הם לא מגיעים יותר כי חייזרים זה פסה

Etnozam

New member
הם לא מגיעים יותר כי חייזרים זה פסה

אחוז הדיווחים וההתענינות בנושא ירד משמעותית מסיבה אחת פשוטה והיא שהתרבות כבר לא מחפשת לממש את החזיונות שלה דרך חייזרים.
הסרטים השתנו, המדע הבדיוני השתנה, "סיפורי עם" מודרנים השתנו ובעיקר האוירה הגלובלית והיחסים בעולם השתנו. כולם השתנו בעשור האחרון..
חייזרים אאוט, זומבים אין.
אמריקה שהיא המובילה בפיתוח תיאוריות קונספירציה למינהם החליפה את תחום ההתמקדות שלה וכך גם העולם עוקב אחריה. עד לפני כמה שנים כל התוכן של סרטי מדע בדיוני עסקו בחייזרים, חלל וקונספירציות ממשלתיות להסתיר את עובדת קיומם. זה נבע בעיקר כי העשורים האחרונים היו בעיקר סביב תגליות בחלל. שליחת הרובוטים למאדים, צילום מאדים ברזולוציה גבוהה, תחנת החלל הבין לאומית, בקטריות על מאדים ומים בירח. בין אם החייזרים היו טובים או רעים הרעיון שימש כמדיום להמחשת כל הפחדים והפנטזיות האנושיים. היום לעומת זאת בעקבות שינויים גלובלים וחזיונות של השמדה אפוקליפטית של האנושות ע"י פיתוח כל מיני נשקים להשמדה המונית שהולך כרגע חזק בעולם, ופיתוח קונספירציות לכך שממשלות מפתחות כל מיני נשקי יום הדין שאמורים לדלל את אוכלוסיית העולם בדרכים שונות ומשונות, ובעקבות נבואות שווא מודרניות של סוף העולם אנשים בחרו להחליף את המדיום וכרגע נראה שמה שהכי משקף את הפחדים האנושיים הם תוצרים של מלחמות גרעיניות ווירוסים חובקי עולם. בקיצור זומבים.
הסרטים מראים רק זומבים, פייסבוק מלא בזומבים, משחקי מחשב וכמובן ההדור הצעיר שמסתובב כל היום כמו זומבי מכור לסמארטפון שלו. הכל נהפך לזומבים.

פעם זה היה שדים ורוחות, אחרי זה ערפדים, אחרי זה רוצחים סדרתיים, אחרי זה חייזרים, והיום זומבים. כולם נחלתם של הבורים וההזויים שמתקשים לקבל את מציאות הקיום העכשווי.

AsAf2810

New member
לציין באותה הנשימה ערפדים, שדים וחייזרים

מעיד על הסטריאוטיפים שלך בנושא.
ההתעניינות בנושא ירדה על פי תחושתך האישית, שאגב, זהה לזו שלי, אך לא על פי מידע סטטיסטי (כמובן שאשמח אם תתקן אותי).
ואם לגמרי במקרה נתוני הסטטיסטיקה תואמים את התחושות שלנו, אין הדבר מעיד על תדירות פחותה של ביקורי חוצנים (זאת במידה ואכן מתקיימים ביקורים).
דבר נוסף, אני מוכרח לציין שדווקא בשנים האחרונות, הוליווד גדושה יותר מתמיד בתכנים שעוסקים בחייזרים וכל הנלווה לתחום-
כך שאין לי מושג על מה אתה מדבר.
גם אם חייזרים מעולם לא ביקרו בכדור הארץ ואכן מדובר בתאוריית קונספירציה בלבד, לפחות יש בכך משהו רציונלי...
משהו שניתן לאמוד מבחינה הסתברותית (מספר הגלקסיות כפול מספר הכוכבים ביקום כולו).

