המחבל שעשה את הפיגוע בשומרון היה

למה עם זכות השיבה יהיה שלום אמת?

או שפשוט התכוונת הם יצליחו למחוק את ישראל אז יהיה שלום ?

גם לא. הרי החופש הלאומי שלנו יפגע.

רק הפרדה מרובם תביא שקט, לא צריך שלום. כמו בקפריסין. עובד מצויין. אפשר להתגרש בכבוד הדדי, לא חייבים לריב. רצוי בחילופי שטחים והזזת גבולות הדדיים, אך אם יפתחו עלינו במלחמת חורמה כללית כמו ב48, אני לא שולל טרנספר מכורח הנסיבות... (שלהם, לא שלנו!) לא תהיה ברירה אחרת.

זכות השיבה הוא המפתח לפתיחת שערי גהנום

וזרימת נהרות של דם אצל שני העמים. ההיפך המוחלט משלום. זה במקום להיפרד להעלות את מידת החיכוך. זה כמו לכפות שלום בית על זוג שרב כל הזמן ואמור להתגרש.

לקרא לזה מסופח אם אתה רוצה למען הקטנוניות ../images/Emo13.gif

האמת אני מתחיל להעריך את היושר שלך אבא דיטי בזמן האחרון
כמו שאמרת לא יהיה שלום אמת ללא זכות השיבה (בנוסחת פשרה כלשהי, לאו דווקא שיבה מלאה), ואני לא מסתיר את דעתי בעניין. הזכרתי רק את האדמות כי פה היה ונמשך לאורך כל השנים תהליך של הפקעה של אדמות ובניה עליהן התנחלויות.

גידעון1

New member
אתה טוען לכשלון בהווה ומציג אירועים מהעבר.

בהווה ישראל מנסה לפתור את הסכסוך אבל זה בלתי אפשרי כל עוד הטרור משתולל. אתה מביא דוגמאות מהעבר כשהמו"מ הוא בהווה. איך איך יכול להאשים כשלון במו"מ בגלל העבר? איזה "שוד" ישראל עשתה בהווה? היא נסוגה מעזה אך בגלל הטרור היא נאלצת לכתר אותה. ישראל שוקלת לצאת משכם במידה ואכן הרשות תצליח להשתלט על האיזור בכוח החוק. מחווה של שחרור 441 אסירים פלסטינים והסרת מחסומים. אנחנו כן רואים שישראל כן מנסה להזיז משהו במישור המדיני אבל לעומת זאת אתה בוחר להתעלם מכך ולחזור כמו תקליט שבור שישראל שודדת אדמות ושישראל שטן וכו וכו... למה על רקע הניסיונות של ישראל להזיז את התהליך המדיני אתה לא מתייחס לטרור שהורס את נסיונות החייאת תהליך השלום ובוחר לשוב ולתקוף את ישראל למרות שבבירור רואים את המהלכים החיוביים שישראל עושה כלפי הפלסטינים.

