המדע כל הזמן משנה את דעתו

המדע כל הזמן משנה את דעתו

הרבה פעמים כשאני מדבר עם דתיים ומראה להם הוכחות מהמדע שלא מסתדרות עם התורה הם עונים לי בזלזול "איך אפשר לסמוך על המדע שכל הזמן משנה את דעתו ואת התאוריות שלו".

איזו תשובה טובה אפשר לתת להם על זה?

pozetiv

New member
70 פנים לתורה .

כך גם במדע יש 70 פרספקטיבות על אותו דבר .

pozetiv

New member
והסיבה היא שהדת היא מדע.

הדת היא המדע של הביולוגיה של הגוף, גוף האדם .
ואת זה אפשר להוכיח .

כל הדתות שאנחנו מכירים הגיעו מאנשים שהבינו את הביולוגיה של גוף האדם .
כל המדע הסמלים והדתות הגיעו מהמדע של ידיעת הביולוגיה של הגוף מהמוות עד להתחלת יצירת הזרע והביצית
ואת המדע הזה היו אנשים שידעו והם אלו שיצרו את הדתות , על הבסיס הזה .

היום כל הידע הזה נעלם וכולם מבולבלים איפה הבסיס? במדע ? בחומרים ? בדת ? באלוהים ? ואף אחד לא שם לב שהוא עצמו בעצם קיומו. הוא הוא הדת והוא הוא המדע. בהתגשמותו של הגוף ובעצם גדילתו והחוויות שהוא עובר .

לא יודע למה אנשים לא מבינים את זה והולכים כמו עיוורים שממששים פיל וכל אחד חושב שפיל זה דבר אחר
ממה שהשני חושב .

RonspotNL

New member
זה לא שהמדע משנה את דעתו

אלא שחוקרים יותר בודקים יותר ועל כן על פי הממצאים החדשים מוציאים תאוריות חדשות ועדכניות יותר וגם טכנולוגיות שונות יוצאות בדרכים האלה

CANADA101010

New member
המדע מתבסס על תצפיות, נתונים, ממצאים וניסויים

המדע, פועל בדרך שונה לחלוטין מהדת

המדע מחפש הסברים לתופעות ולמציאות שסביבנו, מבקש להבין את העולם ולהניח יסודות לדרכי התנהגות בתוכו, אלא שבכך מסתיים לחלוטין הדמיון בינו לבין הדת. כדי להבין את העולם, המדע מתבסס על תצפיות, נתונים, ממצאים וניסויים הניתנים לבדיקה ולהוכחה חוזרת. על סמך כל אלה הוא בונה השערות ותיאוריות, שאין שום קשר בינן לבין אמונה. המדע אינו מניח שיש למציאות "יד מכוונת" כלשהי, בעלת סיבה או מטרה. יתרה מזו: אם המאפיין המרכזי
של הדת הוא שהיא מעניקה תשובות, המאפיין המרכזי של המדע הוא שהוא שואל שאלות. כי בשונה מהדתות, הבטוחות לגמרי בתפיסה שהן מציגות, המדע מתייחס בחשד לידע ולתובנות שלו-עצמו. הוא שב ובוחן את הנתונים, הממצאים, התגליות והמסקנות הנובעות מהן, אינו נרתע מחילוקי דעות, אינו חושש לאתגר את עצמו כשהוא שואל שוב ושוב את אותן השאלות ומוסיף עליהן שאלות חדשות, ואף אינו מהסס לשנות לגמרי את תשובותיו לאור תגליות ותובנות חדשות.
ב21 בדצמבר 1613 גלילאו כתב לראשונה כי השמש לא סובבת את כדור הארץ שינוי טוטלי במדע וזאת רק דוגמא לשינוי של התפיסה.
בגלל מהותם השונה כל כך, הניסיון ליצור שיח שוויוני בין דת לבין אמונה נועד מראש לכישלון

hnc

New member
בדברים שהוכחו המדע לא משנה את דעתו,

ויש אינספור דוגמאות כאלה.
מה שכן, המדע משנה את דעתו רק כשמדובר על תיאוריות שטרם הוכחו.