Etnozam

New member
עם כל הכבוד אין שום דבר רציונאלי בחייזרים

מעבר לרציונאל שמאחורי מלאכים או שדים.
פיסיקה בסיסית מוכיחה שיצור חי אלה אם כן הוא ישות על כל שהיא שמסוגלת לעוות את חוקי היקום, לא מסוגל לעבור את המסעות שנדרש בכדי לעבור אפילו בין הגלקסיות הכי קרובות אלינו או כוכבים שכנים. הטיעון היחיד שהמדע או יסוד ריאלי מסוגל להעריך בנושא זה אם החייזרים יהיו סוג של רובוטים מתקדמים ששטים להם בחלל במשך אלפי שנים במטרה איזו שלא תהיה. וסביר להניח שאם הם יגיעו לסביבה הזאת ויגלו את כדור הארץ הם לא ישבו מאחורי הירח במשך אלפי שנים רק כדי מידי פעם לתת קפיצה ולהתעלל באיזה בהמת משק או לצייר ציורים בשדות חיטה או להופיע בפני הזויים כדמות אליהו הנביא או מוחמד או איזה אליל הודי שעובר לו בין המימדים רכוב על וימאנה.

באותה מידה שאנשים ממציאים הוכחות לקיום חייזרים הם המציאו גם הוכחות לקיום ערפדים ובאותה כמות ונחישות אמונה. בין אם זה עצמות וגולגולות עם שיניים מיוחדות או כל מיני אינסטרומנטים היסטוריים שלכאורה נועדו לטפל בבעייה. אפקטיבית קיימים הרבה יותר ראיות להוכיח קיום של ערפד מאשר חייזר. סטטיסטית הקיום של שדים ורוחות עולה בסבירותו פי מליונים על קיום חייזרים ולראייה תמצא חצי מדינת ישראל והעולם ביחד שעוסק במסחר בברכות וקמעות להרחקת שדים ורוחות בכל מיני קונטקסטים דתיים ואליליים. משמע שיש יותר אנשים שמאמינים שרוחות ושדים קיימים במציאות על פני כל תפיסה קלושה שלא תהיה בנוגע לחייזרים.

אין שום מקור מהימן ולו אחד שיכול להעיד על קיום של חייזר כל שהוא. אין תמונה אחת ברורה, אין וידאו אחד ברור, ואין עד אחד שיכול להמציא הוכחה כל שהיא. וכל זאת למרות טכנולוגיה מודרנית שמסוגלת לקלוט אנפורמציה ממרחק שווה ערך לזמן הקיום של היקום, וטכנולוגיות שמסוגלות לזהות מרכיב של גרגיר חול בעזרת לווין שיושב בחלל. אם אכן תאוריות החייזרים מבוססות במציאות אז מוזר לחשוב שמין כל כך מתקדם שאו יכול לשוט בחלל במהירות האור, או לעבור דרך מימדים בזמן בפעולות פיסיקליות, יבחר להתנהג בצורה כל כך לא הגיונית אפילו לאנטליגנציה הפרמיטיבית כביכול של בני האדם. טבע הקיום בעצמו מוכיח את זה בשלל דוגמאות החל מכיבוש של תרבויות ע"י תרבויות חזקות יותר ועד להתנהלות בין חיות ומינים בטבע.

אם כבר לחקור בני אדם למה לא לחטוף מישהו כמו אלברט איינשטיין או איזה ראש ממשלה. מה קשה כבר ליצורים האלה למחוק את התודעות שלהם ולעשות כאילו כלום לא קרה. במקום זה הראיות היחידות מגיעות ממקורות ללא שום תהליכי חשיבה מדעיים, ובאותה מידה שאיזה שוטר ראה עצם בחלל שהוא מגדיר כעבם כנראה מנת המשכל שווה לזאת שיכולת גם למכור לו רהיטים ומוצרים ע"י הפעלת מתודות שיווקיות על תהליכים תת הכרתיים.
כל הראיות בעולם לא מוכיחות שום דבר מעבר לעובדה שייתכן והמדע טועה לגבי הערכות הזמן ואופן ההתפתחות של ההיסטוריה האנושית. וזאת הסברה היחידה שניתן לקבל כאחיזה מציאותית לשאלות שאין עליהן תשובה שכן גם המדע טועה.

מה גם שלא אמרתי שהכל השתנה באופן החשיבה והצגת התרבות האנושית אלה רק שדברים בעולם משתנים תמיד במיוחד הפחדים והשאיפות שלנו ולמי שלא בוחר להאמין באלוהים או קסמים או כוחות יקומיים יכול לבחור גם לתלות את ההזיות שלו בנושא חייזרים. מזכיר לי איך פעם דודו טופז בזמנו העלה איזו אחת לפריימטיים שאמרה שאם כולם במדינה ישמיעו את המוסיקה של תיקים באפילה בו זמנית החייזרים יבחרו להופיע. בישראל. באולפני הרצליה חחחחח. לפעמים אני נעצב לנוכח העובדה שתשעים אחוז מבני האדם בוחרים לתלות את אמונתם במציאות לא לנו. תקרא לזה איך שאתה רוצה בין אם זה חייזרים או מלאכים או אלוהים, זה עצוב ולא מוביל אותנו קדימה בשום דרך.

hamamin

New member
ליגלוג איכותי ביותר אך אין פה הוכחה.