כי יום שלם הייתי בעבודה. עכשיו אתייחס

השוד בהווה שאני מדבר עליו הוא לא כיבוש של שטחים חדשים אלא המשך בניית ההתנחלויות ומאחזים בשטחים שכבר נכבשו. אני אין לי דיבוק של הורדת ההתנחלויות. אם הייתי חושב שיש סיכוי סביר שהישראלים יסכימו למדינה אחת דו לאומית דמוקרטית היית אומר "סבאבה, פותחים דף חדש מההווה- תשאירו את קרית ארבע, קרני שומרון וכל החברה האלה במקום, רק תתנו זכויות אזרח מלאות לכל השכנים שלהם בחברון, בידו ושכם". כל עוד הפתרון היחיד שנראה באופק מבחינת ממשלות ישראל הוא חלוקת הארץ, ועל זה ישראל עושה "תהליך שלום" במשך עשור וחצי, לא ייתכן, כמו שאמר פעם אחמד קריע (אבו עלא) לנהל איתם מו"מ ארוך על חלוקת הפיצה ובינתיים לגמור אותה... אל תהיה נאיבי- "ההתנתקות" מעולם לא נעשתה כחלק מתהליך בזמן מו"מ בהסכמה. שרון התעקש לעשותה כצעד חד צדדי כשהוא מחרים את הצד השני, שהמטרה הברורה שלו היא אחת- לצאת מהתנחלויות אבודות כדי לחזק את ההתנחלויות האחרות, וככה הוא עשה. אתה לא יכול לצפות שצעד שנעשה חד צדדית יזכה לתגובה דו צדדית מחבקת מהצד השני, במיוחד כשהמטרה שלו היא להעמיק את הכיבוש בחלקים האחרים של הארץ. מה שאתה רואה כתהליך המדיני שאולמרט עושה הוא בעיני פיקציה. אולמרט לא שונא את הפלסטינים, אלא הם פשוט מעניינים אותו כקליפת השום. הוא רוצה כניעה שלהם לתכתיבים שלו, ואז ללחוץ ידיים איתם, אחרי שנתנו לו לגיטימציה לכיבוש ולבעיית הפליטים. בתמורה לזה משחררים כל פעם חבילה של "מחוות". זה בעיני לא תהליך שלום אלא זלזול. יחד עם זה, אני מודע לזה שזה שלאורך כל הדרך הטרור כנגד אזרחים (בין אם זה הפיגועים שהיו בעבר או ירי הרקטות של היום) פוגע באמון של הישראלים בפלסטינים ורק מפחיד אותם עוד יותר. ולכן אני חושב שמעבר להיותו חטא גדול הוא היה שגיאה אסטרטגית קשה של חמאס ושל גדודי חללי אלאקס'א. אגב, לקרוא לו עכשיו "הטרור המשתולל" שאמרת, זאת היסחפות. הטרור השתולל בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000. כמות הנפגעים הישראלים מהטרור היא נמוכה לאין שיעור כיום. זה לא שאי אפשר בגללו לעשות כלום עם הפלסטינים. המצב שלהם הוא לא הרמטי ומנותק מהשלכות של המדיניות הישראלית. כמו שעליית חמאס היא בין השאר תוצאה של אובדן אמון הפלסטינים ביכול של פת"ח להביא להם תקווה, גם ירידת כוחו יכולה להיות קשורה ליוזמה של ישראל. התנאי הוא שהיוזמה הזאת תהיה יוזמה של רצון כן לפשרה אמיתית, ולא עוד ניסיון לאכול את הפיצה לבד. אני מקווה שהתשובה שלי מספקת אותך, גם אם ברור לי שאין בינינו הסכמה.

גידעון1

New member
מוחמד לא נמאס לנסות לעבוד עלי?

את ההודעה שלי כתבתי לפני יומיים. אתה טוען שסלטעון יומיים לא היה בפורום, כי אם זה מה שאתה טוען איך יש לו כאן הודעות מאז ה 20 לחודש שבהם כביכול הוא בכלל לא היה כאן? מישהו פרץ לו למחשב והחל לכתוב במקומו כאן? האמת היא שרק לאחר שכבר 4 פעמים שבהן אני דורש תשובה הוא החליט שכנראה אין ברירה והוא סוף סוף ענה לי.

יווווו אתה דורש תשומי גדעון ../images/Emo178.gif

אני לא מאמין שאתה גורר אותי להתנצל ולהסביר לך שאתמול יצאתי מהבית ב-07:30 וחזרתי בלילה, ואם כשחזרתי כתבתי כמה הודעות לפי מה שראיתי, זה לא אומר שאני רק בודק ומחפש איפה גדעון פנה אלי וביקש תשובה.... אבל ניחא קיבלת את התשובה ותהיה בריא.

