בו נדבר רגע על הרעיון בסעיף ב
מכיוון שעם מתמטיקה אני לא מתווכח אפילו שקיים
סיכוי הסתברותי שכל משוואה מתמטית עלולה להיות לוקה בחסר.
על טיסה בין דורית כמו שאתה קורה לזה וכל השאר שמסביב:
נבסס השערה שלא משנה כרגע במי מדובר, כאשר אתה מדבר על רעיון שמשקף את עצמו לאורך זמן שנמדד בדורות אתה מדבר על משהו עצום. עצוםםםםםםםםםם!!!!.
תנסה לתאר את הרעיון שלך במונחים לוגיסטים של קיום מגוון כל כך רחב של מערכות שונות שמשמשות את החייזרים לאורך כל המסע. אם הם כל כך חכמים אני מניח שדברים שהם צריכים לקחת בחשבון יהיו מזון קודם כל, תרבות, יחסים, מאגר גנטי, מרחב מחייה, מיכון, מכשור, צרכים קיומיים כמו אוויר או מה שהם לא נושמים וכל מיני מערכות טיהור מתקדמות, הגנה מקרינה, הגנה מאסטרואידים וכוכבי שביט, יכולות ניווט מתקדמות, מערכות נשק משוכללות (כי אם יש טובים בטוח יש גם רעים), סופר סופר סופר מנועים שמסוגלים ליצור שדות מגנטים ועיוותים במרחב בהספקים של חור שחור ועוד מלא דברים שבבונים כמונו בכלל לא חושבים עליהם...
ראית פעם נושאת מטוסים?
וכשאני שואל את זה כמובן תזכור שזה למשל כלי בעל יכולת גרעינית והוא מופשט לחלוטין מכל אספקט של חיים כל שהם מעבר לתכלית הצבאית של כמה חודשים בים.
אחרי שתיארת לעצמך את נושאת המטוסים, תתאר לעצמך חללית ריאליסטית שצריכה לקיים את כל הדברים האלה במשוואה של דורי דורות (גם אם הם רק של בני אדם).
לא מדובר באיזה פרארי-חלל שקופץ לרגע לקיוסק בגלקסיה השניה. אתה מדבר כאן על מערכת חיים שלמה ששמה לה למטרה לעבור מליוני שנות אור מתוך רצון להגיע לאן שהוא ולמצוא משהו אני מניח. האנלוגיה היחידה שאולי אני יכול להמציא כדי להמחיש את נושאת המטוסים במובנים שאתה מדבר עליהם זה ה-"DEATH STAR" של מלחמת הכוכבים.
עכשיו כשסקרנו קצת נתונים טכניים
ריאליים, צריך לשאול כמה שאלות בסיסיות:
נניח והחייזרים מסוגלים לנוע במהירות האור. אתה יודע מה קורה מבחינה פיזית כאשר גוף בגודל מה שתארתי מקודם מתנגש עם אבק כוכבים במהירות האור? אתה מסוגל לתאר אילו שדות מגנטים וחותמת חלל הדבר הזה צריך להשאיר אחריו כדי להתגונן מפני כאלה דברים?
אולי נניח שהחללית הזאת מגיעה דרך עיוות מרחבי כגון חור שחור או מה שנקרא חור תולעת. אתה מבין בכלל מה אתה מתאר כאן? אולי בראש שלך אתה מצייר איזה משהו בגודל של 747 שכמו במסע בין כוכבים מקפץ בין שני נקודות... אתה פאקינג מדבר על
עיוות המרחב!! ביום שחללית כזאת שאמורה להכיל חיי דורות תופיע במרחב כל הנקודות בשמיים יזוזו, כל מבנה הכוכבים בנקודה הזאת ישתנה, השתקפות האור של כוכבים נסתרים פתאום יופיע, וכוכבים אחרים יעלמו... נסאא היום מסוגלת לקלוט שינויים מרחביים דרך הטלסקופים שלה בנקודות בגלקסיות אחרות לגמרי, נסאא מסוגלת לקלוט שינויי טמפרטורה של חלקיקים שהיו כביכול בבריאת היקום. אבל החייזרים וכל העדויות שלהם מסתמן מגיעים עם כל מיני רכבים שגודלם לא עולה על זה של מטוס בינוני. אין חותמת, אין שינויים מרחביים ואין שום אספקט פיסי (שזה כלל לא קשור אלינו אלה לכל היקום) שנותר מאחורה. שום שינוי טמפ' או מבנה האוויר.. כלום!!. טלסקופים בן אדם... לווינים שיכולים לזהות מטבע על הירח... כל זה וכלום.
בו נניח שמאחורי מאדים יושב ה DEATH STAR הזה שלהם. או אולי חללית בגודל אוטובוס של אגד... ועכשיו הם שולחים לכיוון שלנו מיני חללית כי צריך להביא פרה לניתוח. שאל את עצמך איך החללית הזאת מנווטת בחלל? במהירות האור אני מניח שאין ממש טעם לסמוך על שמשה קדמית, אז סביר לחשוב שהם משתמשים בטכנולוגיות שונות למיפוי מרחבי. איך אתה מזהה אם מולך יש צביר גז או כדור אבן? איך יבחינו אם הם עכשיו בתוך אטמוספרה כל שהיא או לא? המדע המודרני שלנו משתמש בכלים שונים שבעיקר מתבססים על אותות וגלים בתדרים שונים
שהיקום משדר! הוא החליט שכך הדברים עובדים ולא אנחנו. לכן מן הסתם גם החייזרים צריכים להשתמש בנתונים היחידים שכוכב או גוף שמימי מסוגל לספק בכדי לזהות אותו מבחינה אלמנטרית. ועדיין, למרות שתוכנית סטי פועלת כבר שנים על גבי שנים. גל רדיו אחד מסכן לא הצליחו לקלוט... מאתיים שנות אור מכאן יש כוכב נסתר שמדענים מסוגלים לקלוט את אותות הקיום שלו במרחב ולאמר לך אם יש שם מים או חמצן, אבל חללית שטסה בגובהה 300 ק"מ ומנווטת את עצמה במהירויות על בין חלקיקי אבק וזבל חלל לרוב לא משאירה אחריה אות אחת מסכנה מכל סוג שהוא.
אין לי כוח לכתוב יותר. אבל היקום וחוקי הפיסיקה בעצמם מוכיחים שאין שום טעם להאמין שחייזרים ביקרו כאן או מבקרים או אפילו בדרך... במקום להתעסק בקקה ולמכור לאנשים לוקשים אולי כדאי להתמקד בנסיון להגיע אליהם מאשר לעשות את מה שרוב המאמינים עושים וזה לשבת ולהסתכל לשמיים כמו שימפנזות ולחכות שהחייזרים יעשו להם קו-קו לצלילי מפגשים מהסוג השלישי.