כי יום שלם הייתי בעבודה. עכשיו אתייחס
השוד בהווה שאני מדבר עליו הוא לא כיבוש של שטחים חדשים אלא המשך בניית ההתנחלויות ומאחזים בשטחים שכבר נכבשו. אני אין לי דיבוק של הורדת ההתנחלויות. אם הייתי חושב שיש סיכוי סביר שהישראלים יסכימו למדינה אחת דו לאומית דמוקרטית היית אומר "סבאבה, פותחים דף חדש מההווה- תשאירו את קרית ארבע, קרני שומרון וכל החברה האלה במקום, רק תתנו זכויות אזרח מלאות לכל השכנים שלהם בחברון, בידו ושכם". כל עוד הפתרון היחיד שנראה באופק מבחינת ממשלות ישראל הוא חלוקת הארץ, ועל זה ישראל עושה "תהליך שלום" במשך עשור וחצי, לא ייתכן, כמו שאמר פעם אחמד קריע (אבו עלא) לנהל איתם מו"מ ארוך על חלוקת הפיצה ובינתיים לגמור אותה... אל תהיה נאיבי- "ההתנתקות" מעולם לא נעשתה כחלק מתהליך בזמן מו"מ בהסכמה. שרון התעקש לעשותה כצעד חד צדדי כשהוא מחרים את הצד השני, שהמטרה הברורה שלו היא אחת- לצאת מהתנחלויות אבודות כדי לחזק את ההתנחלויות האחרות, וככה הוא עשה. אתה לא יכול לצפות שצעד שנעשה חד צדדית יזכה לתגובה דו צדדית מחבקת מהצד השני, במיוחד כשהמטרה שלו היא להעמיק את הכיבוש בחלקים האחרים של הארץ. מה שאתה רואה כתהליך המדיני שאולמרט עושה הוא בעיני פיקציה. אולמרט לא שונא את הפלסטינים, אלא הם פשוט מעניינים אותו כקליפת השום. הוא רוצה כניעה שלהם לתכתיבים שלו, ואז ללחוץ ידיים איתם, אחרי שנתנו לו לגיטימציה לכיבוש ולבעיית הפליטים. בתמורה לזה משחררים כל פעם חבילה של "מחוות". זה בעיני לא תהליך שלום אלא זלזול. יחד עם זה, אני מודע לזה שזה שלאורך כל הדרך הטרור כנגד אזרחים (בין אם זה הפיגועים שהיו בעבר או ירי הרקטות של היום) פוגע באמון של הישראלים בפלסטינים ורק מפחיד אותם עוד יותר. ולכן אני חושב שמעבר להיותו חטא גדול הוא היה שגיאה אסטרטגית קשה של חמאס ושל גדודי חללי אלאקס'א. אגב, לקרוא לו עכשיו "הטרור המשתולל" שאמרת, זאת היסחפות. הטרור השתולל בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000. כמות הנפגעים הישראלים מהטרור היא נמוכה לאין שיעור כיום. זה לא שאי אפשר בגללו לעשות כלום עם הפלסטינים. המצב שלהם הוא לא הרמטי ומנותק מהשלכות של המדיניות הישראלית. כמו שעליית חמאס היא בין השאר תוצאה של אובדן אמון הפלסטינים ביכול של פת"ח להביא להם תקווה, גם ירידת כוחו יכולה להיות קשורה ליוזמה של ישראל. התנאי הוא שהיוזמה הזאת תהיה יוזמה של רצון כן לפשרה אמיתית, ולא עוד ניסיון לאכול את הפיצה לבד. אני מקווה שהתשובה שלי מספקת אותך, גם אם ברור לי שאין בינינו הסכמה.