המאבק בטיהור הנאציזם במזרח אירופה

המאבק בטיהור הנאציזם במזרח אירופה

בעוד דבריו של נשיא איראן, אשר התפרשו כהכחשת השואה, זכו לתגובות קשות של גינוי מסוף העולם ועד סופו, מתנהל באין מפריע מסע טיהור של הנאציזם ופשעיו באירופה המזרחית, במיוחד בלטביה ובאסטוניה. מאז נוסדו מדינות אלה מחדש, בשנת 1991, זוכים שם משתפי הפעולה עם הנאצים, אשר חלקם שירתו ב-SS ונטלו חלק ברצח היהודים ובפשעי מלחמה אחרים שלא היו מביישות אף נאצי גרמני, למעמד של "גיבורי האומה". לאלו שחיים ניתנים קצבאות ופרסים, ולמתים נבנות אנדרטאות ברוב פאר והדר. הלוחמים בנאצים לעומתם – הן בשורות הצבא והאדום והן בארגוני מחתרת שונים – מוצגים כפי שהציגם יוזף גבלס, שר התעמולה הנאצי: רוצחים ו"בנדיטים". מיכאיל פארטבוך, לוחם יהודי בצבא אדום ובשירות החשאי בעת מלחמת העולם השנייה, ישב לאחרונה שנתיים בכלא בלטביה על שבחר להילחם בנאצים תחת ללכת למחנות הריכוז שלהם, וכמוהו רבים אחרים, רוסים, יהודים, לטבים ואסטונים. למותר לציין שקצבאות ותיקי המלחמה נשללה כולה או רובה מאותם לוחמי חירות, ורובם חיים בקלון ובעליבות. המשטרים בלטביה ובאסטוניה תואם להפליא את שִכתוב ההיסטוריה הזה: בני המיעוטים הלאומיים שם (בעיקר רוסים ויהודים) אינם זכאים לאזרחות, אלא אם יעברו מסכת ייסורים ביורוקרטית שעלולה להימשך שנים, שגם בסופה אפשר שלא יזכו בתשובה חיובית. כאמור, איש בעולם ובישראל אינו מגנה את פשעי המדינות הבלטיות, וכיום הן חברות מן המניין באיחוד האירופי. בעקבות הסרת האנדרטה לזכר חללי הצבא האדום ב-27 באפריל 2007, ובעקבות ההפגנות שבעקבותיה אשר במהלכן נהרג מפגין אחד ונפצעו רבים, לא נשב עוד בחיבוק ידיים. ביום ג', 19 ביוני, שעה 17:00, נפגין מול הנציגות הדיפלומטית של אסטוניה בישראל, רח' הדסה 6 ת"א. אנו תובעים מממשלות אסטוניה ולטביה לחדול מרדיפות הלוחמים בצבא האדום ומהפיכת משתפי הפעולה עם הנאצים לגיבורים. אנו קוראים לממשלת ישראל לגנות בגלוי ובמפורש מעשים אלה, ומהציבור – להחרים תוצרת אסטונית ולטבית עד שמדיניותן תשתנה. לעולם לא עוד הוועד נגד טיהור הנאציזם במדינות הבלטיות לפרטים נוספים: שמעון קורנפלד, 0542111978

../images/Emo4.gif זה נשמע יותר כמו תעמולה רוסית ולא

כמו דאגה אמיתית לזכרון השואה... נראה שמדובר בחלק משרשרת מהלכים מתוזמרים של גורמים פרו-רוסים. ראו למשל את זה

