המון שאלות- רוצים אך חוששים

עדילון1

New member
המון שאלות- רוצים אך חוששים

שלום לכולם,
לפני כשש שנים כתבתי כאן בפורום שאלות לגבי הגירה לאוסטרליה, כשהבת שלנו רק נולדה ובעלי למד לבחינה באנגלית. לא המשכנו עם התהליך, פשוט מתוך פחד.
היום, כבר יש לנו שני ילדים- בת שש ובן שנתיים וחצי, והמחשבה על הגירה לאוסטרליה מרחפת מעל ראשנו כל השנים.

אז החלטנו לבדוק סיכויינו לקבלת אשרת PR- בעלי בן 37 מהנס בניין, עם תואר שני במנהל עסקים, כ 10 שנות נסיון בתחום
אני בת 34 מנהלת תיקי לקוחות חו"ל בחברה גדולה ( שיש לה חברת בת גם באוסטרליה ומאוד מצליחה), בעלת נסיון של כ 10 שנים בשיווק ומכירות בחברות בינלאומיות.
יצרנו קשר עם סוכן הגירה לבדיקת הסיכויים שלנו ואנו ממתינים לתשובה.

אני קוראת ומנסה להבין איפה הכי יתאים לנו להתחיל- באיזה איזור?
היינו רוצים חיים במקום רגוע, אוהבים טיולים וטבע ויחד עם זאת חשוב לנו להיות קרובים לקהילה של ישראלים ויהודים, לפחות בתחילת הדרך.
מסגרות לילדים- חינוך בגן ובבית ספר יהודי חשוב לנו מאוד.
וכמובן שרצוי לנסוע כמה שפחות רחוק לעבודה, אבל אנחנו לא מאוד מוטרדים מכך ( מה כבר יכול להיות בהשוואה לפקקים באיילון בבוקר
)
כמובן שגובה השכר, אפשרויות התעסוקה ויוקר המחייה הם גם כן שיקול..

נשמח לעיצות מבעלי נסיון...

יש הרבה חששות מכל מה שקשור למציאת עבודה- רמת האנגלית של בעלי סבירה + ושלי טובה מאוד ( חייתי בניו יורק כשלוש שנים)
אני מאוד Open minded לגבי תחום העיסוק שלי...

אני הכי מוטרדת לגבי החינוך של הילדים, משבר השפה, קשיי ההסתגלות- איך עושים את זה??

מישהו יכול להרגיע אותי
)??
 

אמנון כ

New member
קצת סדר

אני מבין לליבכם. הגירה זה עניין לא פשוט. אבל לפני שאת מתלבטת בבחירת הצבע של העציצים במרפסת, כדאי שתבדקי בכלל האם יש לך אפשרות לקבלת ויזה. כל שאר השאלות יכולות כנראה לחכות.
&nbsp
אם אתם רציניים, הכי טוב זה לפנות לסוכן הגירה מורשה שיעריך את הסיכויים שלכם. מנסיון אישי אני ממליץ בחום על יפתח שכותב כאן בשם MONASH. הוא סופר-מקצועי ועשה עבודה נהדרת לנו ולרבים מחברינו.
&nbsp
אחרי שתוודאי שאכן יש לכם סיכוי טוב לקבלת וויזה, ואחרי שתבינו שמדובר על תהליך שאורך כשנתיים בד"כ וגם עולה כמה עשרות אלפי שקלים (לפני 6 שנים זה היה הרבה יותר זול), אז תשקלו את צעדיכם שוב.
&nbsp
והערה קטנה לסיום - אם אתם דתיים ומאוד חשוב לכם חינוך יהודי כמו בארץ, אולי שווה לשקול להישאר בישראל...
 

zaske

New member
יש לכם כיפה על הראש או לחילופין כסף רב?

