המאמר הכי מעניין של לאנס ארמסטרונג

elad fa

New member
המאמר הכי מעניין של לאנס ארמסטרונג

- מומלץ לכולם (לטעמי).

הראיון התפרסם לאחרונה (אפריל 2014) לאחר פרסום סרטון אחר של ארמסטרונג מלמד לתקן פנצ'ר באופני כביש.
אין ספק שהבחור יודע לעשות עבודת לובי טובה ומחפש דרכים חזרה לקהל, או שלפחות יסלחו לו קצת.

ראיון אחרון עם לאנס ארמסטרונג במסגרת מגזין OUTSIDE

skcazy

New member
לאנס בסופו של דבר ...יזכר כדמות חיובית

התרומה שלו לענף גדולה מהנזק שגרם

לגבי שבע הזכיות שלו - זה הישג שישאר שלו לנצח , הדורות הבאים יזכרו שהיה מעט יותר נחוש בהסתרה ומעט פחות בר מזל מייתר גדולי מועדון החמש שקדמו לו . ( גם ההישג של חמש זכיות לא ישתווה לעולם - הטור דה היום הוא ספורט אחר אף אדם לא יזכה בו ברצף חמש פעמים או אפילו שלוש בלי חומרים אסורים או אופנוע ).

מה שבטוח, הבנאדם הוא פצצת רייטינג

כותבים משהו עם ארמסטרונג ולמרות העייפות מכל סיפורי הסמים שלו שאנו חיים איתם כבר כמה שנים טובות וטחנו אותם כבר עד פודרה, הרבה אנשים נכנסים לראות מה יש ללאנס להגיד.
עברו 8 שעות מהעלאת ההודעה וקראו אותה 145 איש. בהנחה שקהל היעד הוא אלו שמתעניינים במרוצים ולא רק ברכיבת כביש, אפשר להשוות עם שתי הודעות אחרות: ההודעה של גדי על ליאז'-בסטון-ליאז' זכתה ב-26 שעות קיומה ל-106 כניסות וההודעה של עופר על מרוץ נגבה שפורסמה לפני 11 שעות קיבלה 102 כניסות.
בקיצור, כולם בוכים על הרמאי הגדול, אבל בינתיים נהנים מהרייטינג שהוא מביא.

nachshon4

New member
עזוב אודי

אתה מניח שהכניסות להודעה הם בגלל לאנס אמסטרונג. טעות. זה בזכות מפרסם ההודעה, אלעד פה. אנשים מאד אוהבים לקרוא את מה שהוא מפרסם, את היושרה וחוסר האינטרס בפירסום. אוהבים את הניסוח הברור, את העבודה שהמאמר תמיד מאוד מובן, את העברית הרהוטה (ללא תעויוט כתיב). זה הכל.

elad fa

New member
מספר דברים שאנשים אינם מבינים, אנסה להסביר

לאנס עדיין בן אדם מאוד מאוד עשיר וחזק פוליטית (חברים כמו קלינטון ואחרים, גם אם כרגע הורידו פרופיל בנושא).
אל תשכחו שהוא עדיין נבחר באיזה משאל מפוקפק לספורטאי המושמץ ביותר ב US (משהו דומה לזה) - העם האמריקאי לא אוהב רמאים.
כל אדם, בטח אחד כמו אגו מניאק כשל לאנס, מבינים בשלב מסוים (לטעמי) שעם כוח (פוליטי) וכסף אי אפשר לעשות ההההכול. (אפשר לעשות הרבה אבל לא הכככול)
או מצד שני - לזכות בכבוד. לאנס נמצא היום בתחתית החבית והוא מנסה לעשות את קרב המאסף בחזרה לזירה.
ולא, הוא לא אחד שיודע לוותר או להפסיד.

בנוגע לזה "שכולם היו מסוממים" זו אמירה מעט תמימה, כאשר שוכחים את מעורבותו ביחד עם ה UCI בזמנו להסתרת בדיקות וכל מיני פויילשטיקים שגם ה UCI לא מעוניין שיצא החוצה.
כן, ממש מסריח שם.