ניכר בך שאתה מעורה מאד בנושא ובכל זאת אתה[להערכתי הצנועה] יודע שיש
עבמים שמבקרים על כדור הארץ.
האם הם רובוטים אמידים שמשחקים משחקים עקומים?-- אולי.
אחרי ארבעים שנה של ציפיה לוודאות מוחלטת בעניין,גם אני מאוכזב קשות
מהתנהגותם הדבילית ,לדעתי.
בכל זאת ספיגת העניין,הכלתו, על ידי התרבות האנושית העכשוית, יש לו סיכוי גדול יותר
מבתקופות השדים המלאכים והאלוהימים למינהם,בעבר הרחוק.
בינתיים ההוכחות הרבות והלא מבוססות[מדעית ברמת מעבדה] במקביל אינן הוכחה לאין הימצאותם אצלנו פה.
לבסס עניין כזה קריטי[אי קיומם של עבמים פה],בעיני,שתרומתו והשפעתו על התרבות האנושית עשויה להיות אדירה לאין שיעור,
על טיפשות ופרימיטיביות של בני האדם זה מעט מידי וקלוש מידי שלא לומר שיטחי מידי.
גם עניין מלאכים ואלוהים לא מתבטל בגלל שהדתיים בורים.
גם אתה נשאר בתחום האמונה בלבד.
[נהנתי לקרא בכל מקרה]

u333

New member
אף אחד לא צריך להוכיח שאין

מי שמאמין - שיוכיח שיש.

וזה בדיוק - אבל ממש בדיוק - מזכיר לי את ההוא שהולך ברחוב ומנפנף חזק עם הידיים מעל הראש בטירוף.
** שואלים אותו - מה אתה עושה ??
** או או .. הוא עונה..,. זה ברור... מגרש קרנפים ....
** אבל בן-אדם - אומרים לו - הרי אין אף קרנף ברדיוס של 100 ק"מ.....
** אהההה... - הוא עונה - אתה רואה שזה עוזר....

hamamin

New member
[הבדיחה טובה] אז מה אתה מגרש קרנפים ?

הפורום הזה מלא קרנפים, למה לך לגרש אותם מפה ?
[אני התיחסתי לפוסט לפי תוכנו מה שאתה אומר הוא מלטה יוק,אין עבמים נקודה,
אז מה אתה עושה פה בדיוק,מלגלג לך בכיף ?]

AsAf2810

New member
משיב...

יש יהדות, יש איסלאם, יש נצרות וכו'...במילים אחרות- דת- נגזרת של אלוהים.
יש אדם שמנסרים אותו לשניים ועדיין נשאר בחיים, יש אדם שיודע לשלוף שפן מהכובע ויש אדם שיודע לנחש באיזה קלף אתה מחזיק...במילים אחרות- קוסם- נגזרת של קסמים.

