המאפיה של סמסונג בארץ

אדניי

New member
המאפיה של סמסונג בארץ

אני לא אגיד שאלו פלאפונים לא טובים, כי הם מצויינים, אבל עדיין. מילא פלאפון, שסאמסונג הייתה מותג הדגל שלה שנים, למרות שהם עדיין חוטאים, אבל: אורנג´, החברה שמותגיה המרכזיים היו נוקיה, אריקסון וכדומה, החליטו לשווק בבת אחת לא פחות מ5 פלאפונים שונים מתוצרת סאמסונג, שהפכה מיד למותג המרכזי שם ודחקה את רגליי שאר החברות. סלקום, שהייתה מעוזה של נוקיה כמעט מהקמתה, גם היא עכשיו משווקת כהפלאפון השולט שלה פלאפון מתוצרת סאמסונג (שהוא חיקוי די עלוב לSK) איך נפלו גיבורים? ככה נוקיה מפסידה לסאמסונג במיגרשה הביתי? משהו מסריח כאן. למה סלקום בחרה להביא סמסונג כשלנוקיה יש פלאפונים מעולים שעדיין לא יובאו לארץ? אחריי נפילת של אורנג´ ברשת של סאמסונג, ודחיקת רגליה של נוקיה מפלאפונים, פנתה סאמסונג לבסס את מעמדה במגרשה הביתי, פלאפון. פלאפון באופן מפתיע, החליטה שרק מכשירי הסאמסונג שלה יוכלו לשלוח הודעות לסלקום. ואני שואל למה? יש להם איזה יתרון טכנולוגי כלשהו על הSK או אפילו על הLG או היונדאי? ברור שלא. האם זה טריק מלוכלך שבא לעודד את הקונה לבחור סאמסונג עפ"י האחרים? יכול מאוד להיות. ולמה כל החברות קופצות לייבא כל סאמסונג חדש שנבעט לשוק, ולא למשל את הSK המעולים, שביפן כבר הגיעו ל3600 ואילו כאן ה1400 נחשב לחידוש מדהים (למרות שהוא עדיין הפלאפון הכי שווה שנמכר בארץ כיום). ולסיום, אפילו הפורום הזה, שאמור להיות כביכול של גורם לא מעורב, נמצא עכשיו בחסותה של סמסונג (אני מקווה שאני לא אסתבך כאן בצרות בגלל ההודעה הזו). האם יש כאן השתלטות קוריאנית על שוק הפלאפונים (ואני לא מדבר על SK)? האם בעוד שנה-חצי שנה סאמסונג יהפכו לכזה מונופול פה שכבר לא יהיה צורך בשמות "פלאפון" סלולארי" , אנשים ילכו ברחוב ויגידו: תגיד מה הסמסונג שלך? רק ימים יגידו...

vampire1

New member
אחי אתה ממש צודק ..

אם סמסונג מנסה להשתלט על שוק הפלאפונים אז כנראה שאנחנו צריכים לעשות משהו כמו למשל לעזוב את הפורום הזה... ולפתוח אחר במקום שלסמסונג לא תיהיה עדיפות מיוחדת.

ashomer

New member
השיניים הכחולות של החברה העצלנית...

אוי נוקיה נוקיה. יורוקום לא התכוונה ליבא את ה3310 עד לפתיחת רשת הGSM של סלקום - זה לפחות מה שכתבו לי הצחלקה ליחסי ציבור שלהם ופתאום כרעם ביום בהיר אתה יכול לקנות לך נוק 3310. יורוקום פשוט חיה על גלי ההצלחה הקודמים שלה ולא רוצה להשקיע מאמצים בייבוא מכשירים חדשים (יש בעיה עם המכשירים החדשים של נוק. (8310,5510 וכו´) כי הם תומכים בBlue tooth הטכנולוגיה אסורה בארץ ולכן יש בעיה עם ייבוא המכשירים ויורוקום לא הזיזה אצבע כדי להגיע להסדר או למצוא פתרון אחר - סאני (סאמסונג - ישראל) חברה חדשה עושה מעל ומעבר כדי להיכנס לשור והיא גם מצליחה: (מי התחרה של סאם 514 - נכון נוקיה 3310 שפשוט נזרקה לשוק בלי אפילו טיפה של פרסומת מצד היבואן... ואיזה מכשיר טוב יותר? הסאם קטן יותר יפה יותר מדליק יותר מושך יותר והרבה יותר חדש). נוקיה מפסידה בקרב בגלל הבטחון המופלג בנצחונה... לגבי פלאפון - פה כבר פני הדברים אחרים - סאני מנסה לדחוף ללקוחות החברה זהו מכשירים מיושנים ולא מתקדמים ומוחצת היריבים שלה (שטובים בהרבה - SK המכשיר הטוב בארץ וגם LG וחברים...) ההשטלתות הזו על גו-נקסט היא מתחתלכל ביקורת ועל זה כבר כתבתי. ולבסוף השאלה למה לא מייבאים SK או LG - ככה! בעצם פעמיים ככה! פעם ראשונה מכיוון שהצרכן הישראלי קונה רק מאזדה לנטיס, רואה תכניות רק עם תרגום וטס רק באל-על "כי זה הכי טוב" מי ירצה לקנות מכשיר של חברה ששמה מסתכם בשתי אותיות והיא לא מוכרת ואף פעם לא ייצרה מקרר (הכוונה לSK) והככה השני כי היבואן לא מספיק מקצועי - נוקיה נכמסה לשוק כסלקום היתה צריכה מכשירים - כולם הסתערו על סלקום וכתוצאה גם על נוקיה. וסאני תפסה בדיוק את הרגע שבו פלאפון קלטו שמכשירי מוטורולה לא יילכו טוב בארץ והביאה לה תחליף מעולה. נוקיה הפכה למותג הדגל של סלקום, ססאמסונג של פלאפון ואיזשהו SK מזדנב לו שם מאחור עם: בסך הכל מכשיר אחד... ואגב אין לי כלום נגד SK - יש לי אחד כזה!

