המהפיכה דופקת בדלתנו

Ronit FL

New member
סליחה על השאלה המפגרת,

אבל מה אני אמורה לעשות עם זה? ראשית, אני מאותגרת לגמרי. שנית, אני עם גוגל כרום ורואים את הסרגל. דבר נוסף, אם הייתי מבינה איך אני מלבישה RSS על כרום, זה היה מצוין לי. ניסיתי להבין את הגוגל רידר ולא אהבתי מה שראיתי (אולי זו שוב הבורות שלי, אבל כל הרסס נראים כך?).

חדשוטק

New member
תשובות:

א. את יכולה לא לעשות עם זה כלום אם את לא רוצה, או אם את כן רוצה - להעביר כמעט כל דבר שהיום נמצא בקוביות תוכן לסרגל. אגב - המיקום שאת רואה אצלי הוא לא האפשרות היחידה, ובאחד הימים הבאים (או בשבוע הבא) אני מתכוון להחליף את הסרגל באחד שלא נשאר במקום קבוע על מסך המחשב אלא ממוקם במקום מסויים בדף ונגלל החוצה כשרוצים. ב. "מאותגרת" זה חיובי או שלילי? ג. יופי שיש פה מישהיא עם כרום - הדבר הכי קרוב לכרום שאני מוכן לנסות הוא SRWARE IRON, ושם היו בעיות - הסרגל חצי שקוף ובצד ימין הקישורים של הבלוגים עולים עליו (מעצבן). אצלך זה תקין לגמרי? ד. RSS? נדמה לי שאת יכולה פשוט להירשם ל-RSS כפייבוריט (כמו בפיירפוקס), כך שיהיה לך ב"כרום" כפתור שכשתלחצי עליו תראי את הכותרות/עדכונים האחרונים מהבלוג/אתר שבו מדובר. ה. גוגל רידר? אני שונא אותו, ומשתמש בו רק בגלל שסגרו לי את הקודם (גוגל כנראה שילמו לאותה חברה לא מעט על המהלך הזה). אבל יש מאות קוראי RSS, וכמה מהם נראים שונים לחלוטין מהרידר. למשל: יש אתר בשם FEEDLY, שבונה לך מעין דף-בית שנראה כמו עיתון וירטואלי שמתעדכן ממקורות ה-RSS שלך. לדעתי זה הרבה יותר יפה ונעים לעין מרידר, אבל מלבד העובדה שהוא לא בנוי להתמודד עם מאות עדכונים ביום כמו שיש לי לבלוג הטכנולוגיה, הוא גם מכביד מאוד על הפיירפוקס (בגלל התוסף שמפעיל אותו). אבל יש עוד אינספור סוגים של קוראים, כולל כאלה שפשוט מציגים ריבועים צפים על שולחן העבודה שלך.

Ronit FL

New member
תודה רבה רבה!

מאותגרת זה לא טוב כשמדובר בחידושים וצריך להדביק פער מכיון שהטכנולוגיה לא פוסקת מלחדש. אנסה למצוא לי פיד שיהיה חביב בעיני. ולשאלתך, אני רואה את הסרגל מצוין לגמרי. הכרום טוב לי משתי סיבות עיקריות. הראשונה היא שהוא מתיישב הכי חסכוני במקום על הנטבוק שלי. השניה היא שאני לא סובלת את ה XP. מצד שני, הכרום פתוח. מדי פתוח. לא טוב למי שמסתיר דברים.

gils33

New member
ראיתי רק עכשיו

למרות שציפיתי וחיכיתי. זה פשוט מעולה ומה שגלום בפנים זה עוד יותר. אהבתי מאד את העיצוב,המיקום קצת מפריע, אבל מדהים,באמת אין מילים,שדרוג נדרש בהחלט.

חדשוטק

New member
תודה רבה

אשמח גם לאיזה פירוט של איפה, למשל, היית רוצה לראות את הסרגל (תרגיש חופשי להתפרע. האפשרויות בעיקרון אינסופיות), או אילו עוד אפשרויות היית מוסיף לו...

gils33

New member
אני עם סימור בתגובה שלו

לעשות אייקון שיסתיר את הסרגל ויעלה אותו בעת לחיצה או לחלופין אייקונים קטנים בצד ימין של הבלוג. אהבתי - מאד.

חדשוטק

New member
כמאמר הגשש: "זה רעיון"!

כלומר: כפי שאפשר לראות בתגובתי לסימור האפשרות של כפתור להסרת הסרגל היא קצת מסובכת ויש לי עוד הרבה ללמוד לפני שאדע איך זה אפשרי במגבלות ה-CSS (אם הייתי יכול להשתמש בג'אווה-סקריפט זה היה קל, אבל אני שונא ג'אווה, בעיקר מאותה סיבה שתפוז חוסמים את השימוש בו - אבטחה). אבל הרעיון לסרגל צידי בבלוג, כלומר העברה של הסרגל לסרגל מאונך בתוך תיבת הקוד - הוא רעיון ענק. אני אנסה את זה היום או מחר.

seymore butts

New member
כל הכבוד !!! ../images/Emo47.gif

שיחקת אותה בענק !!! זה מדהים !! רוצה הצעה לשיפור ? אם זה אפשרי להוסיף אייקון קטן בקצה השמאלי של הסרגל שמאפשר "לכווץ" את כל הסרגל וכשהסרגל מכווץ שיופיע עליו אייקון שהקלקה תפרוש אותו מחדש.