על אלוהים יש סיפורים מרתקים, אך מדובר בסה"כ בפיקציה ותו לא, שהומצאה על ידי בני האדם בכדי להפיח בעצמם תקווה....הקוסמים מרתקים בפני עצמם, אך עדיין עוסקים בקסמים, יהיו מרשימים ככל שיהיו...אבל כשזה נוגע לחייזרים, קשה להתעלם מנתוני ההסתברות.
כמה מאות מיליארדי גלקסיות ברחבי היקום, כאשר בכל אחת מהן כמה מאות מיליארדי כוכבים.
לא נראה לך שמבחינה הסתברותית, אחד מהם מכיל חיים תבוניים המתקדמים לפחות כמונו וסביר להניח שאף יותר ?
לא נראה לך שזאת יהירות לשמה לחשוב שאנחנו היחידים ביקום ?!
אגב, כדור הארץ נחשב ל"ילד" במונחים של כוכבי לכת- בערך בן 4.5 מיליארד שנים בלבד.
בערך לאחר מיליארד שנים בלבד, הופיעו בו תאים חיים.
אז מה תגיד על כוכב בעל פוטנציאל ותנאים מתאימים לקיומם של חיים תבוניים כלשהם, הנמצא אי שם ברחבי היקום העצום הזה, שמבוגר מאיתנו בסה"כ ב- 50,000 שנים בלבד ?
50,000 שנים הפרש בינינו לבין ציוויליזציה אחרת- כאמור, במונחים של כוכבי לכת שגילם מגיע למיליארדי שנים, אתה יכול לתאר לעצמך ש- 50,000 שנים מקבילות לכך שאני אאחר לפגישה בשלוש שניות. מישהו ישים לב ?
ועדיין, תאר לעצמך איזו טכנולוגיה מטורפת וגילויים חדשים יהיו לנו, בני האדם, בעוד כ- 50,000 שנים...
העידן הטכנולוגי האמיתי קיים בקרב בני האדם פחות ממאות שנים ותראה לאן הספקנו להגיע- לפאקינג מאדים !
אז למה לעזאזל שציליוויזציה המתקדמת מאיתנו בסה"כ ב- 50,000 שנים בלבד, לא תוכל להחזיק ברשותה טכנולוגיה המאפשרת לה להגיע לכדור הארץ ?
אז נכון, מדובר בתאוריה בלבד, אבל באחת רציונלית.
לעומת זאת, אני לא מוצא שום דבר רציונלי בערפדים בני אנוש, זומבים (אלא אם כן אתה מחשיב אדם הנגוע בכלבת לזומבי) ושדים.
לכן ההשוואה מקוממת ומעליבה.
אגב, בהחלט ניתן להתווכח על סוגיות כגון: "אם החייזרים אכן מגיעים לפה, מדוע אינם יוצרים קשר ?" או "כיצד ייתכן שהם מצליחים להגיע עד הלום ממרחקים כה עצומים ?".

u333

New member
מבחינה הסתברותית - יש אפשרות

** מבחינה הסתברותית יש גם אפשרות שאזכה בפרס הראשון בלוטו או בפיס.

** לא יודע מה יבוא קודם.

** אבל - זוכים בלוטו - כבר ראיתי - כמעט כל שבוע יש אחד או יותר. חייזרים - לא אני ולא אף אחד אחר לא ראו.

אז עם כל הכבוד לתאוריה - ויש כבוד - זו עדיין אך ורק תאוריה.

** ומתי אאמין - כשאראה אחד כזה ירוק עם אנטנה על הראש - במרחק מטר ממני (לא בטלוויזיה ולא ביו-טיוב) - והוא יושיט לי יד ויגיד (טוב, לא יודע אם בעברית)- "היי, אני איטי" - ורק אחרי שאבדוק אם זה לא השכן שמתבדח - אתחיל להאמין.

AsAf2810

New member
א. כפי שציינתי, אכן מדובר בתאוריה ולא בהוכחה

ב. אני שמח שאתה לפחות מזדהה עם האפשרות המאוד רציונלית, שמבחינה הסתברותית, קיים סיכוי לא רע בכלל להמצאותם של חיים תבוניים מלבדנו.

ג. זוכים בלוטו ובטוטו זאת אנלוגיה לא הוגנת במיוחד. הסיכוי לזכות בלוטו באמצעות ריבוע אחד בלבד, הוא בערך 1 ל- 14 מיליון.
הסיכוי לזכות בטוטו באמצעות טור אחד בלבד, הוא בערך 1 ל- 45 מיליון.
לעומת זאת, ביקום קיימים הרבה, אבל ה-ר-ב-ה יותר ממאות מיליארדים של כוכבים.
נניח שקיים מספר זעום בלבד ביקום של כוכבי לכת המכילים חיים תבוניים- 100, לצורך העניין. כעת, תחשב את הסיכוי לכך שתפגוש "חייזר ירוק עם אנטנה על הראש", לעומת הסיכוי לזכות בלוטו או בטוטו, שלפתע נראה יחסית אפשרי.
זה למה שמעת ונתקלת באנשים שזכו, בעוד שמעולם לא פגשת חייזר וכנראה שגם לא תפגוש.
לכן- הסתברותית, הסיכוי לקיומם של חיים תבוניים ברחבי היקום גבוה במיוחד (בשל כמות הכוכבים).
אך לעומת זאת, הסיכוי ההסתברותי שיגיעו עד הלום, קלוש עד אפסי.
ובכל זאת, ניתן להכניס למשוואה את גורם ההגיון, בדיוק כפי שהוא קיים בטוטו.
אם הסיכוי לזכות בטוטו הוא בערך 1 ל-45 מיליון, אבל מכבי חיפה לצורך העניין, תארח במגרשה הביתי קבוצת תחתית מהליגה הנמוכה ביותר, מן הסתם הסיכוי לא באמת יהיה 1 ל- 45 מיליון.
אי לכך, בהקשר לגורם ההגיון שנכנס למשוואה, ניתן להעריך שלחלק מלאותן ציוויליזציות, קיימים (אולי) אמצעים טכנולוגים המאפשרים להם להגיע לכדור הארץ.