סליחה על הבוטות,
אם אתם לא דתיים, לא מבין את הקטע של בית ספר יהודי.
בית ספר יהודי טוב, אלא אם תקבלו כל מיני הנחות מועדת הנחות (שמעתי שיש כזו ב"ביאליק" במלבורן) , יעלה לכם כמה עשרות אלפי דולרים בשנה לילדים.
מקום רגוע == רוב אוסטרליה, אלא אם אתם בקטע של לגור בגולדן מייל בסידני (האיזור של קינגס קרוס) או אולי מתחת למתחם הקראון במלבורן (קזינו ענק), יש כמובן שכונות פחות טובות ויותר טובות, גם מבחינת רמות פשע, אבל קשה לפרט פה.
רוב הישראלים במלבורן חיים כנראה דרומית - מזרחית למרכז העסקים המרכזי של העיר (CBD), שם נמצאת גם שכונת "בנטלי איסט" המפורסמת , ואם קראת את הפורום בטוח נתקלת בה.
אני אישית גר כ10 דקות ברכב מבנטלי איסט, והילדה שלי הולכת לגן שבו יש רוב מוחץ לישראלים ,אבל הוא לא גן יהודי, אלא גן רב תרבותי, ומבחינתי שתחגוג חגים הודים, נוצרים, מוסלמים, ויהודים, אין לי שום בעיה עם זה.
ככל שתמשיכו לפחד, הנדל"ן רק ימשיך לעלות ולעלות ולעלות, גם באוסטרליה וגם בישראל, אני רק יכול לדמיין מה הייתם יכולים לקנות פה לפני 5 - 6 שנים, ומה אתם (לא) יכולים לקנות פה עכשיו באותו הכסף.
לגבי פקקים של איילון בבוקר - גם לנהוג למרכזי הערים פה זה לא כזה להיט, אבל פה יש תחבורה צייבורית נורמלית, פלוס מינוס.
לגבי חששות למציאת עבודה - זה הימור שצריך לקחת, אלא אם מצליחים למצוא עבודה לפני המעבר (יש מקרים שזה קורה, זה היה המצב שלי, אבל רוב זה לא קורה).
לגבי הסתגלות - מסתגלים, מקסימום חוזרים לישראל, לפחות תדעי שניסית.
אין הרבה מה להרגיע - זה הדבר הכי קשה שתעשו בחיים שלכם, לא משנה כמה תחפרו בפורום, כמה תלמדו, כמה תתכוננו, אתם תקבלו זאפטה לפנים כשתעברו לכאן ותהיו בהלם, החוויות בהחלט יכולות להיות מטלטלות, בגן של הבת שלי יש כמה זוגות ישראלים גרושים, יש מצב שזה קשור לחווית ההגירה.
מצד שני, אם אתם מאמינים שזה מה שיתן לילדים שלכם עתיד טוב יותר, שישראל הולכת וצוללת בתהומות ואתם לא רוצים להיות חלק מזה - למה אתם מחכים?
 

MickeyMouse10

New member
לא הבנתי אתם באים לפרוש באוסטרליה?

כי לי נראה שהמצב שלכם בכלל לא רע. הגירה ברוב המקרים נעשית על מנת לשפר את המצב שלכם, בעיקר כלכלית (נכון שזה רדוד אבל זו האמת).
&nbsp
תבדקי אם את יכולה לעשות רילוקיישן מהחברה שלך, זו האופציה הטובה ביותר:
1. יהיה לך ניסיון אוסטרלי
2. בעלך יוכל לעבוד כמו PR - למרות שלא בטוח שיכירו פה במקצוע שלו - שווה בדיקה רצינית ולא חפיפניקית - אם הוא לא יוכל לעבוד בתחומו אתם תלכו אחורה ובטח לא קדימה
 

zaske

New member
עשית סקר?

כי אני מכיר לא מעט אנשים, בעיקר עובדי הייטק פה, ש*ירדו* ברמת החיים *החומרית* שלהם לעומת ישראל, ועזבו את ישראל, מעצמת ההייטק (בלי ציניות!) בגלל אידאולוגיה ולא כדי לשפר.
לדעתי העצה של רילוקיישן היא גרועה -
א. אף אחד לא אומר שבעלה יימצא מהר עבודה
ב. יהיו להם מלא הוצאות של דברים פרטיים שלמי שיש תושבות קבע אין.

אם כבר , שישלבו - שיעבדו על PR במקביל ללנסות להוציא רילוקיישן דרך החברה, אם זה בכלל אפשרי בחברה בה אחד מהם עובד.
 

Sweet Hereafter

New member
כן, בדיוק.

יש רק שתי סיבות שאנשים עוזבים את ישראל: או שהם מנסים לשדרג כלכלית, או שהם שונאי ישראל.

