המוגלובין A1c

המוגלובין A1c

הייתי בתחילת החודש בבדיקות דם בקופ"ח כללית. שקיבלתי את התוצאה הסתבר שהורידו את הרף הנורמלי של A1C מאזור 6.2 ל-5.7. עכשיו התוצאות שלי חורגות, כשקודם היו גבוליות. טרם אזרתי עוז לבקר אצל הרופאה (עשיתי תור לשבוע הבא כי זה נראה מספיק רחוק), אז אני לא יודעת מה ההשלכות. אבל ראו הוזהרתם (נכון למחוז המרכז. ייתכן שבמחוזות שונים יש מעבדות שונות שלא שינו את הסף).

IrisPeleg

New member
כולם שינו את הרף

זה כדי להמנע מסיבוכים שמתחילים ברמות A1C נמוכות.

זה לא שעכשיו צריך להתחיל לקחת אינסולין.
זה אומר שעכשיו צריך להפסיק להתפרק ולאכול עם מחשבה ולא באקראי.
תכנון!

בהצלחה

איריס הצלחת להפחיד אותי

מאיזה רמות סוכר מתחילים סיבוכים ? ואיזה מתחילים ברמות נמוכות יותר? אני ממש לא אוכלת "באקראי". אני מקפידה על תזונה יותר מ- 3 שנים, אין דבר כזה לאכול שטויות כי זה חג/שבת/מסיבה/מישהו מהעבודה הביא וכו'. בעיית משקל אף פעם לא היתה לי. עדיין A1C באזור השש (האחרון יצא שש בול). אני בסיכון לסיבוכים?

IrisPeleg

New member
זאת בדיוק המטרה

יש מחקרים שמראים עליה משמעותית ברמת בעיות העיניים כאשר עוברים A1C 6.
לא צריך לפחד אלא להיות מחושב ומתוכנן.

אם ה-A1C מגיע ל-6 סימן שהוא מטפס בצעדים מהירים או איטיים (לא מכירה).

בהחלט יכול להיות שבכוונה טובה את עושה גם טעויות כגון:
- קטניות זה חלבונים - אפשר להאכול הרבה. אבל חצי כוס עדשים מבודלות זה כמו פרוסה לחם.
- מוצרים ללא סוכר אפשר לאכול חופשי והרבה כי ין בהם סוכר. אבל יש בהם הרבה פחמימות. זה בכלל לא חופשי.
- מספיק שעתיים בשבוע בחדר כושר - צריך פעילות מסודרת לפחות 4 פעמים בשבוע. התחלה של הליכה של 30 דקות כל פעם היא התחלה טובה. לאט לאט מעלים את משך ההליכה.
-ועוד...

להתראות ובהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
איריס את יכולה לשים קישור

למאמרים שמראים שיש בעיות מעל A1C של 6?
אני טרם מצאתי.

IrisPeleg

New member
שמעתי הרצאה של אסף פלדמן

תשאלי אותו.
זאת בדיוק ההתעקשות שלו שצריך להיות מתחת ל-6 ולא שאני חותרת למועדון החמש (כמו שהוא קורא לו).

עבורי איזון, זה איזון החיים וזה לא מה שאני מקבלת ממודון החמש או מאלה ששואפים למועדון החמש.
אם צמחוני מתחיל לאכול בשר בשביל זה, זה נשמע לי נורא.....

תומרונתם

New member
מנהל
זה לא נקרא...

שמעתי ראיון עם ד"ר ברנשטיין לפני כמה ימים. הוא נשמע נורא.
מצד שני, אסף הקשיב לאותו ראיון בדיוק, ועוד לא שמעתי את דעתו אבל אני די משוכנעת שהוא יגיד שהוא נשמע כמו האדם החזק והנחוש והמדהים ביותר עלי אדמות.
עניין של point of view.
לגבי מאמרים, אני לא מצאתי עדיין מאמרים/מחקרים שמציגים עובדתית שתחזוק A1C של מתחת ל-6 מפחית סיבוכים באופן משמעותי יותר מאשר 7.

IrisPeleg

New member
התיחסות סלקטיבית

גם אני לא שמעתי את זה אבל אני מצטטת הרצאה שהייתי בה ובה הוצג גרף שמראה עליה משמעותית ב-6 והסבר שבגלל זה כל המעבדות הורידו את הרף ל-6.

אגב מה שמפריע לי זה שהכל עובד לפי מה שד"ר ברנשטיין בדק על עצמו.
לכל אחד תגובה אחרת עם דברים/פחמימות:
יש כאלו שאורז טוב להם, יש כאלו שכוסמת הכי טוב להם, יש כאלו שבורגול הכי טוב להם ווכדומה.

בשיטה אוכלים גבינה לבנה ולא קוטג' כי זה מה שהיה לד"ר ברנשטיין.

