המהפיכה דופקת בדלתנו

חדשוטק

New member
המהפיכה דופקת בדלתנו

צהריים טובים לכם בלוגרים יקרים! אני לא יודע כמה מכם באמת עצרו את נשימתם לקראת הרגע הזה, אבל הוא הגיע, וזה מה שחשוב... "סרגל הבלוגים" גרסא 1.0 כבר כאן, ואתם מוזמנים להעיף מבט (או שניים) אצלי בבלוג, להציע הצעות, להטיח ביקורת (לא בתפוז, כי זה מתחיל לשעמם - רק לעניין), או - אם אתם מבינים דבר או חצי דבר בתכנות - לעזור להרחיב אותו בעצמכם. חשוב לי להדגיש שבסוף יצא קוד יחסית מודולארי, כך שניתן גם למקם אותו באופנים שונים על חלקים שונים במסך (עוד לא ראיתם כלום, תאמינו לי). הסרגל נמצא כמובן אצלי בבלוג.

orelie

New member
עבודה יפה ומצויינת

אבל אישית מעדיפה את המצב הקיים אלא אם כן יהו צבעים שונים משחור יעל

wranger

New member
לא סתם קשה הבנה, גם לוחץ אנטר מוקדם מדי../images/Emo163.gif

ראיתי שהציפור שלך בבלוג נעלמה, במקומה מלבן טיזרי עתידי, ובשורת תיאור הבלוג יש קישור לדיון בפורום שלא עובד כי הוא מוביל לעמוד שגיאה תפוזי. אז אני מרגיש ממש חסר חוש טכנולוגי פה, אבל אני לא מבין שום דבר.

חדשוטק

New member
תבדוק שוב...

א. הורדתי את הטיזר העתידי. ב. הקישור, שרצתי עכשיו לבדוק, היה בסדר, והוא מוביל בדיוק לכאן. ג. אתה לא רואה את הדבר השחור הזה למטה?

wranger

New member
אוי, אוי, אני מזדקן.

א. מה הורדת? אני מדבר על ""אפשרויות נוספות ייראו כאן בקרוב". לזה אתה מתכוון ב"דבר השחור הזה למטה"? כי אם כן, אז הציפור הייתה הרבה יותר מרשימה. ב. כן, עכשיו הקישור בסדר. קודם הוא לא היה בסדר. ג. אם הבנתי למה אתה מתכוון, אז אני רואה. אם לא הבנתי למה אתה מתכוון, אז אני לא רואה. נו, ומתי תגלה לנו איך עושים את התעלולים האלה? בוא נודה בזה, אני רוצה ציפור בבלוג שלי, בסדר? הנה, אמרתי. היא לא תוביל לשום מקום, אבל היא תצחיק אותי. יאללה, מה לעשות?

חדשוטק

New member
נראה לי שפספסת עוד כמה דברים

לפני "אפשרויות נוספות" יש קודם כל את האפשרויות הנוכחיות - שחק איתן קצת (צוות, תגיות, נושאים ועדכונים). אחרי שתסיים להרגיש כמו ילד קטן בן 11 שאשכרה מבין במחשבים, בניגוד לצמד הקשישים שאנחנו, חזור לכאן (קיצור הדרך ב"פינת הצוויץ" יעזור בזה) וספר לי מה אני יכול לשפר/להוסיף/לקצץ/לשנות.

wranger

New member
אה, רגע אחד

מכיוון שאני גולש כרגע מהעבודה (ששש, הבוס לא יודע), ומהמחשב הזה חסומים לי כל מיני דברים, אז יכול להיות שאני צריך לנסות שוב מהבית. אנסה בערב. בכל מקרה, כרגע ניסיתי שוב להציץ אצלך, ולדעתי גם המלבן השחור שלמטה נעלם.

חדשוטק

New member
הורדתי אותו בגלל באג באקספלורר

שוב, מדובר בגרסא ראשונית, וכרגע נראה שהיא תואמת רק לדפדפנים אקספלורר 8, פיירפוקס 3, אופרה (כל הגרסאות, כנראה). מידע על חוסר-תאימות הוא אחד המטרות של השרשור הזה. כך אוכל לנסות ולהתאים את הקוד לדפדפנים נוספים.

wranger

New member
וואי! מגניב!../images/Emo45.gif

כנראה שהבעיה שלי באמת הייתה ספציפית למחשב של העבודה, כי מהבית אני פתאום רואה סרגל מגניב בתחתית הבלוג (לא אמרנו שיהיה למעלה?)!.

חדשוטק

New member
אמרנו שהיה משאל/סקר

הרוב רצו למטה. אבל אל דאגה - הקוד יצא כך שלא קשה בכלל להעביר את הכל למעלה. כל אחד שירצה יוכל לבחור, ואם אתה רוצה אני יכול אולי למשך הלילה נגיד להעביר את זה למעלה כדי שנוכל לנסות...

../images/Emo45.gif יפה

מתי יתפרסם קוד המקור? שמת לב ל-tooltip שיש לכמה מהתפריטים? (hover/click with no active...)

חדשוטק

New member
אופס...

כל הלילה עברתי על זה הלוך וחזור. הייתי בטוח שכבר מצאתי והורדתי את כל הבועות האלה... אני רץ לעבור על זה שוב. קוד המקור מצדי יכול להיות מפורסם כבר עכשיו. הפרט היחיד שלא חשבתי עליו הוא איך - הרי בתפוז יש תכונות שיקצצו תווי HTML אם הם ינסו להציג עצמם כטקסט...

Bezalel P

New member
בתוך הודעה בפורום אני חושב שאפשר

ואם לא, הדבק לקובץ טקסט וצרף אותו להודעה שלך.

מקסים

אני כולי התלהבות. שיחקת אותה. רק דבר אחד - בIE אני רואה רק את החלק הימני ביותר של הסרגל - "אפשרויות נוספות יראו כאן בקרוב" ושאר הסרגל איננו. רק כשבדקתי בFF ראיתי את הסרגל המלא והבנתי מה הדבר הגדול יישר כח

חדשוטק

New member
אקספלורר 6 או 8?

אצלי רק ב"תצוגת תאימות" זה עושה בעיות באקספלורר. אבל בהתחשב בזה שכל תפוז עושה בעיות במצב הזה, לא במיוחד איכפת לי כבר ממי שמשתמש בו (אם כי אני משתדל בבלוג שלי לא למקם תמונות בצורה שאני יודע שגורמת לתצוגת תאימות להעלים את הטקסט)...

חדשוטק

New member
תצוגת תאימות זה פצצה אטומית

תצוגת תאימות היא תכונה חדשה ב-IE8, שהוא לכשעצמו דפדפן לא רע (ומבחינת העיצוב הוא שיפור ענק לעומת 7), המאפשרת הצגת עמוד כפי שהוא אמור להיראות לכאורה בדפדפנים תואמי סטנדרטים. בפועל, לצערנו, מדובר בקטסטרופה - הדפדפן נתקע ולוקח לו זמן רב להגיב לכל לחיצה על קישור, הצבעה או אלמנטים דינאמיים בעמוד, והוא בהחלט לא מציג את הדפים לפי סטנדרט התאימות האינטרנטי. אני אישית מחרים אותו.

תודה על ההסבר

כל יום לומדים משהו חדש...... (היות ואני לרוב עם הFF אני מתעצלת להתקין IE8, אבל זה עוד יקרה)

למעלה