כל מי שאומר לך אחרת הוא שקרן. נקודה.
 

zaske

New member
שנאת השלטון בישראל

בעיקר את המפלגות החרדיות, ואת ארגוני הפשיעה של הליכוד וישראל ביתנו, אם כי בזמן האחרון גם בנט הצטרף לרשימת השנואים עליי (הוא עדיין לא הגיב לזה ששמתי לו את "בנזין" של רמשטיין על הדף שלו, חבל...).
רוב הישראלים הם סבבה, אבל השלטון והשפעתו על האזרח המאיסו את החיים בישראל.
בעיניי היום, לישראל יש רק את היתרונות הבאים - הייטק מפותח, חברים, משפחה, וכמה סוגי אוכל שאני מתגעגע אליהם.
ואני עדיין חושב שבלונג ראן, זה Game Over , ומי שחוזר לשם חוזר כדי לעשות "מעשה טיטאניק" ולטבוע עם האהובים והיקירים שלו, ואני לא פוסל את דרך ההתנהגות הזו אגב, כי המרחק מהיקרים והאהובים הוא קשה מנשוא.
 

MickeyMouse10

New member
זו כבר תגובה עניינית, אבל אני חייב לציין שגם פה אני לא בדיוק

מסמפט את אבוט (וזה בלשון המעטה), ואני עוד בחרתי בו (טוב לפחות אני לוקח אחריות על הפאדיחות שלי).
&nbsp
מה יהיה אין מקום נורמלי אחד בעולם שלא יציקו לנו היהודים, אני מתכוון אנשי העולם הגדול.
 

zaske

New member
זורם איתך

בחרת באבוט, סבבה, רצית לתת צ'אנס למישהו אחר ולא למפלגת "מק הסכינאי", מקובל.
עכשיו יש לי שאלה אליך, נניח ואבוט יעצבן לא מעט אנשים פה, מה סיכוי ההשרדות שלו? עושה רושם שבניגוד לישראל, האוסטרלים מוכנים לתת הזדמנות לליצן חדש, העיקר לא להשאר עם ליצן גרוע כי "אין לו תחליף".
 