גידעון1

New member
מדהים פשוט מדהים איך שאתה רואה רק צד אחד

ציטוט "ועל זה ישראל עושה "תהליך שלום" במשך עשור וחצי," למה אתה לא רושם שבמשך עשור וחצי ישנם פיגועים שגרמו לתהליך השלום להימשך עשור וחצי? לא משנה מה היה מניע ההתנתקות העובדה היא שיצאנו מעזה ועל כן הגיע הזמן שתנטוש את המנטרה הקבועה של שדידת אדמות. המחוות או כפי שציינת אותן "מחוות" עלולות לפגוע בנו כמו בומרנג. בימים אלו מתבצע שחרור נוסף של עוד 431 אסירים ונסיגה אפשרית משכם ממש בקרוב. לא הבנתי מה הפיקציה כאן? למה אתה מזלזל בשחרורם של 431 אסירים וכמובן אל תשכח שזה הגל השני של האסירים שמשתחרר. בנוסף אולמרט מעביר לפתח נשק(שזה לטעמי מסוכן על רקע מה שקרה בעזה). מה שאני שואל זה מדוע אתה כל כך מזלזל במחוות האלה שבאמת דורשות הרבה חריקת שיניים מצד הציבור היהודי. רשמת גם "כמו שעליית חמאס היא בין השאר תוצאה של אובדן אמון הפלסטינים ביכול של פת"ח להביא להם תקווה, גם ירידת כוחו יכולה להיות קשורה ליוזמה של ישראל" צר לי לומר לך אבל הציבור הפלסטיני בחר בחמאס על רקע שחיתות חריפה ועל זה אתה לא יכול להאשים את ישראל בכלל! אני רוצה להבין ממך עוד משהו. הרי ברור שהרשות הפלשתינית אולי קיימת רק על הנייר(אפילו הפתח כבר חוזר לבצע פיגועים נגד ישראל) אז אם אבו מאזן לא שולט בכלום האם אתה מסוגל בכל זאת להעלות על שפתיך את המשפט שאולי גם הצד הפלסטיני אשם ולא רק ישראל?

כן אני בהחלט מסוגל. הנה תשמע

"גם הצד הפלסטיני אשם ולא רק ישראל". ישראל לא אשמה בשחיתות של מנגנון הפת"ח, אבל בוודאי שישראל אחראית לזה שתהליך ההתנחלויות לא נפסק, ושהנושא הפליטים מעולם לא עלה למו"מ. הפלסטינים לא אדיוטים, והם ראו יפה מאד מה הפת"ח מצליח להביא להם ומה הוא מצליח להביא לחשבון של הבכירים שלו. כמה שאני לא יזכיר את הפיגועים שהיו תמיד תבוא ותגיד שאני לא מספיק מזכיר אותם. כנראה לדעתך הם הסיבה לזה שההתנחלויות קיימות, ולדעתי ההתנחלויות היו קיימות לפני הפיגועים, הם המשיכו אחרי שמרבית הפיגועים שככו, והן ימשיכו להתקיים גם בעתיד הנראה לעין, כי ברק ואולמרט מעריכים את המתנחלים, את מרביתם אין להם כוונה לפנות, הם משתייכים לתנועות שהקימו את ההתנחלויות- והם עשו זאת כי הם האמינו שמדינת ישראל צריכה להתפשט על שטח ארץ הקודש ההיסטורית, על "חבלי האבות" וכו' וכו'. ההתנחלויות קיימות כי ממשלות ישראל ידעו שהמתכון הטוב ביותר ליצירת בעיות בינ"ל בהחזרת שטח כבוש, היא לדאוג שלא יהיו בו רק בסיסי צבא אלא גם ישובים אזרחיים. במילים אחרות הם פשוט רצו להבטיח שהשטחים הכבושים ישארו בידי ישראל.

גידעון1

New member
הללויה סוף סוף התקדמות

לא חלמתי שיגיע היום שתכניס גם את הפלסטינים למשוואת האשמים. אני חושב שזה ההישג הכי גדול שיצא לי בהתכתבויות איתך. מדהים! אתה מזכיר פה ושם את הטרור אך אתה לא מעניק לו את המשקל הראוי בתקיעת תהליך השלום ולמעשה אתה כמעט ולא מעניק לו משקל בכלל. עד להודעה זו למעשה אף פעם לא הכרת בכך שהפלסטינים אשמים ולכן מדובר כאן בחידוש מהפכני. עתיד ההתנחלויות לטוב ולרע יקבע במו"מ וזאת במידה ויהיה מו"מ אמיתי עם פרטנר אמיתי. בצד הפסטיני יש לנו פרטנר אימפוטנט לחלוטין שאיננו מסוגל לעשות דבר נגד הטרור ולכן לאולמרט יש אופוזיציה חזקה נגדו. במידה והטרור אכן היה נפסק כאן ועכשיו, האופוזיציה היתה הרבה יותר חלשה ואולמרט היה זוכה לאמון גדול יותר מצד עם ישראל.

בטח אחד מהאסירים שהוחזרו ב"מחוות"

מספר הגופות (פשוטו כמשמעו) שמתאספות מתחת לשטיח של אולמרט כבר עושים גבעה, בסוף הוא יפול. בכל מקרה, יהי זכרו ברוך.

למעלה