דבר שני - "האם כולם היו מסוממים ?" כבר כתבתי בעבר (לינקים למטה) כי ישנם לא מעט רוכבים צעירים, מנצחי טורים
קטנים שיועדו לגדולה (לא ממדינות עם תוכניות סימום לאומיות....כמו ה US ולא רק...כרגע מתברר), אך מצאו עצמם נאלצים לעזוב את הספורט ואת החלום שהבטיחו להם, לאחר שהבינו שאינם יכולים לעשות את זה אחרת, בלעדיי הסמים והרמאות.
- מה עם אלה ?
לאנס מייצג את הדבר הכי מכוער בספורט הזה, הרבה מעבר לשיטת הסימום המשומנת שלו (מקצועית ופוליטית...מוזמנים לקרוא בלינק בהודעה הראשונה את ההמשך).
זו הסיבה שאני מקווה מאוד
שרוכבים כמו פרום או וויגנס הם משהו אחר (ואני בכוונה לא מכניס לשם מישהו אחר ואינני אוהד של קבוצת סקאיי).
ומי שעוד לא הבין, בעידן החדש, הפועלים של אתמול, הם מנצחי הטורים של מחר בשילוב תוכנית אימון אנטי - דופינג.

השורה התחתונה, מבחינת תורת האימון
כפי שמתברר אודות כמויות הסימום האדירות של הפלטון המקצועני, החל מתחילת שנות ה 90 וההבדל בין "סמי הסבולת" (EPO ועירויי דם מתוחכמים יותר או פחות) לבין הסמים הפשוטים והירודים יותר...כיום, כמעט ברור כשמש כי כמעט כל "מחקר רציני" אודות אימוני סבולת על רוכבי אופניים מקצוענים היה שקרי, כי פשוט מאוד, זה הסתמך ברובו (אם לא כולו) על פיזיולוגיה של רוכבים בלתי אנושיים = מסוממים.
הלינק למאמר המלא - כאן

yoramiko

New member
אלעד פלטין

בינך ובין לאנס הגיבור! לא זכורה לי חיבה ......
לתקן אותך ,סמים בענף האופניים,החלו עשורים לפני שנות התשעים....
וזוכים רבים,כולל בעל 5 זכיות טור ,בלע דובדבנים.
אתה יודע אלעד? השפל הוא זמני!
"וחיבתך" חסרת הגבולות למיתוס , תיעלם עם פרשנויותיך המלומדות.
המלצתי לך.....הפחת שינאה....ותרבה ימים :)

elad fa

New member

elad fa

New member
יותמק'ה בחייך, שחרר

בסך הכול הבאתי ראיון סופר מעניין עמו וניסיתי להסביר את הדברים בין השורות.
Don't Be A MushRoom t

אגב, בעוונותיי יזמתי והייתי שותף לתרגום ספר מעולה של המנהל הספורטיבי שלו (השועל) -
ולא > לכל "החרדתיים" ויפי הבלורית.
לא נהיתי מתמלוגים של מיליונים, אם בכלל.

מנסה להביא לכם את האמת המקצועית כמו שאני רואה אותה, זה הכול, TAKE IT OR LEAVE IT

yoramiko

New member
אלעד - והאמת המקצועית

"האמת המקצועית" שלך,אינה נוגעת לעניין. היא נוגעת "לאהבתך" ללאנס.
המלצתי לך,שתתרכז באינקובטור הוואטים,בו אני מניח שאתה מקצועי
ולא "מפרשנותך המכורה" על לאנס.
אני קורא את אותם חומרים שמפרשנים את 'עולם' האופניים ומכיר פרשנים שאכלו כובעים וצפרדעים.....
אני מכיר גם ,את עולם ההיסטוריה של הספורט,שעסקה בספורטאי 'על' "ששגו" וההיסטוריה שפטה אותם מאודדדדד
לחסד.ולאנס בחיו הקצרים ,הוא אחד ,שעשה הרבה חסד, לבני תמותה,אבל לא זה הנושא......
אלעד,המעט בתגובתך האוהדת,למען תארך דרכך ויאריכו ימייך.....
הנ"ל חינם !

ariasdo

New member
אמסטרונג מעניין את אלעד כמו השלג ביפן המטרה .

לטפטף לנו לאט ובעקביות את השיווק של תורת ה Power Training, בכניסה לאתר שלו .
וזה החוכמה והפיקחות שיש לאלעד שמצא פרצה מותרת בכללי הפורים . להכניס מאמרים כללים שעוברים דרך האתר של PowerTraining.
אלעד גם יודע ומבין מתי כדי לכתוב פוסט הודעה , בטימיג מתאם שיש וקום בפורום .

אפילו אני בלי לשים לב נמשך ומשוטט חופשי באתר חשוף לפרסומים קורא מאמרים שונים שהוא מפרסם , או מתרגם , ומפרשן .
האמת לרוב אני נהנה וגם לומד , ומי שיודע לסנן בין הפרסום והשיווק וכ' , יוצא מורווח מהידע הרב הטמון האתר .