בהמשך לדברי קודמיי,

אני מבין שמבחינת התהליכים הפורמאליים אתם כבר בהליכים עם הסוכן שיצרתם איתו קשר, ואת שואלת לגבי הצדדים הפרקטיים של ההגעה והחיים באוסטרליה.
&nbsp
את מנסה להבין באיזה איזור כדאי לכם לגור, אבל רשימת הקריטריונים היא בעצם "הכל ביחד". גם קרוב למרכז הערים הגדולות, איפה שיש תעסוקה, אבל גם קרוב לטבע בשביל הטיולים. וגם ליד קהילה ישראלית ויהודית (שני דברים שונים, אגב) - אבל שלא יהיה יקר מדי (ומה לעשות שקהילות יהודיות נמצאות בד"כ באיזורים דווקא כן יקרים?). וגם החינוך צריך להיות יהודי (כלומר, פרטי, ויקר, כפי שכתבו לך כאן) אבל יוקר המחיה חשוב לכם.
&nbsp
אז ברשותך כמה עצות ללא התחייבות על נכונותן או מועילותן:
1) אל תדברו על "איפה להתחיל". רוב המהגרים נוטים, בסופו של דבר, להישאר באיזור שבו הם נחתו. כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אנשים שעברו לאיזור אחר או לעיר אחרת אחרי תקופה, אבל מעבר כזה דורש לעשות את כל העקירה שוב פעם, לארוז את החיים, להוציא את הילדים (שוב) מהמסגרות שלהם בדיוק כשהם כבר התחילו להתרגל, ולהכיר (שוב) אנשים חדשים לגמרי...וכן הלאה. מי שעבר הגירה אחת לא ממהר לעשות עוד אחת.
&nbsp
2) תחליטו עכשיו אם אתם הולכים על זה או לא. הסיכויים שלכם להגר ילכו ויקטנו מכאן ואילך, גם בגלל שתקנות ההגירה לא ישתפרו לטובתכם, גם בגלל שאתם כבר מתחילים להתבגר, וגם בגלל שהילדים יתחילו להיות פחות ניתנים להזזה. ילד בן שש עוד אפשר להזיז לארץ אחרת בלי הרבה קשיי הסתגלות, וילד בן שנתיים בוודאי. ילדים גדולים יותר כבר מתחילים להרגיש את המעבר יותר קשה.
כבר כתבתי בעבר שיש שני סוגי "מתעניינים". יש את אלה שחושבים ושוקלים אם כדאי או לא, ואם יותר כלכלי לחיות בישראל או באוסטרליה, ואיפה הריבית על הפיקדונות יותר כדאית, ואם איכות גני הילדים מצדיקה מעבר....מאלה, 90% (קבעתי שרירותית לגמרי) יישארו בישראל בסופו של דבר. הסוג השני מורכב מאנשים שמשהו בנפשם כבר החליט להגר, והשאלות שלהם מתרכזות ב"איך הכי טוב להגיע ומה לעשות לקראת ההגעה". מאלה, 90% ימצאו את עצמם בסופו של דבר על המטוס. כדאי לכם לשבת עם עצמכם ולברר באמת ובתמים מאיזה סוג אתם, כדי לא לבזבז לעצמכם זמן.
&nbsp
3) כתבת "יש הרבה חששות מכל מה שקשור למציאת עבודה". אז אני יכול לספר לך שחששותייך מוצדקים. לא קל למהגר למצוא עבודה, בעיקר עבודה ראשונה. אחר-כך כבר יותר קל.
4) כתבת: "אני הכי מוטרדת לגבי החינוך של הילדים, משבר השפה, קשיי ההסתגלות- איך עושים את זה??"
על זה אני יכול לספר מכלי ראשון, כיוון שההורים שלי הנחיתו אותי בגיל שבע בבית-ספר באמריקה בלי שידעתי אף מילה באנגלית. התשובה היא: בשנה הראשונה מאד קשה, ואחר-כך הכל בסדר. לגבי בן השנתיים: הבעיה הגדולה שלכם תהיה לעקוב אחרי האנגלית שלו, שתתקדם בקצב מהיר יותר משלכם, ובמבטא אוסטרלי אותנטי.
5) "מישהו יכול להרגיע אותי )??"
תלוי לגבי מה. אני יכול להרגיע אותך שאם וכאשר תעברו, תסתדרו כולכם בשלב זה או אחר. לחלקכם ייקח יותר זמן, לחלקכם פחות.
אני לא ארגיע אותך לגבי התהליך שתעברו עד ההגעה. אתם צריכים להיות שלמים עם ההחלטה להגר - או להיות שלמים עם ההחלטה להישאר, שצריכה להיות החלטה ברורה ואקטיבית, ולא "גרירה" בסגנון "אולי עוד שנתיים נשקול שוב את האופציה".אתם צריכים להיות כנים עם עצמכם, וזה עם זו, ולהגיע להבנה של המשמעויות של ההחלטות שאתם מקבלים.
במצבים כאלה של חוסר-ודאות, אנשים מחפשים את האופציה המושלמת - איזה פתרון-קסמים שינחית אותם לתוך הבית המושלם בשכונה האופטימלית שנמצאת במרחק האידאלי מהעבודה המתגמלת ביותר שנמצאת בדרך לבית-הספר הערכי והמתאים ביותר....מצטער, זה לא קיים. אתם מצטרכו לבנות את החיים הללו אבן אחרי אבן עד שתגיעו למצב הזה.
 
בשביל זה אנחנו פה


אתם מוזמנים לשוב בכל עת. אתם מוזמנים עוד יותר לחפש בארכיון הפורום ולקרוא את עשרות הדיונים הדומים שנערכו פה בשנים עברו.
 

עדילון1

New member
תודה לכל המגיבים.. אני רוצה קצת לחדד את השאלות שלי ברשותכם:

כנראה שהדברים שכתבתי כלליים מידי, וזה נובע פשוט מחוסר ידע והבנה של הדברים.

אנחנו בקשר עם Monash לגבי הערכת הסיכויים שלנו. מקווה לחדשות טובות.
חשבתי שצריך להחליט בשלב יחסית מוקדם לגבי איפה רוצים לגור כדיי להגיש את הבקשה למדינה הרלוונטית באוסטרליה... אני טועה?

