"המחאה החברתית נמשכת"...

eranfalk

New member
זכות הקניון היא ערך עליון בדמוקרטיה

וזה לא תרוץ למהפכנים לרמוס ולבזוז רכוש הבעיה היא שגם במשטרים סוציאל דמוקרטים רומסים באכזריות את זכויות הקנין למשל בישראל לדוגמה מנהל מקרקעי ישראל עושק את האזרח הפשוט ונותן הטבות מפליגות לבעלי ההון

אבל זה גם לא סיבה לדכא זכויות אדם

והדוגמא שלך לא רלבנטית, כי דווקא הרבה אזרחים פשוטים נהנו מהטבות מפלגות, למשל במושבים.... וזהה לא פוגע בשום זכות קניין

eranfalk

New member
זו הדוגמה הכי גרועה שיכולה להיות

משפחתי ביחד עם כל המושב מסרה את האדמות הפרטיות שלנו למנהל מתוך אידאולוגיה עם קום המדינה! לפני מספר שנים שונה יעוד הקרקעות ובמסגרת בג"צ שערורייתי מטעם הקשת המזרחית היינו אמורים למסור את האדמות ללא פיצוי! מובן שנאבקנו על זכותינו לעבד את האדמות כיום האדמות האלה תקועות ללא תשלום דמי חכירה מתוקף בג"ץ ועשרת אלפים יחידות דיור במרכז הארץ ירדו לטימיון אחרי זה מתפלאים למה חסרים דירות ולמה הדיור יקר כל כך זו דרכה של בירוקרטיה שאולגרך הריבון על הקרקעות (מדינת ישראל) בסיוע של אירגונים סוציליסטים הזויים גוזל קרקעות של חקלאים שהקימו את המדינה! ככה נראת הדמוקרטיה בישראל

eranfalk

New member
פעם הם היו אנשי שלומינו הים זה האוליגרכים

שוק הנדל"ן לא יהיה חופשי כל עוד מדינת ישראל כורתת בריתות עם אנשי שלומינו (בזמן מפ"י זה קיבוצים וכיום זה אוליגרכים) ואם כבר יש פתח כל שהוא לדיור זול כמו קבוצות רכישה המדינה דאגה מיד לסגור את חלון ההזדמנויות

איזה אנשי שלומינו

פנחס ספיר האיום , זה עם הפנקס, ישן כל חייו במיטת סוכנות של שנות השלושים.... גולדה מאיר גרה בדירת שני חדרים ברמת אביב. בן גוריון בכלל גר בשדה בוקר... אז נכון שהיו גם מושחתים כמו דיין וידלין. אבל מצד שני גם דאגו לעבודה ודיור לכמה שיותר.

זמרה

New member
המרדף אחרי העושר מביא אותנו לאושר?

בוא נשמע, מה אתה חושב. תנסה להתייחס לזה גם מנקודת מבט חברתית אם אפשר. תודה.

Avi85F

New member
כל אחד צריך להיות חופשי כדי להשיג

את הדבר/ים שהופכים אותו למאושר. תנסה להתייחס לזה גם מנקודת מבט חברתית אם אפשר. אין פה נקודת מבט חברתית. לכל אחד יש מטרות שונות, דעות שונות, כישורים שונים, כישרונות שונים, לכל אחד יש דבר אחר שהופך אותו למאושר.

אתה לא יכול להיות חופשי

כאשר שכר המינימום בקושי מספיק לשכר דירה וכל תשעה חודשים מפטרים אותך בתירוצים שונים

זמרה

New member
בקיצור: אתה לא יכול להיות מאושר..

כשאתה מרגיש שלאף אחד לא באמת אכפת ממך....ולכן לא ניתן לקיים חברה שבה הפרטים מאושרים ללא ערבות הדדית, אחריות הדדית.

לא בדיוק

ראיתי למשל קלושארים מאושרים... כי הם בחרו בכך... והם היו מאושרים בעיקר אחרי בקבוק יין זול - אבל אתה לא ממש חופשי כשאתה חייב לדאוג כל הזמן כמה עבודה תהיה לך השבוע שמא לא יהיה לך שכר דירה לשלם, או שחס וחלילה תחלה או תהיה לך תאונה ולא תהיה לך הכנסה, ולא כסף לתרופות ולרופא... יתרה מזאת, במצב כזה שאתה עמוס דאגות יום-יומיות כאלה גם התפוקה שלך בעבודה יורדת, גם הפגיעות שלך למחלות עולה, גם הסכנה לפגיעה מתאונות עולה.... זה לא סתם שהחברות המתפתחות אימצו את עקרונות הסוציאל דמוקרטיה בצורה זו או אחרת. גם הקפיטליסטים הגיעו למסקנה שזה לטובתם. רק החזיריים ביניהם ממשיך לחשוב כמו חנוונים קצרי ראות שרואים רק את הרווח היומי שלהם בלי מחשבה על העתיד.

