים" וכו' וכו'.. לו זה היה קורה לי אני בטוחה שהייתי מרגישה כמוך, ונאלמת דום מההלם, ומגודש השנאה, ולא הייתי מסוגלת להגיב, אבל את יודעת מה? יש לי את אותה דילמה תמיד, אם אגיב- האם אשנה משו במחשבתם? ואם לא- אולי זו שגאה?

זה בדיוק מה שחשבתי

שאין טעם להגיב. כי ה"רוסיה מסריחה" - זה פשוט צינור הניקוז התורן לזעם שלהם, ולחוסר רצון להיות אחראים על מעשיהם שלהם. היא לא חשבה לרגע, שאולי היא הייתה לא בסדר במשהו - שהיא הפריעה. היה לה נוח לא לחשוב ולנתב את האירוע למקום שאי אפשר להגיב לו - כמו גזענות. זו באמת דילמה. אם לא נגיב אף פעם, אז לא נשנה - ובעצם אנחנו נותנים לזה יד. ואם נגיב בכל פעם, אז נמצא את עצמנו בתוך חיי מלחמה כמו דון קישוט והטחנות ה"אבודות". אז מה עושים? אולי מנסים לשנות היכן שאפשר. אולי לא בויכוחים אקראיים באוטובוס, בסופר, או בבנק - אלא בדוגמא אישית, או משהו כזה.

I s t a r

New member
גזענות

היא בורות. זה תמיד היה כך וזה תמיד יהיה כך. בורות ורדידיות משולבים יחד נצמדים למה שמרגיש להם בטוח. בגזענות יש ביטחון "אני לא כמוהם, אני שייך לטוב יותר, אני שווה יותר, אני מוגדר ". הצורך הזה קייפם באנשים מכל העמים והסוגים כי הוא אינו קשור בשיוך עדתי אלא בחינוך לסובלנות,במילוי צורכי ביטחון עצמי וביכולת הגדרה עצמית שאינה תלויה בסביבה. כאשר כל אלה אינם- נוצר פער גדול שאם ממלאים אותו בשינאה,זעם וחימה- הוא מתחיל לשרת את האדם כמקור מחודש להגדרתו את עצמו. עצוב, תרפי מזה, זה שלה.

כן. הרפיתי ../images/Emo13.gif לא עניתי לה.

אבל פחדתי. פתאום עלה בי פחד שם, באוטובוס, שאם אני אקום - היא גם יכולה להכות אותי או משהו. דוקא בגלל האמירה הכ"כ רדודה וגזענית, בגלל השיפוט הזה, עלה בי הפחד שבעצם אני לא יודעת מה היא יכולה לעשות - כי אם אני "רוסייה מסריחה" בעיניה, אז אפשר להכות אותי ואף אחד לא יעזור. בסוף לא קרה כלום. אבל זהו, זה היה אירוע חזק. קצר, וחזק.

s h i r k u s h

New member
מצטערת לשמוע על דברים כאלה ../images/Emo10.gif

מי שרוצה לקבל כבוד- שייתן בעצמו כבוד. פעם הבאה במקרה כזה, תגידי את המשפט הזה.

אינטראק

New member
עלבון צורב

קרה לי מקרה שמזכיר את שלך. פעם הלכתי לבית הכנסת עם התפילין. בדרך נתקלתי בבחורה שהלכה עם הכלב שלה, וצעקה לו בקול רם:"תתרחק מהיהודון הזה". תמיד לא הבנתי מדוע לאנשים אכפת מעלבונות כאלו, הרי הם מעידים על טיבו של אומרם, לא על זה שמקבל אותם. אבל אז ממש צרב בי העלבון, הרגשתי כמו היהודי בגולה שחי בין האנטישמים.

P a n Z e r

New member
אנטישמיות?! למה ללכת רחוק?

