המאמר השביעי

כיסוף

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אם הייתי יכולה כאן ועכשיו לקפוץ בנג'י לבפנוכו של האח שלנו
הייתי קופצת בשמחה למה מה זה קרררררררר בבבררררררר. אצלנו
ולגבי שוקולד............. הס מלהזכיר את המילה בפורום. יש פה אנשים מכורים לחומי הזה.
ואיך הלחם קשור? ל'ויידעת

ORTAL84

New member
../images/Emo12.gifואוו לא ידעתי שהסיפור טעון כ"כ

בכלל אני מעדיפה לדבר על הסיפור ועל ההקשרים אחרי שהתחרות תסתיים. אורטל

0ne Man

New member
זהו ביטוי, שנדמה לי שמקובל בעיקר

אצל הדתיים. לדוגמא :"בני ישראל באו למצרים לשבור לחם " - הכוונה שבני ישראל הרעבים ירדו למצרים כדי לאכול לחם -"לשבור לחם". אני מניח שהכוונה בשבירת לחם - היא לשבור את הרעב. אולי אחר כך צלף יוסיף הסבר משלו למונח הזה. אני מביא כאן קישור המסביר על "שבירת הלחם", שמצאתי בגוגל.

כיסוף

New member
נו באמת

מה זה השאלות קרש האלה. קחי באגט תחצי אותו לשניים. תחתכי באמצע שימי חמאה, גבינה צהובה וקצת עגבניות שרי והנה לך מה זה לשבור לחם. ראאאאאאאאאבק איזה שאלות. שאלוהים ישמור
או שזאת תורת היחסות מה?

0ne Man

New member
מותר למורן לשאול מה שהיא רוצה

וכדי לשמור על אווירה נעימה בפורום, אני מבקש לשמור על סובלנות. השאלה הזו מעניינת אותה וזכותה לשאול. bobcat ו- Chuck : הודעתיכם נמחקו בגלל שכללו ביטויים מעליבים, בניגוד לכללי הכתיבה בפורום. לא ארשה בפורום עלבונות או השמצות, מצד אף אחד מהגולשים. איני מוכן שהפורום כאן ידרדר לתת רמה כמו של פורום לחרשים אחר, שבו יש עלבונות והשמצות פרועות על חרשים אחרים! תודה על שיתוף הפעולה

bobcat

New member
לא היה שום ביטוי מעליב

הכל נמצא בעיניו של מנהל הפורום. ברור מיהו חסר הסובלנות.

bobcat

New member
אז מותר לה לא לדעת מה זה

בגלל שהיא אשה או בגלל שהיא חרשת? איך בדיוק פגש יוסף את האחים שלו? בגלל שסיפרו לו על שבע הפרות השמנות והרזות שעלו מהיאור? סתם זרקה קיטבג.

צלף

New member
זהירות ../images/Emo18.gif

אני אישית לא מסכים לעשות השואה לפורמים אחרים, עלבונות או השמצות אסורים בפורום רק בגלל כבוד האדם החירש או כבד שמיעה או השומע, צריך להקפיד על דקויות... וכבוד...

כיסוף

New member
וגם לי

מותר לענות תשובה כמו שאני רוצה, ואני מבקשת לשמור על סובלנות כי התשובה מעניינת אותי וזכותי להשיב. או שאני צריכה לפשפש בגוגל או באיזה מילון .. משהו כזה?
מה זה לשבור לחם!!

צלף

New member
לשבור לחם ../images/Emo21.gif

הביטוי לקוח מסיפורי יוסף ואחיו, שיוסף האח שנמכר לעבד על ידי אחיו עולה והופך להיות שליט על כל מצרים, ובאותו זמן יש רעב בארץ כנען שמביא את אחי יוסף שהם בני יעקב (ישראל) לקנות את האוכל החסר במצרים, שהביטוי התנכי לכך הוא ל"שבור לחם" כאן השתמשתי בביטוי שינם הרבה לקויי שמיעה שמתחבטים בבעית קיום יסודיות. מתנצל על זה שלא תפסתי שהבעיה של מורן בהבנת הביטוי שהוא לא הכי מוכר

moran f

New member
קורה ../images/Emo13.gif

מה לעשות - אני לא ממש זוכרת ציטוטים תנ"כיים, אז חשבתי שהכוונה היא למשהו אחר, אבל ה]ירוש של המשהו האחר הזה לא ממש התאים. עכשיו עם ההסבר התנ"כי הכל מסתדר, תודה.

K u d z u

New member
לשבור לחם זה באמת לשבור רעב אבל

היה נדמה לי שמי שכתב את זה עם השם של ד"ר ארז (בהתחלת כל השירשור הארוך הזה) חשב בכלל על "לחם ארז"... ולכן מארז קפץ ללחם ומשם לשברים פשוטים (או לא) :)

למעלה