לגובלינית

באסטוניה ובלטביה הנציזם מרים ראש ואנו חייבים לעצור אותו! המשטרים שם עוסקים בתעמולה אנטי רוסית כדי להסיט את תשומת לב של האנשים בעולם מטיהור הנאציזם! אני כותב מספר דברים על מה שקרה וקורה שם פרטבוך עבר עינויים מצד המשטרה של המשטר הלטבי. כאשר הוא ישב בכלא, הוא פנה לבית המשפט האירופי לזכויות האדם שפסק על המשטר הפרו-נאצי הלטבי לשלם לפרטבוך פיצויים בסך 6000 יורו ועוד 1000 יורו על הוצאות משפט. הוא נלחם בנאצים ומי שנלחם בנאצים נרדפים במדינות הבלטיות ופרטבוך רק אחד מהם. גם ואסילי קונונוב, פרטיזן שפוצץ 14 רכבות של הצבא הנאצי וכך קירב ניצחון על הצבא הנאצי ישב בכלא כשנה ושמונה חודשים, פרטיזן היהודי סולומון מורין התאבד כשבאו השוטרים של המשטר לעצור אותו. באסטוניה ולטביה הועמדו לדין עשרות לוחמים בנאצים וארגון נכי מלחמת העולם השנייה בישראל גינה את המדיניות של המדינות הבלטיות. ברה"מ לא כבשה את המדינות הבלטיות אלא סיפחה, כיוון שהעם הכבוש לא יכול להיות אזרח במדינה כובשת! לטבים ואסטונים היו אזרחי ברה"מ, שרתו שם בצבא, ישבו בפרלמנט ובממשלה וחיו על פי אותם חוקים כמו כל אזרחי ברה"מ. אפשר לתמוך בסיפוח ואפשר לא, אבל סיפוח זה לא כיבוש! מי שנלחם בצבא הנאצי (לגיון SS) נחשבים לגיבורים לאומיים שם. הנאצים האסטונים רצחו יהודים במחנה ריכוז KLOOGA, שבאסטוניה, בעיר נובוגרודוק שבבלורוסיה, בבאבי יאר, ליד קייב שבאוקראינה, בערי פולין: רז'שוב, לודג', פשמיסל וטארנופול, ובמקומות אחרים. לנאצים שנהרגו בונים אנדרטאות. הנאצים הלטבים רצחו 3000 יהודים בבלורוסיה, השמידו 138 כפרים בבלורוסיה במחוז ויטבסק ושם רצחו 17.000 תושבים והבריחו לגרמניה 13.000 אנשים לעבודות כפייה. כמו כן הם רצחו יהודים בגטו ריגה ורצחו עד 100 אלף בני אדם במחנה ריכוז "סאלאספילס". המשטר ה"דמוקרטי" הלטבי קורא למחנה הזה "מחנה של חינוך מחדש". כמו כן הלגיונרים של SS מלטביה היו מעורבים בדיכוי המרד בגטו וורשה. הם רצחו יהודים בשקדסקייה דיוני שבלטביה, בעיר סלונים שבבלרוס ובמקומות אחרים. הנאצים האלה מקבלים פנסיה גבוהה והטבות שונות מהמדינות האלה. לנאצים שנהרגו בונים אנרטאות וכך מחנכים את הדורות הצעירים. כך המשטרים במדינות הבלטיות כותבים מחדש את ההיסטוריה. גם היטלר התחיל את המדיניות שלו במרתפי הבירה במינכן ולא עצרו אותו ואנו יודעים לאן זה הוביל. לכן הוועד נגד טיהור הנאציזם לא שותק והוא ימשיך להאבק נגד תחיית הנאציזם! בעניין האנדרטא, האנדרטא של "החייל מברונזה" של הצבא האדום שהציל את העולם מידי הנאציזם (הצבא האדום הסב לנאצים למעלה מ75% מן האבדות ועוד מן הכוחות המשובחים ביותר), הועבר רק חלק מברונזה של הפסל והחלק מאבן לא נשאר. הוא הועבר ממרכז העיר שלא ידעו הדורות הצעירים של האסטונים מי הציל את העולם מידי הנאצים ושהממשלה שלהן תמשיך לשבח את הנאצים. תושבי טאלין רבים, כולל צעירים וילדים חגגו את יום הניצחון על גרמניה הנאצית ליד האנדרטה. זה מאוד הזיק לממשלה הפרו נאצית באסטוניה ולתעמולתה ולכן היא זאת ששלחה את הבריונים להשחית את האנדרטא כעילה להסרתה ממרכז העיר. המפגינים נגד העברה של האנדרטה , אנשי התנועה "שומרי הלילה" ששמרו על האנדרטה מפני המשחיטים. הבריונים נשלחו על ידי המשטרה כדי לתת שם רע למפגינים. המשטר ה"דמוקרטי" האסטוני מחזיק אסירים פוליטיים ולא נותן להם אפילו לפנות לעורכי דין. אחד העצורים הוא דמיטרי לינטר, שניסה למנוע מהבריונים לשבור חלונות הראווה, אך המשטרה שראתה זאת לא הפריע לבריונים, כדי להגיד כאילו מתנגדי העברת האנדרטה וכתיבת היסטוריה מחדש הם הבריונים. ידידה שלי, שבחיים לא הייתה ברוסיה (אגב, גם אני בחיים לא הייתי ברוסיה) מכירה את לינטר אישית. הוא אדם טוב מאוד, שאוהב לעזור לאנשים ועכשיו המשטר האסטוני אפילו לא נותן לו להפגש עם עו"ד. יום יבוא והמשטרים הפרו נאציים במדינות הבלטיות ייפלו, ושום דבר לא יעזור למטהרי הנאציזם! לצערינו הרב, במדינות רבות במזרח אירופה, הממשלות מתחילות עכשיו לטהר את הנאציזם ולכן הוקם ועד שנלחם נגד זה. ההפגנה מול קונסול כבוד של אסטוניה זו רק הפעולה הראשונה שלנו. אם את לא מאמינה לי, אז תפני לארגון נכים לוחמים בנאצים במלחמת העולם השנייה ומניצולי שואה ממדינות הבלטיות שעדיין בחיים. ארגון נכים, לוחמים בנאצים תומך בנו.