קלייטון.ש

Well-known member
אתה לא יכול להראות "הוכחות מהמדע"

במדע אין הוכחות. יש רק ראיות, השערות, תיאוריות, ואישושים לתאוריות. הוכחות אין. במדע הכל כל הזמן מוטל בספק עקרוני.
הטעות היא שלך שאתה מעמיד את המדע מול הדת. למדע עצמו אין שום מטרה להפריך את הדת והוא בין כה וכה לא יכול לעשות זאת. עדיף שתפסיק לנסות "להוכיח" באמצעות המדע שהדת (היהדות או איזו דת אחרת) היא שגויה.

dude101

New member
ההודעה שלך נכונה טכנית, אבל שגויה מהותית

"במדע אין הוכחות" ו"במדע הכל כל הזמן מוטל בספק עקרוני" הן טענות נכונות, אבל רק אם משתמשים במילה "הוכחה" בתוך השיח המדעי.
בשיח יומיומי, תיאוריה מדעית מבוססת היא אמינה באותה מידה כמו "הוכחה" משפטית, או הצורה בה רוב האנשים משתמשים ב"הוכחה".
למרות שדווקא ממך הייתי מצפה לשמוע את השטיק הרגיל של "הוכחה זה תהליך פסיכולוגי". מעניין שבחרת לזנוח אותו דווקא עכשיו.
&nbsp
גם לומר שהמדע לא יכול להפריך את הדת נכון טכנית, אבל מאוד מטעה. המדע לא יכול להפריך את הדת ברמה הפילוסופית, אבל בוודאי שיכול להפריך טענות עובדתיות שעולות מאותה אמונה דתית ומתייחסות לאירועים היסטוריים או לתהליכים חומריים.

קלייטון.ש

Well-known member
השיח הוא אכן לא מדעי

השיח הוא מדעיסטי, ממדעיזם. זה לא מדע, זה השימוש הקלוקל במדע למטרות אחרות בכלל. ולכן אם מישהו, בבואו לבצע את המהלך הפסיכולוגי שמכונה "הוכחה", אומר "יש הוכחה מדעית", אפשר לעצור אותו כבר בשלב זה. "הוכחה מדעית" אין. יש הוכחה (דהיינו מהלך פסיכולוגי) שמשתמשת במדע תוך עיוותו. היא יכולה לעבוד, אבל בשביל שהיא תעבוד צריך להיות בור בשיטה המדעית.

המדע גם לא יכול להפריך שום אירוע היסטורי שמתואר בדתות. זאת משום שהשיטה המדעית פועלת על בסיס ראיות, תצפיות, דגימות, ניסויים. היא לא פועלת על בסיס סיפורים. בהיעדר המרכיבים הדרושים לפעילותה, השיטה המדעית שותקת. יכולים לבוא מדעיסטים או מאמיני המדע ולהגיד "אבל לפי המדע זה לא ייתכן!" אבל זו לא אמירה מדעית - כי המדע לא חקר ולא בדק - אלא אמירה של וכחנים שמחפשים ויכוח עם הדת ועם דתיים והם בוחרים במדע כאמונה שאיתה הם באים לויכוח.

dude101

New member
זה לא קשור למה שאני אמרתי או למה שאתה אמרת...

אמרתי שמה שקוראים לו במדע "תיאוריה מבוססת" אפשר מכל הבחינות המהותיות להתייחס בתור הוכחה בשפה יומיומית. אין קשר בין זה ל"מדעיזם".
גם אין קשר בין מה שאתה אמרת קודם ל"מדעיזם". כל ההודעה הקודמת שלך התייחסה לשיח המדעי.
&nbsp
"המדע גם לא יכול להפריך שום אירוע היסטורי שמתואר בדתות. זאת משום שהשיטה המדעית פועלת על בסיס ראיות, תצפיות, דגימות, ניסויים." לא ברור אם אתה מנסה לומר שארכיאולוגיה אינה מדע, או שארכיאולוגים לא מתעסקים באירועים היסטוריים.
אגב, לא התייחסת לתהליכים חומריים. אפשר להבין שעל זה לפחות יש הסכמה?