לגבי הסיבות להגירה- נשמח מאוד לשפר את מצבינו הכלכלי, ולחיות חיי רווחה, מי לא?? ונכון, אנחנו משתכרים לא רע בארץ אבל מצד שני מרגישים כמו עבדים ממעמד הביניים שרצים אחריי הזנב של עצמינו, בסטרס וחרדת קיום תמידית, שעדיין לא מצליחים לקנות דירה וגרים בשכירות ( ולא לשכוח 40 ימי מילואים בשנה
). קשה להתבסס בארץ כשאתה לא בא עם כסף מהבית ואנחנו צריכים לעשות את כל "הדרך" הזו לבית משלנו רק מעבודה כשכירים. לא שזה כזה טראגי אבל זה המצב, למי ששאל אם אנחנו באים לפרוש באוסטרליה או שיש לנו כסף רב


יש לנו כסף כדיי להתחיל את התהליך ולשרוד קצת בהתחלה.. אבל זה ממש לא נחשב כסף רב


אנחנו שני אנשים שמאוד רוצים לפתוח את האופציות לנו ובעיקר לילדינו, להראות להם שיש עוד אפשריות בחירה, מאמינים בכל ליבנו שהתנסות כזו היא רק לטובה בסופו של דברים, מחזקת, מאדירה, בונה בטחון עצמי, מלמדת ומעניקה חוויות שפשוט אין להם מחיר, גם אם אחריי כמה שנים חוזרים לארץ. אנחנו לא רואים בזה אסון גדול ולא כישלון מוחץ., אבל בהחלט אנחנו מאוד חרוצים ואיתנים בדעתינו לנסות לתת לילדינו לחוות ולראות משהו אחר, להעניק להם צורת חיים שאולי תשנה להם את הפרספקטיבה- מה שלא היה לנו.. ברור לי שגם באוסטרליה נגור בשכירות ורק אם ממש נתבסס נוכל לקנות בית, אבל זו לא המטרה פה, אלא ההתנסות, חקירת האפשרויות בחיים ופשוט לנסות לחיות אחרת. מספיק לי לדעת שזוהי מדינה שדואגת לתושביה, ששמה דגש על חיי משפחה ותרבות הפנאי.. זה מאוד חשוב לנו.

לגבי הקהילות והחינוך - אנחנו ממש לא דתיים, אבל חשוב לנו להיות קרובים לקהילה מוכרת ושלילדים ולנו תהיה חברה גם של ישראלים, שוב- לפחות בהתחלה.
אנחנו אנשים חברותיים, אוהבים לארח וחשוב לנו שיהיו לנו חברים שבאיזשהו אופן מחליפים משפחה ( מנסיוני הקצר בניו יורק)
כן חשוב לי שהילדים ידעו ויזכרו מי הם ומאיפה הם באו.. ובגלל זה נחמד יהיה להיות בקרבת ישראלים.
לא מתכוונת לשלם הון טועפות לבית ספר יהודי פרטי ודתי (בכלל לא מתאים את אורח החיים שלנו).
בית ספר מעורב/ בינלאומי ברמה טובה, שבו יש גם ישראלים בהחלט יכול להיות אפשרות טובה.

אני אשמח לקבל מידע לגבי אופי הקהילות השונות הרלוונטיות... אני קצת מבולבלת.

אילו הייתי במצבי- לאן פניכם היו מועדות?

מה דעתכם על איזור BYRON SHIRE? קראתי קצת אבל לא בטוחה..

ועל פרת' המרוחקת?

אשמח לשמוע כל דיעה או פיסת מידע נוספת


תודה!
 

ANZ1

New member
סליחה, אבל

אבל לא חידדת כלום
לפי מה שאת מתארת, אתם יכולים לעבור לכל עיר באוסטרליה
ובעצם לכל עיר בעולם
בכל עיר באוסטרליה (או בעולם) תמצאו עבודה, וקהילה יהודית או ישראלית שתוכלו להצטרף אליה.
אם כבר, ההבדלים בן הערים השונות זה שילוב של טעם אישי בסגנון עיר, מזג אויר אחר, ואפשרויות תעסוקה קצת אחרות.
זה הכל.