../images/Emo26.gif קצת עובדות הסטוריות מארכיון "יד ושם"

גם באסטוניה וגם בלטביה לווה ה"סיפוח" הסובייטי בגירוש של אלפי יהודים לסיביר. גם בצרפת, הולנד, בלגיה וכד' היו מקומיים ששיתפו פעולה עם הנאצים. אבל, מה לעשות? שם הסובייטים לא הצליחו להקים אנדרטאות... דרך אגב - דווקא בוינה יש אנדרטה סובייטית מרשימה מאד. מעניין עד מתי היא תמשיך לעמוד שם... באופן כללי - אני לא חושבת שהיהודים ו/או ישראל צריכים לשחק תפקיד כלשהו במאבק של מיעוט לאומי רוסי אם באסטוניה ואם בלטביה וכפי שכבר כתבתי, זה נראה כמו מהלך מתוזמר של השלטון הלאומני של פוטין. לגבי כל מה שציינת לעיל - האם תוכל לציין מקורות מידע עליהם אתה מתבסס?

לגובלינית

תודה רבה לך שהבאת את הנתונים של יד ושם. שם כתוב ללא מרכאות שברה"מ סיפחה את אסטוניה ולא כבשה אלה גרמניה כבשה אותה. כל התושבים שם קיבלו את האזרחות הסובייטית. בצרפת הולנד ובלגיה לא מקימים אנדרטאות למשתפי פעולה עם הנאצים ושם בניגוד למדינות הבלטיות הנאצים נחשבים לגיבורים. דווקה באסטוניה, בסינימיאה נבנו אנדרטאות לבלגים והולנדים שנלחמו ביחד עם האסטונים באוגדה ה-20 של Waffen SS . השגריר הבלגי באסטוניה אמר שהוא רואה בהם בוגדים במדינתו. את היזכרת את אוסטריה, האוסטרים בניגוד למשטרים של אסטוניה ולטביה לא כותבים מחדש את ההיסטוריה, ואומרים תודה לצבא אדום שהציל את העולם מהנאצים. את השערים של רוב מחנות ריכוז וגטאות פתחו חיילי הצבא האדום. הם הסבו עבדות ללמעלה מ-75% מכוחות הנאציים ועוד מהמשובחים ביותר. ברה"מ פתחה שערים לפליטים מארצות כבושות ויהודים רבים מפולין שחלקם כבר נפטרו מזיקנה סיפרו לי שהם ניצלו כיוון שברה"מ פתחה להם את השערים וכך הם נמלטו מארצות הכבושות על ידי הנאצים. היום מסירים אנדרטאות לצבא אדום, ששחרר את העולם מהנאציזם ומחר יסירו את הקברים ואנדרטאות ליהודים שקרוביהם עזבו את מזרח אירופה. בצבא אדום נלחמו בנאצים כ- 500.000 יהודים וכ-200.000 מתוכם נהרגו בקרבות הקשים נגד הכוחות המשובחים ביותר של הנאצים. לכן כל האנושות צריכה לצאת נגד המדיניות של המשטרים שמשבחים את הנאציזם. גם יהודים והישראלים חייבים לעשות זאת. את היטלר לא עצרו כאשר הוא הקים משטר רודף מיעוטים לאומיים וכולם יודעים לאן הוא הגיע! לכן צריך לעצור את המדיניות המשבחת את הנאציזם, אם אנחנו לא נרים את קולנו נגד תחיית הנאציזם, 50 מיליון הנרצחים במלחמת העולם השנייה ומתוכם 6 מיליון יהודים לא יסלחו לנו! רוסיה היא מדינה גדולה וחזקה והיא לא זקוקה להגנתי ולהגנת אנשי הועד נגד טיהור הנאציזם ושל תומכיו, אנו נלחמים נגד תחיית הנאציזם. אין לי ולכל חברי הועד כל קשר עם רוסיה. כל המקורות שלי בשפה הרוסית כיוון שלא מצאתי שום מקורות שפות אחרות: www.regnum.ru http://2004.novayagazeta.ru/nomer/2004/57n/n57n-s26.shtml http://www.ss-no.com/fascism-estonia.html http://shh.neolain.lv/seminar14/gusin.fasist.htm

