המחלקה הטיפולית

שירלי317

New member
המחלקה הטיפולית../images/Emo193.gif../images/Emo137.gif

או במילים אחרות- בעיות ברכיבה. אז מצטערת שהתעכבתי והעלתי את הפינה באיחור, אבל נרדמתי לאיזה 4 שעות בסלון אז לקח לי זמן להתאושש.. בכל אופן, בפינה הזו אני או עמרי (2eye) מעלים פעם בשבוע בעיה הקשורה לסוסים, בין אם ברכיבה, אילוף או טיפול. הבעיה תועלה לדיון ורעיונות לפתרון, אנא שמרו על תרבות דיון נאותה. כמו כן תוכלו להעלות בעיות משלכם שיועלו גם הן לדיון וסיעור מוחין. אם כך, בעייתנו להיום (לילה) היא: עצם המצאותנו שעות רבות מסביב לסוסים במשך היום הוא חלק מההנאה שלנו ואף כל הפינוקים והרעפת האהבה מועילים לסוס בד''כ. אך פינוק יתר והמצאות יתר סביב הסוס, עלולים לערער את היחסים בין הרוכב לסוס, במהלך הרכיבה עצמה והאילוף או בלונג'. זאת כיוון שההיררכיה עלולה להשתבש והרוכב יהפוך מהשליט הדומיננטי ל"עוד סוס מהעדר" ושיבוש שכזה עלול להשפיע רעות על הכבוד שהסוס אמור לרכוש כלפי הרוכב ובסופו של דבר ירמוס אותו בתחושה שהוא השליט. אך בכל זאת הסוס זקוק לחיבה ולתשומת הלב כמו כל יצור חי אחר, ואנחנו הרוכבים ובעלי הסוסים עדיין מאוד רוצים לבלות את זמננו הפנוי עם הסוסים שלנו, במיוחד אלו ה"מכורים לדבר" שעצם המצאותם ליד הסוסים מהווה להם תרפיה כזו או אחרת. אם כך, כיצד בעצם מוצאים את האיזון בין השניים? והאם זה באמת הגורם לערעור ההיררכיה או שלפי דעתכם יש לכך גורם נסתר אחר? מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי בצורה מספקת, תהנו.

2eye

New member
הממ...

כשאני נמצא ליד הסוס, מה שקורה המון, וגם שאחרים שאני מכיר נמצאים ליד הסוס, אנחנו החברים שלו, כל עוד הוא רגוע, שקט, ולא עושה בעיות. כאשר הוא מתחיל להציק (לנשוך/לחפור/וכו') החברות "נגמרת" והסוס נתקף ע"י הרוכב( לא חייב להיות מכה, זו יכולה להיות צעקה, אלא אם כן הסוס תוקף מישהו, במקרה כזה, זו מכה פיזית) לכן הסוס אינו רואה אותך כ"עוד אחד מהעדר" אלא כ"המחליט על העדר" לפי דעתי. חוצמזה, שאצלנו הסוס לא משוחררים שעות רבות, ככה שחיי העדר האמתיים נעלמו להם. (בד"כ משחררים לשעה שעה וחצי). אני בא בגישה של "תהיה קשוח כשיש צורך" אם יש צורך להיות קוח עם הסוס, גם אם רגע לפני הוא התגרד עליך בעדינות אז תהיה קשוח, אבל אם אין צורך לכעוס על הסוס, אז למה?

אממ

אני גם מאמינה שצריך להיות קשוח עם הסוס שצריך.. אבל אני לא הייתי מרביצה לו... צריך ללמד אותו, נכון, אבל לא הייתי מכה אותו כי נכון שהוא צריך לדעת מי השולט אבל לא הייתי רוצה שיפחד ממני וזה גם יכול להתבטא ברכיבה שלנו עליו

אבל אם הסוס תוקף מישהו,

למשל מנסה לנשוך אותו, אין לך זמן לצעוק ולראות אם הסוס שם על זה. חוץ מזה שנשיכה זה דבר מאוד חמור ומסוכן והסוס צריך לקבל את מה שמגיע לו. אני מסכימה שלא צריך ישר להרביץ, אבל יש מקרים שאין ברירה וזה מה שצריך לעשות. הסוס יכול לפחד, אבל ע"י כך שהוא יפחד הוא לא ינשך יותר וזה ילמד אותו שאסור לנשוך.

2eye

New member
המכה היא חלשה

היא בכלל לא כואבת לסוס, זה חינוך שיבין שאסור.. מכה כזאת אפילו אפילו לא הייתה מכאיבה מדי לבן אדם, משעמע שלסוס...

2eye

New member
אגב, דוגמא אישית.

יש אצלנו בחווה, סוס, שכנראה לא שמו לו גבולות. הוא וולש, מאסיבי ברמות מטורפות. הוא מודע לעניין שאנחנו, האנשים, גם אם אנחנו שלושה לא יכולים עליו, הוא גורר אנשים בדרך למנז' שחרור, גם עם שרשרת וגם אפילו ניסו לקחת אותו עם מתג - הוא ניצח. סוס, כמעט כל אשר הוא, יכול לקחת בן אדם בקלות, העניין הוא שאת רובם אילפו מגיל צעיר שהם "לא יכולים", הם לא מודעים לעניין, בכך שאתה מעניש אותם על הדברים האסורים (נשיכות, בעיטות, איומים, וכו') מגיל צעיר, הם מבינים שהם לא יכולים. אך סוס כמו הסוס שדיברתי עליו, גם את המנוסים והחזקים הוא גורר. הסוס הזה ספציפית, גם אגרוף הכי חזק שלי, לא מזיז לו, הוא נפל על גדר - שבר אותה, וטיפת דם שלו לא נזלה. אך אם מגיל צעיר היו מרסנים את הכוח שלו, והוא היה משקיע את הכוח בעבודה, היה סוס מצויין. אבל לא הציבו לו גבולות, ולכן הוא כן רואה אותנו כ"עוד אחד מהעד" ואפילו נחות מכך הוא רואה אותנו כ"הזן הנחות מהעדר" את רוצה שכל הסוסים יהיו כאלה? אולי זה נשמע אכזרי, אבל זה לא. זה בדיוק כמו שאבא ידחוף את התניוק שלו שמחשק עם מזלג בתוך שקע חשמל.