Etnozam

New member
אנני שולל הסתברות מתמטית...

למרות שגם היא עדיין הסתברות.
אני שולל המצאות של חייזרים במרחב שלנו, ביקור שלהם בכל דרך והתערבות מצידם בחיינו!
זה דבר שכל מוח בריא יכול להגיע למסקנה הזאת בעזרת שאלות בסיסיות לגבי אופן פעולת היקום והתוצאות שעד עכשיו בידינו.

יש סדרת תעודה מצויינת של לואי תרו על תרבות החוצנים באמריקה. תצפה בה ותבין כמה מגוחך נראה כל העסק הזה מנקודת מבט של אדם שפוי.

אייני

New member
שכחת להוסיף את ההסתברות לכך

שאם אכן יווצרו חיים על אותו כוכב לכת - שהאבולוציה שם תצליח גם להגיע בסופו של דבר אל האינטילגנציה. זה בפירוש לא משהו וודאי. לא בכל מקום שיווצרו חיים - מובטח שבסופו של דבר הם גם יהיו אינטילגנטיים...
(ויותר מזה - גם אם הם יהיו אינטילגנטיים, עדיין ישנה אפשרות מאוד סבירה שהמדע למשל לא יתפוס אצלם. בהחלט ייתכן למשל שהכוכב יהיה תקוע במשך עשרות אלפי שנים במשהו דומה לימי הביניים. או, כמובן - ייתכן כי האינטילגנציה שלהם תהיה שונה במהותה ולא תאפשר להם חקר ופיתוח של חלליות שכאלה. הרי ייתכנו עשרות אפשרויות לסוגי תבונה ואינטילגנציה, אנחנו מכירים רק את האנושית... וכמובן - ייתכן אפילו שהם יהיו מאוד אינטילגנטיים אבל גופם יהיה שונה ולא יוכל לשמש אותם לבניית כלים או מכשירים. יש אלפי אפשרויות). כשמוסיפים את המרכיב הזה - ההסתברות כבר צונחת למספר מאוד מאוד נמוך ככל הנראה. (קשה לדבר על מספרים מוחלטים מהסיבה שההסתברות לקיום חיים כשלעצמה זה כבר משהו לא ידוע. אם כי ככל הנראה מדובר בהסתברות נמוכה מאוד כשלעצמה).

אבל זה אפילו לא הכל.

עלינו להוסיף את ההסתברות שהחייזרים גם יצליחו לגלות בדרך פלאית שעל הכוכב שלנו, מבין כל מיליארדי מיליארדי כוכבי הלכת בכל הגלקסיות - ישנם חיים, ולהגיע לכאן. גם בהנחה הפראית שהחייזרים האלה סורקים באופן תדיר וקבוע את כל כוכבי הלכת - ייקחו להם טיפ טיפה הרבה זמן למצוא את הכוכב שלנו.

כמו כן - אחרי שסוף כל סוף מצאו את הכוכב שלנו, עלינו להוסיף את ההסתברות לכך שהסיבה מלכתחילה שהחייזרים חיפשו אותנו היא לא צבאית ולא שום דבר אחר, אלא סיבה שדורשת שהם יבואו בצורה חשאית לחלוטין.

כמו כן - אחרי שסוף כל סוף גמרנו עם ההסתברויות לחייזרים - צריך להוסיף את ההסתברות שמסיבה לא ברורה - למרות הפוטנציאל החיובי העצום הגלום בהיכרות עם חיים מכוכב לכת אחר - הממשלות יסרבו להודות כי קיימים חייזרים.

