המדע נתפס בשקריה

המדע נתפס בשקריה

עולם המדע מנסה לספר לנו כל מני סיפורים שאינן עולות בקנה מידה עם תורתינו הקדושה, והנא דוגמה אחת: הגויים מספרים לנו שבלילה השמש שוקעת מתחת לכדור הארץ וכך נהיה לילה מופרך לחלוטין: הגמרא בפסחים צד ע"ב: "חכמי ישראל אומרים ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע ובלילה למעלה מן הרקיע וחכמי אומות העולם אומרים ביום חמה מהלכת למטה מן הרקיע ובלילה למטה מן הקרקע". וכך מפרש רבינו חננאל: בפסחים צד כתב וז"ל "החמה מהלכת בלילה למעלה מן הרקיע מן המערב למזרח וכשמגעת לחלון שזורחת ממנו לאלתר עולה עמוד השחר וחמה מהלכת בעוביו של רקיע וכשתגיע לסוף עוביו של רקיע לצד הנראה לבני אדם מיד מנצת על הארץ ומהלכת ביום כולו ממזרח למערב...וכן בשקיעה מהלכת חמה בעוביו של רקיע וכשתצא מעוביו של רקיע כולו מיד הכוכבים נראים". וכן אנחנו אומרים בתפילת שחרית של שבת: האל הפותח בכל יום דלתות שערי מזרח, ובוקע חלוני רקיע, מוציא חמה ממקומה, הרי ברור לכל בר דעת שבשמים יש חלונות ובלילה השמש נכנס לתוך השמים דרך החלון וחוזר מעל השמים ממערב למזרח ויוצא בחזרה מהחלון לזריחה. ויש עוד הרבה מקורות בחז"ל שכך פני הדברים.

א77

New member
ונראין דבריהן מדברינו

כך מסיימת הגמרא שם את המחלוקת הזו שבין חכמי אוה"ע לבין חכמי ישראל, זה אחד משלושה [אם איני טועה יש שלושה] דברים שחכמי ישראל וחכמי האומות חלקו, ונראין דבריהן מדברינו.

לביא4

New member
מדע -

כל המדע בנוי על השערה (=היפותיזה), משערים השערה ועל ההשערה הזו בונים את כל הבניינים המדעיים וידוע למי שלמד פיזיקה כימיה וביולוגיה, שכל פעם קם מדען אחר וסותר את הקודם, בכלל קיימות סתירות בסוגי המדעים עצמם לגבי נושאים שונים, למשל - גיל העולם, הגיאולוגיה, רדיולוגיה, אוקינוגרפיה, וכו' - כל אחד הביא גיל אחר, כאשר המספרים סותרים את המחקרים. (דרך אגב, בספר הזוהר כבר אז נכתב שכדור הארץ הוא עגול כאשר כאן התחבטו כולם איך הוא נראה, ועל מה הוא "יושב"....)

המדע ...

מקומו ושימושו הוא רק למטרה אחת - שיפור החיים הגשמיים בלבד !!! .........

< 2 >

אם בוחנים את קיום חיי הרוח ע"פ המדע , או אז מגיעים מהר מאוד לחורבן הרוח !!! .

תיקון קטן

הרב חנוכה היקר,לא רוצה לפגוע בכבודך, אך אין כך הדבר. המדע אינו טוען כי השמש שוקעת למטה אלא כי כדור הארץ סובב סביבה ולכן למעלה או למטה זה עיניין של השקפה ונקודת מוצא ולכן כן יכולים הדברים לעמוד בקנה אחד עם דברי חכמים יפה שאתה מתמצא לפרטי פרטים בדברי חכמים(שאני חלילה לא חולקת עליהם)אך יש מקום לבדוק לפרטים את הסוגיה לפני ההתרסה נגדה,על מנת שתובן כחכם המבין בתורה ולא כבור המדקלם דברי אחרים

לביא4

New member
בנוסף -

למדע בהחלט תרומה מכובדת לאורח החיים ולאנושות בתחומים שונים כמו הרפואה, הצלת חיים, טכנולוגיה מתקדמת, ושיפור רמת ותנאי החיים לכל סוגיהם, את צודקת בהבדל בין הסוגיות ואני גם שמעתי על זה, לא באנו להכפיש את המדע, (אני בכל אופן) אבל רק תיארתי איך הוא בונה את התיאוריות שלו, ולמרות הכל - מגיע לך בהחלט יישר כח על ההתמצאות וההארה שהארת.

כן אבל...

המדע מכחיש את קיום החלונות ברקיע, ולדעת המדע אין כלל גלגלים שעליהם נע השמש וכוכבי הלכת. ובזה הם כבר הרחיקו לכת.