דבר שני, כמו שכבר כתבו הרבה פעמים
איכות החיים שלכם תעלה פלאים מישראל (לא שזה קשה, מספיק לגור במקום שאין בו טילים ואזעקות, עובדים פחות והכל יותר נורמלי ורגוע)
אבל רמת החיים שלכם לא תעלה, היא אפילו תרד במשך כמה שנים, אתם מהגרים עם הוצאות גדולות וחדשות, אין לכם את העזרה של המשפחה והחברים בישראל, ואתם יורדים בסטטוס החברתי שלכם, מישראלים מקומים צבריים שיכולים לדבר על כל נושא, על השירות הצבאי בגולני בריאיון עבודה) למהגרים חדשים.
תקחי את השכונה שאת חשבת לגור בה, ותבדקי כמה יעלה בית רגיל בשכונה, 3-4 חדרי שינה, סיכוי סביר שהוא יעלה פי 2 מהדירה שחשבתם לקנות בישראל, נכון, הוא כנראה בית פרטי ולא דירה, אבל זה בגלל שכולם כאלו מסביב.
אני חוזר ואומר לאנשים כמוכם, לפי מה שכתבת, אם הסיבה העיקרית להגירה זה שיפור רמת החיים והכלכלה, תשארו בישראל.
 

zaske

New member
תסכים אתי שיש הבדל בין כמה מאות ישראלים לכמה אלפים?

לפחות מבחינת האפשרות "לבחור מי חבריך" ?
מה לעשות, לא כל הישראלים שמגיעים לאוסטרליה הם צדיקים גדולים בלשון עדינה, אני אישית שמח שיש מבחר פה במלבורן.
 

ANZ1

New member
דווקא לא מסכים איתך

טוב, אני מסכים שיש הבדל בן אלפים , מאות ועשרות
אבל לא לטובה
ולא במציאת חברים וקליטה במקום חדש
כמה ישראלים יש במלבורן ? 5000 ? יותר ?
כמה פגשת עד היום ודיברת איתם ? 100 ?
כמה עזרו לך להקלט ? וניסו לעזור לך ? 3 ? 2 ?

כשאתה מגיע למקום שיש בו מעט ישראלים, כמה עשרות, אז יש קהילה שמנסה ברצינות לשמור על קשר
ולעזור למי שמכירים, יש ארועים בחגים ומזמינים אותך, מה שבטוח לא יקרה כשיש מסביב אלפי ישראלים, לא ידאגו לך באופן מיוחד, כי יש אלפים, שמישהו אחר ידאג לך...
אם היית מגיע לעיר שיש בה רק 100 ישראלים
היית פוגש חלק גדול מה100, וחלקם הגדול היה באמת מתעניין בך, ומנסה להכיר ולעזור לך.
ולא צריך מאות או אלפי חברים, מספיק כמה יחידים, וזה לא שמישהו, מכיר את ה5000 הישראלים בעיר שלו ומתוכם בוחר חברים, כי לפי התאוריה הזו, בישראל עם ה8 מיליון הישראלים, לכל אחד יש אלפי חברים, או לפחות הוא מנסה להכיר את כולם כדי לבחור מבינהם את ההכי טובים.

זה כמו שאני אומר, אם מישהו רוצה לבנות את אתר ההכרויות הכי טוב, שיקים מקום, ובו לכל אחד יש רק 10 בחורות להכיר, יותר מזה אסור לו לפגוש, תהיה בטוח שהוא יתאהב באחת מהן, בדיוק כמו שהיה בעבר כשאנשים גרו בישובים קטנים, עם מעט אפשרויות לחברים ואהבה, מצאו יותר בקלות ,מאשר מיליון האפשרויות שיש היום באתרי ההכרויות.

ולא נזכיר, את איכות האנשים, בעיר שיש 5000 ישראלים יגיעו גם אנשים טובים וגם הרבה ערסים, אותם ערסים לא יבחרו עיר קטנה עם מעט ישראלים.
 

zaske

New member
את האמת, התלבטתי כשכתבתי את התגובה שלי

וחלק מהדברים , אתה ציינת.
אני בהחלט מתחבר למשפט האחרון שכתבת.
 