בסה"כ - אם אנחנו מדברים אך ורק על ההסתברות לקיום חייזרים - אני נוטה בהחלט להסכים איתך שככל הנראה הם קיימים, כי למרות שההסתברות הזאת כבר מאוד קטנה - יש הרבה מאוד כוכבי לכת.
מאידך - אם אנחנו מוסיפים הנחות כמו העובדה שהחייזרים יהיו אינטילגנטיים - ויצליחו לבנות חלליות, ויצליחו למצוא אותנו, ויצליחו להגיע לכאן, והממשלות לא ירצו להכיר בהם.... ההסתברות היא כבר שואפת לאפס לחלוטין. לפחות לדעתי האישית.

זה דיי כמו אלוהים. גם את אלוהים בסופו של דבר אני לא באמת יכול להפריך. אבל בשני המקרים - ההסתברויות לקיום ולנכונות - אפסיות.

hamamin

New member
אשכול הסתברותי נהדר ומקסים

יש בעיה אחת איתו---
שהוא בהקשר עם חוצנים בכדורנו מטעה והזוי כמו כל הסבר מהותי של המדע
על המציאות ,החיים ,העולם והיקום.
הכל במציאות הרבה יותר מקסים וממשי מהלוגיקה העקרה הזו.
יש חוצנים ועבמים פה בכדור [למרות שזה לא שפוי לבוא לפורום ולהגיד רק שאין]
ויש פרפרים יפים וציפורים ופרחים שאף מדען מיובש לא יכול ליצור.
המציאות אינה לוגית אלא פלאית
אחרת לא היתה למדע כל בעיה להבין את העולם.
ואפילו יש אלוהים כל שהו---
כזה ממשי כמו עבמים ומוסתר על ידי הטיפשות, השתלטנות והיהירות האנושית.
פעם תבינו שהשכל ההגיוני [לעומת השכל החוויתי] תפקידו לרמות ולהרגיע את התודעה המבוהלת של האדם,
בעיקר,
שהוא יצור אינטלגנטי מידי בעולם מפחיד ומסתורי מידי.
שורה תחתונה
---- יש עבמים ויש חוצנים.
גם סטטיסטית ,לוגית ,עובדתית [צריך כנות ויושרה להודות בזה]
מי הם, גם לי אין שום מושג.

אייני

New member
אין לי מושג מה כתבת כאן.

כי אין לי מושג מה משפטים כמו "המציאות אינה לוגית אלא פלאית" אומרים בכלל.
אבל אני מניח שאת עצמך הצלחת לשכנע יפה מאוד. גם זה משהו.

hamamin

New member
וכי המציאות לדעתך לוגית [מתפענחת] ולא פילאית

הרי מבחינה סטטיסטית הכדור הזה היה צריך להיות חסר חיים,אטמוספירה,פרפרים וחצוצרות.
חסר מים ודגי מעמקים .
ושום יונק כמו לוויתן לא היה מסוגל לצלול לעומק ק"מ ולשהות שם שעה.
אני אוותר על תגובה צינית לציניות שלך.

אייני

New member
אין לי מושג

למה אתה חושב שמבחינה סטטיסטית זה אמור להיות ככה. אתה זורק כאן כ"כ הרבה דברים מופרכים בלי שום גיבוי שפשוט אין לי מושג מאיפה להתחיל.

Etnozam

New member
אנחנו נקודת המוצא של ההסתברות

בלעדינו ההסתברות לא הייתה מתקיימת כרעיון. זאת לולאה לוגית כל שהיא. אם לא הייתה מתקיימת כאן הייתה או ישנה מתקיימת במקום אחר.
איך להסביר לך את הלוגיקה מאחורי זה בצורה שתבין אין לי דרך, אבל זה כמו שתשאל את עצמך מה היו המחשבות שלי אם לא הייתי מתקיים... ובכן אם לא היית מתקיים אז כנראה שבהסתברות כל שהיא המחשבות שלך היו מתקיימות בצורה זהה לשלך ובאותו אופן ובאותה נקודת זמן ובאותו גוף רק במקום אחר. אם לא הלולאה חוזרת על השאלה.
אנחנו ההסתברות של 0.01^100000000000. ומנקודת התוצאה שהיא אנחנו, אנחנו שואלים מה הסבירות להתקיימות זהה כשלנו.

