המזנון של אייל שני, רמת החייל

Gרר

New member
המזנון של אייל שני, רמת החייל

[הנחושת 1, רמת החייל תל אביב]

סוף סוף הזדמן לי לנסות את המזנון של אייל שני ברמת החייל. פעם ראשונה שלי בכלל באחד המזנונים האלה. עד עכשיו הכרתי רק את הפיתה שרימפסים המקורית מאברקסס שהיתה ההשראה, כנראה, לכל העניין הזה.

מבחינת התנהלות יש תור די מכובד מאחרי הקופה ששם עושים את ההזמנה. לאחר ההזמנה אתה מחכה שהשם שלך ייקרא, או ייצעק ליתר דיוק כשברקע מוזיקה יוונית רועשת שכדי להתגבר עליה המגישים נאלצים לצעוק בקולי קולות "משה!!!!!!!!!!!!" ואחרי זה "משה!!!!!!!!! איפה אתה!!!!!!!!!!!!!!!" ועוד קצת אחרי זה "משה!!!!!!!!! אנחנו מחפשים אותך כבר שעההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!". היו שכתבו שהאוירה שם שמחה. אני מצאתי שם בעיקר רעש, ולא שמחה. אבל מילא. כבר עברתי סיוטים יותר גדולים בדרך לפיתות במקומות אחרים.

מה שכן נחמד בזמן שמחכים זה שאפשר לנשנש קרעי פיתות עם טחינה או שמנת שהם שמים על שולחן בצד. דרך מאד חביבה להעביר את הזמן ולהתוודע לפיתות המצויינות של המקום.

התפריט מתחלק בעיקר לפיתות על טהרת הבשר VS פיתות "מהשדות". מהים אין שם, לפחות לא כרגע. מהבשריות בחרתי את האינטימית. בשר שבושל איזה מאה שנה בערך עם טחינה ועוד כמה דברים שהיה קשה לעקוב אחריהם ברעש הגדול.

הפיתה עצמה, כמו שאפשר היה להתרשם כבר בשלב הנישנוש - מעולה. מהסוג המעט "צמיגי" ולכן לא מתפורר בכלל ומחזיק היטב את המילוי. המילוי - וואו. הבשר היה ממש ממש ממש כמו שאני אוהב. רך כמו חמאה עם טעם של שעות על האש. אפשר להגיד הרבה על אייל שני אבל בהסתכלות על המוצר בלבד בלי הרעש, המוזיקה, הצעקות, הפרסונה של האיש, וכו' - מדובר על מנה שכל ביס שלה הוא הנאה. נורא פחדתי להתאכזב אבל יצאתי מאד מאד מרוצה ממה שקיבלתי.

מבחינת מחיר: 38 שקלים לפיתה הזו ויש עוד שתים במחיר דומה של 36/38 שקלים הוא מחיר סביר בעיניי. אמנם "כולה" פיתה עם בשר טחינה קצת בצל ועוד קצת פינוקים אבל על ארוחה מלאה משלמים ברמת החייל בין 45 ל-50 שקלים. הפיתות הירקות יותר באיזור ה-48 שקלים זה כבר שאלה יותר קשה...

לסיכוםםםםםםםםם: כארוחת צהרים - זה מאד רחוק ממה שאני מחפש כי זה ממש לא ארוחה מאוזנת ומזינה, אבל נראה לי שפעם בחודש - המקום בהחלט ראוי לביקור. אולי ביום האחרון של החודש כשהתן ביס ממילא כבר ריק... בקיצור - אחת ל... אני בהחלט אשמח לחזור.



 

pix37

New member
איל שני עור את המבחן הרלוונטי היחיד

מבחן הטעם - הוא יכול לחרטט שעות, לדבר שטויות ולריב עם חצי עולם - אבל מבחן הטעם מוכיח שהאיש פשוט יודע מה שהוא עושה ! האוכל שלו טעים ומכל השאר אפשר וצריך להתעלם.
 

inבאלי

New member
שבעת מהפיתה?

אני תוהה אם יכולה להיות ארוחת צהריים (לא מאוזנת כמובן וכולי)
 

Gרר

New member
רציתי באמת לכתוב את זה

הפיתה הספציפית הזאת דחוסה בדי הרבה בשר. אחרי שסיימתי אותה לא הרגשתי צורך לאכול עוד משהו. אני לא יודע לגבי הפיתות האחרות אבל ספציפית הפיתה הזאת היתה די משביעה, אבל כבר כתבתי לא פעם שהקיבה שלי היא לא קיבה ייצוגית ובכלל באופן כללי אני אוהב לסיים ארוחה כשאני במצב שבע מתון ולא מפוצץ.
 

bruno01

New member
מנסיון בסניפים האחרים

הפיתה לבדה לא לגמרי משביעה כשבאמת רעבים, אבל אם מנשנשים כמה סופי פיתות עם הממרחים המעולים שיש בצד, בזמן ההמתנה, זו בהחלט ארוחה משביעה יחסית, במיוחד בצהריים כשלא רוצים "להתעלף" משובע.
 

Gרר

New member
סאומו על הבאג עם האנטר

וזה באמת קטע נחמד שם הנישנושםי האלה. הצטערתי שאין גם איזה נוטלה בין הממרחים יכל לעשות יופי של קינוח
 

pix37

New member
אני לרוב מסתפק בפיתה וכדור גלידה

בגלידריה הסמוכה (נדמה לי שזו וניליה בסניף באבן גבירול) וזה ממלא אותי לחלוטין
 
בעיני, מבין הבשרים

האינטימי היא הפיתה הטעימה ביותר ואם יש אותה, לא אהסס להזמין.אני אישית יוצאת שבעה אחרי פיתה במידה ואני רעבה אבל לא מורעבת.
 

Gרר

New member
YEY אז בחרתי טוב חחח

מה ההבדל בינה לבין הפיתה עם השפונדרה? גם שפונדרה בדרך עושים בבישול ארוך
 
חלקים שונים


שפונדרה או שורטריב זה אזור בצלעות עשיר יחסית בשומןחלקי פנים זה לרוב לבבות, כבדים כדומה...
 
התבלבלתי כי גרר דיבר על בשר

בבישול ארוך...
אז למעשה זה סוג של מעורב ירושלמי. נשמע טוב.
תודה.
 

bruno01

New member
כן, זה באמת היה מבלבל.

זה סוג של מעורב ירושלמי, אבל באמת כנראה מבושל הרבה ולא צלוי, כך שהחלקים קצת מאבדים מהתכונות והצורות המקוריות שלהם. וגם יש רוטב ולא רק תיבול כמו במעורב "אמיתי".
 
למעלה