אני לא מכיר את אלעד ולא ראיתי אותו ,ונטול אינטרסים , לפעמים אני מתווכח איתו ומציק לו בשאלות מטרידות .

אבל מה שאמת צרך להגיד לזכותו להחזיק הרבה שנים , עסק שקשור לאופנים ,מכון ,קבוצה ,שיטת אימון וכו' , זה לא קל בארץ , הרבה נפלו , ועל זה שפו .

אריה סדובניק

elad fa

New member
אריה, ערב טוב לילה טוב

תודה על הפירגון, גם אם יצא מעט מאולץ ועקום. תודה.
יש לי עצה בשבילכם, במידה ואתם רוצים ללמוד, נסו לשאול שאלות רלוונטיות למקור המאמר.

הרבה פעמים אתם מזכירים לי ספורטאים (מכל מיני רמות, גבוהות וגבוהות פחות, באופניים, טריאתלון או אף תחומים אחרים) שמספרים לי סיפורים מכאן ועד שם. (אורך הסיפור קשור בדר"כ לגובה הביטחון העצמי).
על הטריינר הסיפורים מקבלים "עריכה" של 20-30% (...תלוי כמה אני נחמד ומקצץ במספרים שביקש ממני הספורטאי לשים אותו מלכתחילה...כדי שיסיים רק את האימון /של השעה)
אצלינו מצטער, האמת נוזלת לכולם מהאוזניים.
זה לא משנה אם אתה אלוף עולם, שכונה, או התחלת לרכב רק אתמול. (בכל מקרה, תמיד עדיף לדבר קצת פחות).

ובנוגע למאמרים. אני מקווה מאוד שהשיווק היחידי שנמצא בתוכם, הם בצור קשר, או בסיום המאמר.
אני שמח לשמוע כי בשנים האחרונות הרבה ספורטאים, מאמנים ואף כתבים מלומדים משתמשים במושגים כמו שליטה ועקרונות POWERTRAINING נוספים.
לא הייתי חייב לפרסם את העקרונות - רובם מופיעים באתר.
וזה לא עקרונות של שיווק, אלה הם עקרונות האימון (חלקן הגדול למדתי (POWERWATTS) וחלקן בניתי בעצמי).

אני יכול להבין גם למה אנשים כ"כ חשדנים כאילו אני מנסה כל הזמן מנסה למכור להם משהו.
אז אני ממש לא.
מי שרוצה יגיע ומי שלא - לא.

עקרונות

nachshon4

New member
כן, הא?

אתה מדבר מאד מעט, ואין לך בכלל סיפורים...

שלא תבין, הפורום הוא פלטפורמה שיווקית נהדרת, שמגישה לך על מגש קהל יעד מפולח, בדיוק כמו שאתה צריך.
מנהלי הפורום מאפשרים לך את זה מסיבות שאני רק יכול לשער אותן, אז זכותך לנצל את זה.
אבל לפחות אל תיתמם, כאילו אתה מפרסם כאן דברים בשם העניין בלבד.
ומעבר לכך, קצת צניעות....

odedbc

New member
אני קורא בעניין רב את המאמרים של אלעד. לדעתי

התרומה של המאמרים לידע ולויכוח על שיטות אימון, עולה לאין שיעור על ה"נזק" כביכול של הפרסומת.
גם אייבי גילת כותב כאן ומםנה אותנו לכתבות שלו בעיתונים אחרים ואין בכך שום רע.
להיפך.
הייתי שמח לו היו עוד בעלי עניין כותבים בפורום הזה.

nachshon4

New member
אין נזק בפרסומות.

מצד שני, העניין במאמרים לא רלוונטי. ראוי להחליט אם מותרת פרסומת שווקית בפורום, או לא. אם כן - מותר לכולם, יצרני גלגלים, מוכרי בנדנות, מוכרי קפה לרוכבים ומוכרי בננות. אם לא, ראוי לאסור זאת, גם אם כצד נלווה לפרסומת יש איזה ערך מוסף מעינייני הפורום. כי אחרת אין לזה גבול, ואין הגדרה ברורה למה תורם ומה לא. זה כל כך ישראלי, החפלפ הזה.
זה במישור העקרוני, וזו לבד טענה מספיקה והייתי יכול לעצור כאן (והטענה היא לא לאלעד פה, אלא למנהלים).