קלייטון.ש

Well-known member
זה קשור ישירות לדיון

אולי אתה לא רואה קשר, אבל זו בעיה שלך ולא של הדברים.

dude101

New member
רק לי "בעיה של הדברים" נשמע צורם?

איזו "בעיה" יכולה להיות ל"דברים" בהקשר הזה? הניסוח הנכון הוא "בעיה שלך ולא שלי".
אני מנחש שזה היה ניסיון לשבור סימטריה. מהניסוח הנכון עולה שיחה בה כל אחד מהצדדים יכול לטעות. "בעיה שלך ולא של הדברים" יוצר רושם שאני מתווכח עם "דברים" אמורפיים שמתקיימים בפני עצמם.
בניטרול הרטוריקה, כל מה שאמרת זה "אני לא טועה, אתה טועה!". ועם פניני חוכמה כאלה באמת אין לי איך להתווכח.

קלייטון.ש

Well-known member
בוודאי שאין סימטריה

אני מעלה טענות מסודרות, ואתה מודיע "זה לא קשור!"
אם משהו פה באמת לא קשור, זה אתה לדיונים. כל דיון איתך מגיע עד מהרה למחוזות הזויים שבהם אתה מתעסק בכל דבר מלבד בנושא עצמו.
הנה גם עכשיו אתה לוקח את הדיון שהתחיל במדע מול דת, והבאת אותו במהירות מסחררת לדיון על "הדברים מול הצדדים".
מכיון שהודעת שאני צודק כבר בהודעתך הראשונה, הדיון היה צריך להסתיים שם. העלית בכל זאת איזו התנגדות, והגבתי להתנגדות. אילו היה לך כבוד עצמי מזערי היית שותק, אבל אתה לא מסוגל לשתוק - גם כשאתה מאיים בפירוש שלא תמשיך להגיב אתה ממשיך יופי - אז הגבת בדרך העלובה ביותר שיש, בסגנון של "לא קשור" או "אלה שטויות".
ולא, זו לא הזמנה לדיון. אין סימטריה ואין טעם שתציע תשובה. מוטב שתעמוד במילה של עצמך, לפחות מפעם לפעם, ותימנע מלהגיב.

dude101

New member
הדיונים שלך איתי מגיעים ל"מחוזות הזויים"

כי אני משתדל להגיב לעיקר. אצלך רטוריקה היא העיקר, אז במקום להסביר למה הטיעונים שלך שגויים, אני מוצא את עצמי מתייחס לכל מיני הסחות דעת, הטעיות וחצאי-אמיתות שאתה זורק.
(להלן דוגמאות:)
&nbsp
"אני מעלה טענות מסודרות, ואתה מודיע "זה לא קשור!"" לא בדיוק. אמרתי "זה לא קשור" על משהו אחד, ונתתי תגובה למשהו אחר. בחרת להתעלם מהחלק השני (מה ששוב מחזק את הרושם שלא מעניין אותך התוכן).
אמרתי "זה לא קשור" כי אני באמת לא רואה את הקשר. מה הייתי אמור לעשות? להסביר על הקשר שאני לא רואה?
אם יש קשר, מן הסתם אני לא מבין משהו. איך זה שארחיב על דברים שאני לא מבין היה מקדם את השיחה?
אם הטענות שלך כל כך מסודרות, לא אמורה להיות לך בעיה להסביר מה אני מפספס, במקום לומר משפטים סתומים כמו "זאת לא בעיה של הדברים".
&nbsp
"מכיון שהודעת שאני צודק כבר בהודעתך הראשונה, הדיון היה צריך להסתיים שם" עוד דוגמא מעולה לרטוריקה. הנה מה שאמרתי בפועל:
ההודעה שלך נכונה טכנית, אבל שגויה מהותית. "במדע אין הוכחות" ו"במדע הכל כל הזמן מוטל בספק עקרוני" הן טענות נכונות, אבל רק אם משתמשים במילה "הוכחה" בתוך השיח המדעי.
צריך יכולות קריאה מאוד... יצירתיות כדי לראות בזה הסכמה.
&nbsp
"אבל אתה לא מסוגל לשתוק" הי זה... טוב, זה די מדויק. אין מה לומר, כשאתה צודק אתה צודק.
&nbsp
"מוטב שתעמוד במילה של עצמך, לפחות מפעם לפעם, ותימנע מלהגיב." וחזרנו לרטוריקה.
בשום מקום בדיון הזה לא אמרתי שאפסיק להגיב.
פעם אחת בשיחה אחרת אמרתי שהוצאת לי את החשק להגיב. מיד לאחר מכן החלטת לקרוא לי שקרן, גזען, "חולה של ממש" והחלטת שלדעתי "החרדים הם האויב האולטימטיבי של כל מה שטוב במדינה". אז כן, היה לי קצת קשה להבליג. עכשיו אתה נתפס לזה, ועושה מזה מטעמים.

