המדינה מבטלת שורה ארוכה של פרויקטים תחבורתיים, רובם בפריפריה

מוישי67

Active member
כולם כותבים כאן שכל הכסף מהנוסעים הולך למשרד התחבורה, והוא משלם למפעילות לפי הביצוע.
אני מנסה לקרוא את המכרזים, ומופיעים שם נתונים על התחשבנות בין החברות השונות על חופשי חודשי ונסיעות מעבר.
אם כל הכסף הולך ישירות למדינה, מה זה חשוב להתחשבן בין החברות המפעילות? שכל חברה תביא את כל הכסף שהיא מקבלת, ישירות למדינה, וזהו.
אני תמיד הבנתי מזה, שהכסף מהנוסעים הולך לחברה, וחוץ מזה המשרד משלם לחברה עוד סכום לפי קילומטרים, אבל הכסף מהנוסעים הולך לחברה המפעילה, ונשאר אצלה.

מצ"ב צילום מתוך אחד המכרזים, שם כתוב שהכנסת המפעיל מורכבת ממכירת כרטיסי נסיעה, חלק המפעיל בחופשי חודשי, וגם מסובסידיה שמשלם המשרד. לא כתוב שם שהסובסידיה מחליפה את התשלום מהנוסעים, אלא בנוסף.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר את הנושא בצורה מדויקת

קבצים מצורפים

• Screenshot_20240115-101821.png
    Screenshot_20240115-101821.png
    KB 232.5 · צפיות: 1
  • Screenshot_20240115-102657.png
    Screenshot_20240115-102657.png
    KB 212.6 · צפיות: 1

מנכל אחד

Active member
כולם כותבים כאן שכל הכסף מהנוסעים הולך למשרד התחבורה, והוא משלם למפעילות לפי הביצוע.
אני מנסה לקרוא את המכרזים, ומופיעים שם נתונים על התחשבנות בין החברות השונות על חופשי חודשי ונסיעות מעבר.
אם כל הכסף הולך ישירות למדינה, מה זה חשוב להתחשבן בין החברות המפעילות? שכל חברה תביא את כל הכסף שהיא מקבלת, ישירות למדינה, וזהו.
אני תמיד הבנתי מזה, שהכסף מהנוסעים הולך לחברה, וחוץ מזה המשרד משלם לחברה עוד סכום לפי קילומטרים, אבל הכסף מהנוסעים הולך לחברה המפעילה, ונשאר אצלה.

מצ"ב צילום מתוך אחד המכרזים, שם כתוב שהכנסת המפעיל מורכבת ממכירת כרטיסי נסיעה, חלק המפעיל בחופשי חודשי, וגם מסובסידיה שמשלם המשרד. לא כתוב שם שהסובסידיה מחליפה את התשלום מהנוסעים, אלא בנוסף.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר את הנושא בצורה מדויקת
תמיד יש התחשבנויות, יש קצת שינוי בין מה שכתוב במכרזים לבין מה שבפועל, כך למשל במכרזים החברה סופגת חלק מההנחות ואילו בפועל החברה לא סופגת כלום, אלא מקבל תשלום כלשהו על הטיפול בכספים.

אם את הכסף גובה המדינה, אזי אין מע"מ על ההכנסות, וגם צריך אישור של החשבות בכל פעם שרוצים להשתמש בכסף, לעומת זאת, אם הכסף נגבה על ידי החברות, ניתן להטיל עליו מע"מ, וגם לא צריך אישור של החשבות, וכך ניתן להשתמש בכסף באופן יותר גמיש.

זאת פרקטיקה מקובלת, רשויות מקומיות למשל מחזיקות חברות כלכליות לצורך כך שמבצעות עבודות, ויכולות לנייד כספים בין סעיפים שונים בלא להזדקק לאישורים על כל צעד ושעל.

למעלה