rroo

New member
מה שנכון נכון

סמסונג באמת מראה את עצמה בזמן האחרון עם כניסה אפשר להגיד דיי חזקה לשוק ולמען האמת שהמכשירים החדשים של סמסונג בארץ ובעולם הם דיי טובים למדיי והעיצוב רק הולך ומשתפר מיום ליום ונוקיה באמת לא מוזיזה את התחת שלה ולא עושה כלום פשוט באופן כל כך טיפשי הרי זה דיי ברור ש GPRS יכנס לארץ יהיה לה מתחרות חדשות בדרך כמו סימנס ואחרים בכלל מה שנכון נכון אופן הפרסום ש3310 נכנס היה העלוב ביותר שראיתי אבל מצד שני לנוקיה יש בארץ שם טוב מאוד שקשה לשבור וראיתי כבר מספר דיי גדול של 3310 אצל אנשים ובעיקר בקרב הנוער הדבר היחיד שיצא מזה אולי לטובה שהבלעדיות של פלאפון לסמסונג נשברה וסוף סוף אולי אבל אולי יתיל להכנס לארצנו הקטנה מונופול מעניין של תחרות במכשירים כאשר 2 חברות חדשות יכנסו ואז יהיה מעניין בכל מקרה העתיד של סמסונג לפי דעתי נראה דיי טוב כי כאשר וכאשר זה יקרה ויכנס 3G המכשירים של סמסונג יכולים דיי להכנס חזק לשוק.

מול

New member
רגע רגע רגע ,תחזור שניה אחורה...

למה "שן כחולה" אסורה בארץ? ממתי זה אסור? יש לך איזה לינק לנושא (איסור שן כחולה בארץ)? בקיצור : הסבר,בבקשה. ואם זה נכון (קצת טיפשי, כי אם זה הצליח לאחד את כל החברות ,כמו "שן כחולה" ההיסטורי, אז למה ישראל מוציאה את עצמה מהכלל ) אז איך ניתן למנוע את רוע הגזירה?

ashomer

New member
פשוט כל-כך

זה מסוג הדברים שקורה רק אצלינו אבל זו המציאות. צה"ל משתמש בתדרים בהם משתמש הBlue tooth וכידוע תדרים כאלה הם מחוץ לתחום בשביל "איזה טלפון סלולרי או שן כחולה...". כרגע אין לי לינק בנושא אבל היה לי איפשהו אני אפרסם אותו כשאני אמצא אותו

ashomer

New member
תיקון

יש מספר תדרים שבהם פועלת הטכנולוגיה - חלק מהם אפשריים בארץ ורשת פלאפון אף מתכוונת לממש אותם אך לחלק ממכשירי נוקיה יש כרגע בעיה

מול

New member
תודה על ההבהרה

אבל בנתיים הקפיצה אותי הידיעה הזאת (שחדשה שבשבילי) ועשיתי חיפוש מקיף במקום שתמיד מספק מידע, גלובס, ותראה מה מצאתי.

ashomer

New member
המשך...

לגבי מה שמצאת בגלובס אני לא מנוי שם אם לא קשה לך תקשר ישר לדף HTML או שתשמור אותו ותעלה אותו לאתר קבצים. לגבי 5510 ו8310 כן יש להם שן כחולה, לגבי האיסור בארץ קיים דבר כזה הBlue tooth משתמש בתדרים "צה"ליים" ולכן בעייתי.

ל8310 אין שן כחולה

מצטער לשבור פה איזה מיתוס אבל להרבה מאוד נוקיות אין שן כחולה. אני בטוח ב100% של 8310 אין ואני גם דיי בטוח של 5510 אין.

מול

New member
ככל הנראה אתה צודק

קישור ל Full Specifications של המכשירים 8310 5510 ולעמתם ה 6310 שמצוין בפרוש (למטה ב Phone Features ) שתומך בBluetooth

מול

New member
מצטער ,אבל אתה מבקש ממני

לכרות את עץ שמניב יופי של פירות.... תרשם שם,זה חינם,קל,והם לא שולחים כמעט ספאם.