2eye

New member
זו בצרה החווה ../images/Emo11.gif

אם הייתי מדבר על אחד המושבים, מן הסתם ש "ב=נ=י צ=י=ו=ן !!" היה נרשם שם, דיברתי על החווה בבצרה

באמת בעיה שמופיעה הרבה.

לדעתי אפשר לשהות הרבה במחיצתו של סוס, אבל לזכור שכשצריך להציב גבולות- זה מה שצריך לעשות. להציב גבולות זה לאו דווקא ישר לתת מכות, אלא זה להפעיל לחץ מסויים. לדוגמא, אם הסוס סתם מרחרח ומלקק, על זה לא צריך להעניש. אבל יש סוס שמאיים ומנסה לתת ביס רציני- זה כבר עניין של לתת מכה אוטומטי. זה בגלל שאין ממש זמן לצעוק ולראות אם הסוס שם על זה, צריך להעיף את הסוס ומהר לפני שהוא יינשך את מי שהוא רוצה לתת לו ביס. הסוס, ולא משנה מהם קשרי הידידות בין האדם לסוס, צריך לזכור שהאדם הוא הדומיננטי, אחרת יכולים להתפתח מקרים שבהם הסוס לא ישים על האדם וזה יכול להתפתח לבעיות ברכיבה. בזמן הרכיבה, עם כל הרצון הטוב של הרוכב, צריך, שוב, לזכור לשים גבולות. אם הסוס מושך כדי לתקוף סוס אחר, כמובן שצריך לתת מכה, ולא משנה כמה אוהבים את הסוס. צריך להראות לסוס שברכיבה הרוכב הוא הדומיננטי, צריך לכבד את הרוכב. אני, כשאני עולה על סוס, אני מנסה להראות לו שאני רוצה שיתוף פעולה. אני לא מפעילה סתם לחץ. אם הסוס משתף פעולה, הכול טוב ויפה. אם לא, והוא לא עושה את מה שאני רוצה, והולך נגדי, זה הזמן לשים גבולות. לדוגמא, אם הסוס מאוד ממהר, אני אמשוך עד שהוא יאט, וזה לא משנה כמה לחץ זה יפעיל עליו. אני רוצה שהוא יאט, הוא יאט, והוא לא לא ישים עליי או לא לא ימלא את מה שאני רוצה, פשוט לא! הוא יאט כמו שאני מבקשת ממנו. סיכומו של דבר הוא, שמותר לשהות בחברתו של הסוס ולהנות איתו ולפנק אותו (לא יותר מידי) והכול, אבל לזכור לשים גבולות כשצריך, מה שידאג שהסוס יבין שהאדם הוא הדומיננטי וצריך לכבד אותו.

שירלי317

New member
אני לא מתכוונת לצורך לשים גבולות

כי זה לפי דעתי עניין שהוא די מובן מעליו. כוונתי היא שבעצם גם עצם ההתעסקות והפינוק עצמו עלולים לערער את היחסים. למשל, אני אתן את הדוגמא שבעצם היא ההשראה לי לדיון הזה. במשך כל החודשיים הללו עם קים הייתי אצלה כל יום פרט ליומיים שהייתי בטיול שנתי, וכל יום לבין שעה ל3 שעות, רב הזמן סתם הייתי איתה וטיפלתי בה ומפעם לפעם לונג' קצר.. בעיקר בשבועיים הראשונים אחרי הפציעה בהן היא הזדקקה לטיפול מיוחד כדי למנוע זיהום והתפתחות של בצקת וכ'ו.. אבל רב הזמן שביליתי איתה היה מפלט בשבילי ומתוך דאגה אפשר להגיד מעט אובססיבית.. מיותר להגיד שהצבתי גבולות באופן נוקשה כרגיל, בהתחשב בכך שהיא סוסה מאוד חכמה שתמיד מנסה לבחון את הגבולות שלה כמו ילד קטן.. אך תוצאות הפינוק והתעסקות היתר כביכול התגלו לפני שבועיים בערך, כשהתחלתי להחזיר אותה לכושר ולעשות לה לונג'ים בתקיפות יותר, ובאמצע הלונג' היא הייתה עוצרת פתאום ועומדת על שתיים, כשלפני כן היא בחיים לא עמדה על שתיים. ההרגל הזה שלה בהחלט הפחיד אותי מעט, לכך אי אפשר להתכחש.. והיא ניצלה את זה. בסוופו של דבר המדריכה שלי באה לעשות לה לונג' מתקן ומאז היא לא חזרה להרגל שלה ואני למדתי להתמודד איתה יותר טוב, וגם למדתי מה הייתה הטעות שלי.. חפרתי

למעלה