../images/Emo26.gif תודה על ההתייחסות המפורטת

גם אם אתה מאמין בתום לב במה שכתבת - זה עדיין נשמע כמו אוסף ססמאות מבית היוצר של האינדוקרינציה הסובייטית. אני מסכימה איתך שרוסיה היא מדינה חזקה - והיא יושעת בהחלט לעשות שימוש ציני בתמימות של אנשים ובזכר השואה. זה שכל המקורות שלך הם בשפה הרוסית - רק מחזק את טענותי. חשוב לזכור, שגם ה"פרוטוקולים של זקני ציון" נכתבו לראשונה בשפה הרוסית.

לגובלינית

באחד המקורות שהבאתי נמצאת תמונה של איש זקן, לבוש בקובע של לגיונר מ- Waffen SS אסטוני בטקס חנוכת האנדרטה ללגיונרים הבלגים, ההולנדים והאסטונים הן האוגדה ה-20 של SS. י ש באסטוניה לפחות ארבע אנדרטאות לנאצים: בסינימיאה, בטאלין, עיר הבירה, בפרק מאאריאמיאגי, בפיארנו, בליחולה ואלי יש אנדרטאות לנאצים בערים אחרות. כמו כן יש שם פסלים של אלפונס רבאנה, המפקד של האוגדה ה-20 של SS ושל יוחאן פיטקה אחד המפקדים של הצבא הנאצי האסטוני ועל שמו נקראת אוניה צבאית של אסטוניה. לצערי המערב לא כותב את האמת שמתרחש במדינות הבלטיות, כמו שהוא לא עצר את המשטר הגזעני של היטלר בשנות ה-30, בטענה שהוא "בולם את הקומוניזם" ואויב של רוסיה. לכן בריטניה וצרפת חתמו איתו על הסכם מינכן כדי לקרב אותו לגבולות של רוסיה. כך המשטר של היטלר התחזק. היום מתחזקים המשטרים הפרו נאציים במזרח אירופה והמערב שותק. אגב המרכז של ויזנטל גינה את המדיניות של המשטר ה"דמוקרטי" האסטוני. גם ארגון הלוחמים בנאצים - נכי מלחמת העולם השנייה בישראל, גינה את המדיניות של המדינות הבלטיות, תשאלי את הארגון! פרוטוקולים של זקני ציון נכתבו ברוסית, אבל רוסיה הייתה המדינה הראשונה שהוציאה את האנטישמיות מחוץ לחוק. אני לא פרו רוסי אבל מי שהציל את הסבים והסבתות שלי מהמוות, שהכין היטלר להם ולכל היהודים, היה הצבא האדום. אחד הסבים שלי יהודי מרומניה התנדב לצבא אדום להלחם בנאצים. ויהודים רבים יוצאי פולין ושאר מדינות מזרח אירופה אומרים תודה לברה"מ שהצילה אותם מפני הנאצים! תשאלי אותם, הזמן אוזל כיוון שהם כבר מבוגרים מאוד!

