המחירים למחנה

bergmanit

New member
המחירים למחנה

אתם לא חושבים שמהחירים של המחנה השנה קצת מוגזמים.? חניכים ז' ה' ו' משלמים 480 שקל על 4 ימים!! חניכי ד' 380 שקל על 3 ימים!! 2 אחים שיוצאים למחנה אחד מ-ו' ואחד מ-ד' נאלצים לשלם 860 שקל!! ונכון יש הנחה של 5 אחוז שזה רק 43 שקל!! אז עדיין שני האחים ייאלצו לשלם 810 שקלים (בערך)!! אני בכלל לא בטוחה שחניכות שלי ייצאו למחנה בגלל העלות הכ"כ גבוהה.. אתמול הלכנו מספר בוגרים לעיר מכרנו פופקורן וצמידים במטרה לנסות ואולי להצליח לספסד קצת מהכסף לחניכים שלנו, אפילו לא לעצמנו. מה אתם חושבים על המחירים הכ"כ גבוהים?

bergmanit

New member
אבל..

480 שקל ל-4 ימים!? אני ובוגרת נוספת חשבנו והגענו למסקנה שחניך יכול ב-480 שקל האלה ללכת לבריכה מספר פעמים, ללכת לקלונוע מספר פעמים, ללונה פארק, לממימדיון, לשפיים ועוד יישאר לו כסף לביזבוזים. גם בקורס העשרה דיברו על הנושא הזה אבל לא זכור לי בדיוק מה נאמר שם.

idanshaf2

New member
ההשוואה שלך היא לא נכונה

קודם כל אני רוצה לפתוח ולומר שהמחירים הללו הם באמת הכי זול שאפשר. כל פעילות מסובסדת על ידי התנועה וזה באמת מחיר המינימום. תחשבו שהמחירים כוללים המון דברים כמו אוכל, אבטחה, ציוד, השכרה של המקום וכו' וכו' וכו' לגבי ההשוואה שעשית... ברור שאפשר לעשות עוד דברים ב 4 80 שקל אבל התפקיד שלנו זה להראות לחניכים מה הם מקבלים במחיר הזה.. את החוויה, את התכנים שאנחנו מעבירים להם... אתה באמת יכול להשוות לונה פארק למחנה של מכבי? אז התפקיד שלכם הוא לבוא ולומר.. נכון המחיר הוא לא זול (והוא גם לא כזה יקר) אבל במחיר הזה אתם מקבלים חוויה מדהימה שתישאר איתם להרבה זמן.. ולפי דעתי זה שווה כל שקל...

bergmanit

New member
בעייני היא שווה המון

אבל אתה מדבר בתור רכז, שהיה בוגר בתנועה הרבה זמן והתנועה באמת חשובה לו. אבל מעטים הילדים בכיתה ה' ד' ו-ו' שהתנועה עד כדי כך חשובה להם והערכים שלה מושרשים בהם. אני לא מדברת פה על בוגרים כי בוגר אני בטוחה שכל אחד מאיתנו מעדיף מחנה על כל בילוי אחר, אני מדברת על חניכים שמכבי בשבילם זה עוד דבר שהם עושיםוממלא את זמנם הפנוי, (אני ממש לא מתכוונת לפגוע בחניכים שלא באמת מרגישים ככה, ככה זה פשוט בסניף שלי)

Yoyopoleg

New member
אנחנו תנועת נוער ולא מתנ"ס

שלום לכולם, בעקבות התייחסתוכם למחירי הקיץ חשוב שתדעו שכל המחירים שפורסמו הם מחירים לאחר סבסוד של התנועה, נכון שחלק מהמחירים השנה עלו לעומת שנה שעברה אך חשוב להבין כי מחירים רבים עלו: סולר,לחם וכו'.... ועליות מחירים אלו העלו את מחירי ההסעות,מזון..... אתם מוזמנים לפנות לרכז הסניף שלכם ולקבל פירוט מלא של עלויות המחנה. לסיכום אתייחס להשוואה שעשיתם: ממידיון לונה פארק ובריכה זה כייף וזה מעולה,אין מה להשוות בין מה שמקבלים החניכים במקומות הללו לבין הערך המוסף שהם מקבלים בפעילויות התנועה-ועליכם המדריכים מוטלת האחריות שהחניכים שלכם גם יעברו פעילות משמעותית וגם ייהנו כמובן. מי שמחפש לונה פארק ובריכה כנראה שהגיע למקום הלא נכון-פעילויות מסוג זה ניתן למצוא בקייטנות. ואנחנו בתנועה צריכים ואולי אף מחוייבים להעביר פעילות משמעותית אחרת מזו המוצעת בקייטנות מתנס"ים וביה"ס- שהמקום בו אנו יכולים להביא לידי ביטוי פעילות מסוג זה בצורה המיטבית הוא המחנה. צמח ישי רכז המפעלים

bergmanit

New member
כבר התייחסתי לנושא הזה, אבל שוב..

מנקודת המבט של חניך לפחות אלה שלי, מכבי זה כיף וזה נפלא וזה גורם ליום שישי לעבור יותר מהר, אבל זה לא כמו שאתם מסתכלים על זה. כן היה להם פעולה על ערכים, והם יודעים מתי התנועה הוקמה וע"י מי, אבל זה לא באמת מה שהם מחפשים. זה עדיין לא עמוק בתודעה שלהם, ובאמת מכבי זה אחד הדבריטם היותר משמעותיים בחיים שלהם, לא כמו אצל רוב הבוגרים. אני כבוגרת יודעת שמה שאנחנו עושים זה הרבה יותר חשוב ומעניין ומעשיר, אבל קשה לי לעמוד מול חניכה שלי ולהגיד לה שהיא צריכה לשלם 800 שקל לה ולאחיה למחנה קיץ.

idanshaf2

New member
אבל...

