המורדים בסוריה: "הפלנו את המשטר". דיווחים: המטוס של אסד נעלם מהרדאר

משתפרת1

Well-known member
דיווחים מבולבלים. אתמול כתבו באתרי החדשות שאסאד ומשפחתו נמלטו לרוסיה. אח"כ נכתב שאסאד שלח את משפחתו אך נשאר בסוריה. אח"כ נכתב שמטוס ממתין לו בנמל התעופה של דמשק ומיועד להמריא בעשר בלילה. קודם כתבו שהוא יצא מסוריה. לפני כמה דקות אני רואה עדכון של אמיר בוחבוט שאומר שהוא לא יצא מסוריה. כרגע- עדכון שמטוס שהמריא כשהמורדים השתלטו על דמשק הגיע לאיזור חופי סוריה, הסתובב ונעלם מהמכ"מ, ורויטרס מעריכים שאסאד נהרג בהתרסקות מטוס.
אין הוכחה חד משמעית לזהות הטסים במטוס שנעלם מהמכ"ם וכנראה התרסק. בלגאן. בוודאי נדע יותר בהמשך.

שמלת תחרה1

Well-known member
דיווחים מבולבלים. אתמול כתבו באתרי החדשות שאסאד ומשפחתו נמלטו לרוסיה. אח"כ נכתב שאסאד שלח את משפחתו אך נשאר בסוריה. אח"כ נכתב שמטוס ממתין לו בנמל התעופה של דמשק ומיועד להמריא בעשר בלילה. קודם כתבו שהוא יצא מסוריה. לפני כמה דקות אני רואה עדכון של אמיר בוחבוט שאומר שהוא לא יצא מסוריה. כרגע- עדכון שמטוס שהמריא כשהמורדים השתלטו על דמשק הגיע לאיזור חופי סוריה, הסתובב ונעלם מהמכ"מ, ורויטרס מעריכים שאסאד נהרג בהתרסקות מטוס.
אין הוכחה חד משמעית לזהות הטסים במטוס שנעלם מהמכ"ם וכנראה התרסק. בלגאן. בוודאי נדע יותר בהמשך.
יודעים לבלבל את האוייב.

משתפרת1

Well-known member
השאלות.
מה עם הכספים של אסד?
איך למנוע משטר איסלמי בסוריה?
אין לי ספק שאסד דאג לשמור מספיק כספים לקיומו מחוץ לסוריה, כשם שמנהיגי הטרוריסטים והרודנים דואגים. הוא השאיר אחריו רכוש שנבזז בשמחה, אף לעיני המצלמות.
לשאלתך השניה אין לי תשובה. מאחר ואלה שהעיפו אותו הם איסלמיסטים ג'יהדיסטים קיצונים שקשורים לטרור בינלאומי, אני מקווה שלא נגלה שהשליט הרע הוחלף ברע יותר.

דיברגנט חדש

Well-known member
אין לי ספק שאסד דאג לשמור מספיק כספים לקיומו מחוץ לסוריה, כשם שמנהיגי הטרוריסטים והרודנים דואגים. הוא השאיר אחריו רכוש שנבזז בשמחה, אף לעיני המצלמות.
לשאלתך השניה אין לי תשובה. מאחר ואלה שהעיפו אותו הם איסלמיסטים ג'יהדיסטים קיצונים שקשורים לטרור בינלאומי, אני מקווה שלא נגלה שהשליט הרע הוחלף ברע יותר.
מקווה שהכבוד הערבי יוקיר לנו |תודה| שעזרנו לו במשימתו להפיל את חיזבאללה ואסד.

משתפרת1

Well-known member
מקווה שהכבוד הערבי יוקיר לנו שעזרנו לו במשימתו להפיל את חיזבאללה ואסד.
אמן, מקווה שאתה צודק.
זוכר את מלחמת לבנון הראשונה? כשצה"ל נכנס לדרום לבנון והעיף משם מחבלי חיזבאללה התושבים קיבלו את חיילינו בצהלות וזרו אורז ופרחים על שיירות הצבא. זה התהפך בהמשך. הסיכוי להתגשמות התקווה שלך מגיע מכך שבלבנון האזרחים אכן אוימו ע"י חיזבאללה, אך בסוריה השלטון הרודני ביצע רצח עם (מאות אלפי אזרחים!).