שוב, תודה על ההתייחסות המפורטת

א. האם אפשר לקבל הפניה להודעת הגינוי של מרכז ויזנטל לגבי המשטר האסטוני? ב. דוד של אבי, פליט יהודי-פולני, "נשאב" לצבא האדום ומאז נעלמו עקבותיו. ג. חמי, אביו של בעלי, אכן ניצל בזכות עבודות הכפיה בסיביר אליהן נשלח על ידי המשטרה הסובייטי. רוצה לומר - אפאחד כן לא נקי כפיים. חוזרת עת טענתי שליהודים אין תפקיד במלחמות לאומיות של מזרח אירופה. יש לנו מספיק בעיות משלנו ובאשר לזכר השואה - מאנחנו יכולים לעשות את זה טוב מאד גם בלי עזרה מהרוסים.

../images/Emo26.gif מצאתי את הדו"ח השנתי של

מכון ויזנטל לשנת 2006. העובדות אכן מטרידות, אבל לא פחות מטריד הוא ההקשר שעושים בין הכחשת השואה לאינטרסים של לאומנים רוסים בכל הסיפור.

לגובלינית

א. אלה הן ההודעות של מרכז ויזנטל: http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=fwLYKnN8LzH&b=253162&ct=3833035 http://www.wiesenthal.com/site/apps/s/content.asp?c=fwLYKnN8LzH&b=253162&ct=285196 ב. עקבותיו של הדוד של אביך נעלמו: במלחמת העולם השנייה, בחזית המזרחית היו קרבות קשים מאוד וחיילים רבים נהרגו ועד היום מתגלים השרידים של החיילים משני הצדדים. את שמם של רבים לא נודה. כנראה אחד מהם הוא הדוד של אביך, גם לי היו קרובים שנלחמו בצבא אדום ונהרגו, אחד מהם היה אח הגדול של סבתא שלי, ואני מאוד מבין את כאביך. בעניין שליהודים אין תפקיד במלחמות זה לא נכון: במלחמה נגד הנאצים השתתפו למעלה ממיליון וחצי יהודים: הם נלחמו בנאצים בצבא אדום, צבא של ארה"ב, צבא פולני, צבא צ'כי וצבאות אחרות. כמו כן היהודים נלחמו בנאצים בגדודי הפרטיזנים ובמחתרות. גם מפלשתינה - ארץ ישראל יצאו להלחם בנאצים כ 30.000 יהודים. את העזרה מהרוסים, הועד נגד טיהור הנאציזם לא מקבל, רוסיה לא מכירה אותנו. אם לא נצא למאבק נגד תחיית הנאציזם ונגד הגזענות במזרח אירופה ובעולם השואה יכולה להתרחש שוב!

../images/Emo26.gifמצטערת אם הכבדתי או הקשיתי, אבל

זה פשוט מרתיח אותי שהרוסים "מנכסים" לעצמם את הצלת יהודי אירופה. לא מזמן פרסמתתי כאן ממצאים חדשים שהתגלו בארכיונים (דווקא באלו שבארצות הבלטיות) אשר מצביעים על כך, שלהנהגה הסובייטית היתה תמונה מאד ברורה לגבי גורלם של היהודים והם ממש לא נקפו אצבע. אני גם יודעת שהרוסים עד היום עושים שימוש ציני בנצחון על הנאצים ובארגוני וטרנים לשם חיזוק הזיקה של ה"פזורה" הרוסית בעולם לרוסיה ובמטרה לקדם אינטרסים רוסים בעולם. הסיפור של האנדרטה בטאלין הוא רק חלק מהעניין. לכן, היה חשוב לי לבדוק טוב, טוב את העובדות. בכל אופן - הצלחת לשכנע אותי. לצערי, מסיבות אישיות אני לא אוכל להשתתף בהפגנה, אבל אני מקווה שמי שיגיע יצליח להביא את הנושא החשוב למודעות. בהצלחה!