תומרונתם

New member
מנהל

אני בעד השיטה שלך... שיטת "בדוק והחלט בעצמך".

denur1

New member
בוב קראוס שנפטר לפני כמה חודשים בגיל 91 היה

סוכרתי מגיל 5 , הוא שמר על על סביבות 6.5 ולא היו לו סיבוכים,
יש ראיון איתו כאשר היה בן 90

http://www.metukim.co.il/blogs/news/archives/400

גם עם סוכרת צריך לשמור על פרופורציות.

IrisPeleg

New member
אין ספק שסטטיסטיקה זאת סטטיסטיקה

לא בעד כל חישובי וטענות המתחת ל-6.

אבל צריך לזכור שסטטיסטיקה זה לא 100%.
אפשר להסתכל על החצי המלא או החצי הרייק.
איך שבוחרים.

Assaf Feldman

New member
סובייקטביות

מה שברנשטיין מדבר עליו לא מגיע רק מניסיונו האישי אלא גם מניסיון עם מטופלים סוכרתיים, שאיתם הוא עובד כבר כמעט 40 שנה.

מה שבטוח הוא שיש קווי יסוד אבל בסופו של דבר כל אחד צריך לבדוק מה מתאים לו ומה משפיע עליו, בזה אין ויכוח בכלל.

Assaf Feldman

New member
היי תומרונתם

זה שסיבוכים מתחילים החל מ6% זו עובדה, לא השערה. את כבר ביקשת בעבר מאמרים וסיפקתי לך אותם, אמרת שתעברי עליהם אבל לא הגבת. אם תרצי אקשר לך שוב.

לגבי ד"ר ברנשטיין, לא הבנתי מה הקשר לאיך הוא נשמע, אני מסכים שהראיון הנ"ל לא היה מוצלח במיוחד. האיש כמעט בן 80 ונוותר לו אם היה לו יום פחות טוב. יש לו תכנית חודשית של שאלות תשובות שאם זה מסקרן אותך את יכולה להאזין לו ולחוות דעה נוספת על "איך הוא נשמע". חוץ מזה האם קראת את הספר שלו? זה הצעד הראשון שאני ממליץ כדי לצאת מהקופסה בנוגע לסוכרת ולקבל זווית של אדם עם היסטוריה של 67 שנים עם סוכרת סוג 1.

תומרונתם

New member
מנהל
אתה צודק

הזכרת לי עכשיו שבאמת קישרת מאמרים.

העניין לא היה איך שהוא נשמע פיזית (ברור שאדם בגילו כל הכבוד לו שבכלל הוא מסכים להמשיך ולדבר עם התקשורת ולהמשיך לפעול!), העניין היה מה ששמעתי שאמר. וכמו שכתבתי למעלה, אני בטוחה ששנינו חושבים דברים שונים למרות ששמענו אותו דבר. וזה חלק מהחיים... קח שני אנשים שיקשיבו לנאום של ביבי, וסביר להניח שתמצא ששניהם שמעו אותו דבר וחושבים הפוך בדיוק.

ואם זה לא מעליב אותך (כי באמת לא יפה שלא קראתי אז) אז אשמח לקישור שוב. תודה!

אבו זקן

New member
להיפך

יש מחקרים שמראים שעבור סוכרתיים הרמה האופטימלית של HBA1C היא לא הרמה הנמוכה ביותר אלא בסביבות 6.5-7%. הסיבה היא, כנראה, שהטיפול האגרסיבי שנחוץ כדי להגיע לרמות נמוכות ממש גורם למקרים של היפוגליקמיה שנזקם רב. מצד שני יש ברשת גם המון גרפים לפיהם ההבדל בסיכונים בין 6 ל 7 אמנם אינו גדול, אבל קיים. למשל, כאן: http://diabetesmanager.pbworks.com/f/1241711633/figure2hircsh.png

באזור השש זה טרום סוכרת.

יש לי הצעה טובה בשבילך, חבל שלא היה מי שיציע לי את ההצעה הזאת כשהייתי במצבך לפני 35 שנים.
תתחילי להתנהג כמו סוכרתית, למרות שאת עדין רחוקה מזה. הכוונה למזון + פעילות גופנית + בדיקות רפואיות.
רק התנהגות כזאת יכולה לדחות את הסוכרת בשנים, ואפילו בשנים רבות. לדבר עכשיו על סיבוכים זה ממש לא רציני.
הם מאוד, אבל מאוד רחוקים מימך...

שומרת על מזון ועל בדיקות רפואיות

לגבי פעילות גופנית עושה אבל פחות מידי (פעמיים בשבוע במקום 4. עצלנית .). על התזונה מקפידה מאוד BMIבאזור 20.5. בשיא השיאים שלו זה היה 25. חוץ מירקות סלט לא אוכלת כלום "בלי הגבלה". גם לא אם זה "ללא סוכר". מקווה שאכן אצליח להרחיק את הסיבוכים. מודה שרק הפחד מהם גורם לי לשמור על תזונה .

uk23

New member
כסוכרתי, להיות עם 6 זה מצויין לפי מה שהבנתי.

אז לי אין מה לדאוג נכון? :)

למעלה