"הם חסרי תרבות, אלה"

Neora Barak

New member
כשטמטום חובר לגזענות..

זו תצרופת קטלנית.. אנטישמיות או לא, נקרא לזה ככל שנקרא, הלא משחר ההסטוריה זה נבע מרגשי נחיתות, קנאה, וטפשות. רק אתמול סופר בחדשות על נגן עוגב רוסי שמופיע בכל רחבי העולם, ועובד כבר 15 שנה בתור מנקה רחובות בכרמיאל..

מוסיפה משהו על פירגון בארץ

אתמול ראיינו בתכנית ה-קדם חדשות (או איך שקוראים לסאגת החדשות והאקטואליה המתמשכת שמשתלטת על יותר ויותר שעות שידור) את רונית אלקבץ, שחקנית והפעם גם במאית הסרט החדש (שכחתי את שמו). הסרט שלה קיבל ביקורות נהדרות ופרסים בכל העולם, חוץ מישראל - המדינה שלה. לא ראיתי את הסרט, אז לא יכולה להגיב באופן אישי, אבל רונית מצטרפת לעוד שורה של אמנים ישראלים המוערכים מאד רק מחוץ למולדתם (כמו י.אגם, ד.קראוון, י.גודווויץ' ועוד..)

BellA עלמה

New member
לי קרה מקרה דומה אתמול

שהיתי עדה לו. בדרך אל הבנק ראיתי קבוצת נערים בני 16 (משהו כזה) מציקים לאישה פילפינית בכל מיני כינויי גנאי. רציתי להגיד משהו אבל חששתי כי הם היו קבוצה של נערים ואני הייתי לבד. אבל זה צבט לי בלב. (אגב אילה היו קבוצה של נערים אתיופים. לא שזה משנה משהו)

DDD71

New member
התרבות

חמודה אל תקחי את זה ללב יש הרבה אנשים חולרות כאלה במדינה אנשים רוצחים כאן בשביל חניה אנשים רוצחים כאן בעבור שני כלבים שהריחו אחד לשני אז מה הפלא?זה תלוי בחינוך בבית וגם בבתי הספר ולמרבה הצער אין חינוך היום לא כאן ולא כאן תראי מה קורה עים אלימות הנוער הסמים והרשימה עוד ארוכה תחזקי מעמד ותנסי לראות את הדברים היפים שיש לנו במדינה שיהיה לך המשך יום יפה ובכלל שנים יפות ונטולות עוגמות נפש

חלילה. לא לוקחת ללב

החוויה הייתה חזקה, וגם נושא הגזענות והשונות נראה לי חשוב. אבל מאז עברו מים בנהר
תודה על תגובתך, וברוך הבא.

../images/Emo13.gifכנראה

זה מרמז ולו במעט שצריך האדם לאהוב את עצמו, ולא את האובייקט האחר, שלא שייך אליו, על כל מקרה, רוסיות, תמניות, אפילו סתם אדם, הוא אדם עולם ומלואו, וכנראה צריך באמת להביט בעצמנו, ולהבין שאנו בני אדם, ואיך אומרים, תמיד להסתכל כמה שיותר גבוהה.

לאהוב

אני מאמינה, בליבי, שאם נאהב את עצמנו, אז האהבה תצא החוצה, גם אל ה"אחר", ואז תהיינה פחות קללות בציבור. זו אמונה קצת תמימה. בזמן האחרון בכלל הגעתי למסקנה שיש תחומים בהם אני מאד תמימה. אבל גם אם תמימה, האמונה הזו לא מופרכת לגמרי.
יש לך כינוי יפה.

למעלה