בנפרד ובלי קשר, המאמרים הכביכול מקצועניים שלו, נגועים באינטרס מאד ברור, שדוחף לכוון המכון שלו, שמסוגל לספק שיטת אימון מסוימת בלבד.
משל למה הדבר דומה? יש כאן במלבורן גניקולוג אחד, שמשכנע את כל היולדות שלו (רוב הנשים כאן יולדות באופן פרטי) ללדת עם זירוז. למה זה נוח לו? כי מיילד פרטי שדוגל בלידה בדרך הטבע, יש לו חיים קשים: הוא בכוננות הקפצה כל החיים שלו, ואם יש לו, נניח 15 יולדות בחודש, הוא מוקפץ בהרבה מלילותיו לחדר לידה. בגיל מסוים רופא מעדיף לעבוד באופן מסודר ומתוכנן, ולישון טוב בלילה. כך עושה אותו רופא, ומשכנע את היולדות לעשות זירוז וללדת בשעה וביום שאליהם כוון. הוא עושה זאת כי זה טוב לו, ולא בגלל שזה טוב להן. אישתי שהיא גם גניקולוגית כועסת על כך, משום שבעיניה יש כאן חוסר יושרה מקצועית - הרופא עושה מה שטוב לו, ולא מה שטוב למטופל.
מה שאלעד עושה, דומה לכך, והאינטרס ברור. זה מתאים לעסק שלו, גם אם זה לא הדבר הכי נכון לרוכב. לזה קוראים חוסר יושרה. אני מבין קטן באימון אופניים, אבל קראתי ושמעתי גישות שאינן עולות בקנה אחד עם התאוריות שלו, ומקובלות במקומות קצת יותר מקצועיים, בלשון המעטה, מאשר המכון שהקים. אבל בכל פעם שאני או משתמשים אחרים בפורום איתגרו אותו בשאלות בעניין, מעולם לא קיבלנו תשובות או הסברים. ולמה שיואיל כבודו המלומד לענות? הפרסומת כבר עלתה לפורום, ותשובות אין, כנראה.

הוא מלכלך על הענף

מאמן רוכבי מאסטר ברמה ישראלית ומתיימר להבין אופניים ברמה של הטור.

אפילו דימה שכשהגיע ניצח את רוכבי ישראל ברגל אחת יאבד בישראל את יכולתו, כי אין בשביל מה להתאמן וה 10 מירוצים בשנה, אני כבר רכבתי 7 מתחילת מרץ, מורכבים מפלוטון של כמה שעושים כמיטב יכולתם אבל לחוסר מזלם אי אפשר ללמוד סקי באפריקה.

באירופה יש אלפי רוכבים U17, שרכבו מגיל אפס לבית הספר, בישראל אין אחד.
המירוצים בU17 הם למרחקים וברמה של העלית בישראל, הנוער רוכב מירוצי 120-130 ק"מ, מירוצי הU23 הם למרחק 150-170, גם אני אם היה לי זמן וחשק הייתי יכול כל יום שלישי, רביעי וסוף שבוע להתחרות וזה מה שכל רוכבי הU17 ומעלה עושים.
הטובים מכולם רוכבים במקצוענים 100 עד 150 מירוצים בשנה, 150 -200 ק"מ כל מירוץ.
אפילו בשבילי לרכוב אימון 150 ק"מ ב30 קמ"ש זה לא קשה במיוחד, בשביל מקצוען זה אימון שחרור.
מי שלוקח סמים יתפסו אותו ובלי סמים רוכבים את אותם המירוצים.

ואז אני צריך לקרא את זה:

"כיום, כמעט ברור כשמש כי כמעט כל "מחקר רציני" אודות אימוני סבולת על רוכבי אופניים מקצוענים היה שקרי, כי פשוט מאוד, זה הסתמך ברובו (אם לא כולו) על פיזיולוגיה של רוכבים בלתי אנושיים = מסוממים."

elad fa

New member
ללכלך את הענף ?

בואו נראה כמה הענף מלוכלך .......

ראיון עם יהודה גרשוני (2007)
איזה מסר אתה באופן אישי רוצה להעביר לרוכבים צעירים בישראל שרוצים להצליח?
"קחו כל תוכנית אימונים של רוכב צמרת, כולן טובות. רכבו בכל מרוץ. התמידו במשך עשר שנים. היו כשרונות גדולים, אבל כולם פרשו אחרי מכסימום חמש שנים. בישראל אמרו שאני נזיר. בין רוכבי אירופה הקשיחות שלי נחשבת לממוצעת".

מתברר שלקחת תוכנית אימון של מקצוענים זה לא מספיק - הא.(?)...
(הכלל לא מעיד על הכלל והכלל לא על הפרט)
רגע יש המשך.....

מנצחי ה TDF בעשור 1998-2012 (לפני שפסלו את רובם)

למעלה