כמובן שזה הכל מפליא מה שקורה כאן אבל זה שזה מפליא לא אומר שזה לא מתפענח ואין שום קשר בין שני הדברים. ואם מפליא אותך שלוויתן יכול לשחות בעומק ק"מ אז תחשוב כמה מפליא זה שהלוויתן בעצם מורכב מתאים שמורכבים ממולקולות ואלה מאטומים ואלה מחלקיקים ואלה מקווארקים ואלה בתורם ומתוך הנחה שאופן עבודתם הוא בינומי צריכים בכל נקודת זמן לשנות את מצבם בכדי להוות לוויתן מתפקד, או כוכב לכת שלם.
אז כיצד הקווארק שיושב בקצה קצהו של הלוויתן (באופן ציורי כמובן) יודע להבדיל בינו לבין ראשון הקווארקים שמהווה את המים שסביב הלוויתן?

hamamin

New member
אתם [מי שמזהה עצמו בקבוצת מאייני העבמים]טועים

משום שהשאלה העובדתית של האם יש אפשרות לביקורי עבמים בכדורנו הכחול נפתרה.
העובדות הם שהם כאן.
לכן כל הדיון הנקרני באשכול הזה [שריענן ,יש להודות,כמה תאים רדומים במוחי]בקשר
ליכולת הסתברותית של צוויליזציות לממש טיסה\הגעה\התהוות\התחזות על פני כדורנו
הוא מיותר וחסר תכלית.
הטענה שהטיעונים שלי מעופפים היא נכונה משום שאיבדתי עם השנים את המוטיבציה לשכנע את המאמינים
בחדות הגיונם שאין ולא היו מבקרים מצוויליזציות חוצניות בכדורינו.
הלולאה הלוגית שלך היא מלכודת השקפתית-תפיסתית ידועה של דתיים ומדענים שסבורים מראש שיש הסבר
לעולם,לחיים,לאדם ובכלל.
החיים הם חיווי שיכול לכלול לימוד ומדע ודת אבל הם לעולם לא יהרסו את הפלא הניסתר והנישגב.
הקוורק שלך מוכלל בתבונה המאוחדת היצירתית והחופשית העליונה---אלוהים בלשון הפילוסופים----
והאם הוא מודע להיותו קצה אף הלוויתן צריך לשאול אותו.
[כניראה שכן ,בתודעה כל שהיא האופינית לקוורקים לסוגיהם]
יש עבמים.

Etnozam

New member
משום מה נראה שאתה דווקא זה בעל אופי חשיבה

של דתיים.

אני מבין את הטענה שאתה מעמיד. בסופו של דבר כדור הארץ בהתחלה היה כדור אש ועפר רותח ובשלב מסויים החיים היו צריכים להגיע ממקור חיצוני לכדור.
מסכים, מקבל וסבבה. אבל השאלה מה מכאן והלאה. אף אחד לא שולל לחלוטין קיום של חוצנים ולא ניתן לעשות זאת, אך כשאתה מדבר על אנשים שמאמינים בקיום שלהם אתה מדבר על אנשים שמאמינים שהם ( לא אנחנו) הגיעו לכאן ומבקרים אותנו כאיזה שהוא אובייקט אחר ונבדל מאיתנו. שהם קיימים במרחב המיידי שלנו ומשפיעים על מהלך החיים על כדור הארץ. אנשים שמאמינים שהחללית חונה מעבר לסיבוב ועמידה עם ווקי טולקי באמצע הלילה במקום חשוך תמשוך אותם להתגלות. אתה מדבר על אנשים שמאמינים שהם נחטפים על בסיס קבוע ומושתלים בהם כל מיני טכנולוגיות מעקב ובקרה, אנשים שמאמינים שהסיבה להיותינו מי שאנחנו היא בשל התערבות חיצונית כזאת, שכל המחשבות שלנו והאמונה ההיסטורית התפתחה מתופעות שבאחרויתם של החוצנים.
זה אבסורדי לחלוטין.
רק אנשים שאין להם מושג בדברים מסויימים מתפלאים מהם. אם תנסה לחשוב על חור שחור וגודל היכולות שלו גם אתה תעמוד להשתהות אבל אם תשאל את אינשטיין הוא יצייר לך כמה נוסחאות ויראה לך מספרים ויגיד לך מה יש להתפלא א+ב+ג=ד ברור כשמש.