דעתי:

- ראשית, מתחיל להישמע מדבריכם שאתם מגיעים לתהליך הזה בעיניים פקוחות, ומודעים גם לקשיים שעומדים בדרככם וגם למטרה שלשמה אתם מבקשים להגר. זה מצויין.
&nbsp
- שנית, לא לגמרי ברור מה הכוונה ב"להגיש את הבקשה למדינה הרלוונטית". אני לא יודע מה יפתח אמר לכם לגבי מצבכם, אבל רק סוגים מסויימים של ויזה מצריכים הגשת בקשה למדינה מסויימת. לויזה כזו קוראים state-sponsored, והיא באמת מסלול שימושי (גם אנחנו עשינו את התהליך כך), אבל אנא בררו קודם אם זה אכן המסלול שיפתח מציע לכם, ואתם בכלל צריכים להתחבט בשאלת "איזו מדינה?" בשלב כה מוקדם.
&nbsp
- שלישית, כפי שכתב ANZ1, כמעט לא חשוב לאיזו מדינה תגיעו, הבחירות שלכם תהיינה לגבי מיקומכם בתוך אותה מדינה.
&nbsp
- עדיין כפי שכתב ANZ1, רמת החיים שלכם תרד אבל איכות החיים ככל הנראה תעלה. באוסטרליה יש כבוד וערך לתרבות פנאי, וההתרוצצויות האופייניות לבני-גילנו בישראל נראות מכאן כמעט בלתי-שפויות.
&nbsp
- לא הייתי מעולם בביירון, אבל ממה שאני מבין, מדובר במקום נעים, עם יחסית הרבה ישראלים (המילה החשובה כאן היא "יחסית". לשם פרופורציה: באוסטרליה כולה יש בערך 15-18,000 ישראלים*) ותרבות קצת יותר אלטרנטיבית מהממוצע. לא מדובר במרכז פינאנסים, או מוקד עסקי או יצרני. אחרים שמכירים טוב יותר יוכלו לתת את הפרספקטיבה שלהם.
&nbsp
- בפרת' יש קהילה קטנה אך מתרחבת של ישראלים, וייתכן שזה יהיה מקום טוב עבורכם. גם בערים אחרות (אדלייד, מלבורן, סידני, בריזביין) יש מספיק ישראלים, וכולנו מחפשים, ולעתים גם מוצאים, את הקשרים שיפצו חלקית על היעדר המשפחה. ככה זה תמיד אצל מהגרים

&nbsp
- לגבי חינוך: כתבת שאת "לא מתכוונת לשלם הון תועפות לבית ספר יהודי פרטי ודתי (בכלל לא מתאים לאורח החיים שלנו). בית ספר מעורב/ בינלאומי ברמה טובה, שבו יש גם ישראלים בהחלט יכול להיות אפשרות טובה." ולכן הגיע הזמן למבוא קצרצר לגבי מערכת החינוך האוסטרלית:
באוסטרליה יש בגדול שני סוגי בתי ספר. יש את בתי הספר הציבוריים, שהם בחינם, ואליהם הולכים כשני שליש מהתלמידים, ויש את בתי הספר הפרטיים. אלה הפרטיים גובים שכר לימוד שנתי, שיכול להיות כמה אלפי דולארים לשנה לילד, ויכול להגיע עד לשלושים אלף ומעלה לשנה. כל בתי הספר בעלי ציביון דתי כלשהו (אנגליקני, קתולי, מוסלמי, יהודי וכו') הם פרטיים ויעלו כסף. ספציפית אלה היהודיים נוטים בד"כ להיות בצד היקר יותר של הסקאלה. יש גם בתי ספר של גישות חינוכיות מסויימות (סטיינר/אנתרופוסופי וכיו"ב) וגם הם יהיו פרטיים.
בשל אוכלוסיית המהגרים הגדולה באוסטרליה, בערך כל בית-ספר יהיה "מעורב/בינלאומי" במובן זה שהוא יכיל תלמידים מכל סוג ומכל פינה בקצווי תבל. בתי הספר נוטים להיות בממוצע טובים יותר מבישראל, אם כי גם כאן יש טובים יותר ופחות, כמובן.
שבלולון שלי לומד בבית הספר הציבורי המקומי יחד עם ילדים שמוצאם מאיטליה, יוון, סין, שוודיה, סקטולנד, הודו, מלאזיה...וכן הלאה. למיטב ידיעתי הוא הישראלי והיהודי היחיד בבית-ספרו, וזה מתבטא רק כשהוא מביא שופר לכיתה בראש השנה. כששבלולון 2.0 יגיע לגיל בית-ספר, מבחינתנו הוא הולך לאותו בית ספר. הם ילכו לבית ספר פרטי על גופתי המתה. אבל זה אני.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
*http://ausraelim.com.au/כמה-ישראלים-יש-באמת-באוסטרליה/
 
למעלה