לא ידעתי לאיזה הודעה לרשום תגובה

אבל שיהיה לזאתי. לגבי הנוקיות שאמורות להיות משווקות בארץ: אנחנו משום מה הארץ היחידה שמבצעת ניסויים על נוקיות חדשות במשך שנה! ה3310 יצא בכל העולם כבר לפני שנה וחצי ורק אצלנו הוא יצא עכשיו, ולמה? זאתי שאלה טובה מאוד הרי מה לא יכלו לראות לפני שנה וחצי שהמכשיר מתאים? פתאום רק יורוקום בארץ גלתה איזה בעיה במכשיר ותיקנה אותו ברגע האחרון לפני השיווק? אני בספק! יש כאן איזה בעיה עם שיווק מכשירים נוקיה בארץ ואחת הסיבות הרציניות ביותר היא שאין כאן נציגות של נוקיה בארץ, מה שיש כאן זה את יורוקום יבואנת נוקיה וזה לא נציגות נוקיה. אני דיי בטוח שאם נוקיה העולמית הייתה מתייחסת ביותר רצינות למדינה הקטנה שלנו ובכך שיש פה בממוצע לכל בן אדם איזה 2 מכשירים, אז היה נפתח פה נציגות נוקיה ובכך נציגות נוקיה הייתה משווקת פה מכשירים חדשים שיוצאים בכל העולם. אם מישהו זוכר כשאורנג´ נכנסה לשוק הם פרסמו את ה8810 שמשווק, שאלתי איזה נציג אורנג´ מה עלה בגורל המכשיר, הוא ספר לי שהמכשיר הזה הוא ישן ביותר והייתה לו טכנולוגיה ישנה שעשתה בעיות, לזה אני איכשהו מאמין למה שלא שיווקו את המכשיר והפסיקו את מכירתו, אבל אני לא מוצא שום הסבר הגיוני לכך ששנה וחצי עשו בדיקות ל3310 לבדוק אם הוא מתאים, ובסופו של דבר גם לא שינו כלום במכשיר כך שהוא נשא תקין מההתחלה וסתם מרחו פה את היציאה שלו לשוק. משהו מסריח ביותר מתנהל פה מתחת לאף וזה דיי מעצבן. ------------------------- www.pocket.co.il

ashomer

New member
אנחנו הארץ היחידה

שרוב התושבים בה בטוחים שנוקיה 3210 זה שיא הטכנולוגיה וה3310 זה רק לשרים ומליונרים - אז אם כך יורוקום לוקחת את הזמן ומנסה ומנסה ומנסה

מאיפה הגיע ה3330 לארץ?!?!

מסתבר שפתאום יש לנו גם 3330 משווק בארץ... מי שרוצה שילך לאתר אורנג´ שיכנס לקטלוג מכשירים... משהו מאוד מוזר מתרחש פה, באתר של נוקיה עד לפני כמה ימים בעמוד של ה3310 היה רשום בקרוב למרות הפרסום שהוא יצא באורנג´, עכשיו פתאום יצא ה3330 ואין שום זכר לכך באתר נוקיה בארץ. משהו בהחלט מוזר מתרחש... ---------------------------- www.pocket.co.il

ashomer

New member
בדיחה...

אולי זה לא במקום הנושא הזה פשוט דורש את זה - אולי אורנג´ עברו לקנות מכשירים אצל גלוב ליין וחנויות כמוהה?

oleg_kh

New member
הבהרה בנוגע ל-3310 ויציאתו המאוחרת

המכשיר יצא כל כך מאוחר לא בגלל שעשו לו בדיקות, אלא בגלל שלקח הרבה זמן לעשות לו עברית. כל פעם שעשו עברית והתאימו את הגירסא למכשיר אז צצו בעיות חדשות. כרגע העברית שיש היא ברמה הכי טובה שיש ועם הכי פחות בעיות, אבל עדיין לא מושלמת. עצה שלי למי שיש לו 3310 שנקנה דרך אורנג´, לעקוב אחרי הפרסומים באתר נוקיה העולמית על עדכוני התוכנה ולרוץ לעדכן כל פעם שיוצאת גירסא חדשה. נ.ב. התירוץ של בדיקות מכשיר מצד יורוקום זה כדי לחפות על כל הבעיות וחוסר הידע שלהם בטיפול במכשירים.

ashomer

New member
הכל אפשרי כשרוצים...

תאמין לי שאם סמסונג לא הייתה מסתערת כל כך חזק על השוק הם היו מתקנים את העברית עוד 20 שנה. פתאום במגרש הביתי של נוקיה התחילו לצוץ סמסונגים מכל הגדלים והסוגים - כמו פטריות אחרי הגשם שהעברית שלהם אגב גם מצויינת ופותחה תוך כחודשיים...

למעלה