דיברגנט חדש

Well-known member
אמן, מקווה שאתה צודק.
זוכר את מלחמת לבנון הראשונה? כשצה"ל נכנס לדרום לבנון והעיף משם מחבלי חיזבאללה התושבים קיבלו את חיילינו בצהלות וזרו אורז ופרחים על שיירות הצבא. זה התהפך בהמשך. הסיכוי להתגשמות התקווה שלך מגיע מכך שבלבנון האזרחים אכן אוימו ע"י חיזבאללה, אך בסוריה השלטון הרודני ביצע רצח עם (מאות אלפי אזרחים!).
רק בכלא סיידנאיא נתלו 13000 מהם בין השנים 2011-15.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
בחדשות הערב שודר סרטון עם המורדים שצעקו שדמשק היא בירת האיסלאם, ומכאן- לירושלים...
כמה אידיוטים צעקו ולוקחים אותם יותר מדי ברצינות. העובדות הן שמכה (לא דמשק) היא בירת האיסלאם וירושלים אינה מוזכרת בקוראן אפילו פעם אחת.

משתפרת1

Well-known member
כמה אידיוטים צעקו ולוקחים אותם יותר מדי ברצינות. העובדות הן שמכה (לא דמשק) היא בירת האיסלאם וירושלים אינה מוזכרת בקוראן אפילו פעם אחת.
פספסת בענק. הפואנטה היא ההתכווננות לירושלים.

Harrington

Well-known member
מנהל
השאלות.
מה עם הכספים של אסד?
איך למנוע משטר איסלמי בסוריה?
השאלות מעניינות. אבל הן לא משנות את השורה התחתונה של הדיון שלנו למעלה והיא שאסד הפסיק להוות סכנה עבור ישראל (ורבים אחרים).

לשאלותייך:
א. אסד יסתדר כלכלית. חלק מכספיו ייתפסו ויחולקו בין המוצאים הישרים. חלק אחר לא יימצא או בכל אופן לא ייתפס לעולם וישרת את המשפחה עד סוף ימיו.
ב. אני לא בטוח שאנחנו רוצים בכלל למנוע. אמנם בהשקפת עולמנו מדינה כזאת זה רע ויש לדברים האלה כושר להתפתח למשהו שיאיים מתישהו על ישראל (ע"ע אירן למשל, מ1979 ועד היום). אבל יש צד שני והוא ששלטון מרכזי, איסלמי או אחר, מגביר את הסיכוי ליציבות אזורית וזה משהו שחשוב לישראל לא פחות מההיבט הראשון.
אם בכל זאת נרצה למנוע זאת, זה מן הסתם ייעשה בדרכי עורמה ומאחורי הקלעים לרוב. אם כי, פה ושם יש צעדים שישראל יכולה לנקוט בקלות ובלי שמישהו יבוא אליה בטענות, שיכולים להשפיע על הדברים האלה. סתם לדוגמה: סיוע לקבוצות מורדים מסוימים בתקופת מלחמת האזרחים כפי שנעשה (סיוע רפואי), הפצצת ריכוזי אמל"ח מסוימים בטרם ייפלו לידי קבוצת מורדים כזאת או אחרת, וכיו"ב.

אלן 5

Member
כספים של אסד???לא דואגת לו, בטוח שחשב על כך חלק גדול ודאי לא נמצא בארצו

SupermanZW

Well-known member
לדעתי לישראל יש סיבה לדאוג מנפילתו של אסד, עם אסד ישראל יכולה להתמודד, אבל אסד יוחלף בדאעש ועם דאעש לא בטוח שישראל יכולה להתמודד. דאעש חזק פי מאה מהחיזבאללה והחמאס יחד והם גם יותר מטורפים מהם ומוכנים לקחת סיכונים הרבה יותר גדולים. אפילו אם איראן הייתה כובשת את סוריה ונמצאת על גבול ישראל זה פחות מסוכן מדאעש. לאיראן יש פצצות אטום אך היא לעולם לא תזרוק פצצת אטום על ישראל, בגלל המחיר שהיא יודעת שתשלם, אבל אם לדאעש הייתה פצצת אטום היא הייתה זורקת אותה על ישראל בהזדמנות הראשונה ולא משנה איזה מחיר הייתה משלמת.

למעלה