צודק ...

מדע = כפירה . אבל יש מדענים דתיים שמוכיחים מבחינה מדעית את קיום הכוח האלוקי בעולם ואת אמיתות התורה הקדושה .

המדע הולך לפי התורה של הנוצרים

רוב המיקצועות המדעיים הולכים לפי התפיסה הנוצרית . למשל : אסטרונומיה - תורת הכוכבים : המדענים אומרים ש-היקום נוצר לפניי 5 מיליון שנה וכל המיקצועות המדעיים הולכים גם לפי התאריך הנוצרי ולא התאריך היהודי . כלומר מודדים זמן לפי לוח השנה הנוצרי ולא היהודי .

טעות הרב דחליל

המדע סותר גם את הנצרות הראשנים שהחרימו את קופרניקוס (על דעתו שכדור הארץ מסתובב סביב השמש) והשליכו אותו לכלא היו הנצרים. והמדענים חושבים שהיקום נוצרה לפני יותר מ- 140,000,000,000 שנה

וגם ...

שהעולם נוצר : < לפי התאוריה העדכנית > מגרגר אפונה ?!?! וזה בסך הכל תאוריה . אבל אני מאוד אוהב אפונה .

פראזניק

New member
זו כבר תאוריה של הרב אמנון

ולא של המדע. הרב אמנון יצחק אומר שסטיבן הוקינג אמר שיתכן שהעולם נוצר ממשהו שגדלו *כ*גרגיר אפונה. באנציקלופדית קיימברידג' למדע (ואת הערך על הקוסמוס, שם, כתב כמדומני הוקינג) לא מופיע המצרך "אפונה" במרשם לבריאת עולם... הרב אמנון יצחק, ברצותו ללגלג על התאוריות האלה, הפך את זה לגרגר אפונה. ואגב, הוקינג עצמו אומר שנקודת הבריאה עצמה, הרגע בה הפך ה"אין" ל"יש" - אינו ברור למדע ואין המדע יכול להסבירו או לספר מה היה. כיהודים מאמינים באלקי ישראל, המדע אינו המילה האחרונה עבורינו, אבל מלעג למדע ומסילופו, לא נרוויח כלום. זה לא מחזק את האמונה...

אזמרה

New member
יהודים,אנחנו לא צריכים

הוכחות לקיום הבורא בורא לא צריך להוכיח את הבורא מרגישים.... "מבשרי אחזה אלוקה"

לביא4

New member
אמונה ומדע -

למדע תרומה גדולה לאנושות, חיי אדם, הצלת חיים ואף איכות חיים טובה יותר, לא מזלזלים בו לרגע, אמונה - זה דבר שלא ממש רואים בעיני בשר, לכן המושג "אמונה" נכנס לכאן, וכל ישראל "מאמינים בני מאמינים" כמו שנאמר. אם אני רואה חפץ מסויים לפני, לא שייך לומר "אני מאמין בחפץ הזה" כי אני רואה אותו, כאשר מזכירים את המילה "הוכחה" באופן אוטומטי, ההקשר שנוצר הוא למשהו "מדעי", המדע אינו אמת מידה להוכיח דברים, והראייה - הסתירה שתמיד אחד סותר את השני, ה"טבע" אינו "מבאר" את התנהלות הקוסמוס, אלא - "מתאר" את התנהלות הקוסמוס. לסיכום - כחומר ביד היוצר!!

isackris

New member
../images/Emo45.gif אמונה פשוטה...

"האמונה היא נטיה דקה מעדינות הנפש" (חזו"א אמונה ובטחון)

אמונה פשוטה זה לאנשים פשוטים

אבל תלמיד חכם וירא שמים לא יכול להסתמך על אמונה פשוטה, יש מצוה של "וידעת את ה' אלקך". חייבים לחקור עד שמגיעים לדרגה של ידיעת ה'. לדעתך, מה יאמרו בבית דין של מעלה על נוצרי או מוסלומי שיגיד שהאמין בדתות כזב גלל שהכומר אמר לו שלא יחקור אלא הוא צריך להאמין באמונה פשוטה?!!! לכן המסכנה "שאמונה פשוטה" ניתן רק לחסרי דעה, נשים, וקטנים.

למה לא נרוויח מלעג על המדע?

אם המדע טועה צריך לאמור זאת בריש גליה, וע"י כך דווקא נחזק את האמונה. מי שאומר שצריך להסתיר את האמת בגלל שהאמת פוגע באמונה כנראה שבתת הכרה חושב שהמדע צדק, ולא חז"ל חס וחלילה.

למעלה