לגובלינית

ברה"מ לא הצליחה להציל את כל היהודים כיוון שב22.6.1941 גרמניה, שהייתה מדינה חזק ומתועשת שרוב ארצות האירופה עבדו בשבילה, פלשה לברה"מ, שהייתה עדיין מדינה כפרית ברובה (32% מן האוכלוסייה התגוררו בערים) ולכן בימים הראשונים של המלחמה הצבא האדום נחל תבוסות והיטלר הצליח לכבוש שטחים נרחבים של ברה"מ. לכן ברה"מ לא יכלה להציל את כל היהודים ואנשים אחרים מפני הרצח מצד הנאצים. תודה רבה לך על התמיכה בהפגנה ובמאבק שלנו!

הכוונה לארצות האירופה הכבושות על ידי הנאצים

ארצות אירופה שעבדו בשביל גרמניה הנאצית = הכוונה לארצות האירופה הכבושות.

../images/Emo12.gif אם אתה מאמין במה שכתבת אתה ממש

תמים.... אני מזכירה לך, שבעוד הכוחות הנאצים שעטו לכיוון מוסקבה, נמשכה העבודה על המטרו המפואר של הבירה הסובייטית. לסובייטים פשוט לא היה אכפת כהוא זה מגורלם של היהודים - למרות שדווקא להם היתה תמונה מאד ברורה של מהלך ההשמדה. זה נכון שגם לבעלות הברית לא היה אכפת ממש מגורלם של היהודים. אבל, הם לפחות לא מציגים את עצמם כמושיעים של העם היהודי ויודעים לשתוק כשצריך. הצביעות הרוסית והניצול הציני של זכר השואה - כולל זעקת "הקוזק הנגזל" ("רדיפות" של הוטרנים...) פשוט עוברים כל גבול בחוצפתם... אני מצרפת שוב את תקציר הממצאים לעיונך.

לגובלינית

כאשר הנאצים התקרבו למוסקבה, המשיכו לבנות את המטרו כיוון שמטרו שימש גם כמקלט מפני ההפצצות של חיל האוויר הגרמני. כן, לפרטיזנים היה מידע על הפשעים של הנאצים אבל לא היה מספיק כוח לעצור את מכונת ההשמדה של הנאציזם, הנאצים רצחו גם מיליוני אנשים בני עמים אחרים (18 מיליון בני אדם ומתוכם 2 מיליון יהודים). ללא הניצחון על הנאצים היטלר היה משמיד לפחות 11 מיליון יהודי אירופה. תודה רבה לך על המידע.

למזגלמביה

לצערי הרב ממשלת ישראל לא הגיבה על כך בכלל, לפני מספר שנים ראיתי בחדשות בערוץ אחד או שתיים על כך שבלטביה נאצים שנשארו בחיים מקבלים הטבות ופנסיה גדולה. על אסטוניה לא שמעתי שום דבר בטלוויזיה הישראלית. אולי מישהו שמע על המתרחש במדינות הבלטיות בטלוויזיה הישראלית? תודיעו לי על כך!

ויכוח מיותר לחלוטין, לעניות דעתי

מה שהתרחב בארצות הבלטיות ועל הרמת הראש של הרוצחים שם, - ידוע. תבוא ברכה על נשר אחד שהוסיף פרטים בלתי ידועים. ואין לכך כל קשר, גובלנית, למה שעשו או לא עשו הרוסים. אכן, הפרטים שהוסיף נשר אחד ראויים לבדיקה ולפרסום ואני מסכים בהחלט שאין די שנחליף כאן דעות זה עם זה; לטעמי זה גם הופך להיות קצת משעמם; ראוי גם ראוי שתעשה פעולה כלפי חוץ שנושאים כגון אלה.כיצד ומי יהיה מוכן לשמוע זאת? לדעתי הדבר תלוי בהצגת הדברים בדרך נכונה ובפורומים מתאימים, למשל ע"י כך שמעניינים עתונאים החפצים לעסוק בנושא.

למעלה