ההתמודדות הזו היא לא מול החניכים.. החניכים לא משלמים.. ההתמודדות היא מול ההורים. צריך לפנות ישירות להורים ולהסביר להם את המצב.

bergmanit

New member
נכון, אבל..

ההתמודדות הראשונית שלי והצגת נושא המחנה הוא בפני החניך. וכמו שילד קטן לא מספר להורים שלו שהוא עשה משהו רע כי הוא מודע לאיך הם יגיבו, ככה גם יכול להיות שהחניכים אפילו לא יספרו להורים שלהם כי הם צופים את זה שזה ייראה מוגזם בעינייהם, וזה מגוחך בעייני שאני אתקשר להוריו של החניך, ואדבר איתם על המחנה ולהם בכלל לא יהיה מושג על מה אני מדברת. כן אני בהחלט אנסה לדבר עם ההורים, אבל עדיין גם אם לא יסכימו להוציא את הילדים שלהם, אני באיזשהו מקום אוכל להבין אותם.

idanshaf2

New member
למה מגוחך?

וחוץ מזה זה לא חייבת להיות את.. אפשר שהרכז יעשה אסיפת הורים או יפנה לכל ההורים בחוזרים.. או שאפילו הרכז יעשה טלפונים להורים שידעו שזו הבעיה..

bergmanit

New member
אבל עדיין

אני לא יודעת כמה זה ילך. מצטערת, אבל אני מציאותית ואני לא מאמינה שהורים יסכימו לשלם סכום כזה.

anat135

New member
בקשר ללדבר עם ההורים-

אני חייבת להגיד, שלחניכים אין פרופורציות כמה מחנה כזה צריך לעלות. זה נראה להם הרבה על אוכל. הם לא יודעים מה עוד . הם לא מסתכלים על הכל בצורה נכונה. אני חושבת שחניכים מאוד מתלהבים מטיול שהוא כמה לילות מחוץ לבית. ובקשר להורים, בכלל לא מגוחך. ההורים מבינים את הימים וכמה זה עולה. אני אפילו חייבת להגיד שדיברתי עם הורים, וחלקם אמרו שזה דיי זול. ככה שדברי עם ההורים, הם היעד המשלם. והילדים זה אלו שייהנו, שלזה גם אני אדאג במחנה..

"אין מה לעשות"...

זה נכון, אין לי ספק שמי שקובע את הכספים לא יקבע מחיר כזה בלי שצריך לשלם אותו סתם בשביל ההנאה, אבל זה באמת המון כסף. עכשיו שאלה. יויו אמר "אנחנו תנועת נוער ולא מתנ"ס", וזו בדיוק הנקודה. בימיה של אמא שלי, חניכים לא נהגו לשלם גרוש. נכון, היא קשישה, ואין ספק ש...'היו ימים', אבל עדיין. ?

idanshaf2

New member
אז ככה...

קודם כל זה לא היה יויו זה היה צמח (הייתה טעות בשם משתמש) דבר שני אולי בשנים שעברו לא שילמו אבל בימינו לצערונ הרב המחירים במשק עולים.. והרבה.. ועל מנת לתת דברים איכותיים לחניכים ולמדריכים (אוכל,היגיינה, ציוד, שטח) חייבים כסף.. ושוב המחירים הם באמת בכי זול שאפשר.. אנו מודעים לבעיה הכספית והתנועה תמיד מוכנה לעזור לחניכים שזקוקים לעזרה כספית אבל אלה רק מקרים מיוחדים. אולם חשוב להדגיש כי "התמורה" לכסף היא רבה, החניכים מקבלים חוויה, התנסויות, ערכים וכמובן המון כיף.. אז לפי דעתי זה שווה כל שקל..

bergmanit

New member
אני חושבת..

שזה לא יויו, זה צמח P:. ואני גם מצדיקה אותך, בתור אחת שההורים שלה הכירו במכבי (!!) גם אני שמעתי שהחניכים לא נהגו לשלם גרוש. עכשיו אני מבינה שפעם זה פעם והיום זה היום וזה המקסימום שיכלתם לעשות אז לפחות אתם יכולים לנסות לתת לנו עצות לסבסד לסניף לנו את חלק מהמחיר למחנ"ק? זה יהיה ממש מועיל :)

Rioter

New member
גם אני חושבת שזה מוגזם

וגם הקורס עצמו - לכן אני עוד לא יודעת אם אני יוצאת לקורס ולמחנה.

בנוגע למחירים.

פעם ראשונה שאני מגיבה פה, והמחירים לא מוצאי חן בעיניי. 500 ש''ח בשביל מה? מחנה לחמישה ימים שמה יש בו? אחרי הכל אנחנו ישנים בתנאי שטח. מצטערת אם זה נשמע כפוי טובה או איך שלא תקראו לזה, אבל זה יקר. מאוד יקר.

ALON KING1

New member
צודקת גם אני חושב שזה ממש ממש יקר !

הקורס +המחנה = 1700 שקל ! זה המון !!

למעלה