להכל יש הסבר! אם נתפלא כמוך ולא נקבע שלכל דבר יש מקור אז לעולם נשאר מתפלאים.
והמלכודת ההשקפתית שאני מפעיל או מופעל תחתיה מוכיחה באופן חד משמעי מתוך דידוקציה לוגית שאכן צריך להתקיים "אלוהים" במובן כל שהוא ושחייב להיות כוח שמחזיק או מפעיל את כל הדברים.

איך שאני רואה את זה מתוך מחשבה אישית, כל היקום וכל מה שנמצא בו זה שווה ערך לעקרונות תכנות מונחה עצמים. וכל החלקיקים שמרכיבים את העצמים הללו הם שכבות שכבות של "קוד" ברמות עיבוד שונות שמפעילות רבדים ביקום. ואחרי כל זה, בנקודת ההתחלה כמו בכל מערכת ממוחשבת, חייב להמצא רכיב בסיסי ביותר כמו שעון שמכניס את כל אילו לסדר תפעולי.
וכפי שזה נראה לי, השעון הזה יושב מאחורי נקודת המוצא של היקום. איפה שהוא במימד שמכיל את היקום הזה ועוד הרבה שכמותו.
ובמונחים של היקום ואופן הפעולה שלו ברור שהוא נוצר מאיין ושיש לו סוף מוגדר. כך שלהכל יש הסבר! ואם אין אז עדיף עלינו להמשיך להתפלל לרוח וחבל על המאמץ.

hamamin

New member
אכן הגענו למה שנקרא[בקבלה] שבירת כלים.

1.אני לא דתי [היתי וכבר 15 שנה שלא,לגמרי לא] ואני לא מדבר על בריאה בנוסח בראשית.
2.אין כל רע בלפרש בצורה הגיונית[להגדיר צורות,חוקים]את המציאות המופלאה אבל להניח שהיא תהיה,
בסופו של יום,בשליטה שלנו היצורים התבוניים ונפקיע אותה מגדר הפלא זו יוהרה שלא בעיתה ,לפחות.
3.אני מדבר על יקום או יקומים מקבילים בו בעת שמתהוים על ידי עצמם באבולוציה אקראית ומכוונת בו בעת.
גם וגם ואין פה סתירה פנימית,למשל---
האדם הוא קופיף משודרג כי אנחנו חיים ב"אוקינוס אופף של תבונה עליונה ,יצירתית ואין סופית באופיה" וגם במקביל
בוצעו ומתבצעים בו מניפולציות גנטיות,רגשיות ורוחניות, מכוונות על ידי יצורים[שמיימים,מלאכיים,חוצניים או אלוהיים לבחירתך] בעלי מגמות שונות,
מה שיצר,איפשר התפתחות, לבסוף, גם את אינשטיין שלך
וגם אותך שמאמין שיש לפלא הזה פיענוח סופי [או סופני לגביו] שלאחריו לא יהיה יותר פלא ואבולוציה אקראית ותבונית במקביל.
בינתיים עוד אין תורה שמאחדת את כל השחקנים הפיסיקליים למשמעות לוגית של מציאות תאורתית אפילו.
------
העולם האמוני שלי [אולי אתה צודק שהוא דמוי דתי אך במקביל הוא גם דמוי מדעי,לפחות]או השקפתי, מדברת על עולם נבון ולא רק אקראי
נבון מבחינת מודעות הקוורק לעצמו או למהותו לפחות,מודעות התא החי לעצמו ולסביבתו שכבר הוכחה בגרעין הדי .אנ. אי שלו ,מודעות השמש לעצמה
ומודעות היקום לעצמו ומודעות טרנסצדנטית מאוחדת שמולידה את עצמה[אלוהי המדע] כמו מושבה של אלמוגים,כזה.
העבמים והחוצנים המסתתרים הם קוריוז יפה,שלב זמני, בהתפתחות האבולוציונית של המציאות היקומית החיה והמודעת בדרגותיה הרבות---אוקינוס של התהוות,כזה.
-----
בערך ,קצת שיותר טוב מכלום.
-----
אני מה זה שונא דתות,לא יאומן כמה שקר יש בהן.
ביי בינתיים.

למעלה