חדשוטק

New member
הנושא הזה כבר עלה

בשרשור הקודם בו סקרתי את העדפת המיקום של כולם. הבעיה היא שזה דורש קוד הרבה יותר מתקדם - אבל זה לא אומר שאני לא אנסה ללמוד את מה שצריך כדי ליצור קוד כזה, כך שבעתיד תהיה אפשרות כזו...

רק עכשיו הגעתי לזה ../images/Emo13.gif

ממש נחמד, אהבתי את הרעיון. לא קראתי את כל השרשור, אז אם כבר ציינו, תתעלם... ברשומה האחרונה בבלוג שלך (לסרוק בתלת מימד) יש חלון של youtube, נכון? אז אם אני מצביעה על הסרגל השחור, למשל על "פורומים קשורים", הוא נפתח מאחורי החלון של youtube, ולא מעליו, כך שאני למעשה לא רואה מה רשום שם (תמיכה טכנית, חלונות, וכו)... אני מקווה שאני מספיק ברורה (אגב, אני גולשת ב IE7, אם זה קשור)

חדשוטק

New member
זה בהחלט ברור

יש איזה בעיה עם הסרטונים ביוטיוב, ולא רק אצלי בבלוג או בכלל בתפוז - בכל אתר שיש בו סרטון מיו-טיוב, הסרטון עולה על כל אלמנט אחר ש"נפגש" איתו. עוד לא מצאתי דרך להיפטר מהאפקט המעצבן הזה, אבל אני עדיין מנסה. בינתיים - אם גוללים למצב שבו היוטיוב לא נמצא במרכז המסך זה אמור "להסתדר" - כלומר לא להתנגש.

אה, אוקי, לא שמתי לב במקומות אחרים...

ST

New member
מעולה! אמנם אין לי בלוג

אבל נראה פונקציונלי ונוח. אגב, בגלל הפוסט החדש שמתי לב, שהסרטון 'עולה' על הסרגל - זה אמור להיות ככה? אני בפיירפוקס.

חדשוטק

New member
זה לא בעיה שלי או של תפוז

זה היו-טיוב המעצבנים האלה. נראה אם אני אצליח לדחוק את הסרטון אחורה מבחינת ציר ה-Z...

ST

New member
באמת תהיתי (ועכשיו אני רואה שלא רפרשתי אתמול,

והגיבו מעלי באותו עניין בדיוק...)

החפיץ היומי:)

זה מה שהכי אהבתי - הפעם הראשונה שאני רואה שימוש אמיתי במילה:) אבל..לא יודעת.. אני די מסתדרת עם קוביות התוכן, וממש לא זקוקה לעדכונים בטויטר... מה שכן חסר לי, זה ממשק יותר ידידותי כלפי ה'שועל', ואפשרות יותר נחמדה לתמונה ראשית גדולה יותר.. (כן, אני יודעת, קוד חופשי, מה שמחזיר אותי לידידותי לשועל..פיירפוקס) חוץ מזה אין לי טענות

Purple Mushroom

New member
מעניין ! ...

נכנסתי מהצצה בבלוג שלך\שלכם. נשאלת השאלה הכללית: באיזה דפדפן כדאי להשתמש כדי להשתמש באתר תפוז
, בטח נשאלה השאלה הזאת פעם. אני משתמש כעת ב ie7 (יש לי גם כרום,וגם ff) ועוד שאלה: שמעתי אתמול על וויב. באיזו רשומה של איזה בלוג טכנולוגי בתפוז,בבלוגיה, אפשר לקרוא על זה? (+ ברשומה האחרונה יש יותר מידי אינפורמציה בשבילי :( )

חדשוטק

New member
אתה מתכוון לגוגל ווייב או מוזילה וויב?

אני תמיד ממליץ על פיירפוקס. למרות שעדיין יש באגים בבלוגיה בפיירפוקס, בציון כולל בפיירפוקס כמעט הכל יותר נוח. אני מתחנן בפניך - עבור לאקספלורר 8. אחד הגורמים לבאגים בתפוז היה העובדה שפתאום היה צריך להתאים הכל לכל-כך הרבה סוגי דפדפנים, ואקספלורר 7 הוא ממש מלך הבאגים - אני נאלצתי במשך השנה וחצי האחרונות לשנות לחלוטין לא מעט רשומות בבלוג בגלל הקונצים של IE7. כרום הוא לא דפדפן רע, אבל בתפוז הוא פשוט איום. וקח לו שנה להבין איך הוא אמור להציג את הדף בתפוז, ולפעמים הוא בכלל מציג דברים במקום הלא נכון. תודה על הפידבק, יאיר

Purple Mushroom

New member
כנראה גוגל וויב

(אח שלי לא שולח לי הזמנה) בגלל הבאגים,אני לא משתמש בפיירפוקס, אבל בהזדמנות אנסה אותו שוב. בקשר לאקספלורר 8, אני אנסה לחפש ולהוריד אותו, על סמך ההודעה שלך, למרות שבתמיכת האינטרנט החודש,המליצו לי שלא, וגם אח שלי,שמבין יותר ממני במחשבים,המליץ לי לא, ולעבור לפיירפוקס. בבקשה,ותודה, אלון :)
:)

חדשוטק

New member
קשה למצוא רשומות על גוגל ווייב

בעיקר כי אין הרבה אנשים בארץ שיצא להם לנסות אותו כמו שצריך. אני ועוד אחד מכותבי הבלוג ניסינו קצת ולא הצלחנו בכלל להבין איך משתמשים בו (תחשוב מה זה, שני כותבים טכנולוגיים שלא מצליחים להפעיל שירות רשת...). אבל אתמול דיווחה אישיות מוכרת בפורום הזה (אהמ) שיצא לה לנסות את ווייב וזה "היה כיף".

למעלה