זמרה

New member
נכון

ובמי תלויים כל אלה שהזכרת?... מי אמור לדאוג לך אם לא המערכות החברתיות שקיימות סביבך?.. אתה נותן את שלך אבל הן רומסות את שלהן...ומדובר בבני אדם לכל דבר ועניין.

סוהי

New member
ברווזים מכוערים הם המכשילים את המחאה הצודקת

כמוך כמו דפני ליף ופוזאים מניפי סיסמאות המרוקנים את המחאה מתוכן,בחוצפה,בהגזמות,בניפוח ובשקרים.........חוץ מכותרות פופליסטיות אתה לא ממש יודע על מה אתה מקשקש.אבל יש אחרים שיובילו את המחאה החברתית האמיתית דרך הכנסת ורק הם יתנו לה סיכוי להביא לשינויים ושיפורים.

just GL

New member
להרגע מיד

יש לך בעיה עם תוכן הדברים- זה מצויין להביע את דעתך ההשלתחות המכוערת הזו אינה הבעת דעה- סתם ירידה למקומות נמוכים

שבת שלום אח שלי... בוא כנס...

ראשית... אני לא מהמאהל של דפני ליף בשדרות רוטשילד וגם לא בפוזה שלה... אני מהמאהל של שכונת התיקווה שפונה בכח רק לפני שבוע... שנית... הרני מצרף לך עוד כמה סיסמאות שיעזרו לך לרוקן את המחאה מתוכן... גם הן כנראה יחשבו בעיניך ל"ניפוח בשקרים" ל"הגזמות חצופות" אבל מה לעשות שהן אמת לאמיתה שרירה וקיימת !!!...
... ואם תרצה ידידי אז אהיה מוכן לצרף לך גם כמה "סיסמאות" ו/או "קלישאות" בנושא דנן וחלקן אפילו מקוריות שלי... שבת שלום ומבורכת ידידי... נ"ב... אני חולק עליך... כי לפי מצב העיניינים היום אז אני חושב שהאחרים שיובילו את השינויים ואת המהפכה האמיתית לא יהיו בכלל מהכנסת ולא מהממשלה/ות והאחרים שיובילו למהפכה אמיתית יהיו דווקא "הרחוב" והמעמד הנמוך וזה יהיה כנראה בסיגנון כיכר תחריר... וכבר היו פה פעם "פנתרים שחורים"... שנאמר:... ..."היזהרו בבני עניים שמהן תצא תורה" (נדרים פא ע"א) ...

eranfalk

New member
המעמד הנמוך העלה את הליכוד ב77

יחד עם זאת הציבור הזה נאמן בדרך כלל לימין או שס ובאופן יחסי לא היה קשור למחאה (יותר נגרר למחאה) לא סתם פרופסור מעוז קרא לזה המהפכה הלבנה הסיבה להצלחת המחאה היה בעצם היותה לא אלימה לדעתי המחאה שהחלה במשבר הדיור התפזרה לנושאים רבים ולא התמקדה וחבל כי מדובר במשבר אמיתי אשר משעבד אנשים להיות עבד לשכירות או משכנתא

זמרה

New member
אולי בכלל השיעבוד היא לצורת החיים המודרנית

שתובעת מאיתנו להפסיק להיות כל כך חברתיים ויותר מנוכרים ומכונסים בתוך עצמינו....עם כל הבעיות וקוצר הזמן שמקיף אותנו ביום - יום. אני מצרפת לפה כתבה מעניינת שפורסמה באתר של סי.אן.אן ומדברת על הצורך בעבודות בתקופה הקרובה: "השאלה שעלינו לשאול את עצמנו איננה כיצד אנו מוצאים עבודה עבור כל האנשים שהטכנולוגיה עושה את העבודה במקומם, אלא איך אנו יכולים לארגן את החברה סביב משהו חוץ מאשר תעסוקה? אולי אנו יכולים להעביר את רוח היזמות שאנו כרגע מקשרים לקריירה למשהו הרבה יותר שיתופי, מטרתי ואפילו משמעותי?" http://edition.cnn.com/2011/OPINION/09/07/rushkoff.jobs.obsolete/index.html

למעלה