BravoMan

Active member
ואם נדייק עוד יותר, אז במדע בהחלט יש הוכחות - הוכחות מתמטיות

הן חלק מהמדע, גם אם אינן מספיקות כשלעצמן לקבוע דבר מה על המציאות.

hnc

New member
תגיד, אתה רציני?

לא רק שלא הבנת מה הכוונה האמתית של הקלייטון הזה בהודעתו, אתה גם מסכים איתו ש"במדע הכל כל הזמן מוטל בספק עקרוני"?
&nbsp
כדור הארץ שסובב סביב השמש מוטל בספק עקרוני? כל מה שהוכח ממכניקת הקוונטים ומשתמשים בו היום בדברים רבים גם הוא מוטל בספק עקרוני? כל מה שהוכח מעל לכל ספק מתורת היחסות הכללית גם הוא מוטל בספק עקרוני?
וואלה, לפעמים מתאים לך הכינוי dudeIQ101.

קלייטון.ש

Well-known member
כלה דברים שציינת מוטלים בספק *עקרוני*

בעיקרון שום דבר במדע הוא לא מוכח. כדור הארץ "סובב את השמש" בגלל כבידה, והמדע לא יודע על כבידה כמעט שום דבר, מעבר להתנהגות בפועל שלה, וגם זה איפה שאפשר לצפות בה מקרוב.. אז כן, בהחלט להגיד שכדור הארץ "סובב" את השמש זו טענה שמוטלת בספק. נראה שכדור הארץ אכן "סובב" את השמש, ואפשר לנסח נוסחאות שמתארות את התנועה, אבל השאלה מה קורה באמת פתוחה לגמרי.
יפה גם שהבאת בנשימה אחת את מכניקת הקוונטים ואת היחסות, שתי תיאוריות שעומדות בסתירה יסודית זו לזו, והיישוב ביניהן - או מה שכנראה יהיה תאוריה אחרת לגמרי - היא אחת הבעיות הפתוחות בפיזיקה.
אתה מדגים שוב שכמו מאמיני הדת גם מאמיני המדע הם מאמינים עיוורים, שלא ממש מבינים את הדת שלהם, ומאמינים בה רק כי היא עוזרת להם לעבור את היום.

hnc

New member
לא מדוייק בלשון המעטה.

כדור הארץ סובב סביב השמש וזאת עובדה מדעית, בלי קשר לאיך פועל כוח הכבידה, שאגב המדע יודע לא מעט עליו.
בקשר לתורות היחסות והקוונטים זה שיש סתירה מסויימת ביניהם לא אומר שדברים מתוכם הם לא עובדות מדעיות, ושבחלקן הגדול הן כבר עובדות שאין ויכוח לגביהן ובעיקר כשמדובר במכניקת הקוונטים ואני יכול להזכיר פה הרבה מאוד עובדות כאלה.
אני לא מאמין בכלום. אני משתדל רק לדעת. לכן אני בודק כל דבר לפני שאני מקבל אותו ובגלל זה לגבי אלוהים אני פנתאיסט ולא מאמין רגיל שזאת אמונה מלאה בסתירות כמו אלוהים שאמור להיות רחמן וחנון בעולם כל כך לא רחמן וחנון.
אגב, גם המחשב שאתה כותב ממנו ברגע זה הוא עובדה מדעית ומלא בהוכחות מדעיות...

למעלה