גיזענות היא הדוגמא למה שכולנו עושים ביום יום בלי להרגיש...על מה אני מדבר אתם שואלים? כמה פעמים יצא לכם לשייך בנאדם לקבוצה מסויימת רק בגלל המראה החיצוני שלו? כמה פעמים יצא לכם לשלול מישהו רק בגלל שהוא נראה לא לטעמכם? אתם מבינים על מה אני מדבר? זה נמצא בתוכנו, זאת הדרך שלנו להבין אנשים ולקלוט אותם עוד לפני שהם מדברים איתנו בכלל, אנחנו פשוט מקטרגים אותם לקטגוריה שנוח לנו. רק בגלל שזה קל! כמה אכזרי זה לקלוט בנאדם "חריג" (גם הגדרה שאני לא מסכים איתה) ולשנוא אותו בלי סיבה, לא להתחבר אליו, לא לדבר איתו, לא להסתכל עליו כי הוא פשוט מגעיל!!! הוא דוחה!!! הוא לא כמוני - הוא חריג !!! לפעמים זה מגיע למצב שאנחנו מקטרגים אנשים עפ"י קטגוריות אפילו בלי שנרצה, זה הופכ להיות פעולה בלתי נשלטת, בלתי רצונית הכול קורה לבד-אוטומטי בלי שנרצה וזה חבללל ככה לפחות אני מרגיש! יש כמובן את האנשים שבאמת מבינים מהטעויות של האחרים ונמנעים מלשייך אנשים לקבוצות שונות - אני מאוד מעריך את האנשים האלו ואפילו שואף להיות כמוהם.

broken child

New member
אני אישית שונאת גזענות.

לא שופטת או מקטרגת אנשים לפי דת,גזע,מין או מראה חיצוני. מסתכלת פנימה,אל תוך העיניים-ומשם היישר אל הנשמה. דברים כאלו מרתיחים אותי.פשוט מרתיחים אותי. אני אישית,האהבה הגדולה שלי זה ילדים.ובמשך כמה שנים התנדבתי עם ילדים שהחברה קוראת להם "חריגים"-אבל אני קראתי להם "מיוחדים". הם הכי מדהימים בעולם,הכי אוהבים בעולם ועם יכולת נתינה ללא גבולות. הלוואי שאנשים היו טיפה יותר סבלניים,חושבים יותר לפני שמשייכים מישהו לתוך קבוצה מסויימת בראש שלהם,מתייגים מישהו מבלי להכיר אותו אפילו. עצוב. ומכעיס.

SIRI41

New member
אגיד לך משהו

אני תימניה וגרה במקום בו יש גם וגם, לי אף פעם לא היתה הרגשה של גזענות, מי שרוצה להגיד שהוא טוב ממני או ללעוג למזרחיים [והיו כאלה בלי סוף] אמרתי שיקפצו לי. עכשיו, יש לי בת בגיל 15, ואני פשוט לא מאמינה שהיא עוברת את זה שוב, כלומר, לא לועגים לה או משהו, אבל היא כאילו מתגוננת כזה, היא די בהירה, יצאה דומה לאבא כי הוא לא תימני, והיא אומרת שהיא בטוחה שלא אוהבים מזרחיים בארץ, הייתי בשוק, איך אני מוציאה לה את זה מהראש. אמרתי לה שהכל בראש, שתפסיק עם הרגשיי. אז אני רוצה לחזק אותך, שיקפצו לך כולם, תשמעי, אני חושבת שיש להם הרבה מה להתגאות כמו בכל עדה, וכאן בארץ יש קיבוץ גלויות כך שצוחקים על כולם - אני באופן אישי תמיד רציתי להכיר רוסי, והכרתי וזאת למה? כי הרבה מאלה שהכרתי הם ג'נטלמנים אמיתיים, והרוסיות יפות ובעצם מה לא?
אני היום נתקלת בלא מעט רוסיות עם בטחון ואסרטיביות, תהיי כזו, כך זה בארצנו הקטנה עם מקבץ גלויות לא קטן.

broken child

New member
אבל הקטע כאן הוא שהיא בכלל לא

רוסייה... את קולטת את הטיפשות של האנשים???

P a n Z e r

New member
אנשים החליטו לשייך אותה לעדה הרוסית

סוג של אנטישמיות? לא יודע, מה אתם אומרים?

לדעתי אין קשר לאנטישמיות

אין שום סיבה מוצדקת להתנהגות שכזו אבל זו לא אנטישמיות. אולי גזענות כלפי העולים הרוסיים. וגם זה הגיע ממקום מסוים שהציק לאותה אישה. אולי זה קשור ברוסים ואולי בכלל לבריחה שלה מעצמה.

למעלה